UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#351 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Logovan »

Hajmo aplauz za navijače Čelika koji su pjevali nešto oko Sarajeva i Željezničara. :lol:
last mohicans

#352 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by last mohicans »

Ta ce kantonalci, tamo im je i mjesto. :D
AmiĐa_Idriz

#353 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by AmiĐa_Idriz »

Stvarno je teži apsurd nešto tovariti na Tatara večeras.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#354 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by hrasno38 »

Logovan wrote: 11/10/2020 20:57
hrasno38 wrote: 11/10/2020 20:37 Navikavas se kad prestane igrati a sve dok je standardni clan i kapiten jedne od ekipa lige petice i igrac kojeg zeli veliki Juventus onda nema navikavanja. Navikavanje ide tako sto pored njega stavis naprimjer Demirovica jer Edin je jedan od rijetkih napadaca koji igra za tim.
Ne, nego kreneš prije oprosta igrača, barem bi ovako trebalo. Nema to veze čiji je član, niti to da li ga traži veliki Juventus. Ne govorim o tjeranju Džeke, pa da mi pričaš oko klubova, nego potpuno nešto drugo.

Prije oprosta bitnog igrača, krećeš uvoditi novog. Stari na klupu, smanjiš minutažu, novi na teren. Taj novi se mora naviknuti na ekipu i uigrati prije nego što te napusti bitan igrač kojeg mijenjaš. Evo imaš npr. Ermedina Demirovića koji će sljedeće godine u februaru napuniti 23 godine, a nema niti jedan nastup za reprezentaciju. 23 godine, a reprezentacije očima nije vidio. Smiješno, zar ne?

Moraš uigravati nove igrače za neke nove kvalifikacije, za nova takmičenja, a to se ne radi kada se igrač oprosti, nego prije.
Pa sto onda u Sarajevu ne uigravate mladog napadaca umjesto Ahmetovica kad je tako???? Poenta je u tome sto Dzeko moze jos igrati i te kako ali ne moze sam...on je napadac ali nije Mesi mada i Mesi ne moze ponekad sam....evo veceras umjesto da Pjanic pravi njemu sansu on pravi Pjanicu a prije toga Todorovicu. Tako na zalsot mora da igra i u Romi i trosi se na ono sto bi trebali da rade vezni igraci. Ovdje pricamo o Dzeki a ne o Zelji i sarajevu jer Dzeko igra u Romi a ne u Zelji. Niste tako pricali za Vedada da treba na klupu sve dok sam nije otisao jer vama pojeinima Dzeko je trn u oku jer boljeg ova zemlja nije stvorila. Rekao sam ti da Demirovica treba prvo pozvati da bi igrao a onda ga treba stavljati u tandemu sa Edinom da stekne sampouzdanje a ne da mu strucnjaci sa Klix foruma i kabadahije sa tribina jebu majku kad fuli prvu 100% sansu. Ja sam tebi rekao davno nije dovoljno pratiti sport da bi znao sve o sportu i psihologiji sporta moras se malo vise i baviti sportom. Vi se podsmjevate @Melburnu a covjek bio fudbaler a vama vecini najveci domet PES. Nego reci mi sto Ibru ne drzi na klupi trener sa 39 godina u Milanu??? Zato sto je jos uvijek najbolji kao i Ahmetovic u Sarajevi i kao Edin Dzeko u nasoj reprezentaciji!
Logovan

#355 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: 11/10/2020 21:25 Pa sto onda u Sarajevu ne uigravate mladog napadaca umjesto Ahmetovica kad je tako???? Poenta je u tome sto Dzeko moze jos igrati i te kako ali ne moze sam...on je napadac ali nije Mesi mada i Mesi ne moze ponekad sam....evo veceras umjesto da Pjanic pravi njemu sansu on pravi Pjanicu a prije toga Todorovicu. Tako na zalsot mora da igra i u Romi i trosi se na ono sto bi trebali da rade vezni igraci. Ovdje pricamo o Dzeki a ne o Zelji i sarajevu jer Dzeko igra u Romi a ne u Zelji. Niste tako pricali za Vedada da treba na klupu sve dok sam nije otisao jer vama pojeinima Dzeko je trn u oku jer boljeg ova zemlja nije stvorila. Rekao sam ti da Demirovica treba prvo pozvati da bi igrao a onda ga treba stavljati u tandemu sa Edinom da stekne sampouzdanje a ne da mu strucnjaci sa Klix foruma i kabadahije sa tribina jebu majku kad fuli prvu 100% sansu. Ja sam tebi rekao davno nije dovoljno pratiti sport da bi znao sve o sportu i psihologiji sporta moras se malo vise i baviti sportom. Vi se podsmjevate @Melburnu a covjek bio fudbaler a vama vecini najveci domet PES. Nego reci mi sto Ibru ne drzi na klupi trener sa 39 godina u Milanu??? Zato sto je jos uvijek najbolji kao i Ahmetovic u Sarajevi i kao Edin Dzeko u nasoj reprezentaciji!
Čuj zašto ne uigravamo mladog igrača u Sarajevu haha Čekaj da ti otkrijem nešto, pazi šta ću ti reći - ne pitam se ja. :mrgreen:

