Drugar, nemoj suhvatsiljka wrote: ↑10/10/2020 07:35 Ovaj gore post je poprilicno inteligentan.
Samo da dodam...sve ovo mrda sa mrtve tacke kad se malo vojno potprasi ili zazvecka oruzjem.
To se nadodaje na onu moju tvrdnju prije da je nadam se Bosna sljedeca na redu.
Ne nuzno vojno...mozda malo zveckanje oruzjem...a znate kakvi su cetnici borci kad ih napadne organizovani protivnik....vidjeli smo u Oluji1995
A ogromna vecina Srba u Bosni su cetnici...prema tome skloni petama vjetra kad se neko organizovan pojavi.
U ovom slucaju Bayraktari iz Turske pojacani sa bataljonom iz Zenice...sasvim dovoljno za bijeg do Beograda...i dalje,
Nagorno Karabah
- zigubigule
#6251 Re: Nagorno Karabah
-
emirolini
#6252 Re: Nagorno Karabah
Problem sa primirjem je mitologija i neprofesionalna vojska. Armenski dio je pun toga tako da sumnjam da ce primirje zazivjeti.
-
emirolini
#6253 Re: Nagorno Karabah
Da pogodim, pises iz Dojclanda?siljka wrote: ↑10/10/2020 02:52Ne vidis pretjeranu mrznju? Pa hajmo reci da je bratstvo i jedinstvo ko 1989.emirolini wrote: ↑10/10/2020 00:18 Haha cuj Bosna, ko ce se boriti? Starci? Nema nam djece ni omladine. A starci ne smiju od korone.
Ovo sto ima bi se jedva odvojilo od nargile. Uostalom, zasto bi rat i bio? Koji je povod? Ne vidim nesto pretjeranu mrznju jednih prema drugim ili prema trecim osim ovih dezurnih idiota sa komentara na klixu, ali oni su u Minhenu, Becu pa nece bas silaziti na brdoviti balkan da ginu, opet kontam, radi cega?
Uostalom gori sam ja sto ti odgovaram na tu glupost... odoh spavati.
Uzgred, gdje sam naveo ikakve borbe?
Posto su 4 puta u zadnjih 11 mjeseci Turci natamburali najmoderniju ratnu tehniku od Rusa...Pancir, TOR..... rusi ce polako podviti rep kako na kavkazu tako na balkanu. A sta drugo da rade? Sta danas mogu na Balkanu? Jedan ili dva Bayraktar TB2 i rus je u vjecnim lovistima.
Shodno tome...nece na Balkanu pokusavati vise nista...jos jedno Bayraktarenje je previse cak i za sibirske pjandure.
Shodno tome...vo iz laktasa ce jos par puta muknuti u vjetar...tek toliko da pokaze da je ziv i nestati sa scene.
U roku 2-3 godine BiH ce postati normalna drzava...s jednim predstavnikom, jednim narodom i dvije nacionalne manjine....sto i jest normalno...samo je vlaha potrebno malo Bayraktariti da se dozove pameti.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#6254 Re: Nagorno Karabah
Ako neko kupi bajraktare, to ce biti Vucicsiljka wrote: ↑10/10/2020 07:35 Ovaj gore post je poprilicno inteligentan.
Samo da dodam...sve ovo mrda sa mrtve tacke kad se malo vojno potprasi ili zazvecka oruzjem.
Ne nuzno vojno...mozda malo zveckanje oruzjem...a znate kakvi su cetnici borci kad ih napadne organizovani protivnik....vidjeli smo u Oluji1995
A ogromna vecina Srba u Bosni su cetnici...prema tome skloni petama vjetra kad se neko organizovan pojavi.
U ovom slucaju Bayraktari iz Turske pojacani sa bataljonom iz Zenice...sasvim dovoljno za bijeg do Beograda...i dalje,
- @mba
#6255 Re: Nagorno Karabah
emirolini wrote: ↑10/10/2020 00:18 Haha cuj Bosna, ko ce se boriti? Starci? Nema nam djece ni omladine. A starci ne smiju od korone.
