SDP
- bunk
#61901 Re: SDP
Ovdje na Tk stranka sdp je srozana na alat kojim se neko pokusava domoci poluga vlasti koje je nekad kroz sda imao.
Ko god ti drugacije kaze laze kao pas.
Ne znam za Sa zato i ne pisem toliko o Sk.
Ko god ti drugacije kaze laze kao pas.
Ne znam za Sa zato i ne pisem toliko o Sk.
-
kluz franjo
#61902 Re: SDP
Kolega bunk, ne znam dobro situaciju u SDP-u, a posebno ne u TK.
Ali znamo si međusobno forumski opus.
Nadam se da se ne ljutiš, ako zbog toga tvoja mišljenja i stavove uzimam sa velikom rezervom.
A evo jedan samo za tebe
(primjetio sam da si mi malo nervozan u zadnje vrijeme)
Nadam se da se ne ljutiš, ako zbog toga tvoja mišljenja i stavove uzimam sa velikom rezervom.
A evo jedan samo za tebe
- bunk
#61903 Re: SDP
Ma nisam nimalo nervozan.Prosao sam ja sito i reseto,forum je kamilica za smirenje .Vjerujem da si upratio moje postove detaljno.Nikad nikog uvrijedio nisam ali zbog neslaganja sa politikom ili dijelom politike sestorke konstantno sam na meti.Pa tako i neki dan izvukose big gunskluz franjo wrote: ↑07/10/2020 17:37 Kolega bunk, ne znam dobro situaciju u SDP-u, a posebno ne u TK.
A evo jedan samo za tebe(primjetio sam da si mi malo nervozan u zadnje vrijeme)
Ali idemo dalje.
-
kluz franjo
#61904 Re: SDP
Psovanje stvarno nije OK i nema opravdanja.bunk wrote: ↑07/10/2020 17:44Ma nisam nimalo nervozan.Prosao sam ja sito i reseto,forum je kamilica za smirenje .Vjerujem da si upratio moje postove detaljno.Nikad nikog uvrijedio nisam ali zbog neslaganja sa politikom ili dijelom politike sestorke konstantno sam na meti.Pa tako i neki dan izvukose big gunskluz franjo wrote: ↑07/10/2020 17:37 Kolega bunk, ne znam dobro situaciju u SDP-u, a posebno ne u TK.
a bgm bilo je i psovki.Ovo za sdp ,uzmi s kakvom god rezervom hoces ti je istina.Nista se sakrit ne moze.
Ali idemo dalje.
A primjetio sam da si počeo koristiti i Bakirova automehaničarska poređenja... Kako ono nešto: "...prednja osovina vuče, a zadnja dva točka blokiraju..."
Tu sam se već malo zabrinuo za tebe, pa odlučih da se malo češće upišem na forumu. Čisto da imaš izbor i da možeš nešto i mimo Faktora pročitati.
Evo ga još jedan...
- Veigar
#61905 Re: SDP
Nek postupe kao sa Našom strankom i kolaicijom sa istom, nek puste lokalcima da dolučuju s kim će koalirat, pa bio to i SNSD. Šta kad ovi u Sarajevu trebaju nešto onda može svakako, kad im nije po ćefu onda ne može. Double standards.
- bunk
#61906 Re: SDP
kluz franjo wrote: ↑07/10/2020 18:13Psovanje stvarno nije OK i nema opravdanja.bunk wrote: ↑07/10/2020 17:44Ma nisam nimalo nervozan.Prosao sam ja sito i reseto,forum je kamilica za smirenje .Vjerujem da si upratio moje postove detaljno.Nikad nikog uvrijedio nisam ali zbog neslaganja sa politikom ili dijelom politike sestorke konstantno sam na meti.Pa tako i neki dan izvukose big gunskluz franjo wrote: ↑07/10/2020 17:37 Kolega bunk, ne znam dobro situaciju u SDP-u, a posebno ne u TK.
a bgm bilo je i psovki.Ovo za sdp ,uzmi s kakvom god rezervom hoces ti je istina.Nista se sakrit ne moze.
