Desni klik pa na Open image in new tab, za prikaz glavurda bez moga.

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ja te zovem "random" vozači. Majke mi nasumično stišću gas i koče bez ikakve logike... čisto eto da se nešto dešava, šta li?Optimist wrote: ↑12/10/2020 16:43 Zigson, danas sam imao identicnu situaciju.
Plus jos jedna, koja mi se jako cesto desava.
Danas, kisa pada, ukljucim se na Josanici u pravcu Ilijasa i tempomat na 120. Stizem Tiguana koji je sporiji od mene, ide desnom. Taman kad je moj prednji kraj bio u ravnini sa njegovim zadnjim, dakle uveliko u radnji preticanja, on pocinje ubrzavati.
Ja ostajem u lijevoj jer nema drugih auta, a tacno znam sta ce uslijediti.
Dolazimo na znak 110 i oznaku za kameru. Instant Tiguan udara po kocnici, ja ga obilazim ne mijenjajuci tempo.
Vise se nismo sreli, a moj tempo je ostao isti.
A da ne pominjem kako mi se zna desiti da isto auto preteknem po 3x na dionici Zenica-Sarajevo, uvijek vozeci na tempomat.
Ja te zovem "random" vozači. Majke mi nasumično stišću gas i koče bez ikakve logike, vožnja im nema nikakvog ritma... čisto eto da se nešto dešava, šta li?Optimist wrote: ↑12/10/2020 16:43 Zigson, danas sam imao identicnu situaciju.
Danas, kisa pada, ukljucim se na Josanici u pravcu Ilijasa i tempomat na 120. Stizem Tiguana koji je sporiji od mene, ide desnom. Taman kad je moj prednji kraj bio u ravnini sa njegovim zadnjim, dakle uveliko u radnji preticanja, on pocinje ubrzavati.
Dolazimo na znak 110 i oznaku za kameru. Instant Tiguan udara po kocnici, ja ga obilazim ne mijenjajuci tempo.
A da ne pominjem kako mi se zna desiti da isto auto preteknem po 3x na dionici Zenica-Sarajevo, uvijek vozeci na tempomat.
Kad se sjetim idem autoputem iz Tarcina prema Sarajevu i vozim preko ogranicenja lijevom trakom jer prelazim auta koja idu ispod ogranicenja, i u jednom trenutku mi se iza priljepi bmw i pocne meni blicati da se sklonim, a ja nemam gdje od auta u desnoj traci i ja ubrzam da se sto prije sklonim i obidjem auta koja su u desnoj traci jer se ne mogu ubaciti izmedju njih i on i dalje blica blica i ja sam dosao sa brzinom od 170 km/h i otvori mi se prostor jer vise nema nikoga u desnoj i prestrojim se na toj brzini u desnu traku ali ne usporavam, i cekam da se ko metak ispali bmw i da me pretekne jer je blicao dugo.BadBoy wrote: ↑13/10/2020 11:43Ja te zovem "random" vozači. Majke mi nasumično stišću gas i koče bez ikakve logike... čisto eto da se nešto dešava, šta li?Optimist wrote: ↑12/10/2020 16:43 Zigson, danas sam imao identicnu situaciju.
Ma znam zezam se
Hrasnim kruznim cesto vozim i nikad nisam imala problema vozeci se unutrasnjom trakomavijon wrote: ↑09/10/2020 18:08 30-40 tisuuuca ali to je nebitno. Kazem probaj npr sa drinske na otoku kruzni kod hife, ili hrasno ili dbr uvijek ce se neko ukljucit cim vidi prazna vanjska i zatvori ti izlaz, pa zakoci propusti ga pa fiskultura gledaj hocel te iza njega auto propustit itd. Vanjskom gas i najbrže i najbezbolnije prodjem.
Kreneš od Alipašinog u najdubljem zenu a već kod Skenderije si zreo za ustanovu zatvorenog tipa. Čovjek dobije PTSP od vožnje kroz Sarajevo.Naslovnica wrote: ↑09/10/2020 18:38 Ma jebote, niko ne zna dati gasa, to samo pravo gleda i ignore sve okolo sebe, 360 stepeni.
Ne valja biti ni furač, agresivan, ali fakat danas čovjek da popizdi od debila u saobraćaju, fakat nevjerojatno odakle više ovoliko debila.
Gradska vožnja u Sarajevu je postala opasna po mentalno zdravlje.
Sličnu stvar sam više puta doživio. Jednom sam sa Peugeotom imao žešće kočenje u takvoj situaciji. Zato često upozorim sirenom kad se takvima približim u nadi da će idiot bar to čudi (nada zadnja umire).zigson wrote: ↑12/10/2020 10:31 Ma scene sa autoputa su ipak najjace evo jedne od njih.
Idem lijevom 140 a ispred mene daleko vidim kamion u desnoj i auto je tik iza njega, i ja znam, znaci znam da ce debil cekati trenutak kad se ja priblizim da on pocne prestizati kamion sa svojom mrtvom skodom, umjesto da ga prestigne dok sam ja daleko pa da se vrati i da ja neometano prodjem, ali ne, on ceka da ja pridjem lijevom na 20 metara od njih i da pocne on kamion prestizati. Usijali mi se diskovi, jebo on famEliju![]()
Kad kišica pokvasi ulice tad 20-30 na sat maksimaladrug_profi wrote: ↑13/10/2020 21:26 Stvarno je nemoguce ostati u zelenom valu. To ako do 40 dobacis dobro je. Uglavnom se vozi 30-35. Napisah ovdje neki dan. Kombinirka JCB u desnoj traci i ta traka najbrze fura....
Mene je prije desetak godina na magistrali takav pretekao. Zima, temperatura dosta ispod -10°C (mislim daje bilo oko -18, možda i niža), poledica. LIk me je pretekao i odmah udario po kočnici (valjda je vidio patrolu kraj ceste). Već sam vidio sebe kako mu sjedim na zadnjem sjedištu sa volanom u ruci.