Ovo sto ima bi se jedva odvojilo od nargile. Uostalom, zasto bi rat i bio? Koji je povod? Ne vidim nesto pretjeranu mrznju jednih prema drugim ili prema trecim osim ovih dezurnih idiota sa komentara na klixu, ali oni su u Minhenu, Becu pa nece bas silaziti na brdoviti balkan da ginu, opet kontam, radi cega?
Uostalom gori sam ja sto ti odgovaram na tu glupost... odoh spavati.
ima brigada „prva slavna migrantska“ nju ce mo iz krajine na banja luku poslati
- salik79
#6256 Re: Nagorno Karabah
Pratim i ne vidim poentu. Strop iznad netaknut, a projektil pod uglom kao da je netom proletio kroz isti.emirolini wrote: ↑09/10/2020 11:43Naravno, i rado, prati crvene linije, iznad i ispod.
- Kikibombona
#6257 Re: Nagorno Karabah
Rekao sam, Azeri traze izlaznu strategiju jer su dozivjeli vojni debakl. Bas su ih Turci uvalili u sranje.
- Porodice Foht
#6258 Re: Nagorno Karabah
Kikibombona wrote: ↑10/10/2020 11:48 Rekao sam, Azeri traze izlaznu strategiju jer su dozivjeli vojni debakl. Bas su ih Turci uvalili u sranje.
- @mba
#6259 Re: Nagorno Karabah
Azerbejdžanska vojska tokom noći nanijela velike gubitke armenskim okupatorima.
U toku noći su vođene intenzivne borbe na liniji razdvajanja u Karabahu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana. „Od podne 9. oktobra do jutra 10. oktobra na cijeloj dužini fronta vođene su borbe različitog intenziteta“, saopštila je pres-služba vojnog resora.
- @mba
#6260 Re: Nagorno Karabah
bravo ristoKikibombona wrote: ↑10/10/2020 11:48 Rekao sam, Azeri traze izlaznu strategiju jer su dozivjeli vojni debakl. Bas su ih Turci uvalili u sranje.
- Kikibombona
#6261 Re: Nagorno Karabah
Za sta su izginuli azerski vojnici, za sta je stotine osakaceno?
Za komadic livade uz granicu sa Iranom, sto bi im Armeni svakako vratili kroz pregovore.
Nisu se ni približili Nagorno Karabahu.
...
Ludak sa Bosfora jos nije nijedan rat priveo kraju. Uvalio je u belaj Siriju, Libiju i sada Azerbejdzan. Sve ce to doci na naplatu...
Za komadic livade uz granicu sa Iranom, sto bi im Armeni svakako vratili kroz pregovore.
Nisu se ni približili Nagorno Karabahu.
...
Ludak sa Bosfora jos nije nijedan rat priveo kraju. Uvalio je u belaj Siriju, Libiju i sada Azerbejdzan. Sve ce to doci na naplatu...
- Kikibombona
#6262 Re: Nagorno Karabah
Turska je nekako uvjerila Alijeva da krene u rat, uz obecanje da ce dronovi ostvariti ogromnu prednost kao u Siriji i Libiji, da ce se linije raspasti za 5-10 dana.
To se nije desilo. Linije se skoro nisu pomjerile duz kompletne linije fronta, osim dole na jugu uz samu granicu sa Iranom.
...
Zavaljeni Alijev je morao naci nacin da se iz ovoga izvuce. Da je imao rezultate na terenu ne bi niposto pristao na primirje.
Dolazi zima i ovaj rat se mora provoditi kraju.
Zali boze izginule i osakacene mladosti na obje strane.
...
Da sam na mjestu Alijeva, nazvao bih Erdogana i rekao da ima 24h sata da pokupi sirijske bradate rugobe i vodi ih kuci. Ako ti manijaci ostanu u Azerbejdzanu, imat ce velike probleme.
To se nije desilo. Linije se skoro nisu pomjerile duz kompletne linije fronta, osim dole na jugu uz samu granicu sa Iranom.
...
Zavaljeni Alijev je morao naci nacin da se iz ovoga izvuce. Da je imao rezultate na terenu ne bi niposto pristao na primirje.