Ali idemo dalje.
A primjetio sam da si počeo koristiti i Bakirova automehaničarska poređenja... Kako ono nešto: "...prednja osovina vuče, a zadnja dva točka blokiraju..."
Tu sam se već malo zabrinuo za tebe, pa odlučih da se malo češće upišem na forumu. Čisto da imaš izbor i da možeš nešto i mimo Faktora pročitati.
Evo ga još jedan...![]()
-
Patton44
#61907 Re: SDP
Nije bas fino koalicionog partnera nazivati mutikasom.Moje je da ti kazem,a ti kako hoces.Chmoljo wrote: ↑07/10/2020 16:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /201007101
Evo još malo, i od ovog mutikaše iz starog grada. Nogom im naguro.
- drug_profi
#61908 Re: SDP
Sve sami verbalni proljev. Fašizam iz usta "borca za građansku, multinacionalnu".invincible1921 wrote: ↑07/10/2020 16:031. Zasto svaka kritika prema sdpu se zavrsi recenicom "jesmo gov.na, al sda su veca" kad to nije uopste temakluz franjo wrote: ↑07/10/2020 15:07 Da priupitam ove "iskusne patriJotske čitače između redova".
Koliko bodova za kvalifikaciju nosi koaliranje sa SNSD-om na svim nivoima?
Pitam za jarana koji bi "slobodnije uvrijedio SDA", a da se oni "fol ne ljute".
2. Ko je uopste spomenuk ista u vezi SDA i njihovog patritoizma, valjda ovdje hocemo drugaciji pristup od SDP
3.Ako vec hoces o tome ko je gdje sta instaliro, onda spomenl da su SnSd i hdz izabrani prije svega i nadasve GLASOVIMA SRBA I HRVATA..istih onih koje bi partije poput sdpa trebale privuc sa svojom nenacionalnom retorikom ? Zar ne?
4. Umjesto da se uradi kal u tacki 3. Sdp se odlucuje da popljuje jedinu etno grupu koja ih podrzava. Kako bi drugacije nazvao kad se uopste ne bave krucijalnim stvarima..i prave greski u koracima.
Srbi i hrvati sj nacionalisti sta mi tu mozemo a ti bosnjo budi multikulti, a mi cemo biti multikulti stranka za koje glasati iskljucivo jedna nacija i onda cemo samo toj nacini s.rat i zamjerat jer ti moras bit takav po svaku cijenu da te i guz.e kako hoce jer ostali nas zanimaji...a isto tako cemo zamjerat SDA na prici o filezan drzavi
Pa sto ba ne priznate da hocete da se svak lijepo ogradi. Nego prosipate suplju kako vam kad pase.
- drug_profi
#61909 Re: SDP
Nisi ti nikog svojim postovima uvrijedio osim zdrave pameti.bunk wrote: ↑07/10/2020 17:44Ma nisam nimalo nervozan.Prosao sam ja sito i reseto,forum je kamilica za smirenje .Vjerujem da si upratio moje postove detaljno.Nikad nikog uvrijedio nisam ali zbog neslaganja sa politikom ili dijelom politike sestorke konstantno sam na meti.Pa tako i neki dan izvukose big gunskluz franjo wrote: ↑07/10/2020 17:37 Kolega bunk, ne znam dobro situaciju u SDP-u, a posebno ne u TK.
Ali idemo dalje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#61910 Re: SDP
Boli me kurac šta ti imaš da kažeš.Patton44 wrote: ↑07/10/2020 20:53Nije bas fino koalicionog partnera nazivati mutikasom.Moje je da ti kazem,a ti kako hoces.Chmoljo wrote: ↑07/10/2020 16:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /201007101
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#61911 Re: SDP
ne brukaj se bolan. nermin niksic daje izkavu u maniru fadila novalica. "nismo u koaliciji sa snsdom, ali cemo podrzati njihovog kandidata za nacelnika". primijetio sam da ste vi sdpovci slucajno postali bukvalisti.
odlican komentar na clanak da je dicaprio cotirao novalica:
Novalić: Titanik nije potonuo nego ga je voda odnjela..
