USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
Medobrundo25

#3701 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Medobrundo25 »

tovarish wrote: 08/10/2020 19:26
Medobrundo25 wrote: 08/10/2020 15:15
tovarish wrote: 08/10/2020 14:44

Prije će kmečati fašistički imbecili, kako stvari stoje!
Pa hoce , to sam i mislio. Extremno lijevi fasiti :thumbup:
Ti si politicki nepismen, što je i tipično za trumpovca, a i ove naše fašiste iz tronošca. Isti je to mentalni sklop.

A da ti i pojasnim: ekstremni mogu biti, ali ljevicari ne mogu biti fašisti, jer su to dva potpuno odvojena svijeta. Pročitaj malo šta je fašizam, a šta su ljevičari.

Over and out!
Hahahah fasizam ne zna za lijevo ili desno. Procitaj ti malo. :thumbup:

Ajmo se malo edukovati.

Iako se fašizam uobičajeno stavlja na ekstremnu desnicu tradicionalnog političkog spektra, sami fašisti i neki komentatori su tvrdili da je takva klasifikacija neadekvatna.[4][5] Valja opaziti da su fašističke stranke u pravilu - radničke stranke, da se brinu za prava i interese radništva i promoviraju socijalne programe za široke slojeve stanovništva.[6]
Izvolite se pronaci BLM, Antifa i istali lijevi ublehasi.

Ti ces forumski bubuljicaru nekome govoriti da je politicki nepismen a elementarne stvari ne znas. :thumbup:
GandalfSivi

#3702 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Medobrundo25 wrote: 08/10/2020 19:42
Medobrundo25 wrote: 08/10/2020 15:15
Pa hoce , to sam i mislio. Extremno lijevi fasiti :thumbup:
Ti si politicki nepismen, što je i tipično za trumpovca, a i ove naše fašiste iz tronošca. Isti je to mentalni sklop.

A da ti i pojasnim: ekstremni mogu biti, ali ljevicari ne mogu biti fašisti, jer su to dva potpuno odvojena svijeta. Pročitaj malo šta je fašizam, a šta su ljevičari.

Over and out!

Ajmo se malo edukovati.

Iako se fašizam uobičajeno stavlja na ekstremnu desnicu tradicionalnog političkog spektra, sami fašisti i neki komentatori su tvrdili da je takva klasifikacija neadekvatna.[4][5] Valja opaziti da su fašističke stranke u pravilu - radničke stranke, da se brinu za prava i interese radništva i promoviraju socijalne programe za široke slojeve stanovništva.[6]

Ti ces forumski bubuljicaru nekome govoriti da je politicki nepismen a elementarne stvari ne znas. :thumbup:
Fakat hajde malo da se edukujemo. Inace ne raspravljam sa novim kolacicima, ali imam pet minuta vremena da ubijem. Pa kaze, definicija fasizma, po Websteru je sljedeca:

often capitalized : a political philosophy, movement, or regime (such as that of the Fascisti) that exalts nation and often race above the individual and that stands for a centralized autocratic government headed by a dictatorial leader, severe economic and social regimentation, and forcible suppression of opposition

Dakle, sama definicija pocinje sa definisanjem fasizma kao pokreta koji podcrtava naciju ili rasu. To ti je sama osnova definicije. To sto bi neki voljeli pokazati fasizam kao pokret koji promovise prava proleterijata (a niti je ikada niti ce ikada, jer je uvijek bio i ostao vezan za krupni kapital), to je njihova utopija zasnovana na laznoj propagandi. Ne znam da se ikada u svijetu pojavio fasizam i da je radnicka klasa rekla, eh sada nam je dobro. Uvijek se zasnivao na ugnjetavanju iste.

S druge strane, mozemo definisati i ljevicu, ako treba, ali mislim da bi ovo trebalo biti vise nego dovoljno (ne tebi, jer ces ti opet vise vjerovati "nekim komentatorima"/

Hajde vozdra sada...
GandalfSivi

#3703 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Nego naletio ovdje da kazem da je Rasmussen u svojoj anketi dao Bidenu prednost od 12 boba na nacionalnom nivou. Zamalo sa stolice nisam pao...
Medobrundo25

#3704 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Medobrundo25 »

GandalfSivi wrote: 08/10/2020 19:51
Medobrundo25 wrote: 08/10/2020 19:42

Over and out!

Ajmo se malo edukovati.

Fakat hajde malo da se edukujemo. Inace ne raspravljam sa novim kolacicima, ali imam pet minuta vremena da ubijem. Pa kaze, definicija fasizma, po Websteru je sljedeca:

often capitalized : a political philosophy, movement, or regime (such as that of the Fascisti) that exalts nation and often race above the individual and that stands for a centralized autocratic government headed by a dictatorial leader, severe economic and social regimentation, and forcible suppression of opposition

Dakle, sama definicija pocinje sa definisanjem fasizma kao pokreta koji podcrtava naciju ili rasu. To ti je sama osnova definicije. To sto bi neki voljeli pokazati fasizam kao pokret koji promovise prava proleterijata (a niti je ikada niti ce ikada, jer je uvijek bio i ostao vezan za krupni kapital), to je njihova utopija zasnovana na laznoj propagandi. Ne znam da se ikada u svijetu pojavio fasizam i da je radnicka klasa rekla, eh sada nam je dobro. Uvijek se zasnivao na ugnjetavanju iste.

S druge strane, mozemo definisati i ljevicu, ako treba, ali mislim da bi ovo trebalo biti vise nego dovoljno (ne tebi, jer ces ti opet vise vjerovati "nekim komentatorima"/

Hajde vozdra sada...
I ovako ti i ja mozemo do sutra kopirati definicije sa neta, i svako navoditi vodu na svoj mlin. Pobrkao si loncice ja sam samo htio dokazati da fasizam nije vezan nikada iskkjucivo za
jednu politicki struju, i da moze biti prisutan u oba extrema, i lijevom i desnom. I to je cinjenica. Dokazi mi suprotno. Samo sam replicirao ovome gore bubiljicaru sto misli da je pokupio svu pamet svijeta a ustvari ne zna gdje je vise supalj.
jeza u ledja

#3705 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 08/10/2020 19:52 Nego naletio ovdje da kazem da je Rasmussen u svojoj anketi dao Bidenu prednost od 12 boba na nacionalnom nivou. Zamalo sa stolice nisam pao...
Ma oni nemaju pojma sta rade.
jeza u ledja

#3706 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Postoje li neki poznati ekstremno lijevi fasisti iz historije, cisto da znamo o cemu pricas?
GandalfSivi

#3707 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 08/10/2020 20:09
GandalfSivi wrote: 08/10/2020 19:52 Nego naletio ovdje da kazem da je Rasmussen u svojoj anketi dao Bidenu prednost od 12 boba na nacionalnom nivou. Zamalo sa stolice nisam pao...
Ma oni nemaju pojma sta rade.
Mojne ih ba, njih najvolim svega mi 8-) Cak ih je i Predsjednik neki dan pohvalio, sada garant konta da se zajebao...
sinuhe

#3708 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by sinuhe »

Slaba podrska za Bidena obzirom da je Trump 'neobican' predsjednik i jos u godini kuge. Vecinu Amerikanaca nije ni briga.
jeza u ledja

#3709 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

sinuhe wrote: 08/10/2020 20:26 Slaba podrska za Bidena obzirom da je Trump 'neobican' predsjednik i jos u godini kuge. Vecinu Amerikanaca nije ni briga.
A s druge strane ono Biden je superstar, jedan u sto godina, to mase, to mitinzi, svi zele da mu stopala ljube. :oops:

Nevezano za Trumpa, cirka 3/4 R i 3/4 D ce uvijek glasati za svog kandidata, eventualno za trecu stranku, ili ostati jednostavno kuci. Bar sto se tice predsjednika.
Ja licno unazad gledajuci zadnjih 50 godina, ne vidim ni jednu situaciju gdje bih prije glasao za R kandidata u odnosu na D. Mislim lako je rec unazad, al evo iz ove perspektive i od kad pratim politiku.
muhafuca

#3710 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

corolla02 wrote: 08/10/2020 13:18
muhafuca wrote: 08/10/2020 10:55

da ne idemo sad na raspravu da je samo varijacija na "make america great again"

sto opet ne iznenadjuje jer vodi kampanju na maltene republikanskoj platformi.
poenta je u tome, sto jedan razvali desetero treba da popravi :mrgreen:
onda ne treba trumpa nizasta krivit.

tek je drugi od GW Busha a treba ih se deset izredat.

al brate hajd sve nego nije Bidenov tim mogao bolji slogan smisliti

vec plagirali UN-ov Build Back Better.

Demokrate isto da stimaju Trumpu pobjedu.

Mora da njihovim donatorima Milijarderima, Trump pravo odgovara kao predsjednik.
jeza u ledja

#3711 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Ja bih samo da podsjetim forumsko pucanstvo da je 7. oktobra 2016 izasla Access Hollywood traka, da je u narednih 10 dana Clintonina podrska skocila sa 4.6% nad 7.0%, da bi na kraju zavrsila na 3.2%, a stvarni rezultat na 2.1%.

Pred nama je jos citava vjecnost do izbora.

Ako ostane ovako kao sad cijelo vrijeme, sto je vrlo malo vjerovatno, onda Biden 99% sansi uzima.

Znam da ljudi vec glasaju, u neusporedivo vecem broju nego prije 4 godine, te i da je sam dan izbora 4 dana ranije, ali isto tako zbog pandemije mozemo imati neke jako cudne rezultate (tj. cudnu izlaznost raznih grupa), sto je anketama jako tesko predvidjeti.

PS: Biden je trenutno na +9.7%.
ultima_palabra

#3713 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Stoji to, ali puno je razlika u odnosu na 2016...