Dolazi zima i ovaj rat se mora provoditi kraju.
Zali boze izginule i osakacene mladosti na obje strane.
...
Da sam na mjestu Alijeva, nazvao bih Erdogana i rekao da ima 24h sata da pokupi sirijske bradate rugobe i vodi ih kuci. Ako ti manijaci ostanu u Azerbejdzanu, imat ce velike probleme.
-
zilog
#6263 Re: Nagorno Karabah
Da li ti je palo na pamet da se mozda, nakon probijanja stropa sa lijeve strane, rep prevalio prema desno...
- Kikibombona
#6264 Re: Nagorno Karabah
Strucnjak, citas li, Azeri su potpisali primirje?Sintor wrote: ↑10/10/2020 12:19pojma ti nemas, vodis se samo mrznjom prema islamu i turcima, ja sam bio jedno vrijeme na liniji u selu holijaci iznad visegrada. imali su tenk, brdski top i dva ili tri minobacaca. znas kako je bilo dopremiti jednu granatu a kamoli sto drugo. gledas grad kao na dlanu a nemas ga cime gadjati.Kikibombona wrote: ↑10/10/2020 11:48 Rekao sam, Azeri traze izlaznu strategiju jer su dozivjeli vojni debakl. Bas su ih Turci uvalili u sranje.
azeri upravo rade sto su i srbi sa tim enklavama, sijeku putne komunikacije. presjekli su visegrad od gorazda, zepu od srebrenice. azeri nece ulaziti u visi planinski dio vec ce laksim terenom sjeci dostavu mts.
...
Jedina linija fronta na kojoj su ostvarili odredjen uspjeh je juzni front na granici sa Iranom. Ako uvecas mapu vidjet ces da je to jedini, koliko-toliko, ravan dio terena. Sve ostalo su visoka brda i planine.

- Kikibombona
#6265 Re: Nagorno Karabah
Azeri mogu objaviti da su zauzeli London. Jucer su, nakon plasirane lazi, Armeni objavili nekoliko video klipova iz Hadruta da demantiju laz, uz poruku da su Azeri udaljeni vise od 10 kilometara od sela.Sintor wrote: ↑10/10/2020 12:38koliko smo ih mi puta potpisali i prekrsili, budi ozbiljan![]()
ovo primirje samo sluzi za pregrupisavanje. azeri su uzeli hadrut a to je upravo ovo o cumu ti pise. kod njih je struktura terena jos teza za napad nego kod nas. plan je vjerovatno bocni udari sa sjevera i juga da se presjece i onako teska dostava mts. ovo ce se nastaviti za dan-dva..nece azeri ispustiti inicijativu
...
Na primirje nikad ne pristaje vojska koja napreduje na terenu. Primirje uvijek odgovara onom koji gubi da se pregrupise i konsoliduje. To je i budali jasno.
- Kikibombona
-
Hrmpallier
#6267 Re: Nagorno Karabah
Koi Risto ? Radović ? Đogo ?@mba wrote: ↑10/10/2020 11:54bravo ristoKikibombona wrote: ↑10/10/2020 11:48 Rekao sam, Azeri traze izlaznu strategiju jer su dozivjeli vojni debakl. Bas su ih Turci uvalili u sranje.![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6268 Re: Nagorno Karabah
toliko o primiriju... slijedi game of drones
- Bloo
- Globalna šefica
#6269 Re: Nagorno Karabah
Trajni.siljka wrote: ↑10/10/2020 07:35 Ovaj gore post je poprilicno inteligentan.
Trolanje/govor mrznje.
- salik79
#6270 Re: Nagorno Karabah
Risto:Hrmpallier wrote: ↑10/10/2020 13:37Koi Risto ? Radović ? Đogo ?@mba wrote: ↑10/10/2020 11:54bravo ristoKikibombona wrote: ↑10/10/2020 11:48 Rekao sam, Azeri traze izlaznu strategiju jer su dozivjeli vojni debakl. Bas su ih Turci uvalili u sranje.![]()
![]()
![]()

-
emirolini
#6271 Re: Nagorno Karabah
Realno, niko normalan ne bi ulozio toliko u vracanje svoje teritorije i stao kada napreduje. To jedino moze uraditi Armija BH i nesposobni Alija Izetbegovic, jer je nesposoban, kao i njegov sin i snaha. Jedino su sposobni za kradju.
