SDA-All about
- drug_profi
#51976 Re: SDA-All about
Ma ko to normalan sa SBB i DF pravi planove?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#51977 Re: SDA-All about
eno vec faktor sdO glasilo tvrdi da čampara je uslovio nekog svog za premijera... onog muhameda graca
uglavnom vlada ce se znati poslije izbora da se vidi ko ima vecu podrsku u KS... svi bi sad sa ovima 18 rukica 
- Veigar
#51978 Re: SDA-All about
Valjda nisu toliko budale da naprave istu grešku opet. To bi onda bio jebeni sadomazo sex.
- pici
#51979 Re: SDA-All about
izmedju redova ćampi se slaze da je 18 rukica labava vecina i da bi pojacanja dobro dosla tj nebi imao nista protiv...
-
zippoo87
#51980 Re: SDA-All about
dobra stvar je da sada nema zurbe i da ce sve raditi pribranije (nadam se,jer SBB i DF ponovo uvoditi je ludost) od koalicije petak 13.
a i izbori ce pokazati novi omjer snaga,pa mozda i tu bude jos nekih "pojacanja"
a i izbori ce pokazati novi omjer snaga,pa mozda i tu bude jos nekih "pojacanja"
- JThomas
- Kikibombona
#51982 Re: SDA-All about
Na koga gospodin Efendic cilja sa ovim?
Ode Aljoša, a ostade Asim!
U decembru prošle godine, kada je izglasano nepovjerenje Vladi takozvane šestorke, smatrao sam to olakšanjem i ispravljanjem neprirodnog stanja u kojem stranke koje su izgubile na izborima formiraju Vladu. Znao sam da će i nova Vlada sa tijesnom većinom teško funkcionisati sa 18 ruku, kao i da su realne šanse da ona završi kao i prethodna.
Nisam očekivao da će Vlada koja je formirana nakon Vlade šestorke, a koju su formirale SDA, SBB i DF, u nekim veoma važnim oblastima djelovanja biti i gora od prethodne. Tu prije svega mislim na Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, čiji je ministar Faruk Kapidžić pokušao izvršiti otimanje nadležnosti od općina, zaustaviti buduću izgradnju “Kongresnog centra Sarajeva”. Sve sa ciljem uspostave potpune kontrole nad građenjem u Sarajevu u korist svojih nalogodavaca, čime bi sarajevske općine veoma brzo osiromašile i pridružile se većini općina u Federaciji BiH, koje su dovedene na prosjački štap kroz slične udare na njihove osnovne resurse, koje su izvršili kantoni i Federacija BiH.
Zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo je nastavio da se urušava i sa novom Vladom i ministrom koji je na kraju pobjegao sa te pozicije. Urušenog zdravstvenog sistema dočekali smo pandemiju korona virusa i to smo skupo platili. U kasnoj fazi raspada nalazi se javni gradski prevoz. U obrazovanju vlada potpuni haos koji se generira direktno iz Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS već više od jedne decenije.
Prema smjeni ove Vlade potpuno sam ravnodušan. Većina koja je prije nekoliko dana u Skupštini KS izglasala tzv. moratorij ili zaključak kojim se obesmišljava kompletan pravni i politički sistem, jer se jednim procesnim aktom, van snage pokušavaju staviti svi materijalni propisi na kojima počiva život u kantonu Sarajevo, ne može donijeti ništa dobro. Oni koji bi trebali donositi dobre i funkcionalne zakone nažalost uopće ne znaju šta je materijalni propis u bilo kojoj oblasti i da se on ne mijenja procesnim aktom kao što je zaključak.
U proteklih osam godina, od kada obavljam dužnost načelnika Općine, neprekidno su se mijenjale vlade i premijeri. Prvo je bio Fikret Musić, pa Suad Zeljković, a onda Muhamed Kozadra, poslije Kozadre došao je Elmedin Konaković, nakon njega Edin Forto, a nakon Edina Forte, Mario Nenadić. Ko će biti sljedeći premijer ne znam, ali nije ni bitno. Bitno je da kanton ovako ne može funkcionisati i da se hitno mora nešto mijenjati i uspostaviti funkcionalan sistem, u kojem će svako raditi svoj posao, a ne da svako radi svačiji osim svoj posao i niko nizašta ne odgovara. Taj sistem ne mogu uspostaviti stranke u kojima se unutarstranački izbori provode nedemokratskim i kriminalnim metodama, niti stranke koje vode neobrazovani ljudi bez političke vizije. Ili će se stranke koje imamo na sceni promijeniti iznutra, ili će ih narod mijenjati izvana, sve dok se ne pojavi neka normalna i odgovorna.
I na kraju, moram se osvrnuti na potez mog dojučerašnjeg stranačkog kolege Aljoše Čampare, koji je prvi potpisao zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo. Ja ga u potpunosti razumijem kada umjesto ove, želi kompetentnu i odgovornu Vladu eksperata, koja će imati širu podršku od minimalnih 18 ruku u Skupštini. Lično mislim da je jedini način da se prekine agonija u kojoj se Kanton Sarajevo nalazi, formiranje Vlade eksperata, koja bi uz podršku svih stranaka u Skupštini ovaj propali mandat privela kraju sa što manje štete po građane i naredne dvije godine radila na rješavanju nagomilanih problema u svim oblastima, umjesto na smjenjivanju i postavljanju novih upravnih i nadzornih odbora, direktora javnih i komunalnih preduzeća, zavoda i ustanova u oblasti socijalne politike, zdravstva, kulture i svega ostalog, zato što će taman kada ih postave, Vlada ponovo “pasti” i doći neka druga, da i ona smjenjuje i postavlja svoje, i tako u nedogled.
- tovarish
#51983 Re: SDA-All about
Upravo to. Kad na izborima df i sbb grohnu, neki od njihovih poslanika bi mogli na ovu stranu.
- bunk
#51984 Re: SDA-All about
@ kiki dafuq mene to pitas.
Posalji mail na glavni odbor sda ili na nekog od glasnogovornika ili na fb postavi pitanje direktno Efendicu ili nekim sdaovcima(bivsim).
Uglavnom znas na sta sam mislio sa politika in the nutshell.
Cim se ne ide uz dlaku odma napustanje i onda nova stranka nova nafaka.
Od Stranke za BiH preko Sbb pa evo do kifle ili abecede sda...a,p...
Posalji mail na glavni odbor sda ili na nekog od glasnogovornika ili na fb postavi pitanje direktno Efendicu ili nekim sdaovcima(bivsim).
- drug_profi
#51985 Re: SDA-All about
Pretpostavljam SDA i SBB
- Kikibombona
#51986 Re: SDA-All about
Avdo Avdić je sinoc odlicno rekao:bunk wrote: ↑11/10/2020 20:23 @ kiki dafuq mene to pitas.
Sve sto kaze Aljoša za SDA - tacno je
Sve sto kaze SDA za Aljošu - tacno je
...
Mi smo kao drustvo u velikom sranju. Ja ne znam kako cemo iz ove moralne propasti izvuci. Kompletno drustvo je bolesno, a na vrhu je SDA.
...
Juce pricam sa drugom koji je prije 2 godine otisao u Njemacku. Kaze, znao sam da zivim u rupi, ali je opet puno gore nego sam mislio. Tek kada odeš shvatis gdje si zivio.
- Cherry-Cherry
#51987 Re: SDA-All about
Oj, rupo, đe sam up'o
-
orbita12
#51988 Re: SDA-All about
nesto kontam, mogla bi sda sabotirati Efendica za nacelnika, da narede svojim glasacima da glasaju za bilo koga drugog osim njega, jest da bi izgubili tad nacelnika sigurno ali osveta je jaca od toga. Ne znaju kako da ga se rijese na bezbolan nacin, ako ga odstrane sad, mogli bi se clanovi, glasaci sda pobuniti, a ovako ako izgubi na izborima nece oni biti krivi
-
zippoo87
#51989 Re: SDA-All about
je li ti hoces da kazes da ova stranka sa Bakirom (i Sebijom) na celu valja ?bunk wrote: ↑11/10/2020 20:23 @ kiki dafuq mene to pitas.
