Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
DonieBrasco
#14776 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo pazite sad kada krene kupovina papaka.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#14777 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nitko ne treba zanemariti cinjenicu da je jedino konakovic povecao broj zastupnika od izbora do danas. zadrzao svojih sest i uzeo vretu. svi ostali su izgubili makar po jednog zastupnika.
- Kamper
#14778 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A_A_AKCIJA wrote: ↑09/10/2020 21:05 Neko je ovdje polupao lončiće.
Cilj je uništiti SDA i njihove strukture kriminala i satelite koji ih održavaju, a ne održati ih u životu.
SBB i DF su imali šansu i prokockali su je filmski. Ako im nije jasno, neka se sjete akrobacija Bibe I Pece i sve će im se razbistriti. Evo, odmah mi nagon za povraćanje izazvaše te uspomene... Biba više nije gladna, a od danas će jesti, da ne kažem šta... Pojam degeneracije ovog društva i politike koja nas uništava.
Lakše bih podnio Mileta Dodika za premijera KS, nego da tim nakazama produžavaju politički život.
DF i SBB su na političkoj deponiji Smiljevići. Sami su sebi kupili kartu u jednom pravcu 13. Decembra 2019. SDA će se još otimati, ali ovi su upravo istovareni bez nade da se vrate.
Neka propadnemo i ne oporavimo se za sto godina, ako nam budućnost ovisi od Bibe i Pece. To poniženje da mi takav šljam odlučuje o bilo čemu, ponižavaju nas kolektivno, da neko sa strane gleda da me oni predstavljaju, je bolnije od bilo kojeg drugog scenarija.
Strpljivo, izgurali smo i bez njih, pa kako god i koliko god bude trajalo, uživaću svake sekunde.
- drug_profi
#14779 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta li će nam sad sa Bakira bit, jadna majko. Hoće li opet tamne cvike nosat?_BataZiv_0809 wrote: ↑09/10/2020 17:26 Je li Campara napustio ezdea?
Maloprije sam vidio Sjebiju u onom dzipu djelovala je ljuta, ali dobro ona vazda izgleda nakurcena![]()
- drug_profi
#14780 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U vezi Champija.
Federalni ministar policije.
Učesnik raznih marifetluka koje je stranka od njega trazila.
Da li biti za njega ili protiv njega?
Dilema ne bi trebalo biti. Sada ima podrsku jer smo saveznici u borbi protiv iste hobotnice. Kao sto su partizani prihvatali pokajnike iz domobrana i kraljeve vojske u otadzbini. Ako se moze iskoristiti za nas cilj, zasto da ne.
Ko je dobro jeo govna, a koristi za narod od njega ne moze biti, zna se... podrske i oprosta za takve nema, ali posto nema prijekih sudova vise, onda moramo prvo pravosudje osloboditi kontrole tronosca.
Oni bi trebalo o Champiju odlucivati. Da li su mu aferimi dovoljno benigni da se zaborave, ili ne.
Pod uslovom da ih ima i da mu se mogu dokazati. Vjerujem da je bio dovoljno pametan da se ne moze povezati ni sa cim.
Dilema ne bi trebalo biti. Sada ima podrsku jer smo saveznici u borbi protiv iste hobotnice. Kao sto su partizani prihvatali pokajnike iz domobrana i kraljeve vojske u otadzbini. Ako se moze iskoristiti za nas cilj, zasto da ne.
Ko je dobro jeo govna, a koristi za narod od njega ne moze biti, zna se... podrske i oprosta za takve nema, ali posto nema prijekih sudova vise, onda moramo prvo pravosudje osloboditi kontrole tronosca.
Oni bi trebalo o Champiju odlucivati. Da li su mu aferimi dovoljno benigni da se zaborave, ili ne.
Pod uslovom da ih ima i da mu se mogu dokazati. Vjerujem da je bio dovoljno pametan da se ne moze povezati ni sa cim.
- Bosanski_kralj
#14782 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SDP je stranka koja ima svoje organizacije širom BiH i normalno je da vodi brigu i o interesima Sdpa npr. Tuzle, Zenice...sahara1428 wrote: ↑09/10/2020 18:10Mogu bez njega ali ga crveni drugovi uvaljuju željni drugih kantona. Fahro je kurva bez koje ne možeš vrhunac doživjeti bez obzira što na kraju dobijes triperinsaneinthebrain wrote: ↑09/10/2020 18:03 nije gotovo dok Fahra ne zapjeva
https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /201009117
Jel to samo Sarajevo bitno ili?