Druga stvar, Kiki - rekao si da nemaju vise dronova, pa sta je ovo sada?
Trece, kazem, mitomanija ne ide sa primirjem. Bilo je primirje i ranije pa su Armenski snajperi ciljali tampon zonu i Azerske vojnike (prema ua conflict map od prije).
Cetvrto Kiki, stavio si mapu od prije 2 dana, i to onu jutarnju, zanci da je od prije 3 dana.
Druga stvar, Kiki - rekao si da nemaju vise dronova, pa sta je ovo sada?
Trece, kazem, mitomanija ne ide sa primirjem. Bilo je primirje i ranije pa su Armenski snajperi ciljali tampon zonu i Azerske vojnike (prema ua conflict map od prije).
Cetvrto Kiki, stavio si mapu od prije 2 dana, i to onu jutarnju, zanci da je od prije 3 dana.
- salik79
#6272 Re: Nagorno Karabah
-
zlajaBHF
#6273 Re: Nagorno Karabah
Naravno da nista nema od ovog primirja.Sintor wrote: ↑10/10/2020 13:12jednostavno kiki..Kikibombona wrote: ↑10/10/2020 12:52 Azeri mogu objaviti da su zauzeli London. Jucer su, nakon plasirane lazi, Armeni objavili nekoliko video klipova iz Hadruta da demantiju laz, uz poruku da su Azeri udaljeni vise od 10 kilometara od sela.
...
Na primirje nikad ne pristaje vojska koja napreduje na terenu. Primirje uvijek odgovara onom koji gubi da se pregrupise i konsoliduje. To je i budali jasno.
jedan vojnik nosi sa sobom jedan borbeni komlet i hrane za max sedam dana. linije su probijene, dostava je kroz tek oslobodjeni, nesigurni dio. samo kad pogledas obicnog azerskog vojnika, kako je opremljan, kako
se ponasanje naspram armenaca je spoznaja da ovi drugi nemaju sanse u ovom ratu. azeri su radili trideset godina na ovom i nece stati u to sam siguran.
Ovo je konflikt koji se samo ratom moze rijesiti. To znaju svi, zato je Azerbejdzan i dobio dozvolu za ovu akciju.
Armeni nisu spremni za kompromis, to su dokazali u zadnjih 30 godina.
Azeri ih moraju vojno pokoriti ili vojno natjerati na kompromis koji ce zadovoljiti obje strane.
-
zilog
#6274 Re: Nagorno Karabah
Izvini ako sam precijenio tvoj kapacitet da shvatis. Evo ovako, uzmi onaj stari, mesingani, mlin za kahvu i pokusaj ga naopako okrenutog ispustiti na stol. Sta se desilo? Je li dno ostalo u okrenuto u pravcu tvoje ruke iz koje si ga ispustio? Ako se mlin izvrnuo na stranu, da li to znaci da je na stol doletio iz pravca kojem je okrenuto dno mlina?
- salik79
#6275 Re: Nagorno Karabah
Nemam mesinganog mlina za kahvu. De ti, jos jednom, poglesaj sliku, pa mi, na osnovu toga sto vidis na slici, pokusaj docarati sta si hOtio rijet:zilog wrote: ↑10/10/2020 15:14Izvini ako sam precijenio tvoj kapacitet da shvatis. Evo ovako, uzmi onaj stari, mesingani, mlin za kahvu i pokusaj ga naopako okrenutog ispustiti na stol. Sta se desilo? Je li dno ostalo u okrenuto u pravcu tvoje ruke iz koje si ga ispustio? Ako se mlin izvrnuo na stranu, da li to znaci da je na stol doletio iz pravca kojem je okrenuto dno mlina?

EDIT!
S posebnim osvrtom na oznaceni dio: