Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lissaly_manny wrote: ↑13/10/2020 15:26
sve je to napravio jeep i land kruzerov tvorac jedno 70g nazad. samo se seljaci nisu sjetili stavit preistag od 150000€...al ajd sta bi bio svijet da se usisivac i tacskrin nije izmislio 2020 godine
Optimist wrote: ↑15/10/2020 18:38
Danas na Mostarskom raskrscu VW ID3, bijela boja, Wolfsburg tablice. Nisam uspio slikati jer je bio na suprotnoj strani u odnosu na mene.
Danas na Mostarskom raskrscu VW ID3, bijela boja, Wolfsburg tablice. Nisam uspio slikati jer je bio na suprotnoj strani u odnosu na mene.
Kako li je dosao iz DE?
Autonomija mu je DO 420 KM. Sto znaci u praksi 350 max.
Kako li je dosao iz DE?
Kako li je dosao iz DE?
For comparison: According to ADAC Ecotest, a VW eGolf consumes 17.3 kilowatt hours per 100 kilometers. At a household electricity price of 31 cents per kilowatt hour, the cost would be 5.36 euros - more than a comparable diesel. The idea that an electric car finances itself over the years thanks to lower travel costs no longer works.
mada ADAC kaže da potrosnja Golfa 12,7 KW
to je jos uvijek daleko od onoga što lažno reklamira VW dilstributer Nipex
Hyudai Nexo i slični fuel cell automobili mi djeluju kao realna budućnost ako se istraživanje i razvoj vodika i rezervoara stavi kao prioritet.
Upravo to. Problem sa hidrogenom je infrastruktura, zato se ide na NH3, sto sve cini mnogo lakse i jeftinije, ne trebaju ti posebni rezervoari. Baterije zahtjevaju rijetke metale, pa Musk je kobalt iz Afrike uvozio. Napravljen je katalist za gorive celije koji ne zahtjeva platinu.