Nagorno Karabah

Post Reply
saimidin

#6426 Re: Nagorno Karabah

Post by saimidin »

Challenger_ wrote: 11/10/2020 11:59 Evo šta tvrdi:

Što se tiče dronova, dronovanja i štete koju oni nanose, prvi čovjek Nagorno Karabaha PRIMARNO OPTUŽUJE IZRAEL:
Lider Nagorno-Karabaha: Izrael odgovoran za genocid u republici

Image

Vlasti Izraela, koje isporučuju ofanzivno naoružanje Azerbejdžanu, snose odgovornost za genocid u Karabahu, izjavio je predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan.

„Tokom aprilskog rata, odnosno eskalacije sukoba 2016. godine, izraelske vlasti ne samo da su znale da se naoružanje, koje se isporučuje Azerbejdžanu, koristi u ofanzivne svrhe umesto u odbrambene, već su ih koristili specijalisti koji su došli iz Izraela“, rekao je lider Karabaha, dodavši da je izraelsko rukovodstvo znalo za šta se dronovi koriste u Azerbejdžanu.

„Naravno da znaju i nastavljaju da isporučuju oružje. Za taj genocid su odgovorne i vlasti Izraela, koji je i sam preživeo genocid", rekao je Arutjunjan komentarišući tvrdnje izraelskog rukovodstva da nije znalo da se u Azerbejdžanu bespilotne letelice koriste u ofanzivne svrhe i napade na civilno stanovništvo.

Prema njegovim rečima, ponašanje izraelskog rukovodstva dokazuju da se „u svetu zbog novca gaze ljudske i božanske vrednosti“.

„Ne samo vlasti Izraela, već i vlasti drugih zemalja znaju sve o svemu i nastavljaju da isporučuju Azerbejdžanu oružje“, rekao je on.

S tim u vezi, portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da se iz Turske i Izraela isporučuju udarni dronovi pod izgovornom humanitarnog tereta.

„U Azerbejdžan se intenzivno isporučuju udarne bespilotne letelice iz Turske i Izraela pod izgovorom humanitarnog tereta“, napisao je on na Fejsbuku.

:arrow: LINK
Oj matero, cijeli svijet protiv srba, ista prica ko I u vrijeme oluje/kosova, a dok su oni cistili svoja vekovna ognjista I protjerivali azere onda su to bile protuteroristicke operacije u cilju ocuvanja beca

Klasicna propaganda

Sto ne ponudi rjesenje, a nije drzi se svakog azerkog razvaljenog sela ko da mu je babovina
Veigar

#6427 Re: Nagorno Karabah

Post by Veigar »

Bobi wrote: 11/10/2020 12:01
Challenger_ wrote: 11/10/2020 11:56 Što se tiče ovog konflika, Izrael se ni najmanje "ne prese*ava". On je ovdje involviran do guše.
Ja sam to rekao glede trgovine :kiss:
S obzirom da je Izrael energetski siromašna država, pretpostavljam da im je u interesu da energetski bogat Azerbejdžan im jeftino isporučuje svoje prirodne resurse. Cijena nekoliko desetina dronova, korist za Izrael ogromna.

Khmm..
Nekad prije na drugoj temi sam to rekao, ljudi ne zaboravite između država nema prijateljstva i družbe i ljubavi, samo čisti interes bajo moj.
saimidin

#6428 Re: Nagorno Karabah

Post by saimidin »

derion wrote: 11/10/2020 12:09 Moguće je da vrlo brzo* neće biti rasprostranjen konvencionalan način ratovanja u dobrom dijelu svijeta. Ubrzo ćemo imati vojske pretežno sačinjenu od robota i dronova, pogotovo u bogatim i tehnološki naprednim društvima. Ovo što vidimo ovdje i posljednjih par godina je vjerovatno labudova pjesma ljudskim vojskama. Većina zemalja će u još većoj mjeri biti primorana silom/milom pristupiti "pokroviteljstvu" nekoliko velikih vojnih saveza ili organizacija.