Jeste, Džeko mi je trn u oku, jedva čekam da ode. :(
mO k3

#356 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by mO k3 »

wolfie wrote: 11/10/2020 21:06
mO k3 wrote: 11/10/2020 20:58 u kojo su kafani noc prije irske zaglavili ??
Image
Slavilo se ponovo :)
Crvena Tifoza

#357 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Crvena Tifoza »

wolfie wrote: 11/10/2020 21:10 Karabeg je nas motivator. Treba i najbolje drzat na klupi ne bi li se naljutili, ali na onaj dobri nacin. Kod nas to ne pali, nazalost. Nego daj da igram i u gipsu.
Strašno nas je motivisao noć prije one utakmice protiv Nigerije. Doslovno ga iznijeli iz kluba u Cuiabi. :D
Grean

#358 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Grean »

Radi se o drugačijoj utakmici u odnosu na ovu koju smo igrali danas,

Dusko Bajevic na novinarsko pitanje je li moglo bolje sa Irskom
Mogu misliti kako Dusko poludi a i igraci kad pocne citati poredjenja izmedju ove pa i one sa Italijom u odnosu na utakmicu sa S. Irskom.

Realno, vecina nas koji komentarisemo smo fudbalski analfabeti i valja njima slusati takve nebuloze.

Bilo je lose sa Ircima jer ne znamo iznijeti loptu, bilo je i Duskovih gresaka, trebao je i tu 4231, pogrijesio je i u ovoj sto u toj formaciji ne gura Pjanica nize u veznom redu jer on nije desetka ali je fula govoriti da smo onu odigrali losije nego ovu utakmicu.

Ovde se trebalo braniti a tamo voditi igru a u obje je zavrsnica skripala. Tamo je jedna greska u odbrani upropastila prednost.

Protiv laznih Iraca imali smo 55% posjed, vise udaraca na gol, vise kornera, bili u svemu bolji, zavrsili 1-1 ali izgubili na penale. Jedina kritika je sto ih nismo uspjeli dokusuriti u prvom poluvremenu ali i oni su se nesto pitali.
Diwan

#359 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Diwan »

hrasno38 wrote: 11/10/2020 21:25
hrasno38 wrote: 11/10/2020 20:37 Navikavas se kad prestane igrati a sve dok je standardni clan i kapiten jedne od ekipa lige petice i igrac kojeg zeli veliki Juventus onda nema navikavanja. Navikavanje ide tako sto pored njega stavis naprimjer Demirovica jer Edin je jedan od rijetkih napadaca koji igra za tim.
Ne, nego kreneš prije oprosta igrača, barem bi ovako trebalo. Nema to veze čiji je član, niti to da li ga traži veliki Juventus. Ne govorim o tjeranju Džeke, pa da mi pričaš oko klubova, nego potpuno nešto drugo.

Prije oprosta bitnog igrača, krećeš uvoditi novog. Stari na klupu, smanjiš minutažu, novi na teren. Taj novi se mora naviknuti na ekipu i uigrati prije nego što te napusti bitan igrač kojeg mijenjaš. Evo imaš npr. Ermedina Demirovića koji će sljedeće godine u februaru napuniti 23 godine, a nema niti jedan nastup za reprezentaciju. 23 godine, a reprezentacije očima nije vidio. Smiješno, zar ne?

