Mogao bi da nema još puno "Damira Niksica" a da Damir Marjanovic izgubi ministarstvo, jos mi Latina znanstvenika upoznali nismo
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- thekupus
#14827 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kakav kretenski komentar, bljuvsahara1428 wrote: ↑10/10/2020 19:34Mogao bi da nema još puno "Damira Niksica" a da Damir Marjanovic izgubi ministarstvo, jos mi Latina znanstvenika upoznali nismo![]()
![]()
![]()
![]()
- drndalo
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#14829 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ne znam. djeluje mi kao da bi bio za ulazak sbba u vlast i ono ne pita se nikšić tu puno. činjenica je da će fahro učiniti sve da ostane u vlasti, jer će se suprotnom raspati.sahara1428 wrote: ↑10/10/2020 19:34Mogao bi da nema još puno "Damira Niksica" a da Damir Marjanovic izgubi ministarstvo, jos mi Latina znanstvenika upoznali nismo![]()
![]()
![]()
![]()
sa druge strane, vlada koju podržava cca 21-22 zastupnika puno može rasterećenije raditi.
-
sahara1428
#14830 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Teško će SBB ući, previše zastupnika ih ne želi, a predsjednici stranaka već ne mogu neke zastupnike da kontrolišu, što ćemo nadam se vidjeti u budućnostimalakh wrote: ↑10/10/2020 19:56ne znam. djeluje mi kao da bi bio za ulazak sbba u vlast i ono ne pita se nikšić tu puno. činjenica je da će fahro učiniti sve da ostane u vlasti, jer će se suprotnom raspati.sahara1428 wrote: ↑10/10/2020 19:34Mogao bi da nema još puno "Damira Niksica" a da Damir Marjanovic izgubi ministarstvo, jos mi Latina znanstvenika upoznali nismo![]()
![]()
![]()
![]()
sa druge strane, vlada koju podržava cca 21-22 zastupnika puno može rasterećenije raditi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#14832 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Semir je tada bio nepoznanica i ne vjerujem da bi pobijedio, jer i te afere Damirove bi ga koštale par hiljada glasova, a onako napamet, pobjeđivao je razlikom 10 naprama 20 hiljada.drug_profi wrote: ↑10/10/2020 16:21Sjecam se tih izbora. Ni Hadzic ne bi pobijedio. Previse mu se afera nakupilo.
Sumnjam da bi toliko izgubio.
-
Patton44
#14833 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad te Forto pogura parama,onda to moras opravdati,a ko ne projektom onda lajanjem na bivseg stranackog kolegu.thekupus wrote: ↑10/10/2020 19:39Kakav kretenski komentar, bljuvsahara1428 wrote: ↑10/10/2020 19:34Mogao bi da nema još puno "Damira Niksica" a da Damir Marjanovic izgubi ministarstvo, jos mi Latina znanstvenika upoznali nismo![]()
![]()
![]()
![]()
- drndalo
#14834 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma klinac bi tada Damir izgubio da nije isao na visi nivo...
- Ma.Le.Na
#14835 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja fkt ne mogu da shvatim da neko..IKO...misli d bi sa sbb-ovim rukama bili ista sigurniji 
Zar stvarno iko poslije svega moze vjerovati sbb-u????
Kakva sigurnoat! Pa to je trojanski konjina...zmaj jarane...u svakom trenutku.
Pa sigurniji si sto su oni dalje i ne znaju sta se desava
Campi wake up! Kakav sbb kakvi bakaraci
Ta govna izbacite sa scene jednom za svagda!
- video
#14836 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Od kud sad to da Campara gura scepu u vlast?
Jel to bilo negdje il se pozivate na @malaka i njegove poznate insajderske informacije?
Zar Damir ne napisa da ih sdp-ovci uvlace u vlast?
Jel to bilo negdje il se pozivate na @malaka i njegove poznate insajderske informacije?
Zar Damir ne napisa da ih sdp-ovci uvlace u vlast?
- drug_profi
#14837 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Oni ce, ako im das sansu, ispregpvarat da dobiju poluge koje ce minirat svaki rad buduce vlade.
Znaci zavrtace jaja kada god zele, a nicim izazvani.
Odjebat smradove. Nek ostane Mario u tehnickom madatu ako treba, ali se SBB i DF ne smiju uzeti.
osim ako neki pojedinac iz tih kompanija odluci da da otkaz.
Znaci zavrtace jaja kada god zele, a nicim izazvani.
Odjebat smradove. Nek ostane Mario u tehnickom madatu ako treba, ali se SBB i DF ne smiju uzeti.
osim ako neki pojedinac iz tih kompanija odluci da da otkaz.
- drug_profi
#14838 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
LOL, pa Scepo i Campare ratuju godinama. Nema kakvih bljuvotina ovaj nije u Avazu pisao o porodici.
-
Horke
#14839 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa izjavio Aljosa kod Senada da nema nista protiv SBBa ako ce prihvatiti program i promjene.
Doduse rekao je da nema nista protiv ni SDA.
Doduse rekao je da nema nista protiv ni SDA.
- drug_profi
#14840 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma tu je neka igra, da se skriva sustina.
-
zippoo87
#14841 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma malakh baca trice...nema od te price nista,mislim jeste aljosa to izjavio ali nece SBB u novu vladuMa.Le.Na wrote: ↑10/10/2020 20:50 Ja fkt ne mogu da shvatim da neko..IKO...misli d bi sa sbb-ovim rukama bili ista sigurniji
malakh ti je na forumu trojanski konj,kako je SBB u politici
- video
#14842 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma jakako, meni je to jasno, zbunise me par postova gore prije.
Ako malak baca ovakvu prasinu u oci u ovakav vakat onda im je bas dosao crn vakat
Ako malak baca ovakvu prasinu u oci u ovakav vakat onda im je bas dosao crn vakat
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#14843 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Cuj otkud, pa u malakovoj kuhinji spinova i lazi. Prvo je ns gurala sbb, onda sdp, sad campara...
Ima covjek informacije direktno od pregovarackih timova za formiranje nove vlade..
-
Juliuscezar
#14844 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Za vlast je sigurnija jedna ruka Damira Nikšića nego 10 SBB, ta SBB komotna većina ništa ne znači.
-
finansijska kriza
- _Reds_
#14846 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I ovaj iz nekog sela kod Brčkog postao 100 godišnji Sarajlija. Ne zna bi li pisao hrvatskim ili bosanskim.
-
high_volume
#14847 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hoće li "četvorka" Čampari ruku platiti premijerskom pozicijom?
- muha_sa
#14848 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Skidoh sU fejsbuka.
Damir Nikšić
22 h ·
PANIKA U SBB-u
I ja sam jedan od predsjednika te “Četvorke” koja uopšte nije “Četvorka” i kojoj se ovaj nezvani gost samopozvao i najavio u pregovore.
Mogu samo reći da, dok sam ja u toj “Četvorci”, Radončić neće sjesti za pregovarački sto iz jednog prostog razloga: prevario nas je i izdao već jednom, a to što upravo vara i izdaje one sa kojima je trenutno u vlasti ne samo da umanjuje vjerovatnoću da neće prevariti i izdati i treći put, već potvrđuje patern ponašanja koji se neće promijeniti, a koji ne priliči ozbiljnom političaru i koalicionim partneru. Ovaj hiroviti element bi bio, kao i uvijek i sa svima do sada, jedan faktor nestabilnosti i posve je neprihvatljiv ne samo meni, već i većini zastupnika iz nove koalicije.
Važno je naglasiti i Radončiću i Nerminu Nikšiću (a Kojović je već u srijedu skontao sam) da ovu većinu čine, pregovaraju i odlučuju zastupnici: nas 18. Na našim plećima je odgovornost i odlučivanja i djelovanja. Dakle ovdje pregovaraju zastupnički klubovi, sami zastupnici u svoje ime i ime svog biračkog tijela, a ne predsjednici stranaka.
To je nešto novo.
Predstavnici, a ne predsjednici.
To je ono što je “revolucionarno” u načinu funkcionisanja ove nove većine. Mi zastupnici smo, dakle, šefove stranaka postavili na njihovo mjesto. Ja sam na tome insistirao. Da budemo jednaki, a ne podređeni volji centrala. Ja sam reagovao i jasno dao do znanja da federalni dogovori jednog Nikšića nisu prioritet drugom Nikšiću u Kantonu Sarajevo. Jer ako ja u ovoj priči djelujem prvenstveno kao zastupnik građana koji su me birali, a ne predsjednik i zastupnik svoje stranke koju smo formirali, onda to mogu i zastupnici SDP-a. Građanski interes ispred partijskog!
Znači šefovi koji ne sjede s nama u klupama su dobili po dva srednja prsta što se odlučivanja tiče. Mi odlučujemo. Nas 18.
Imajući to u vidu, tim više je ovakav nastup Radončića bez dodira sa stvarnošću i nadasve bahat, podcjenjivački i uvrjedljiv za kolegice, kolege zastupnike i moju malenkost.
Ovakav pristup i ovakav nastup od njega čini “svojevrsnog” trapavog slona u radnji sa delikatnom kompjuterskom opremom, i tim više za njega nema mjesta u koaliciji koju, evo i sam pokazuje da uopšte ne razumije, ne poima, jer u startu negira i gazi njene osnovne principe jednakosti i važnosti zastupnika.
Kakvi predsjednici stranaka.
Ovo je demokratija, a ne partokratija. Mi smo skupili 18 potpisa zato što su nam građani dali mandat, a ne šefovi partija.