* ne mislim "sutra".
Tako je bilo I do sad, samo sto su I oni morali imati neke ljudske gubitke, sad je najskuplji izum kvalitetna protuodbrana protiv dronova
emirolini

#6429 Re: Nagorno Karabah

Post by emirolini »

Ilegalno okupiras neki prostor zbog nekog mita iz proslosti, protjeras zene i djecu iz njihovih kuca a muzeve im pobijes ili ranih i onda kada dodje sve to na naplatu pocnes pricati o nekoj patnji. Buuu Fucking Hoooo.
Novosti

#6430 Re: Nagorno Karabah

Post by Novosti »

Većina zemalja je već sada dio vojnih saveza, i tako je već decenijama
salik79

#6431 Re: Nagorno Karabah

Post by salik79 »

Veigar wrote: 11/10/2020 12:13
Bobi wrote: 11/10/2020 12:01
Challenger_ wrote: 11/10/2020 11:56 Što se tiče ovog konflika, Izrael se ni najmanje "ne prese*ava". On je ovdje involviran do guše.
Ja sam to rekao glede trgovine :kiss:
S obzirom da je Izrael energetski siromašna država, pretpostavljam da im je u interesu da energetski bogat Azerbejdžan im jeftino isporučuje svoje prirodne resurse. Cijena nekoliko desetina dronova, korist za Izrael ogromna.

Khmm..
Nekad prije na drugoj temi sam to rekao, ljudi ne zaboravite između država nema prijateljstva i družbe i ljubavi, samo čisti interes bajo moj.
Vec Turci imaju velika ulaganja u energetski sektor cionistickog entiteta:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dorad_Power_Station
Novosti

#6432 Re: Nagorno Karabah

Post by Novosti »

Khmm..
I ti misliš da prosječan Balkanac to shvata
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#6433 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Veigar wrote: 11/10/2020 12:13S obzirom da je Izrael energetski siromašna država, pretpostavljam da im je u interesu da energetski bogat Azerbejdžan im jeftino isporučuje svoje prirodne resurse. Cijena nekoliko desetina dronova, korist za Izrael ogromna.

Khmm..
I onaj austrijski majmun Adolf je imao interese. Imali su i Boban i Karadžić. Ne možeš interese ostvarivati kao majmun, a ne očekivati da te iznenada negdje ne bubne po *ički,

Nufff said.
Novosti

#6434 Re: Nagorno Karabah

Post by Novosti »

Što onda ti zvučiš ko austrijski majmun
Challenger_

#6435 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Uostalom ovo jeste pokušaj cionističke osovine da se penetrira na Kavkaz iz razloga energetske geopolitike, geopolitike i niza još drugih razloga koji se direktno tiču Irana i Rusije.

Ako je tri miliona ljudi problem, neće biti tih ljudi i nema problema. Za njih svakako ima mjesta u Evropi, je li.

Azerski legalistički narativ je samo dimna zavjesa kojom se prikrivaju stvarni ciljevi ove operacije.
Last edited by Challenger_ on 11/10/2020 12:53, edited 3 times in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#6436 Re: Nagorno Karabah

Post by Bobi »

Jebo vas patak :mrgreen: , jesmo rekli da nema skretanja s teme? Ruzno brate izgleda. Haj pomirite se :D.
zilog

#6437 Re: Nagorno Karabah

Post by zilog »

Inace, po "analiticaru", ovaj rat se vodi u Armeniji i Rusija nema vojnu bazu u Armeniji, Rusko naoruzanje u Armeniju ne dolazi preko Irana... :pisnuo:

I da, u svijetu su svi fasisti, osim Rusa i Srba i Asada i Haftara i Sisija... :mrgreen:
Capljina74

#6438 Re: Nagorno Karabah

Post by Capljina74 »

zilog wrote: 11/10/2020 12:03
saimidin wrote: 11/10/2020 11:47
SanskiBiser wrote: 11/10/2020 10:03

Strasno, jutros bas gledam taj a skoro su stavili ovaj isto, nigdje uteci od drona .

Ma ginu I jedni I drugi, da su armeni bili pametniji trebali su prije 20 god ovo rijesiti dok su bili gornji, a I azeri trebaju sad biti pametniji, jer ako putin popizdi poslat ce svoje da zastite nevine civile I imat ce nesto kao u gruziji (abkazia / osetia), ukrajijni (krim/donjeck), moldaviji (dnjestar)

Njemu to nije mrsko ocigledno
Rusi tesko da mogu intervenisati kroz vazdusni most sa Armenijom. Azeri bi odmah zatvorili nebo. Kopnena intervencija je moguca jedino preko Samura, daleko na sjeveroistoku Azerbejdzana. Sve ostalo je Mali Kavkaz, gorje sa vrhovima preko 4000 mnv. Samur je 200 km vazdusne linije daleko od NK. Putevima 500 km. Malo je vjerovatno da bi Rusi krenuli u takvu avanturu, ali me ne bi previse iznenadilo. Tada bi sve maske pale.
:thumbup:

Ful'o si kao i uvijek do sada!
@mba

#6439 Re: Nagorno Karabah

Post by @mba »

Challenger_ wrote: 11/10/2020 12:04 Dakle, Turska, Izrael, Alijev i njegovi protiv, malene zemljice i naroda od nepuna 3 miliona ljudi. Raj za sve filofašiste. Nikad u tom društvu, Bogu dragom hvala.

_______
a ti malenim zinulo dupe na tudje ha?
uz to maleni 800 hiljada azera ptotjerali :?

U prvoj fazi armensko-azerbejdžanskog sukoba oko Nagorno-Karabaha, koji je uslijedio 1988. godine, započela je deportacija Azerbejdžanaca iz njihove matične zemlje kao rezultat provođenja ekstremističke ideologije od strane Armenaca. Zbog okupacije azerbejdžanskih teritorija od strane Armenije, više od milion Azerbejdžanaca protjerano je sa svoje zemlje.
Last edited by @mba on 11/10/2020 12:35, edited 1 time in total.
emirolini

#6440 Re: Nagorno Karabah

Post by emirolini »

Iskreno, Turska povukla cudan ali odlican potez, sa partnerstvom sa Izraelom dobit ce mnogo toga.

A za prodaju ovih dronova Srbiji, naravno da ce prodati Srbiji, zasto ne bi? Zato sto Srbija prijeti nama, Kosovu, Hrvatskoj? Pa tim jos bolje, biti ce bolje za biznis, cim Srbija kupi i Hrvatska ce. A mi cemo dobiti poruku podrske od brke preko naseg nesposobnog ridzobradog idiota.

Turska je veci partner sa Srbijom nego sa BH, meni to i odgovara, nas te stvari ne trebaju interesovati, steta da se nasi politicari nisu fokusirali na Hrvatsku i zapad, na sto bolje odnose.

Nazad na temu:

Image

Image

Ganja, Azerbejdzan nakon primirjsog granatiranja od strane Armena, jest da nije na liniji grad ali zasto ne granatirati...
Last edited by emirolini on 11/10/2020 12:37, edited 1 time in total.
zilog

#6441 Re: Nagorno Karabah

Post by zilog »

Capljina74 wrote: 11/10/2020 12:32
zilog wrote: 11/10/2020 12:03
saimidin wrote: 11/10/2020 11:47

Ma ginu I jedni I drugi, da su armeni bili pametniji trebali su prije 20 god ovo rijesiti dok su bili gornji, a I azeri trebaju sad biti pametniji, jer ako putin popizdi poslat ce svoje da zastite nevine civile I imat ce nesto kao u gruziji (abkazia / osetia), ukrajijni (krim/donjeck), moldaviji (dnjestar)

Njemu to nije mrsko ocigledno
Rusi tesko da mogu intervenisati kroz vazdusni most sa Armenijom. Azeri bi odmah zatvorili nebo. Kopnena intervencija je moguca jedino preko Samura, daleko na sjeveroistoku Azerbejdzana. Sve ostalo je Mali Kavkaz, gorje sa vrhovima preko 4000 mnv. Samur je 200 km vazdusne linije daleko od NK. Putevima 500 km. Malo je vjerovatno da bi Rusi krenuli u takvu avanturu, ali me ne bi previse iznenadilo. Tada bi sve maske pale.
:thumbup:

Ful'o si kao i uvijek do sada!
Kako ide podrska pravoslavnoj braci? :lol:
salik79

#6442 Re: Nagorno Karabah

Post by salik79 »

