Nakljukali su ga ko curku na dan zahvalnostisplinter wrote: ↑04/10/2020 19:19 Prvo on je primio nekoliko coctail-a lijekova među kojima i REGN COV 2 odnosno monoklonska antitjela i još neke druge lijekove ( vitamin D, Zinc, lijek protiv žgaravice )
Sad kako će ovi svi lijekovi djelovati s Dexom (deksametazon ) zaista ne znam. Hoće li se tu javiti antagonizam ili sinergizam, mislim puno je lijekova uključeno različitie farmakokinetike koji su dati u relativno kratkom vremenu.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- GAU8
#32851 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Mogy87
#32852 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I ja imam dojam da ga sopaju cim stignuGAU8 wrote: ↑04/10/2020 19:25Nakljukali su ga ko curku na dan zahvalnostisplinter wrote: ↑04/10/2020 19:19 Prvo on je primio nekoliko coctail-a lijekova među kojima i REGN COV 2 odnosno monoklonska antitjela i još neke druge lijekove ( vitamin D, Zinc, lijek protiv žgaravice )
Sad kako će ovi svi lijekovi djelovati s Dexom (deksametazon ) zaista ne znam. Hoće li se tu javiti antagonizam ili sinergizam, mislim puno je lijekova uključeno različitie farmakokinetike koji su dati u relativno kratkom vremenu.![]()
![]()
-
splinter
#32853 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
E najbolje si opisao. He heGAU8 wrote: ↑04/10/2020 19:25Nakljukali su ga ko curku na dan zahvalnostisplinter wrote: ↑04/10/2020 19:19 Prvo on je primio nekoliko coctail-a lijekova među kojima i REGN COV 2 odnosno monoklonska antitjela i još neke druge lijekove ( vitamin D, Zinc, lijek protiv žgaravice )
Sad kako će ovi svi lijekovi djelovati s Dexom (deksametazon ) zaista ne znam. Hoće li se tu javiti antagonizam ili sinergizam, mislim puno je lijekova uključeno različitie farmakokinetike koji su dati u relativno kratkom vremenu.![]()
![]()
-
Mogy87
#32854 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Boga mi i ona Hicks strasna
Ima covjek ukusa za zene.
-
splinter
#32855 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pratim malo na Medscape , ispod vijesti idu komentari i uglavnom su medicinski radnici prije sve doktori raznih profila ali ima dosta i likova dobrog backgrounda i dosta su upućeni.
Ali komentari ko ovdje na forumu.
Općenito dosta su šture informacije i ljudi bukvalno pokušavaju da iskopaju vijest više. Ima nekoliko likova poznaju protokole liječenja u malom prstu. Fakat potkovani.
Al opet vidim da su dosta podijeljeni, tačno možeš vidjeti
ko je demokrata a ko republikanac. Ma isto ko ovdje kod nas , politički podijeljeni.
Ali komentari ko ovdje na forumu.
Općenito dosta su šture informacije i ljudi bukvalno pokušavaju da iskopaju vijest više. Ima nekoliko likova poznaju protokole liječenja u malom prstu. Fakat potkovani.
Al opet vidim da su dosta podijeljeni, tačno možeš vidjeti
ko je demokrata a ko republikanac. Ma isto ko ovdje kod nas , politički podijeljeni.
-
Mogy87
#32856 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Onaj lik ciji sam twitter podijelila. Zaista upucen. Epidemiog koji je 16 godina radio za Harvard Public Health. Ali bas to, politicki obojen.
Ja g. Trumpu zelim brz oporavak, a da se politicka situacija rjesava na izborima.
Susjedima je ova bolnica bas u losem sjecanju radi Tudjmanovog "cira na zelucu".
Ja g. Trumpu zelim brz oporavak, a da se politicka situacija rjesava na izborima.
Susjedima je ova bolnica bas u losem sjecanju radi Tudjmanovog "cira na zelucu".
-
Naslovnica
#32857 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
splinter
#32858 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Odem i na taj profil što si podijelila povremeno. Vidim da je lik upućen podosta.Mogy87 wrote: ↑04/10/2020 19:59 Onaj lik ciji sam twitter podijelila. Zaista upucen. Epidemiog koji je 16 godina radio za Harvard Public Health. Ali bas to, politicki obojen.
