Nagorno Karabah
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#5476 Re: Nagorno Karabah
Je li kome od vas neko od likova iz Jermenije uputio zahtjev za prijateljstvo na FB? Ja dobio 2. Ignorisao.
-
baglama
#5477 Re: Nagorno Karabah
gdje i kada,u kojem vijeku . vasih ili njihovih.turgut wrote: ↑05/10/2020 23:28razlika je u samo nekoliko stotina hiljada mrtvih civila.baglama wrote: ↑05/10/2020 23:04
Ako mozes da nama starijim neobrazovovanim, koja je razlika izmedju upotrebe jatagana ili cakijice izmedju pijanih ciroznih Rusa, i visoko religioznih sljedbenika na Allah-ovom pravovjernom putu.
Stvarno bi zelio jednostavan odgovor na moje pitanje ,ako ne moze nemoj da se trudis.
Stvarno samo par recenica.
U ovim sukobima se prica o 30-40 hiljada mrtvih od 1988 godine
- desni
#5478 Re: Nagorno Karabah
Na videosnimku jedan od pijanih ciroznih Rusa iznad Sarajeva devedesetih.turgut wrote: ↑05/10/2020 23:28razlika je u samo nekoliko stotina hiljada mrtvih civila.baglama wrote: ↑05/10/2020 23:04
Ako mozes da nama starijim neobrazovovanim, koja je razlika izmedju upotrebe jatagana ili cakijice izmedju pijanih ciroznih Rusa, i visoko religioznih sljedbenika na Allah-ovom pravovjernom putu.
Stvarno bi zelio jednostavan odgovor na moje pitanje ,ako ne moze nemoj da se trudis.
Razgovara se o geopolitici, religiji, malo pripuca po civilima u Sarajevu itd.
- Kikibombona
#5479 Re: Nagorno Karabah
Koliko je NATO izgubio vojnika u toj operaciji?Hrmpallier wrote: ↑06/10/2020 00:02 U operaciji "Milosrdni anđeo", onolikom NATO-u je trebalo 77/8 dana da skrše rogove Srbiji, isad neko "pametan" očekuje da ova operacia traje tri-četri dana.
Taip Rexhep je uložo sav svoj autoritet i teško je očekivati da ovo nakon nekoliko dana zariba. On si to ne može dozvoliti.
Im tu par detalja na informativnom planu koi ukazuju na vrlo temeljit pristup cijeloj operaciji.
Npr. Odsustvo krvavih scena i leševa, osim nešto malo na početku. Alahu-ekberanje arapskih boraca ( scena u zauzetom skladištu naoružanja ) je naknadno izbrisana.
Angažman plaćenika sa strane, koje se ne podvodi pod vlastite gubitke.
Izbjegavanje civilnih ciljeva, .....
Nema velike sumnje da će rat završiti onako kako je Azerbeidžan planirao, osim ako se ne desi veliko čudo ( utrčavanje Rosije/Irana ).
Pa bolan, da su krenuli kopnenim trupama natjerali bi ih na kapitulaciju za 7 dana.
...
Pogledaj za koliko dana je Amerika zgazila ogromni Irak i veliku iracku armiju, uz minimalne gubitke.
-
baglama
#5480 Re: Nagorno Karabah
Ma jebem ja pijane Ruse iznad Sarajeva da ih jebem.Mene su ranili dva puta dok si ti bio u jajima,na moru kod nas ustasa ili drugoj Minkenskoj . Ovdje je prica o vasim i njihovim na Kavkazu.desni wrote: ↑06/10/2020 00:14Na videosnimku jedan od pijanih ciroznih Rusa iznad Sarajeva devedesetih.turgut wrote: ↑05/10/2020 23:28razlika je u samo nekoliko stotina hiljada mrtvih civila.baglama wrote: ↑05/10/2020 23:04
Razgovara se o geopolitici, religiji, malo pripuca po civilima u Sarajevu itd.
Ja osobno navijam da je prije 10 minuta ispaljen tamo dole zadnji metak.
Znam da te boli kurac ,ali ne zelim da ti, niti bilo tko iz tvoje famelije mora pokucati na necija vrata da kazes da im se sin ili brat nece vratiti kuci i da je ostao tamo iza linije.
Last edited by baglama on 06/10/2020 03:47, edited 1 time in total.
- HarTar
#5481 Re: Nagorno Karabah
LaHko je osvojiti neku zemlju kada je sravniš sa zemljom ne gledajući koji je vojni, a koji civilni cilj. To je amerima patent.
- desni
#5482 Re: Nagorno Karabah
Koji su tvoji?baglama wrote: ↑06/10/2020 00:26Ma jebem ja pijane Ruse iznad Sarajeva da ih jebem.Mene su ranili dva puta dok si ti bio u jajima,na moru kod ustasa ili drugoj Minkenskoj . Ovdje je prica o vasim i njihovim na Kavkazu.
Znam da te boli kurac ,ali ne zelim da ti, niti bilo tko iz tvoje famelije mora pokucati na necija vrata da kazes da im se sin ili brat nece vratiti kuci i da je ostao tamo iza linije.
I zašto si ga pitao u čemu je razlika?
-
pritchard
#5483 Re: Nagorno Karabah
Moderacija?baglama wrote: ↑06/10/2020 00:26Ma jebem ja pijane Ruse iznad Sarajeva da ih jebem.Mene su ranili dva puta dok si ti bio u jajima,na moru kod ustasa ili drugoj Minkenskoj . Ovdje je prica o vasim i njihovim na Kavkazu.
-
baglama
#5484 Re: Nagorno Karabah
Ja sam Velezovac ne podvelezac.
Bas zato sto znam, i sto sam kucao na vrata ljudi da im kazem da se moji prijatelji sa kojima sam isao u akcije nece vratiti.
I sto ZELENI TERMITI nisu imali muda da im to saopste.
ALLAHA ti da li si ti ikada, prsima ili ledjima podupro ista u zivotu, osim tastaturom.
Bas zato sto znam, i sto sam kucao na vrata ljudi da im kazem da se moji prijatelji sa kojima sam isao u akcije nece vratiti.
I sto ZELENI TERMITI nisu imali muda da im to saopste.
ALLAHA ti da li si ti ikada, prsima ili ledjima podupro ista u zivotu, osim tastaturom.
-
baglama
#5485 Re: Nagorno Karabah
Halo majmune neka me banuju za ovo kako nas zovete.pritchard wrote: ↑06/10/2020 00:34Moderacija?baglama wrote: ↑06/10/2020 00:26Ma jebem ja pijane Ruse iznad Sarajeva da ih jebem.Mene su ranili dva puta dok si ti bio u jajima,na moru kod nas ustasa ili drugoj Minkenskoj . Ovdje je prica o vasim i njihovim na Kavkazu.
Last edited by baglama on 06/10/2020 03:49, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#5486 Re: Nagorno Karabah
Upravo suprotno. Amerikancima je najveci problem gerila, urbana borba, kada se protivnik infiltrira medju civile. Vecinu gubitaka su imali u Sadr City i drugim dijelovima Bagdada, gdje te moze strefiti sa svakog prozora.
Ovaj sukob na Karabahu je bez civila. Pravo bojno polje. Poslastica za Amerikance koju bi oni zavrsili za 5 dana. Konvencionalne vojske nemaju sta traziti protiv Amerike.
- desni
#5487 Re: Nagorno Karabah
Ovo on valjda meni.
Bio sam dijete, ali je moj otac bio na kalesijskom i majevičkom ratištu. Znaš, pričao mi njih četvorica, jedna puška, jedan pištolj, 30 ili 60 metaka i čekaju četnike iz pravca Zvornika.
Rat sam proveo u Bosni, Tuzla i okolina. Dvije moje školske drugarice koje su išle u srednju školu sa mnom ubili četnici granatom. Ubijenih od četnika kao civila i vojnika u porodici, užoj i široj nažalost puno. Ima i onih sa odlikovanjem "Zlatni ljiljan" kojima se ponosim takođe.
Jest da je oftopik, al zaboli me nek me banuju.
Nek nadzornik i družina četnikuju rahat.
Bio sam dijete, ali je moj otac bio na kalesijskom i majevičkom ratištu. Znaš, pričao mi njih četvorica, jedna puška, jedan pištolj, 30 ili 60 metaka i čekaju četnike iz pravca Zvornika.
Rat sam proveo u Bosni, Tuzla i okolina. Dvije moje školske drugarice koje su išle u srednju školu sa mnom ubili četnici granatom. Ubijenih od četnika kao civila i vojnika u porodici, užoj i široj nažalost puno. Ima i onih sa odlikovanjem "Zlatni ljiljan" kojima se ponosim takođe.
- HarTar
#5488 Re: Nagorno Karabah
Kako te nije sramota??? Ameri su što direktno, što indirektno krivi za smrt 20 miliona muslimana od 2001. godine...Kikibombona wrote: ↑06/10/2020 00:52Upravo suprotno. Amerikancima je najveci problem gerila, urbana borba, kada se protivnik infiltrira medju civile. Vecinu gubitaka su imali u Sadr City i drugim dijelovima Bagdada, gdje te moze strefiti sa svakog prozora.
Ovaj sukob na Karabahu je bez civila. Pravo bojno polje. Poslastica za Amerikance koju bi oni zavrsili za 5 dana. Konvencionalne vojske nemaju sta traziti protiv Amerike.
- Point.
#5489 Re: Nagorno Karabah
Kojih 20 miliona?HarTar wrote: ↑06/10/2020 01:01Kako te nije sramota??? Ameri su što direktno, što indirektno krivi za smrt 20 miliona muslimana od 2001. godine...Kikibombona wrote: ↑06/10/2020 00:52Upravo suprotno. Amerikancima je najveci problem gerila, urbana borba, kada se protivnik infiltrira medju civile. Vecinu gubitaka su imali u Sadr City i drugim dijelovima Bagdada, gdje te moze strefiti sa svakog prozora.
-
baglama
#5490 Re: Nagorno Karabah
Nema ovo poslije veze sa tobom.desni wrote: ↑06/10/2020 00:55 Ovo on valjda meni.
Ova psovka je @ pritchard jer je prozvao moderaciju radi rijeci *ustasa*.
Ti izvini ako sam te uvrijedio.
- desni
#5491 Re: Nagorno Karabah
Prihvatam izvinjenje u nadi da je iskreno.baglama wrote: ↑06/10/2020 01:11Nema ovo poslije veze sa tobom.desni wrote: ↑06/10/2020 00:55 Ovo on valjda meni.
Zašto sam pisao na ovoj temi?
Jedan forumaš ovdje se naslađivao snimcima ubijenih azerskih vojnika poredeći ih sa cjepanicama drva
Bio sam u ratu i znam koji je to užas i moram kontru takvima
- Kikibombona
#5492 Re: Nagorno Karabah
Nevjerovatno kakve gluposti covjek pise.Point. wrote: ↑06/10/2020 01:03Kojih 20 miliona?HarTar wrote: ↑06/10/2020 01:01Kako te nije sramota??? Ameri su što direktno, što indirektno krivi za smrt 20 miliona muslimana od 2001. godine...Kikibombona wrote: ↑06/10/2020 00:52
Upravo suprotno. Amerikancima je najveci problem gerila, urbana borba, kada se protivnik infiltrira medju civile. Vecinu gubitaka su imali u Sadr City i drugim dijelovima Bagdada, gdje te moze strefiti sa svakog prozora.
-
baglama
#5493 Re: Nagorno Karabah
Iskreno sine dragi,ja sam se nadovezao na tvoj post a onda je on podvukao (pocrvenio rijec ustasa i obratio moderaciji)desni wrote: ↑06/10/2020 01:25Prihvatam izvinjenje u nadi da je iskreno.baglama wrote: ↑06/10/2020 01:11Nema ovo poslije veze sa tobom.desni wrote: ↑06/10/2020 00:55 Ovo on valjda meni.
Zašto sam pisao na ovoj temi?
Jedan forumaš ovdje se naslađivao snimcima ubijenih azerskih vojnika poredeći ih sa cjepanicama drva.
Bio sam u ratu i znam koji je to užas i moram kontru takvima![]()
Svako dobro
Nagledao sam se ja ucviljenih majki i oceva za citav zivot pa i vise ,zato kazem da bih volio da je zadnji metak ispaljen prije 10 minuta.
- astala_vistala
#5494 Re: Nagorno Karabah
Ma nije nesto ni fulio samo u iraku je bar 500k ljudi izginulo tokom rata i poslije kao posljedica sektaskog nasilja,prije toga Afganistan plus arapsko proljece, cinjenica je da su Ameri poslije 11 septembra napravili haos na bliskom istoku a da je jedan insan poginuo nema cijenu.
Licno kako sam u Siriji simpatisao Asada kao legalnu i legitimnu vlast ma koliko god to osporavali jer kulturoloski ne poznaju demokratiju i diktatura je najbolja opcija za sve te narode,tako i Azeri legalno i legitimno imaju pravo da vrate pod kontrolu svoju teritoriju i kraj price, ovo nije agresija nego legalni i legitimni pokusaj da se vrati svoja teritorija.
Licno kako sam u Siriji simpatisao Asada kao legalnu i legitimnu vlast ma koliko god to osporavali jer kulturoloski ne poznaju demokratiju i diktatura je najbolja opcija za sve te narode,tako i Azeri legalno i legitimno imaju pravo da vrate pod kontrolu svoju teritoriju i kraj price, ovo nije agresija nego legalni i legitimni pokusaj da se vrati svoja teritorija.
-
pritchard
#5495 Re: Nagorno Karabah
Glupo je vuci paralele izmedju Balkana i Kavkaza jer su slicne, a opet bitno drugacije stvari oblikovale nas i njih i kao nacije, i kao drustva, granice etc, no svejedno me zanima smatras li i dejstvo JNA devedesetih na Kosovu legitimnim i neagresorskim, pokusajem povratka svoje teritorije? Milosevic jednostrano ukinuo autonomni status Kosovu i Vojvodini i nakon toga je nastala havarija = Azeri isto ucinili NK.astala_vistala wrote: ↑06/10/2020 01:48
@baglama Nadam se da neces nastaviti snizavati kvalitet ove diskusije svojim primitivnim i nacionalistickim opaskama nazivajuci nas iz cista mira ustasama.
- HarTar
#5496 Re: Nagorno Karabah
Kakve gluposti? Sigurno je direktno zaginulo 3,4 miliona ljudi što od amera što od međusobnih sukoba koje su ameri izazvali, indirektno od tih 3,4 miliona (prosjek kod arapa i afgana je 5,6 djece nastalo bi najmanje 15, možda i više miliona ljudi koji se uopšte nisu rodili i koji su isto žrtve tog američkog intervencionizma...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#5497 Re: Nagorno Karabah
usutili se Armeni, sta je reci 
-
Guadalajara
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#5499 Re: Nagorno Karabah
ne navijam ni za koga ali ovi ih nagrdise zaprave izgleda
-
baglama
#5500 Re: Nagorno Karabah
Evo provjeri, ja sam editovao post jer mi je izmakla rijec nas ispred ovih sto nece da sjedepritchard wrote: ↑06/10/2020 02:04Glupo je vuci paralele izmedju Balkana i Kavkaza jer su slicne, a opet bitno drugacije stvari oblikovale nas i njih i kao nacije, i kao drustva, granice etc, no svejedno me zanima smatras li i dejstvo JNA devedesetih na Kosovu legitimnim i neagresorskim, pokusajem povratka svoje teritorije? Milosevic jednostrano ukinuo autonomni status Kosovu i Vojvodini i nakon toga je nastala havarija = Azeri isto ucinili NK.astala_vistala wrote: ↑06/10/2020 01:48
@baglama Nadam se da neces nastaviti snizavati kvalitet ove diskusije svojim primitivnim i nacionalistickim opaskama nazivajuci nas iz cista mira ustasama.