Bobi
Forum administrator

#6443 Re: Nagorno Karabah

Post by Bobi »

Veca reakcija svijeta bi bila da Armenija opali raketama po naftovodu nego da pobije na primjer nekoliko hiljada civila. Što li? Cheli je u pravu, sve su to igre energetskih lobija.
Bobi
Forum administrator

#6444 Re: Nagorno Karabah

Post by Bobi »

zilog wrote: 11/10/2020 12:35 Kako ide podrska pravoslavnoj braci?
Jesmo rekli da nema toga :stasreko: , nije tema capljina .
Challenger_

#6445 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

@mba wrote: 11/10/2020 12:33
Challenger_ wrote: 11/10/2020 12:04 Dakle, Turska, Izrael, Alijev i njegovi protiv, malene zemljice i naroda od nepuna 3 miliona ljudi. Raj za sve filofašiste. Nikad u tom društvu, Bogu dragom hvala.

_______
a ti malenim zinulo dupe na tudje ha?
uz to maleni 800 hiljada azera ptotjerali :?
Ne ubacuj mene u te šuplje priče. Ja sam za običan narod, bili Azeri ili Jermeni. Znam samo jedno, da ni jednima ni drugima cionistčka osovina Ankara-Jerusalim nije prijatelj.

Oni su za njih samo topovsko meso.
zlajaBHF

#6446 Re: Nagorno Karabah

Post by zlajaBHF »

emirolini wrote: 11/10/2020 12:16 Ilegalno okupiras neki prostor zbog nekog mita iz proslosti, protjeras zene i djecu iz njihovih kuca a muzeve im pobijes ili ranih i onda kada dodje sve to na naplatu pocnes pricati o nekoj patnji. Buuu Fucking Hoooo.
Ma istu tu ideologiju smo vidjeli ovdje kod nas, nikakve razlike nema.

Agresor zeli da se prikaze kao zrtva. Protivnicku stranu gleda bez imalo respekta i smarta ih manje vrijednim, i tako sami sebi opravdavaju zlocine koje su pocinili nad tim drugim narodom. 30 godina imali da naprave kompromis, ali takve mitske ideologije se ne mogu zadovoljiti kompromisom. Sad placaju cijenu.
Bobi
Forum administrator

#6447 Re: Nagorno Karabah

Post by Bobi »

Capljina74 wrote: 11/10/2020 12:32 Ful'o si kao i uvijek do sada!
I za tebe vazi isto kao za ziloga, lijepo se ponašajte ne vrijedjajte sugovornike ni po kojem osnovu..ha ja. Zvat cu vam šeficu.
Capljina74

#6448 Re: Nagorno Karabah

Post by Capljina74 »

zilog wrote: 11/10/2020 12:32 Inace, po "analiticaru", ovaj rat se vodi u Armeniji i Rusija nema vojnu bazu u Armeniji, Rusko naoruzanje u Armeniju ne dolazi preko Irana... :pisnuo:

I da, u svijetu su svi fasisti, osim Rusa i Srba i Asada i Haftara i Sisija... :mrgreen:

Više Rusi oružja prodali Azerbejdžanu... Isprati.

Jermeni nisu Pravoslavni.
Challenger_

#6449 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

salik79 wrote: 11/10/2020 12:35
Hajde sad ti to objasni neupućenim, ostrašćenim ljudima, koji su lake žrtve svake propagande.
salik79

#6450 Re: Nagorno Karabah

Post by salik79 »

Capljina74 wrote: 11/10/2020 12:39
zilog wrote: 11/10/2020 12:32 Inace, po "analiticaru", ovaj rat se vodi u Armeniji i Rusija nema vojnu bazu u Armeniji, Rusko naoruzanje u Armeniju ne dolazi preko Irana... :pisnuo:

Više Rusi oružja prodali Azerbejdžanu... Isprati.

Jermeni nisu Pravoslavni.
Ova laz o ruskom naoruzanju Armeniji preko Irana se i dalje vrti, iako je i novinarska ekipa ispratila o cemu je bila rijec (rijec je bila o isporuci kamiona koje je Armenija vec ranije narucila i platila.).
Last edited by salik79 on 11/10/2020 12:49, edited 1 time in total.
Post Reply