I Čampara i ja smo ušli preferencijalnim glasovima prebacivši unutarstranački cenzus od 20%. I on i ja smo izbačeni iz autoritarnih stranaka koje su podcjenjivale volju građana i forsirale stranačku kadrovsku politiku na javnim funkcijama i u javnim preduzećima, institucijama. Ja sam direktno i aktivno radio na razgradnji tog partokratskog sistema i režima, partijske berze rada i radim na uspostavi građanske demokratije koja je pristupačna i otvorena za slobodne građane i stručnjake.
Ovo u KS je stavljanje predstavničke demokratije na noge i stavljanje građanskog, a ne partijskog interesa na prvo mjesto.
Radončićeva retorika jednostavno pripada prošlom vremenu, što je čudno za nekog ko vodi Savez za bolju budućnost.
Damir Nikšić
22 h ·
PANIKA U SBB-u
I ja sam jedan od predsjednika te “Četvorke” koja uopšte nije “Četvorka” i kojoj se ovaj nezvani gost samopozvao i najavio u pregovore.
Mogu samo reći da, dok sam ja u toj “Četvorci”, Radončić neće sjesti za pregovarački sto iz jednog prostog razloga: prevario nas je i izdao već jednom, a to što upravo vara i izdaje one sa kojima je trenutno u vlasti ne samo da umanjuje vjerovatnoću da neće prevariti i izdati i treći put, već potvrđuje patern ponašanja koji se neće promijeniti, a koji ne priliči ozbiljnom političaru i koalicionim partneru. Ovaj hiroviti element bi bio, kao i uvijek i sa svima do sada, jedan faktor nestabilnosti i posve je neprihvatljiv ne samo meni, već i većini zastupnika iz nove koalicije.
Važno je naglasiti i Radončiću i Nerminu Nikšiću (a Kojović je već u srijedu skontao sam) da ovu većinu čine, pregovaraju i odlučuju zastupnici: nas 18. Na našim plećima je odgovornost i odlučivanja i djelovanja. Dakle ovdje pregovaraju zastupnički klubovi, sami zastupnici u svoje ime i ime svog biračkog tijela, a ne predsjednici stranaka.
To je nešto novo.
Predstavnici, a ne predsjednici.
To je ono što je “revolucionarno” u načinu funkcionisanja ove nove većine. Mi zastupnici smo, dakle, šefove stranaka postavili na njihovo mjesto. Ja sam na tome insistirao. Da budemo jednaki, a ne podređeni volji centrala. Ja sam reagovao i jasno dao do znanja da federalni dogovori jednog Nikšića nisu prioritet drugom Nikšiću u Kantonu Sarajevo. Jer ako ja u ovoj priči djelujem prvenstveno kao zastupnik građana koji su me birali, a ne predsjednik i zastupnik svoje stranke koju smo formirali, onda to mogu i zastupnici SDP-a. Građanski interes ispred partijskog!
Znači šefovi koji ne sjede s nama u klupama su dobili po dva srednja prsta što se odlučivanja tiče. Mi odlučujemo. Nas 18.
Imajući to u vidu, tim više je ovakav nastup Radončića bez dodira sa stvarnošću i nadasve bahat, podcjenjivački i uvrjedljiv za kolegice, kolege zastupnike i moju malenkost.
Ovakav pristup i ovakav nastup od njega čini “svojevrsnog” trapavog slona u radnji sa delikatnom kompjuterskom opremom, i tim više za njega nema mjesta u koaliciji koju, evo i sam pokazuje da uopšte ne razumije, ne poima, jer u startu negira i gazi njene osnovne principe jednakosti i važnosti zastupnika.
Kakvi predsjednici stranaka.
Ovo je demokratija, a ne partokratija. Mi smo skupili 18 potpisa zato što su nam građani dali mandat, a ne šefovi partija.
I Čampara i ja smo ušli preferencijalnim glasovima prebacivši unutarstranački cenzus od 20%. I on i ja smo izbačeni iz autoritarnih stranaka koje su podcjenjivale volju građana i forsirale stranačku kadrovsku politiku na javnim funkcijama i u javnim preduzećima, institucijama. Ja sam direktno i aktivno radio na razgradnji tog partokratskog sistema i režima, partijske berze rada i radim na uspostavi građanske demokratije koja je pristupačna i otvorena za slobodne građane i stručnjake.
Ovo u KS je stavljanje predstavničke demokratije na noge i stavljanje građanskog, a ne partijskog interesa na prvo mjesto.
Radončićeva retorika jednostavno pripada prošlom vremenu, što je čudno za nekog ko vodi Savez za bolju budućnost.
- Idemedosumom
-
jefff
#14850 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Eto, Gacanin se svrstao među one koji hizmete kifli i njemu slicnima. Bas je napredovao.