- Cherry-Cherry
#51990 Re: SDA-All about
Gdje će izgubiti najmnogoljudniju opštinu u državi. Nije bitna kao Centar, ali je u top 5. Ima tu finih para, novogradnje, tendera, svega...orbita12 wrote: ↑11/10/2020 21:09 nesto kontam, mogla bi sda sabotirati Efendica za nacelnika, da narede svojim glasacima da glasaju za bilo koga drugog osim njega, jest da bi izgubili tad nacelnika sigurno ali osveta je jaca od toga. Ne znaju kako da ga se rijese na bezbolan nacin, ako ga odstrane sad, mogli bi se clanovi, glasaci sda pobuniti, a ovako ako izgubi na izborima nece oni biti krivi
-
orbita12
#51991 Re: SDA-All about
Pa koja im korist od načelnika koji možda neće igrati po njihovom , možda im je bitnije da dobiju većinu u vijeću.Cherry-Cherry wrote: ↑11/10/2020 22:45Gdje će izgubiti najmnogoljudniju opštinu u državi. Nije bitna kao Centar, ali je u top 5. Ima tu finih para, novogradnje, tendera, svega...orbita12 wrote: ↑11/10/2020 21:09 nesto kontam, mogla bi sda sabotirati Efendica za nacelnika, da narede svojim glasacima da glasaju za bilo koga drugog osim njega, jest da bi izgubili tad nacelnika sigurno ali osveta je jaca od toga. Ne znaju kako da ga se rijese na bezbolan nacin, ako ga odstrane sad, mogli bi se clanovi, glasaci sda pobuniti, a ovako ako izgubi na izborima nece oni biti krivi
- Cherry-Cherry
#51992 Re: SDA-All about
Mora da igra po njihovom, ima optužnicu. Ovo se on malo koprca i galami, ali ne smije ništa više od toga.
- Roccohljup
#51994 Re: SDA-All about
fakat kad pomisliš da ne mogu gore, oni te namah iznenade 
Krenuo na proslavu SDA, pa zaradio kaznu jer je ‘morao isprazniti mokraćni mjehur’
Nesvakidašnje obrazloženje Općini Kalesija, uputio je gost sa obilježavanja 30 godina SDA Kalesija, koji se na tu proslavu uputio čak iz Sarajeva i to kako on kaže ‘o svom trošku’.
Naime on je uslijed ‘neodložnih fizioloških potreba’ zaradio prekršajni nalog, te je osjetio potrebu da pojasni nekoliko činjenica.
Pročitajte njegov dopis:
- oldtajmer
- drndalo
#51996 Re: SDA-All about
Faktografski bi trebala ispravka ako se sta nije promijenilo nedavno. Najmnogoljudnija Opstina u BiH bi trebala biti Banja Luka, jerbo je cijeli grad jedna Opstina. Novi Grad je bio drugi u BiH. Time prvi ali u FBiH.Cherry-Cherry wrote: ↑11/10/2020 22:45Gdje će izgubiti najmnogoljudniju opštinu u državi. Nije bitna kao Centar, ali je u top 5. Ima tu finih para, novogradnje, tendera, svega...orbita12 wrote: ↑11/10/2020 21:09 nesto kontam, mogla bi sda sabotirati Efendica za nacelnika, da narede svojim glasacima da glasaju za bilo koga drugog osim njega, jest da bi izgubili tad nacelnika sigurno ali osveta je jaca od toga. Ne znaju kako da ga se rijese na bezbolan nacin, ako ga odstrane sad, mogli bi se clanovi, glasaci sda pobuniti, a ovako ako izgubi na izborima nece oni biti krivi
- Roccohljup
#51997 Re: SDA-All about
Čuj ovog kretena i seoske varalice, pitanje čampare nije vidljivo izvan SA a on kao premijer servisira (da bogda da nikad nije) svih 10 kantona.
Isto ko da čampi nije Federalni ministar koji pokriva iste te kantone
Isto ko da čampi nije Federalni ministar koji pokriva iste te kantone
STAVOVI
Novalić: Pitanje Čampare izvan Sarajeva nije vidljivo
To je događaj koji je prisutan u Kantonu Sarajevo, kaže Novalić
Premijer Novalić o smjeni ministra Aljoše Čampare
FOTO: ARHIV
Potpis Aljoše Čampare za smjenu Vlade Kantona Sarajevo potez koji ne tangira Federaciju, kazao je danas premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) prilikom posjete Varešu.
- To je događaj koji je prisutan u Kantonu Sarajevo i on je vidljiv zbog velikog prisustva medija. Međutim kada izađete izvan Sarajeva, a ja kao premijer servisiram svih deset kantona, pitanje ministra Čampare nije vidljivo - poručio je Novalić.
Dakle, premijer Novalić smatra da nema nikakve potrebe da se pokreće smjena Čampare u Vladi Federacije BiH te da ta vlada funkcionira bez problema.
- pici
#51998 Re: SDA-All about
sHa je pao sudija su skele... vidzaj asima dvaput ranjavanog, sve ce to a.s. bOkir pozlatit, ostalo josH dukata od donacija...OPĆINSKI SUD
Suđenje Amiru Zukiću i drugima odgođeno zbog tehničkih problema
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sudjenj ... /201012064
Zukiću se sudi skupa sa Safetom Bibićem, Senadom i Nedžadom Trakom, Ramizom Karavdićem, Esedom Džananovićem i Asimom Sarajlićem, za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima.
- pici
#51999 Re: SDA-All about
soska varalica ponovo jasHe, nevidljivi Ćampi... ja nekad se samoupitam jel on nas zajebaje il smo svi mi debili...Roccohljup wrote: ↑12/10/2020 12:45 Čuj ovog kretena i seoske varalice, pitanje čampare nije vidljivo izvan SA a on kao premijer servisira (da bogda da nikad nije) svih 10 kantona.
Isto ko da čampi nije Federalni ministar koji pokriva iste te kantone![]()
![]()
![]()
STAVOVI
Novalić: Pitanje Čampare izvan Sarajeva nije vidljivo
To je događaj koji je prisutan u Kantonu Sarajevo, kaže Novalić
Premijer Novalić o smjeni ministra Aljoše Čampare
FOTO: ARHIV
Potpis Aljoše Čampare za smjenu Vlade Kantona Sarajevo potez koji ne tangira Federaciju, kazao je danas premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) prilikom posjete Varešu.
- To je događaj koji je prisutan u Kantonu Sarajevo i on je vidljiv zbog velikog prisustva medija. Međutim kada izađete izvan Sarajeva, a ja kao premijer servisiram svih deset kantona, pitanje ministra Čampare nije vidljivo - poručio je Novalić.
Dakle, premijer Novalić smatra da nema nikakve potrebe da se pokreće smjena Čampare u Vladi Federacije BiH te da ta vlada funkcionira bez problema.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#52000 Re: SDA-All about
Roccohljup wrote: ↑12/10/2020 08:51 fakat kad pomisliš da ne mogu gore, oni te namah iznenade
Krenuo na proslavu SDA, pa zaradio kaznu jer je ‘morao isprazniti mokraćni mjehur’
Nesvakidašnje obrazloženje Općini Kalesija, uputio je gost sa obilježavanja 30 godina SDA Kalesija, koji se na tu proslavu uputio čak iz Sarajeva i to kako on kaže ‘o svom trošku’.
Naime on je uslijed ‘neodložnih fizioloških potreba’ zaradio prekršajni nalog, te je osjetio potrebu da pojasni nekoliko činjenica.
Pročitajte njegov dopis: