Imas pravo na dodatni uređaj.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
rizibizi
#13427 Re: Xiaomi mobiteli
O da znam, na njemu imam jos 6 rata
Sad gledam i Note 10 Lite pa sam bas u nedoumici 
EDIT: ustvari nemam ali imam uredjaj kupljen na moja tv i telefon na pretplati i kazu ne moze jos jedan telefon. Majke mi moje njihova pravila zavise od saltera do saltera, organizacija im je vazda bila jaca strana.
EDIT: ustvari nemam ali imam uredjaj kupljen na moja tv i telefon na pretplati i kazu ne moze jos jedan telefon. Majke mi moje njihova pravila zavise od saltera do saltera, organizacija im je vazda bila jaca strana.
-
Grom2017
#13428 Re: Xiaomi mobiteli
Cijenjena gospodo, koja koristi Mi Note 10 Lite, isplatili li se ubacivati GCam i koji? Skinuo sam neki onako, al nisam primjetio neke razlike. Ako imate neke preporuke, rado bih instalirao.
-
adsubzero
- shape of despair
#13430 Re: Xiaomi mobiteli
sta je ovo xiaomi poskuoio. gledan taj note 10,cca 700KM, ja svoj poco f1 platio 550,telefon kudikamo jaci.
je li jos stavljaju brat bratu 7-8 komada predinstaliranih xiaomi gluposti
- PlusSA
#13431 Re: Xiaomi mobiteli
Logicno da poskupljuju
Bolje ide prodaja, nisu više anonimni sad žele da gule korisnike
Bolje ide prodaja, nisu više anonimni sad žele da gule korisnike
-
Safete Dilbere
#13432 Re: Xiaomi mobiteli
taj tvoj je mnogo ruzan i ne moze se mjeriti sa edge ekranom sto se tice jacine kamera tu se slozio nebi i baterija je dosta slabija mozda je po procesoru jaci samo.tebi ako je samo procesor mjerilo i po tome oznacavas jacinu cjelokupnog uredjaja onda no commentshape of despair wrote: ↑11/10/2020 10:46 sta je ovo xiaomi poskuoio. gledan taj note 10,cca 700KM, ja svoj poco f1 platio 550,telefon kudikamo jaci.
- shape of despair
#13433 Re: Xiaomi mobiteli
sta se palis.
poskupljali jesu to je bilo neminivno
poskupljali jesu to je bilo neminivno
-
Safete Dilbere
#13434 Re: Xiaomi mobiteli
ne palim se nego za razliku od tebe iznosim cinjenice,neko ce sutra procitati da je poco f1 jaci pa ce se zajebat,necemo pisat neistine
- shape of despair
#13435 Re: Xiaomi mobiteli
Inače, xiaomi ima debelih problema sa softwerom. Ko ima pametni sat, mobitel ne održava blutooth vezu sa satom ma kako ustimao postavke, tipa ono bez limita da je proces i sl. ( ima raje koja zna stvari poslozit ali opet neće)
Ili kod prijateljice, ne radi joj javljanje na poziv, ne iskače opcija da se javi ili ukine, a nije toliko cura potkovana da sad ona vraća na fabricke postavke, samo je htjela da joj jebeni telefon radi.
Xiaomi je mačak u vreći.
Ili kod prijateljice, ne radi joj javljanje na poziv, ne iskače opcija da se javi ili ukine, a nije toliko cura potkovana da sad ona vraća na fabricke postavke, samo je htjela da joj jebeni telefon radi.
Xiaomi je mačak u vreći.
-
nlt
#13436 Re: Xiaomi mobiteli
eno sad, onda uzmes samsung duplo skuplji za iste specifikacije i eto gashape of despair wrote: ↑11/10/2020 13:00 Inače, xiaomi ima debelih problema sa softwerom. Ko ima pametni sat, mobitel ne održava blutooth vezu sa satom ma kako ustimao postavke, tipa ono bez limita da je proces i sl. ( ima raje koja zna stvari poslozit ali opet neće)
Xiaomi je mačak u vreći.
- fusion_ba
#13437 Re: Xiaomi mobiteli
Meni je Miui odlican. Brzo sam se navikao na njega, i daje dosta vise mogućnosti od stock androida
- i agree
#13438 Re: Xiaomi mobiteli
I meni je miui top nikakvu zamjerku nemam
- i agree
#13439 Re: Xiaomi mobiteli
koji sat ima i koji mobitelshape of despair wrote: ↑11/10/2020 13:00 Inače, xiaomi ima debelih problema sa softwerom. Ko ima pametni sat, mobitel ne održava blutooth vezu sa satom ma kako ustimao postavke, tipa ono bez limita da je proces i sl. ( ima raje koja zna stvari poslozit ali opet neće)
Xiaomi je mačak u vreći.
- Burkoff
#13440 Re: Xiaomi mobiteli
Drug je skoro kupio poco f2 pro i imao je problem u startu sa garminovim satom i appom na mobitelu. Cim se ode na recent apps i uradi clear, sat i mobitel izgube vezu. Cim pokrene connect app konekcija se uspostavi. Dao je sve ovlasti appu i stavio na sve moguce izuzetke za cuvanje baterije da app ne ide u sleep. Jedino rijesenje je bilo da ga u recent app meniju zakljuca kako nebi bio ubijen kad se uradi clear / close all apps. Pored svake aplikacije u recent ima kao mali katanac i time se zakljuca protiv ubijanja task killerom.shape of despair wrote: ↑11/10/2020 13:00 Inače, xiaomi ima debelih problema sa softwerom. Ko ima pametni sat, mobitel ne održava blutooth vezu sa satom ma kako ustimao postavke, tipa ono bez limita da je proces i sl. ( ima raje koja zna stvari poslozit ali opet neće)
Xiaomi je mačak u vreći.
- zlo zlo
#13441 Re: Xiaomi mobiteli
koji model garmina i kako mu visinomjer radi?..ja imam baš fuj problema s njim..evo stalno sam u depresiji s njimBurkoff wrote: ↑11/10/2020 17:01Drug je skoro kupio poco f2 pro i imao je problem u startu sa garminovim satom i appom na mobitelu. Cim se ode na recent apps i uradi clear, sat i mobitel izgube vezu. Cim pokrene connect app konekcija se uspostavi. Dao je sve ovlasti appu i stavio na sve moguce izuzetke za cuvanje baterije da app ne ide u sleep. Jedino rijesenje je bilo da ga u recent app meniju zakljuca kako nebi bio ubijen kad se uradi clear / close all apps. Pored svake aplikacije u recent ima kao mali katanac i time se zakljuca protiv ubijanja task killerom.shape of despair wrote: ↑11/10/2020 13:00 Inače, xiaomi ima debelih problema sa softwerom. Ko ima pametni sat, mobitel ne održava blutooth vezu sa satom ma kako ustimao postavke, tipa ono bez limita da je proces i sl. ( ima raje koja zna stvari poslozit ali opet neće)
Xiaomi je mačak u vreći.![]()
- Burkoff
#13442 Re: Xiaomi mobiteli
Garmin vivoactive 3. Imam i ja va3 ali u kombinaciji sa samsung note 10+. Nismo obracali paznju na to. Tebi daje lazna mjerenja ?zlo zlo wrote: ↑11/10/2020 22:40koji model garmina i kako mu visinomjer radi?..ja imam baš fuj problema s njim..evo stalno sam u depresiji s njimBurkoff wrote: ↑11/10/2020 17:01Drug je skoro kupio poco f2 pro i imao je problem u startu sa garminovim satom i appom na mobitelu. Cim se ode na recent apps i uradi clear, sat i mobitel izgube vezu. Cim pokrene connect app konekcija se uspostavi. Dao je sve ovlasti appu i stavio na sve moguce izuzetke za cuvanje baterije da app ne ide u sleep. Jedino rijesenje je bilo da ga u recent app meniju zakljuca kako nebi bio ubijen kad se uradi clear / close all apps. Pored svake aplikacije u recent ima kao mali katanac i time se zakljuca protiv ubijanja task killerom.shape of despair wrote: ↑11/10/2020 13:00 Inače, xiaomi ima debelih problema sa softwerom. Ko ima pametni sat, mobitel ne održava blutooth vezu sa satom ma kako ustimao postavke, tipa ono bez limita da je proces i sl. ( ima raje koja zna stvari poslozit ali opet neće)
Xiaomi je mačak u vreći.![]()
![]()
- zlo zlo
#13443 Re: Xiaomi mobiteli
evo trenutno sam po satu na -700 metara..a zapravo sam na 84Burkoff wrote: ↑11/10/2020 22:47Garmin vivoactive 3. Imam i ja va3 ali u kombinaciji sa samsung note 10+. Nismo obracali paznju na to. Tebi daje lazna mjerenja ?zlo zlo wrote: ↑11/10/2020 22:40koji model garmina i kako mu visinomjer radi?..ja imam baš fuj problema s njim..evo stalno sam u depresiji s njimBurkoff wrote: ↑11/10/2020 17:01
Drug je skoro kupio poco f2 pro i imao je problem u startu sa garminovim satom i appom na mobitelu. Cim se ode na recent apps i uradi clear, sat i mobitel izgube vezu. Cim pokrene connect app konekcija se uspostavi. Dao je sve ovlasti appu i stavio na sve moguce izuzetke za cuvanje baterije da app ne ide u sleep. Jedino rijesenje je bilo da ga u recent app meniju zakljuca kako nebi bio ubijen kad se uradi clear / close all apps. Pored svake aplikacije u recent ima kao mali katanac i time se zakljuca protiv ubijanja task killerom.![]()
![]()
- Burkoff
#13444 Re: Xiaomi mobiteli
Koji sat ? Gdje ocitavas vrijednosti, mozda je do watchface ? Probaj neki drugi.zlo zlo wrote: ↑11/10/2020 22:52evo trenutno sam po satu na -700 metara..a zapravo sam na 84nije bilo savršeno ni kod kupovine..ali s zadnjim ubdjetom je sve gore i gore..nastelujem sve i ubrzo poludi
instinct imam.
- zlo zlo
#13445 Re: Xiaomi mobiteli
Burkoff wrote: ↑11/10/2020 23:08Koji sat ? Gdje ocitavas vrijednosti, mozda je do watchface ? Probaj neki drugi.![]()
instinct velim je model
- Burkoff
#13446 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam skontao odmah da si mislio na model "instinct". Moj va3 je snizen sad oko 150€. Taj tvoj je napredniji sa duplo boljom baterijom. Jesi mu ikad radio factory reset ? Nije viska. Ako u startu nije dobro mjerio mozda je fabricki defekt. Trebalo je odmah reklamirati. Nije to igracka od 50 km
Last edited by Burkoff on 11/10/2020 23:26, edited 1 time in total.
- zlo zlo
#13447 Re: Xiaomi mobiteli
ma sve probali..kontam ga poslati na servis još je pod garancijom..inače strava sat ali ovo s visinom užas..znam da sličnih problema ima i kod fenix 5 verzija, nešto softverski sjebali..a inače da ne nervira to toliko bio bi odličan sat ovaj moj.Burkoff wrote: ↑11/10/2020 23:19Nisam skontao odmah da si mislio na model "instinct". Moj va3 je snizen sad oko 150€. Taj tvoj je napredniji sa duplo boljom baterijom. Jesi mu ikad radio factory reset ? Nije viska. Ako u startu nije dobro mjerio mozda je fabricki defekt. Trebalo je odmah reklamirati. Nije to igracka od 50 km![]()
-
zippoo87
#13448 Re: Xiaomi mobiteli
ja cisto sumnjam da si ti i koristio MIUI
evo ja cu napisati ,kao neko ko ga koristi 3 godine i prati ovaj zadnji razvoj...da nije ni blizu smeca i odlicno je optimiziran ali je cinjenica da je u zadnje dvije verzije (11 i 12) ubacio ova neka dodatna mikropodesavanja,tipa da moras ti rucno ukljuciti/iskljuciti kako ce se svaka pojedinacna aplikacija ponasati,da li ce imati battery restrikcije ili nece i tako tih nekih sitnica,gdje se moras zaroviti poduboko u skin da to sve ispodesavas
a ljudi ko ljudi,vecinom ne znaju ni osnove neke a kamoli detaljnije nesto i odmah uleti sa pricom,kako ne radi,kako je smece,kako ovo ,kako ono a u biti sve radi,samo treba malo podesiti
moze se diskutovati da li trebaju ovakve restrikcije po defaultu ali nije ok svoje neznanje i nesposbnost fakturisati nekome drugom,tipa xiaomiju
- Burkoff
#13449 Re: Xiaomi mobiteli
How do I calibrate my Garmin instinct barometer?zlo zlo wrote: ↑11/10/2020 23:22ma sve probali..kontam ga poslati na servis još je pod garancijom..inače strava sat ali ovo s visinom užas..znam da sličnih problema ima i kod fenix 5 verzija, nešto softverski sjebali..a inače da ne nervira to toliko bio bi odličan sat ovaj moj.Burkoff wrote: ↑11/10/2020 23:19Nisam skontao odmah da si mislio na model "instinct". Moj va3 je snizen sad oko 150€. Taj tvoj je napredniji sa duplo boljom baterijom. Jesi mu ikad radio factory reset ? Nije viska. Ako u startu nije dobro mjerio mozda je fabricki defekt. Trebalo je odmah reklamirati. Nije to igracka od 50 km![]()
Calibrating the Barometer
Hold MENU.
Select Settings > Sensors & Accessories > Barometer > Calibrate.
Select an option: To enter the current elevation or sea level pressure, select Yes. To calibrate automatically from the digital elevation model, select Use DEM. NOTE: Some devices require a phone connection to use DEM for calibration.
Valjda nam nece zamjeriti na OFF-topicu
- zlo zlo
#13450 Re: Xiaomi mobiteli
kalibrirala sam 500 puta do sadBurkoff wrote: ↑11/10/2020 23:26How do I calibrate my Garmin instinct barometer?zlo zlo wrote: ↑11/10/2020 23:22ma sve probali..kontam ga poslati na servis još je pod garancijom..inače strava sat ali ovo s visinom užas..znam da sličnih problema ima i kod fenix 5 verzija, nešto softverski sjebali..a inače da ne nervira to toliko bio bi odličan sat ovaj moj.Burkoff wrote: ↑11/10/2020 23:19
Nisam skontao odmah da si mislio na model "instinct". Moj va3 je snizen sad oko 150€. Taj tvoj je napredniji sa duplo boljom baterijom. Jesi mu ikad radio factory reset ? Nije viska. Ako u startu nije dobro mjerio mozda je fabricki defekt. Trebalo je odmah reklamirati. Nije to igracka od 50 km![]()
Calibrating the Barometer
Hold MENU.
Select Settings > Sensors & Accessories > Barometer > Calibrate.
Select an option: To enter the current elevation or sea level pressure, select Yes. To calibrate automatically from the digital elevation model, select Use DEM. NOTE: Some devices require a phone connection to use DEM for calibration.
Valjda nam nece zamjeriti na OFF-topicu![]()