https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-jabla ... /201007134
Moderator: O'zone
Lajavikrelac wrote: ↑07/10/2020 11:49Mogy87 wrote: ↑07/10/2020 10:52 Znam ja vrlo dobro sta si me pitao. O eksperimentalnoj medicini koja je bila aktuelna za vrijeme najstrasnijeg perioda u modernoj ljudskoj istoriji: drugog svjetskog rata.
A "slucajno" si provukao i razvoj bioloskog oruzja.
Da sad ja tebe pitam nesto: da li je rat koji je odnio 3% stanovnistva SVIJETA referentni period? I da li zlocini koji su se desili tada u svim sferama zivota "bacaju ljagu" na citavu profesiju?![]()
Nisu to nikakavi eksperti. Epidemija će trajati do 2040 i biće na milijarde mrtvih.
Moja nada je da smo u ljetnom periodu imali dosta asimptomatskih ili sa blagom klinickom slikom, a da su razvili antitijela. To bi nam bas bila velika pomoc za zimu.
Sigurno da jesmo..
lideri regiJona...2.288 TESTIRANIH
U BiH rekordan broj zaraženih koronavirusom, potvrđena 453 nova slučaja
Losije vrijeme, vise vremena u zatvorenom. Kod nas nikad nije stalo tako da je jos uvijek prvi valmade_in_sarajevo wrote: ↑08/10/2020 14:02 a sta je razlog ponovnog skoka? jel sad drugi val ili je drugi vol pokusaj 5 - akcija?
Nasa zemlja je futuristickadaddy-kool wrote: ↑07/10/2020 13:26Bave se ljudi, u granicama mogućeg, objaviće i neke radove.
Terapija je manje-više svugdje ista, genetski faktor ima uticaja ali mi nemamo tehnoekonomske mogućnosti da se time bavimo, a lockdown niko ne spominje i neće ga više biti.
Pa treba vremena da se neke stvari urade i objave, i sad se neki kineski radovi iz januara/februara publiciraju.
Lockdown forumadaddy-kool wrote: ↑08/10/2020 14:25Pa treba vremena da se neke stvari urade i objave, i sad se neki kineski radovi iz januara/februara publiciraju.
Meni nije jasno zašto se na ovoj temi stalno potencira lockdown? Da se sutra svi zarazimo opet nema lockdowna.![]()
Zadnjih nekoliko dana broj umrlih po danu.
Odakle tolika uvjerenost da ga nece biti? Otvoris Guardian, CNN, DW, Daily Mail, itd - udarni naslovi su o njihovim raznim zatvaranjima i ogranicenjima. Zasto bismo mi bili drugaciji? Da se razumijemo, ja sam apsolutno protiv toga, ali dnevne vijesti govore drugacije.daddy-kool wrote: ↑08/10/2020 14:25Pa treba vremena da se neke stvari urade i objave, i sad se neki kineski radovi iz januara/februara publiciraju.
Meni nije jasno zašto se na ovoj temi stalno potencira lockdown? Da se sutra svi zarazimo opet nema lockdowna.![]()
Jer je Fadil Novalic otvoreno za medije rekao da novog lockdowna nece biti, jer bi ekonomija onda SKROZ propala. Vrlo jednostavno.lavander wrote: ↑08/10/2020 14:40Odakle tolika uvjerenost da ga nece biti? Otvoris Guardian, CNN, DW, Daily Mail, itd - udarni naslovi su o njihovim raznim zatvaranjima i ogranicenjima. Zasto bismo mi bili drugaciji? Da se razumijemo, ja sam apsolutno protiv toga, ali dnevne vijesti govore drugacije.daddy-kool wrote: ↑08/10/2020 14:25Pa treba vremena da se neke stvari urade i objave, i sad se neki kineski radovi iz januara/februara publiciraju.