-
daddy-kool
#32859 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Study Finds ‘Single Largest Driver’ of Coronavirus Misinformation: Trump
https://www.nytimes.com/2020/09/30/us/p ... ation.html
https://www.nytimes.com/2020/09/30/us/p ... ation.html
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#32860 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nakon onog debakla u debati, logicno je bilo da ce Trump pokupiti "koronu" na par dana, da narod zaboravi..... 
- DEMONIKA
#32861 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
insinuacije ostavi za komšiluka i mahale koja ti prognozira umrle i stanje oko virusa kojeg.....
- DEMONIKA
#32862 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- GAU8
#32863 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
kakavdanakneiskustvu
-
Trappist
#32865 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija ... 036/392058
"Ovo je pozitivno kada se uporedi s Turskom.
Matematički tim predviđa da će drugi val u ovoj zemlji trajati do 4. decembra 2136."
"Prema prognozama matematičkih stručnjaka, treći val će u Srbiji je počeo 16. septembra, a trajat će sve do 16. jula 2032. godine."
Pa ljudi je li ovo moguce vise
Svi zeljni svog clanka u medijima pa lupaju gluposti kakve stignu.
"Ovo je pozitivno kada se uporedi s Turskom.
Matematički tim predviđa da će drugi val u ovoj zemlji trajati do 4. decembra 2136."
"Prema prognozama matematičkih stručnjaka, treći val će u Srbiji je počeo 16. septembra, a trajat će sve do 16. jula 2032. godine."
Pa ljudi je li ovo moguce vise
-
Medobrundo25
#32866 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Trump se voza u autu oko bolnice i mase pristalicama, a forumski strucnjaci i korona botovi ga vec sahranili
na to sve, CNN im relevantan medij
izadjite bolan napolje, dok je jos lijepog vremena , sad kad vas smog poklopi valja smrditi po kuci 
-
daddy-kool
#32867 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.newsweek.com/hydroxychloroq ... ss-1536161
Hydroxychloroquine Doctor is Furious Donald Trump Took 'Experimental Antibody Stupidness'
Instead of giving the president of the United States a known safe drug. They gave him some experimental antibody stupidness. This is so dumb. Please potus family you guys wake up. Give him HCQ, Zpack & zinc asap.
-
adelka89
#32868 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lol na kraju ce Trump da prica kako je jedva prezivio koronu dok se vozi u autu sa svojim zastitarima. Ispade da je sve ovo medijsko sranje i dokaz da drustvene mreze kontrolisu narod, dok ima hrane kod naroda ali sta ce bit kad nestane hrane????Medobrundo25 wrote: ↑05/10/2020 10:59 Trump se voza u autu oko bolnice i mase pristalicama, a forumski strucnjaci i korona botovi ga vec sahranili![]()
na to sve, CNN im relevantan medij
![]()
![]()
![]()
![]()
izadjite bolan napolje, dok je jos lijepog vremena , sad kad vas smog poklopi valja smrditi po kuci
![]()
-
biglebovski
#32869 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Katastrofalne posljedice za non-kovid pacijente. Zaboravljeni, odbačeni, bez pristupa adekvatnoj zdravstvenoj zaštiti. Korona je jedina bolest. Ostali, snalazite se, pocrkajte, ko vam je kriv što nemate koronu, vi se ne brojite jer keš je trenutno u koroni!
Postali bolnica za Covid, pa u dva sata raspustili Kliniku za psihijatriju: Poslije 15 sati smijemo se uvući u bolnicu, kao žohari, onda kada svi odu
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/p ... u-20201005
Iva Rakoš, psihijatrica s Klinike za psihijatriju Kliničke bolnice Dubrava, na svom je profilu na Facebooku opisala što se događalo s tom klinikom otkako je proglašena bolnicom za Covid
Prisjeća se kako su u ožujku, kada je počela epidemija i kada je KB Dubrava proglašena bolnicom za Covid, u dva sata iselili cijelu Kliniku za psihijatriju.
'Naša kuća više ne misli da smo mi njezin dio. Gazda naše kuće čudi se da je psihijatrija uopće dio medicine. U našoj kući mi smo sada uljezi. A takve se mora ukloniti. I ne može biti lakše jer - korona je kriva, nitko drugi! Zbog korone smo u ožujku iselili cijelu našu zgradu od tisuću kvadrata. Za dva sata izbrisao se svaki naš trag, kao da nas tamo nikad nije ni bilo. Poslušno i naivno, bez trunke otpora, jer takvo je stanje, ova zgrada je idealna za pozitivne na Covid, postajemo respiratorni centar za cijelu Hrvatsku, pobogu, budimo solidarni... Za dva sata otpustili smo sve pacijente, s odjela i iz dnevnih bolnica, natrpali aute svojim najbitnijim stvarima i knjigama, i u šoku, grčevito stišćući u rukama teglice s cvijećem, gledali kako čupaju vrata naših soba uz urlike - sve što ostane ćemo spaliti', piše Rakoš na Facebooku.
A gdje će Klinika za psihijatriju? Nitko nije pitao. Kako ćemo bez Referentnog centra za psihotraumu u doba neviđenog stresnog perioda koji je pogodio apsolutno sve? Ni spomena. Kad je cijeli svijet izdavao smjernice za borbu s koronom, gdje su na prvoj liniji infektolozi, intenzivisti i PSIHIJATRI, naša bolnica nije smatrala da nas treba. Kad se na sva usta pričalo o mentalnom zdravlju u ovoj strašnoj pandemiji, mi našoj kući nismo bili nimalo bitni. Gledali su nas kao smetnju. Bili smo gnjavaža kad smo tražili da nas negdje smjeste, kad smo rekli da želimo i trebamo raditi, kad su nam jedva dali sobu s telefonom. Pa onda još jednu, pa još jednu... Čudili su se kako se ne damo, šalili se da metastaziramo po bolnici. I svim silama su se trudili ostaviti dojam da smo upravo to, tumor koji su probali odstraniti, ali evo ga opet, sad se razbacuje uokolo nekim 'sekundarizmima'. A mi smo se nekako pokušali izdići iz tih poniženja i raditi dalje punom parom. Ugurali se na neki prazni odjel, osvojili sirotih osam kreveta. Radili. Normalizirali stvari. Radili. Bili poslušni. Radili. Sjedili kako su rekli, samo po dvoje za stolom na ručku. Radili. Nosili maske. Distancirali se. Dezinficirali. Fakturirali. Prihodili', nastavlja.
Kaže kako su početkom listopada opet 'protjerani'. Dozvoljeno im je da rade nakon 15 sati.
'Ali danas su se bolnici vratili važniji od nas. I mi smo opet protjerani. Naše sestre razmještene drugdje. I naši pacijenti opet otpušteni. Traumatizirani, depresivni, anksiozni... Vulnerabilni ljudi. Ostavljeni. A poruka je da budemo zahvalni. Za sve one sobe s telefonom. I za one koje ćemo još dobiti. Ali poslije 15 sati! Kad se smijemo uvući u bolnicu, kao žohari, onda kad svi odu, i kad nikome nismo na putu, da održimo ono malo pacijenata u ambulantama koji se čudom nisu razbježali drugdje', piše psihijatrica.

Postali bolnica za Covid, pa u dva sata raspustili Kliniku za psihijatriju: Poslije 15 sati smijemo se uvući u bolnicu, kao žohari, onda kada svi odu
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/p ... u-20201005
Iva Rakoš, psihijatrica s Klinike za psihijatriju Kliničke bolnice Dubrava, na svom je profilu na Facebooku opisala što se događalo s tom klinikom otkako je proglašena bolnicom za Covid
Prisjeća se kako su u ožujku, kada je počela epidemija i kada je KB Dubrava proglašena bolnicom za Covid, u dva sata iselili cijelu Kliniku za psihijatriju.
'Naša kuća više ne misli da smo mi njezin dio. Gazda naše kuće čudi se da je psihijatrija uopće dio medicine. U našoj kući mi smo sada uljezi. A takve se mora ukloniti. I ne može biti lakše jer - korona je kriva, nitko drugi! Zbog korone smo u ožujku iselili cijelu našu zgradu od tisuću kvadrata. Za dva sata izbrisao se svaki naš trag, kao da nas tamo nikad nije ni bilo. Poslušno i naivno, bez trunke otpora, jer takvo je stanje, ova zgrada je idealna za pozitivne na Covid, postajemo respiratorni centar za cijelu Hrvatsku, pobogu, budimo solidarni... Za dva sata otpustili smo sve pacijente, s odjela i iz dnevnih bolnica, natrpali aute svojim najbitnijim stvarima i knjigama, i u šoku, grčevito stišćući u rukama teglice s cvijećem, gledali kako čupaju vrata naših soba uz urlike - sve što ostane ćemo spaliti', piše Rakoš na Facebooku.
A gdje će Klinika za psihijatriju? Nitko nije pitao. Kako ćemo bez Referentnog centra za psihotraumu u doba neviđenog stresnog perioda koji je pogodio apsolutno sve? Ni spomena. Kad je cijeli svijet izdavao smjernice za borbu s koronom, gdje su na prvoj liniji infektolozi, intenzivisti i PSIHIJATRI, naša bolnica nije smatrala da nas treba. Kad se na sva usta pričalo o mentalnom zdravlju u ovoj strašnoj pandemiji, mi našoj kući nismo bili nimalo bitni. Gledali su nas kao smetnju. Bili smo gnjavaža kad smo tražili da nas negdje smjeste, kad smo rekli da želimo i trebamo raditi, kad su nam jedva dali sobu s telefonom. Pa onda još jednu, pa još jednu... Čudili su se kako se ne damo, šalili se da metastaziramo po bolnici. I svim silama su se trudili ostaviti dojam da smo upravo to, tumor koji su probali odstraniti, ali evo ga opet, sad se razbacuje uokolo nekim 'sekundarizmima'. A mi smo se nekako pokušali izdići iz tih poniženja i raditi dalje punom parom. Ugurali se na neki prazni odjel, osvojili sirotih osam kreveta. Radili. Normalizirali stvari. Radili. Bili poslušni. Radili. Sjedili kako su rekli, samo po dvoje za stolom na ručku. Radili. Nosili maske. Distancirali se. Dezinficirali. Fakturirali. Prihodili', nastavlja.
Kaže kako su početkom listopada opet 'protjerani'. Dozvoljeno im je da rade nakon 15 sati.
'Ali danas su se bolnici vratili važniji od nas. I mi smo opet protjerani. Naše sestre razmještene drugdje. I naši pacijenti opet otpušteni. Traumatizirani, depresivni, anksiozni... Vulnerabilni ljudi. Ostavljeni. A poruka je da budemo zahvalni. Za sve one sobe s telefonom. I za one koje ćemo još dobiti. Ali poslije 15 sati! Kad se smijemo uvući u bolnicu, kao žohari, onda kad svi odu, i kad nikome nismo na putu, da održimo ono malo pacijenata u ambulantama koji se čudom nisu razbježali drugdje', piše psihijatrica.
-
BadBoy
-
Medobrundo25
#32871 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najjaci su kucanica mogy87 i drzavni uhljeb splinter sto daju dijagnoze Trumpu, brinu se o njegovoj saturaciji kisikom i prepisuju mu terapiju na klix forumu
ublehasi bolan sjasite vise 
-
Trappist
#32872 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A u tom istom Parizu maske obavezne i vani, uz ogromne kazne ko ne postuje, i opet obaraju rekorde...I ne zatvaraju restorane sve, nego samo one koji se ne pridrzavaju mjera.BadBoy wrote: ↑05/10/2020 12:58 Coronavirus: Paris to shut bars and raise alert to maximum
Situacija se svugdje pogoršava...
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#32873 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jbt mi smo jos i najbolji od sve djece pa nas stavljaju na "crvene liste"
najebem se matere EU i njenim dvostrukim arsinima...
-
direktor1
#32874 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
a imaš li ti pojma o "aršinima"Lajavikrelac wrote: ↑05/10/2020 14:02 Jbt mi smo jos i najbolji od sve djece pa nas stavljaju na "crvene liste"najebem se matere EU i njenim dvostrukim arsinima...
6.000 aktivnih slučajeva na manje od 3 miliona stanovnika
jašta je nego za CRVENE liste
a sad trk na google, pa nađi "aršine" za druge zemlje
-
kox