Moraš uigravati nove igrače za neke nove kvalifikacije, za nova takmičenja, a to se ne radi kada se igrač oprosti, nego prije.
Pa sto onda u Sarajevu ne uigravate mladog napadaca umjesto Ahmetovica kad je tako???? Poenta je u tome sto Dzeko moze jos igrati i te kako ali ne moze sam...on je napadac ali nije Mesi mada i Mesi ne moze ponekad sam....evo veceras umjesto da Pjanic pravi njemu sansu on pravi Pjanicu a prije toga Todorovicu. Tako na zalsot mora da igra i u Romi i trosi se na ono sto bi trebali da rade vezni igraci. Ovdje pricamo o Dzeki a ne o Zelji i sarajevu jer Dzeko igra u Romi a ne u Zelji. Niste tako pricali za Vedada da treba na klupu sve dok sam nije otisao jer vama pojeinima Dzeko je trn u oku jer boljeg ova zemlja nije stvorila. Rekao sam ti da Demirovica treba prvo pozvati da bi igrao a onda ga treba stavljati u tandemu sa Edinom da stekne sampouzdanje a ne da mu strucnjaci sa Klix foruma i kabadahije sa tribina jebu majku kad fuli prvu 100% sansu. Ja sam tebi rekao davno nije dovoljno pratiti sport da bi znao sve o sportu i psihologiji sporta moras se malo vise i baviti sportom. Vi se podsmjevate @Melburnu a covjek bio fudbaler a vama vecini najveci domet PES. Nego reci mi sto Ibru ne drzi na klupi trener sa 39 godina u Milanu??? Zato sto je jos uvijek najbolji kao i Ahmetovic u Sarajevi i kao Edin Dzeko u nasoj reprezentaciji!
To je to, ali Kloc Bajević je izgleda postavljen da sjebe repku do kraja. Glupson izvodi Pjanića. Kao da je srpskom lobiju i delegatima u Savezu stalo do repke. Minira se 'država' sa svih strana, a fudbalska repka se ostalvja na miru i svesrdno radi i navija za nju. Aha.
Crvena Tifoza

#360 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Crvena Tifoza »

Ovaj iznad prvo ustani prije nego kažeš Bajević.
Point.

#361 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Point. »

Treba ovim bordo/plavim forumskim smorovima zabraniti komentarisanje reprezentacije BiH. Kako ste dosadni vašim idiotskim prepucavanjima nevažnih i nižierazrednih sarajevskih klubova. Daj sjašite više Boga vam miloga.
Droog

#362 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Droog »

Bajevica nazvati klocom, glupsonom...sram da te bude Bgm. Jos ga optuziti da radi za "srpski lobi" a isti taj Bajevic nas je sa Osimom i ekipom kao clan komiteta vadio iz gov.ana da nam UEFA skine suspenziju i da uopste mozemo lopte igrati. Ponavljam, sram te bilo.
palermo

#363 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by palermo »

Mislio sam da je nemoguce doseci nivo gluposti koji se moze procitati na onom forumu duplo nesto...al ovaj ga forum u psoljednje vrijeme.opasno ugrozava
last mohicans

#364 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by last mohicans »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/bajev ... /201011109
Čito forum, pa ga bilo sramota igrati, eto ga protiv Poljske, opet. Znači,igrač manje.
Logovan

#365 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Logovan »

Diwan wrote: 11/10/2020 21:41 To je to, ali Kloc Bajević je izgleda postavljen da sjebe repku do kraja. Glupson izvodi Pjanića. Kao da je srpskom lobiju i delegatima u Savezu stalo do repke. Minira se 'država' sa svih strana, a fudbalska repka se ostalvja na miru i svesrdno radi i navija za nju. Aha.
Evo ne znam šta da kažem na ovo... :? :lol:
hrasno38

#366 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote: 11/10/2020 21:45 Ovaj iznad prvo ustani prije nego kažeš Bajević.
Na osnovu cega jer ovdje pricamo o treneru reprezentacije Bajevicu a ne o fudbaleru Bajevicu i ugladjenom gospodinu Bajevicu. Govorimo o Bajevicu koji vec 8 godina se ne bavi trenerskim poslom i ne vidim zasto bi trebao da ustane.....mozda zato sto je sjebo utakmicu protivv Irske??
Altsa

#367 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Altsa »

mO k3 wrote: 11/10/2020 19:55
tr_ba wrote: 11/10/2020 19:54 Kad se Mire i Edin oproste, mi cemo u peti sesir
Osmi šešir ;)
Prije cemo na EP iz 8 sesira nego prvog tj. Iz prvog necemo nikad. Mi treba namjerno da ispadnemo u 5, 6, 7 sesir pa bez muke odemo na EP.
Nadzorna_ploca

#368 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by Nadzorna_ploca »

Citam komentar na duplom sportu na ovu Viscinu krivicu i kaze komentar 'Ako ce mu biti lakse svi ga krivimo :lol:
Objasnio neki brat.
hrasno38

#369 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by hrasno38 »

Diwan wrote: 11/10/2020 21:41
hrasno38 wrote: 11/10/2020 21:25

To je to, ali Kloc Bajević je izgleda postavljen da sjebe repku do kraja. Glupson izvodi Pjanića. Kao da je srpskom lobiju i delegatima u Savezu stalo do repke. Minira se 'država' sa svih strana, a fudbalska repka se ostalvja na miru i svesrdno radi i navija za nju. Aha.
To je zaista pregrubo i apsolutno netacno. Zahvlajujuci Bajevicu u savezu sa Ivicom bar na trenutak je bio savez u dobrim rukama i sredjen i tu je Bajevic trebao da trazi svoje mjesto...... umjesto Begica. Bajevic je ljudina i fudbalska institucija u okviru BiH ali jednostavno dugo nije trener i ispao je iz fazona. Radis nekakav posao i onda na tom poslu napravis 8 godina pauze pa se onda opet vratis. Kao da si na pocetku. Nema to veze sa srpskim lobijem za kojeg je istina da vrti gdje burgija nece ali prije svega zahvaljujuci prodanim dusama iz saveza koji titraju guzove Vici.
emigrazione

#370 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by emigrazione »

hrasno38 wrote: 11/10/2020 21:54
Crvena Tifoza wrote: 11/10/2020 21:45 Ovaj iznad prvo ustani prije nego kažeš Bajević.
Na osnovu cega jer ovdje pricamo o treneru reprezentacije Bajevicu a ne o fudbaleru Bajevicu i ugladjenom gospodinu Bajevicu. Govorimo o Bajevicu koji vec 8 godina se ne bavi trenerskim poslom i ne vidim zasto bi trebao da ustane.....mozda zato sto je sjebo utakmicu protivv Irske??
Bajevic je najveca ziva beha fudbalska legenda, njemu se ustaje sta god da je uradio protiv neke Irske....ok da dodam uz Ivicu Osima, da me ne rezes nasitno bezveze...
atmel

#371 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by atmel »

Point. wrote: 11/10/2020 21:46 Treba ovim bordo/plavim forumskim smorovima zabraniti komentarisanje reprezentacije BiH. Kako ste dosadni vašim idiotskim prepucavanjima nevažnih i nižierazrednih sarajevskih klubova. Daj sjašite više Boga vam miloga.
👌
Reko bi covjek barca i real...
hrasno38

#372 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by hrasno38 »

emigrazione wrote: 11/10/2020 21:59
hrasno38 wrote: 11/10/2020 21:54
Bajevic je najveca ziva beha fudbalska legenda, njemu se ustaje sta god da je uradio protiv neke Irske....ok da dodam uz Ivicu Osima, da me ne rezes nasitno bezveze...
Pa nije bas najveca tu je i Vaha, Maric, Svabo, Hadzija, Pape....ima ih jos
van Basten

#373 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by van Basten »

Ako mislimo izboriti opstanak u A ligi ovo veceras smo trebali dobiti :oops:
palermo

#374 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 11/10/2020 21:59

...i ispao je iz fazona.
Bajević će odraditi još ovih par utakmica u Ligi nacija i on odlazi. Tako da je deplasirano pričati o njemu.

al zašto je ispao iz fazona. Na osnovu čega to sudiš ?....Na osnovu ovih par utakmica u kojima smo, uprkos limitiranom igračkom kadru, djelovali kao ekipa koja ima glavu i rep...
hrasno38

#375 Re: UEFA Nations League: BiH - Holandija / Poljska - BiH (11.10. / 14.10)

Post by hrasno38 »

palermo wrote: 11/10/2020 22:17
hrasno38 wrote: 11/10/2020 21:59

...i ispao je iz fazona.
Bajević će odraditi još ovih par utakmica u Ligi nacija i on odlazi. Tako da je deplasirano pričati o njemu.

al zašto je ispao iz fazona. Na osnovu čega to sudiš ?....Na osnovu ovih par utakmica u kojima smo, uprkos limitiranom igračkom kadru, djelovali kao ekipa koja ima glavu i rep...
CCuj na osnovu cega??? Pa 8 godina se ne bavi trenerskim poslom.
Post Reply