- puno veca mobilizacija demokratskih glasaca
- popularniji (ili manje nepopularan) kandidat
- Trump nije samo kandidat, nego aktuelni predsjednik sa 4 godine mandata
- puno manje neodlucnih glasaca
- u skladu s tim, ankete su puno stabilnije (Biden od +6 do +9 citavo vrijeme, u odnosu na 2016. kada je nekoliko puta islo od +10 do 0)

Sto opet ne znaci da Trump ne moze dobiti, ali trenutno stvari idu u kontrasmjeru... nakon sto nekoliko mjeseci nista zivo nije moglo pomjeriti ankete, zadnje dvije sedmice se pomjerilo u Bidenovu korist. Ali razumijem i ovakvu pricu, drze glasace na oprezu i napominju ih da nista nije gotovo dok se zapravo ne glasa.
jeza u ledja

#3714 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Bila je prije par mjeseci i veca prednost za Bidena (double digits).

Gledaj, sve i da je sce isto kao prije 4 godine, ja mislim da D kandidat ima vece sanse da pobijedi. Mislim da ih je imala i Clinton. Trumpu su se samo poslozile kockice u pravo vrijeme. Recimo da mu je trebala petica ili sestica ako baci kocku, i on je dobio peticu. Kako sad stvari stoje, samo ga ta neka sestica vadi.
Njemu je best case scenario da bude odnos kao prije 4 godine. Medjutim ni tad na dan izbora nece imati vise sansi od Bidena.

Ljudi daju preveliku tezinu ishodima izbora. Mislim, donose prevelike zakljucke. Pogotovo kad je ovako blizu. U stvari se radi samo o snapshotu stanja u vremenu, kratkom periodu.

Poenta moje proce je da treba sve uciniti da se pruzi maksimum na izborima, i naravno pred izbore. Previse cesto je glasna manjina uzimala izbore zbog svoje izlaznosti, odlucnosti i istrajnosti.

Danas sam vidio znak u nejbrhudu, pise ovako nesto “Not voting can lead to unwanted presidency”. I ispod slika predsjednika u pelenama. :lol:

Inace da su izbori sutra Biden bi uzeo glat. Ali eee do 11/3 je jos 20 ciklusa novosti. Boga pitaj kakve pizdarije ce se sve desiti. Haman cemo zaboraviti o cemu smo pricali danas.
nosara

#3716 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by nosara »

bunk

#3717 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

:lol:
geralt

#3718 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by geralt »

Duhovito, ali da to pokusa sa znakom Trumpovca s kojim nije u rodu, radila bi sacmarica.
ultima_palabra

#3719 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 10/10/2020 05:17 Bila je prije par mjeseci i veca prednost za Bidena (double digits).

Gledaj, sve i da je sce isto kao prije 4 godine, ja mislim da D kandidat ima vece sanse da pobijedi. Mislim da ih je imala i Clinton. Trumpu su se samo poslozile kockice u pravo vrijeme. Recimo da mu je trebala petica ili sestica ako baci kocku, i on je dobio peticu. Kako sad stvari stoje, samo ga ta neka sestica vadi.
Njemu je best case scenario da bude odnos kao prije 4 godine. Medjutim ni tad na dan izbora nece imati vise sansi od Bidena.

Ljudi daju preveliku tezinu ishodima izbora. Mislim, donose prevelike zakljucke. Pogotovo kad je ovako blizu. U stvari se radi samo o snapshotu stanja u vremenu, kratkom periodu.

Poenta moje proce je da treba sve uciniti da se pruzi maksimum na izborima, i naravno pred izbore. Previse cesto je glasna manjina uzimala izbore zbog svoje izlaznosti, odlucnosti i istrajnosti.

Danas sam vidio znak u nejbrhudu, pise ovako nesto “Not voting can lead to unwanted presidency”. I ispod slika predsjednika u pelenama. :lol:

Inace da su izbori sutra Biden bi uzeo glat. Ali eee do 11/3 je jos 20 ciklusa novosti. Boga pitaj kakve pizdarije ce se sve desiti. Haman cemo zaboraviti o cemu smo pricali danas.
Opet ce se stegnuti malo brojevi kako se priblizavaju izbori, republikanci ce prebaciti malo pricu na nominaciju za Supreme Court. Ali drugacije je kad je polazna tacka -10 nego da je -7.

Ako Trump izgubi izbore ove dvije sedmice ce se pokazati kljucnim.
bedevija1

#3720 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bedevija1 »

TRUMP 2020, deri komunističku i extremno ljevičarsku bagru.
jeza u ledja

#3721 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Jeste.
L u c i f e r

#3722 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by L u c i f e r »

bunk wrote: 10/10/2020 08:05
:lol:
🏆
ultima_palabra

#3723 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

bedevija1 wrote: 11/10/2020 09:07 TRUMP 2020, deri komunističku i extremno ljevičarsku bagru.
Ovdje su ti komunisti za Trumpa :oops:
sinuhe

#3724 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by sinuhe »

Sto ce Bidenu maska na nekom drive-in mitingu :P :lol: Spada mu i stalno je popravlja.
Zar je nosenje maske toliko bitno pitanje u Americi?
GandalfSivi

#3725 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

sinuhe wrote: 11/10/2020 18:49 Sto ce Bidenu maska na nekom drive-in mitingu :P :lol: Spada mu i stalno je popravlja.
Zar je nosenje maske toliko bitno pitanje u Americi?
Lead by example. Da, bitno je...
Post Reply