-
Horke
#14783 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije. Bitno je da i u ostalim kantonima ne udje SBB.Bosanski_kralj wrote: ↑09/10/2020 22:34SDP je stranka koja ima svoje organizacije širom BiH i normalno je da vodi brigu i o interesima Sdpa npr. Tuzle, Zenice...sahara1428 wrote: ↑09/10/2020 18:10Mogu bez njega ali ga crveni drugovi uvaljuju željni drugih kantona. Fahro je kurva bez koje ne možeš vrhunac doživjeti bez obzira što na kraju dobijes triperinsaneinthebrain wrote: ↑09/10/2020 18:03 nije gotovo dok Fahra ne zapjeva
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#14784 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
je li u krajini sbb u vlasti?Bosanski_kralj wrote: ↑09/10/2020 22:34
SDP je stranka koja ima svoje organizacije širom BiH i normalno je da vodi brigu i o interesima Sdpa npr. Tuzle, Zenice...
-
high_volume
#14785 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SBB u kantonu Sarajevo je prije nekoliko mjeseci bio učesnik smjene Vlade KS. Zašto bi sarajevska "četvorka" nagrađivala SBB radi SDP interesaBosanski_kralj wrote: ↑09/10/2020 22:34SDP je stranka koja ima svoje organizacije širom BiH i normalno je da vodi brigu i o interesima Sdpa npr. Tuzle, Zenice...sahara1428 wrote: ↑09/10/2020 18:10Mogu bez njega ali ga crveni drugovi uvaljuju željni drugih kantona. Fahro je kurva bez koje ne možeš vrhunac doživjeti bez obzira što na kraju dobijes triperinsaneinthebrain wrote: ↑09/10/2020 18:03 nije gotovo dok Fahra ne zapjeva
SBB je nekoliko puta podmetao svim svojim političkim partnerima, podmetat će i "četvorki", ukoliko ih "četvorka" pusti u vlast, ne samo u KS, nego na bilo kojem nivou u BiH. Pohlepni, gramzivi, nepošteni, beskrupulozni i konačno - patološki mantalitet "Osnivača", "investitora" i "Graditelja", nepromjenjiv je, i spreman je na izdaju u bilo kojem trenutku koji njemu odgovara, njegovim interesima.
SBB treba poslati u opoziciju, neka se tamo udružuje sa SDA, svakako su članstva istih početaka...
- malakh
#14786 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma kakav sbb, kakvi bakrači. treba se malo odvojiti od foruma i pogledati društvene mreže, a pogotovo profile članova nipa što misle o ulasku sbba u vlast. neki od osnivača i najaktivnijih članova su već najavili izlazak iz nipa ako dopuste ulazak fahre u vlast.
jedna kolegica sa foruma, također. opet se ismijavaju sa nanom i tako dalje.
na stranu, mišljenja sam da ni kifla nije zainteresiran za ulazak sbba u vlast, zbog prošlosti a i jer su previše konfliktni, a svjestan je da ga savezništvo sdpa i sbba može koštati živaca.
a i mišljenja sam da bi se sbb ugasio za godinu dana ukoliko sada odu u opoziciju, a i uskoro će biti izbačeni sa federalnog nivoa i mnogo mi je drago zbog njihove crne budućnosti.
na stranu, mišljenja sam da ni kifla nije zainteresiran za ulazak sbba u vlast, zbog prošlosti a i jer su previše konfliktni, a svjestan je da ga savezništvo sdpa i sbba može koštati živaca.
a i mišljenja sam da bi se sbb ugasio za godinu dana ukoliko sada odu u opoziciju, a i uskoro će biti izbačeni sa federalnog nivoa i mnogo mi je drago zbog njihove crne budućnosti.
-
kluz franjo
#14787 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Helem, tačno na vrijeme.kluz franjo wrote: ↑11/12/2019 22:19Sve OK. Ali ako Sarajlić, Komšić i Radončić sada sruše Vladu KS, na lokalnim je širom FBiH... Spektakl!Kikibombona wrote: ↑11/12/2019 22:14SDA, SBB, DF, Lagumdzija crew, BOSS, BPS, ASDA, SzBiHkluz franjo wrote: ↑11/12/2019 22:06
Kratkoročno ne mora značiti. Sarajevska SDA će biti srećom i budžetom opijena i zabavljena neko vrijeme. A onda idu lokalni.
A onda... Spektakl.
vs
NS, SDP i NiP
...
Previse je SDA kupila 'ljevicara', uzima previse ljevicarskih glasova.
Moja procjena.
Provjeravamo za 11 mjeseci.
-
kluz franjo
#14788 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A i da ponovimo osnove reprezentativne demokratije...kluz franjo wrote: ↑11/12/2019 22:31Ma sve OK. U potpunosti prihvatam kritiku._Reds_ wrote: ↑11/12/2019 22:19Iz supljeg u prazno, zamoslio sa lijepo bez stranackih pretenzija, nego iz ugla obicnog covjeka, nikakvog simpatizera, i bez obzira ko je na vlasti, i ko ce biti. Cisto da vidimo koliko svi mi osjetimo tu milijardu.kluz franjo wrote: ↑11/12/2019 22:15
Ma prijatelju baš me briga.
Ja koliko sam očekivao, dobio sam i previše. Barem dokaz da može 5 deka bolje.
Da se "naprđujem", ne pada mi na pamet.
Kome je ovo sve bilo isto, neka glasa za 4-orku (kada je već sve isto). A svako ko misli da je ovo barem 5 deka bolje, on svakako zna kako će glasati sljedeći put.
Jednostavna pravila demokratije.
Živio.
Dakle da ponovim kao neko sa stranačkim pretenzijama, a pri tome kao neko bez ikakvih iluzija i očekivanja.
1. Svako kome je ova godina bila ista kao i sve sda-ovske decenije prije toga, može rahat glasati za četvorku - isto zar ne?
2. Svako kome je ovo bilo barem 5 deka bolje, taj nije lud da glasa za 5 deka gore - opet logično, zar ne?
3. A svako ko misli da su sda-ovske decenije bile bolje, taj isto nema nikakvu dilemu - zar ne?
Ja mislim da je ovo bilo barem 5 deka bolje, a kakva je tvoja ocjena?
- Porodice Foht
#14789 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Isti sam, ako opet krenu s Scepom i DF od mene NS nece dobiti glas!malakh wrote: ↑09/10/2020 23:24 ma kakav sbb, kakvi bakrači. treba se malo odvojiti od foruma i pogledati društvene mreže, a pogotovo profile članova nipa što misle o ulasku sbba u vlast. neki od osnivača i najaktivnijih članova su već najavili izlazak iz nipa ako dopuste ulazak fahre u vlast.
- drndalo
#14790 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Rijetko koji post kao ovaj mogu cijeli potpisati!A_A_AKCIJA wrote: ↑09/10/2020 21:05 Neko je ovdje polupao lončiće.
Cilj je uništiti SDA i njihove strukture kriminala i satelite koji ih održavaju, a ne održati ih u životu.
SBB i DF su imali šansu i prokockali su je filmski. Ako im nije jasno, neka se sjete akrobacija Bibe I Pece i sve će im se razbistriti. Evo, odmah mi nagon za povraćanje izazvaše te uspomene... Biba više nije gladna, a od danas će jesti, da ne kažem šta... Pojam degeneracije ovog društva i politike koja nas uništava.
Lakše bih podnio Mileta Dodika za premijera KS, nego da tim nakazama produžavaju politički život.
DF i SBB su na političkoj deponiji Smiljevići. Sami su sebi kupili kartu u jednom pravcu 13. Decembra 2019. SDA će se još otimati, ali ovi su upravo istovareni bez nade da se vrate.
Neka propadnemo i ne oporavimo se za sto godina, ako nam budućnost ovisi od Bibe i Pece. To poniženje da mi takav šljam odlučuje o bilo čemu, ponižavaju nas kolektivno, da neko sa strane gleda da me oni predstavljaju, je bolnije od bilo kojeg drugog scenarija.
Strpljivo, izgurali smo i bez njih, pa kako god i koliko god bude trajalo, uživaću svake sekunde.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#14791 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sad si zajebo malaša, sto si ubacio njegov df u pricu? On pokusava na sve nacine sbb popljuvati, df ne smije spomenuti, oni ga placajuPorodice Foht wrote: ↑10/10/2020 07:30Isti sam, ako opet krenu s Scepom i DF od mene NS nece dobiti glas!malakh wrote: ↑09/10/2020 23:24 ma kakav sbb, kakvi bakrači. treba se malo odvojiti od foruma i pogledati društvene mreže, a pogotovo profile članova nipa što misle o ulasku sbba u vlast. neki od osnivača i najaktivnijih članova su već najavili izlazak iz nipa ako dopuste ulazak fahre u vlast.
- Styling
#14792 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jedan od glavnih razloga sto ih ja, recimo, ne bih uzela u last je hinjsko kandidovanje Prasovicke za nacelnika Novog grada, cime su direktno izbili par hiljada glasova Delicu iz dzepa, sto u konacnici moze biti presudno.malakh wrote: ↑09/10/2020 23:24 ma kakav sbb, kakvi bakrači. treba se malo odvojiti od foruma i pogledati društvene mreže, a pogotovo profile članova nipa što misle o ulasku sbba u vlast. neki od osnivača i najaktivnijih članova su već najavili izlazak iz nipa ako dopuste ulazak fahre u vlast.
-
Patton44
#14793 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
drug_profi wrote: ↑09/10/2020 21:50 U vezi Champija.
-
elk
#14794 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nece biti presudno. Ubica Efendic ce imati vise glasova nego ovo dvoje zajedno. Mene zanima:
Ko su "ljudi" koji ce glasati za prasovicku
i sbb (i dalje nikad nisam sreo osobu koja glasa za sbb, a znam barem 2 koje su godinama glasale za ibru spahica recimo, o ostalim strankama da ne govorim. A jeste, imam raje i sandzaklija
.
Ko je ovaj kandidat cetvorke u n.gradu, zasto je ovako slabo sve to prezentovano?
A scepe ce se tesko rijesiti. Frajer je ko lisaj, dermatitis i suhi kasalj zajedno.
Ko su "ljudi" koji ce glasati za prasovicku
Ko je ovaj kandidat cetvorke u n.gradu, zasto je ovako slabo sve to prezentovano?
A scepe ce se tesko rijesiti. Frajer je ko lisaj, dermatitis i suhi kasalj zajedno.
- Styling
#14795 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije on uopste slab. On obilazi narod. Bolje mu je to nego da se reklamira po drustvanim mrezama. Bte, kampanja tek pocinje za 5 dana.elk wrote: ↑10/10/2020 09:58 Nece biti presudno. Ubica Efendic ce imati vise glasova nego ovo dvoje zajedno. Mene zanima:
Ko su "ljudi" koji ce glasati za prasovickui sbb (i dalje nikad nisam sreo osobu koja glasa za sbb, a znam barem 2 koje su godinama glasale za ibru spahica recimo, o ostalim strankama da ne govorim. A jeste, imam raje i sandzaklija
.
I ne bih se bas zaklela u ubjedljiv rezultat Rumenog. Moglo bi biti iznenadjenja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#14796 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bolje i campara nego sbb i df. 
-
elk
#14797 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Volio bih vidjeti to iznenadjenje, ali.... znas kolike su buce, sokolje, brijesce i koliko ljudi zivi tamo i za koga ih 98 posto glasa...a jos i pozaposljavani uhljebi i rodbina u telekomu, opstini, pa raja sa tendera, iz dzamije, kradja glasova i odavno mrtve nane na birackim spiskovima.....
Meni ce zanimljivo vidjeti borbu u novom sarajevu, tu bi moglo biti tijesno. Oprostaj kosovca iz centra se podrazumjeva....Ostalo ostaje isto. Vidjecemo koliko ce nip jos narasti, df i mozda sbb pasti. Sda ce imati svoje uobicajene glasove, prevelika je to hobotnica...sve lakmus papir za izbore 2022 i odnos snaga u ks i buducoj vladi.
Meni ce zanimljivo vidjeti borbu u novom sarajevu, tu bi moglo biti tijesno. Oprostaj kosovca iz centra se podrazumjeva....Ostalo ostaje isto. Vidjecemo koliko ce nip jos narasti, df i mozda sbb pasti. Sda ce imati svoje uobicajene glasove, prevelika je to hobotnica...sve lakmus papir za izbore 2022 i odnos snaga u ks i buducoj vladi.
- madner
#14798 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vladu KS treba smjeniti.
Ako moze bez Scepe ne treba ga uzeti, napravit ce im istu zvrcku za godinu. Ako mora sa Scepom, opet treba smjeniti vladu.
Ako moze bez Scepe ne treba ga uzeti, napravit ce im istu zvrcku za godinu. Ako mora sa Scepom, opet treba smjeniti vladu.
- nosara
#14800 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Neko zlih namjera bi pomislio da je toranj, po starim, oprobanim receptima sluzbe, ubacio kost.