-
kluz franjo
#61912 Re: SDP
Ima još jedan dobar komentar kako citira Novalića
DiCaprio: mahlac is not stupid, his brain just got washed out.
-
mishic
#61913 Re: SDP
O političkim strankama na prostorima bivše Jugoslavije odavno se više nema šta reći. Velika večina njih pretvorila se u prave pravcate mafijaške organizacije koje su izvan bilo kakvih civiliziranih normi, iznad prava i pravnih normi, a o demokratičnosti se ni u primisli vezano za njih ne može govoriti. Ono po čemu se stranke razlikuju jeste obim i količina kriminala koji je proporcionalan količini vlasti i dužini učešća u vlasti i ničim više.
I naravno u svakoj stranci ima odgovornih i poštenih pojedinaca ali njihov glas ne dolazi do izražaja. Oni ne napreduju, ne pitaju se puno, njihovim imenima stranke tu i tamo beru glasove na lokalnom nivou i to je to.
Rejting stranaka zavisi od mnogo faktora i ti faktori su promjenjljiva kategorija u koju spada i nominalni šef stranke. Za njega, njegove saradnike, i način djelovanja moglo bi se reći da su ključni u porastu i padu rejtinga stranke u određenom periodu. Najbolji primjer za to je upravo SDP.
Nekada velika i močna stranka, stranka s pretpostavkom da baštini građanski karakter, i stranka koja bi po svojoj poziciji u BiH trebala imati dominaciju u čitavom sektru lijevih opcija, sa Nerminom Nikšićem na čelu, svela se na nekoliko grupica ljudi koji na lokalnom nivou služe za potkusurivanje među žestokim nacionalistima. Stranački šef čiju racionalnost je odavno potopila emocija i to ona negativna, ona žestoka mržnja, rastjerao je misleće ljude iz stranke, svoje frustracije i mržnju je pretvorio u program stranke i iz godine u godinu potapa ne samo Stranku nego zajedno s Dodikom potapa i ideju socijal-demokratije. Potezi koje vuče Nermin Nikšić više ni po ćemu se ne razlikuju od Dodikovih. Oni (ti potezi) nanose više štete građanskom konceptu socijal-demokratiji pa time i Bosni i Hercegovini, nego SNSD.
Nikšić opsjednut mržnjom to ne vidi ali o čemu misle i šta rade svi oni koji se još smatraju pobornicima te ideje? Gdje su oni i šta rade?!!
I naravno u svakoj stranci ima odgovornih i poštenih pojedinaca ali njihov glas ne dolazi do izražaja. Oni ne napreduju, ne pitaju se puno, njihovim imenima stranke tu i tamo beru glasove na lokalnom nivou i to je to.
Rejting stranaka zavisi od mnogo faktora i ti faktori su promjenjljiva kategorija u koju spada i nominalni šef stranke. Za njega, njegove saradnike, i način djelovanja moglo bi se reći da su ključni u porastu i padu rejtinga stranke u određenom periodu. Najbolji primjer za to je upravo SDP.
Nekada velika i močna stranka, stranka s pretpostavkom da baštini građanski karakter, i stranka koja bi po svojoj poziciji u BiH trebala imati dominaciju u čitavom sektru lijevih opcija, sa Nerminom Nikšićem na čelu, svela se na nekoliko grupica ljudi koji na lokalnom nivou služe za potkusurivanje među žestokim nacionalistima. Stranački šef čiju racionalnost je odavno potopila emocija i to ona negativna, ona žestoka mržnja, rastjerao je misleće ljude iz stranke, svoje frustracije i mržnju je pretvorio u program stranke i iz godine u godinu potapa ne samo Stranku nego zajedno s Dodikom potapa i ideju socijal-demokratije. Potezi koje vuče Nermin Nikšić više ni po ćemu se ne razlikuju od Dodikovih. Oni (ti potezi) nanose više štete građanskom konceptu socijal-demokratiji pa time i Bosni i Hercegovini, nego SNSD.
Nikšić opsjednut mržnjom to ne vidi ali o čemu misle i šta rade svi oni koji se još smatraju pobornicima te ideje? Gdje su oni i šta rade?!!
- Chmoljo
#61914 Re: SDP
Golemo. Ti nekome govoris da se ne bruka.malakh wrote: ↑07/10/2020 23:14ne brukaj se bolan. nermin niksic daje izkavu u maniru fadila novalica. "nismo u koaliciji sa snsdom, ali cemo podrzati njihovog kandidata za nacelnika". primijetio sam da ste vi sdpovci slucajno postali bukvalisti.
-
kluz franjo
#61915 Re: SDP
Što jest', jest'.mishic wrote: ↑07/10/2020 23:40 O političkim strankama na prostorima bivše Jugoslavije odavno se više nema šta reći. Velika večina njih pretvorila se u prave pravcate mafijaške organizacije koje su izvan bilo kakvih civiliziranih normi, iznad prava i pravnih normi, a o demokratičnosti se ni u primisli vezano za njih ne može govoriti. Ono po čemu se stranke razlikuju jeste obim i količina kriminala koji je proporcionalan količini vlasti i dužini učešća u vlasti i ničim više.
Nije lako navaljati 316 riječi bez ikakvog smisla i/ili argumenta.
Genjac-talenat.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#61916 Re: SDP
kao sto si protumačio da sdp nije u koaliciji sa snsdom u doboju, tako i sve ostalo tumačite i onda krenete sa paušalnim optužbama. izmedju ostalih i ta da se netko bruka. ali, imaš svoje mišljenje, poštujem.Chmoljo wrote: ↑07/10/2020 23:44Golemo. Ti nekome govoris da se ne bruka.malakh wrote: ↑07/10/2020 23:14ne brukaj se bolan. nermin niksic daje izkavu u maniru fadila novalica. "nismo u koaliciji sa snsdom, ali cemo podrzati njihovog kandidata za nacelnika". primijetio sam da ste vi sdpovci slucajno postali bukvalisti.
-
kluz franjo
#61917 Re: SDP
Lik je nevjerovatan.
Ili što bi DiCaprio citirao Novalića:
DiCaprio: DŽe je gol, dŽe je gol?
-
invincible1921
#61918 Re: SDP
Necu da iko ista ogradjuje, hocu jedino ako cemo vec ogradjivat da ogradimo na Uni, Savi, Drini, Neumu...al dobro napad je najbolja odbrana ,,,nije bitno sta sam ja napisao bitno je da se meni izvuce iz kontesta neka misao koju nisam ni izrekao. Ako vec hoces tvojim rijecnikom da se izrazim onda hocu rec da je smijesno da nekome ne smeta sto se drugi ogradjuju kako hoce, ali zato ce tebi spocitati i ovu ogradu koju sam naveo i koja je jedina prihvatjljiva. Dalje cak mi je i drago sto si spomenuo to ogradjivanje, jer ocigledno jedna multikulti stranka popout sdp je sama sebe ogradila, jer im je stalo samo do onoga sto je imaginarno ogradjeno bosjnackom vecinom....drug_profi wrote: ↑07/10/2020 20:57Sve sami verbalni proljev. Fašizam iz usta "borca za građansku, multinacionalnu".invincible1921 wrote: ↑07/10/2020 16:031. Zasto svaka kritika prema sdpu se zavrsi recenicom "jesmo gov.na, al sda su veca" kad to nije uopste temakluz franjo wrote: ↑07/10/2020 15:07 Da priupitam ove "iskusne patriJotske čitače između redova".
Koliko bodova za kvalifikaciju nosi koaliranje sa SNSD-om na svim nivoima?
Pitam za jarana koji bi "slobodnije uvrijedio SDA", a da se oni "fol ne ljute".
2. Ko je uopste spomenuk ista u vezi SDA i njihovog patritoizma, valjda ovdje hocemo drugaciji pristup od SDP
3.Ako vec hoces o tome ko je gdje sta instaliro, onda spomenl da su SnSd i hdz izabrani prije svega i nadasve GLASOVIMA SRBA I HRVATA..istih onih koje bi partije poput sdpa trebale privuc sa svojom nenacionalnom retorikom ? Zar ne?
4. Umjesto da se uradi kal u tacki 3. Sdp se odlucuje da popljuje jedinu etno grupu koja ih podrzava. Kako bi drugacije nazvao kad se uopste ne bave krucijalnim stvarima..i prave greski u koracima.
Srbi i hrvati sj nacionalisti sta mi tu mozemo a ti bosnjo budi multikulti, a mi cemo biti multikulti stranka za koje glasati iskljucivo jedna nacija i onda cemo samo toj nacini s.rat i zamjerat jer ti moras bit takav po svaku cijenu da te i guz.e kako hoce jer ostali nas zanimaji...a isto tako cemo zamjerat SDA na prici o filezan drzavi
Pa sto ba ne priznate da hocete da se svak lijepo ogradi. Nego prosipate suplju kako vam kad pase.
- drug_profi
#61919 Re: SDP
Patriotizam i SDA ne idu u istu rečenicu.
VELIKA tačka i kraj priče.
VELIKA tačka i kraj priče.
- Chmoljo
#61920 Re: SDP
Ostaje jedino misterija da li on i gospodin Dević pripadaju istoj pravnoj školi - možebitizam, poslovničko-skupštinske orijentacije.kluz franjo wrote: ↑08/10/2020 00:44
Lik je nevjerovatan.
Ili što bi DiCaprio citirao Novalića:DiCaprio: DŽe je gol, dŽe je gol?
-
Patton44
#61921 Re: SDP
Vela havleChmoljo wrote: ↑07/10/2020 22:54Boli me kurac šta ti imaš da kažeš.Patton44 wrote: ↑07/10/2020 20:53Nije bas fino koalicionog partnera nazivati mutikasom.Moje je da ti kazem,a ti kako hoces.Chmoljo wrote: ↑07/10/2020 16:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /201007101
-
Škobo Habu
#61922 Re: SDP
SDP se podjelio na republičkosrpski i federalni SDP. 
- bunk
#61923 Re: SDP
SDP sluzi da kadrovi koji su napustili ili su iskljuceni iz sda ponovo dobiju poluge u kantonima u kojima su ih imali dok su bili u sda..
Zastrasujuce za sve koji znaju o cemu se tu radi.
Kamo srece da se Selim vrati i preuzme stranku.
Zastrasujuce za sve koji znaju o cemu se tu radi.
Kamo srece da se Selim vrati i preuzme stranku.
-
Škobo Habu
#61924 Re: SDP
Eto, baš bi je Selim izveo na zelenu granu.
SDP je nešto tipa NK Čelik. Do prije neku godinu su igrali kvalifikacije za Evropu, danas igraju po Varešu i Moštrama.
- bunk
#61925 Re: SDP
Selim da ili Denis da preuzme,barem ovdje kod nas oni su lakmus za dobro.lose i zlo.Škobo Habu wrote: ↑08/10/2020 10:04Eto, baš bi je Selim izveo na zelenu granu.
SDP je nešto tipa NK Čelik. Do prije neku godinu su igrali kvalifikacije za Evropu, danas igraju po Varešu i Moštrama.