Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14601 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by japin_mutapi »

SBB je "protiv" vlade do izbora. Kontaju uzeti glasove na toj priči a posle opet isto.

Narod je glup.
drug_profi

#14602 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Kifla nije, ako su već ovi ostali.
doremifa

#14603 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by doremifa »

malakh wrote: 05/10/2020 15:50
doremifa wrote: 05/10/2020 15:40

Znači istina je da uvode SBB opet u vlast u KS?
sdp ih uvodi. 100% tocna informacija.

a garantirano tvrdim da ce ih sbb zahebati za pola godine, kada ih sda stisne za pozicije na federalnom i drzavnom nivou.
Pa što je Stojanovic ovako napao Marića danas i obratno?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#14604 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

doremifa wrote: 05/10/2020 16:00

a garantirano tvrdim da ce ih sbb zahebati za pola godine, kada ih sda stisne za pozicije na federalnom i drzavnom nivou.
druze kako su koronu pokupili stambolic, celik i konakovic? sjedaljka poslije polaganja cvijeca na ilidzi.

godine iskustva su me naucile da politika nikada nije ono sto se u javnosti predstavlja.
saabsa

#14605 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by saabsa »

Bravo Damire, nakon što je spasio SDP od pozicije u kojoj je sad DF, sada spašava i četvorku. :thumbup:
Vakat je i Šćepu poslati na smetljište istorije.
JThomas

#14606 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ali ako baš hoće da se ukopaju, sa sbb-om mogu i bez njega, jel...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#14607 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by un1ted »

malakh wrote: 05/10/2020 16:18 druze kako su koronu pokupili stambolic, celik i konakovic? sjedaljka poslije polaganja cvijeca na ilidzi.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Konakovic pozitivan 19.06 a Celik 22.06. Hocemo li u teorije zavjere kako "iMkubacija traje 7 dana"? :mrgreen:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#14608 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

un1ted wrote: 05/10/2020 16:44
malakh wrote: 05/10/2020 16:18 druze kako su koronu pokupili stambolic, celik i konakovic? sjedaljka poslije polaganja cvijeca na ilidzi.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Konakovic pozitivan 19.06 a Celik 22.06. Hocemo li u teorije zavjere kako "iMkubacija traje 7 dana"? :mrgreen:
nemaš ti pojma. eto pitaj nipovce jesu li čelik i stambolić jarani. ne moraš meni vjerovati. zaboli me briga.

razumijem ja da se u javnosti želi predstaviti da se žele poubijati medjusobno, ali to baš nije tako.
malakh

#14609 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

treba otvoreno priznati da damir niksic ima damu. da izvinete na izrazu. koliko je ovo pametno sto je napisao javno i koliko riskira da se avaz obrusi na njega, vidjet cemo. ali hrabrost mu ne sporim.

ali opet ponavljam da je 18 ruku pakao za svaku vladu. vidimo da je to pakao i za vladu sda, jer svi su 18a i svi ucjenjuju, jer su svjesni da bi ih ovi drugi zlatom platili. nema komocije, sigurnosti i svi su pod pritiskom da vec za dva mjeseca vlada moze pasti. demotivirajuce sve to djeluje.

nisam optimista da cemo u narednih 8-10 godina imati vladu koja ce u kontinuitetu vladati makar dvije godine.
Horcrux

#14610 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Horcrux »

Kad smo kod Niksica...

Image

:lol:
shbc

#14611 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

malakh wrote: 05/10/2020 15:25
drug_profi wrote: 05/10/2020 14:49 Fahro mora pokusati što je posijao. Znači izdao si jednom. Nema ti više nazad.
Eno ti Bakira pa sa njim dogovaraj koalicije.
Ili budi opozicija i izmišljaj laži svaki dan za svoje biltene koje više niko i ne uzima kao izvor informacija.

Ako će se praviti nova većina, onda samo sa onim pojedincima koji su došli tobe. I to je rizično, ali je bolje nego pristajati na ucjene SBB-a.
Jer oni imaju sad premijera i koliko? 3 ministra?

O DF ne treba ni razgovarati. DF ako uzmu, ja odoh u apstinente zauvijek.
a tek koliko su firmi uzeli. komesar, progurali zakon o prijemu policajaca, cinovanju, bez ministra i komesara se ništa ne može, a obojica fahrini.

zzo, pokop, zavod za izgradnju, služba za zapošljavanje, turistička zajednica. ono na prvu što sam se sjetio.

kažu da je ono sam bilsenom samo fahrin mig da bi sbb mogao ući u kombinaciju, ali da kifla i nije raspoložen za to.

a da se razumijemo, svima nam je jasno da je došlo kiflinih pet minuta i da je on alfa i omega četvorke i da se bez njega ništa ne može.

žalosno i tužno je sve, jer je ovo politička kanalizacija u kojoj nitko nema većinu i sve je ni tamo ni vamo.
Kako je komesar Fahrin kad je bio rukama i nogama zapeo da se ne izabere? U Avazu danima glavna tema bio sadasnji komesar i pljuvanje po njemu.
shbc

#14612 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

Niksic mi zna biti jako iritantan lik, ali jako cesto svoje neke stavove pronalazim u njegovim. Svaka mu cast za ovo i pridruzujem se @drug_profi koji napisa da ce u slucaju da prime DF u ovu pricu postati apstinent. Ja samo tu dodajem i SBB. Dosta vise.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#14613 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote: 05/10/2020 16:18
doremifa wrote: 05/10/2020 16:00

druze kako su koronu pokupili stambolic, celik i konakovic? sjedaljka poslije polaganja cvijeca na ilidzi.
:lol: :lol: idalje isti cirkus ovdje
nivla

#14614 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nivla »

sjednice vlade ks treba stalno reprizirati da vidimo kakvi idioti sjede u poziciji i opoziciji, jebo nadrealiste i alana forda sta su ovi spremni uraditi, izjaviti u trenutku kad im nesto odgovara/ne odgovara
drndalo

#14615 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drndalo »

shbc wrote: 05/10/2020 17:36

Niksic mi zna biti jako iritantan lik, ali jako cesto svoje neke stavove pronalazim u njegovim. Svaka mu cast za ovo i pridruzujem se @drug_profi koji napisa da ce u slucaju da prime DF u ovu pricu postati apstinent. Ja samo tu dodajem i SBB. Dosta vise.
Ja ga jebem u dupe rosno ko nakon one zamjene dresova iz sestorke za Petak13 primi sada I FAHRU I ZELJKU u ikakvu ozbiljnu kombinaciju, koja bi ih mozda mogla spasiti potopa na izborima sada!! Izdali su jednom (i to pozitivnu pricu), izdace opet, cim im prvi put guzica zine...

Ako je cijena toga ostati u Kantonu u opoziciji, neka, nek se oni kisele, svakako nit znaju niti hoce, samo ih treba karindjati vlastitim idiotlucima do opstih izbora, i tada to kapitalizirati, i postici barem 24 ruke u Skupstini...

Sve ostalo je triper-kombinacija...
Last edited by drndalo on 05/10/2020 23:07, edited 1 time in total.
last mohicans

#14616 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Ko izda p...da, a zna se ko izdao. Vidim i konceptualni se Mario drznuo nesto replicirati četvorci u vezi zapošljavanja, puca se ciframa i brojkama. Kao jadnici nece moci izvršiti imenovanja po preduzecima, odborima itd. Doveden KS pred kolaps moratorijem na zaposljavanje. Ma hajte, molim vas. Sto bi rekao najveci lazov među lazovima. Danas su i salamu u skupštini ispreturali lijepo, pa je nekim dezavuisanjem se pokušao oprati. Osluškuje Fahro, pa s Mordorovog tornja ispaljuje strelice poslušnicima.
malakh

#14617 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

svima treba da bude jasno da bez sbba i dfa opozicija ima 18 ruku, i to, nip, naša stranka, sdp, nbl, dvojica damira, vreto i aljoša.

posljednja dvojica su najskuplja. pogotovo posljednji, koji neće birati sredstva da se politicki promovira, pa makar to bio i udar na sve iz nove vlade.

a sda, sbb i df će im stvarati gori pritisak nego je njima dino stvarao. neviđena kanalizacija.
Styling

#14618 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Koliko sam priminetila Aljosa je danas glasao sve u kontru SDA.
malakh

#14619 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

last mohicans wrote: 05/10/2020 22:23 Ko izda p...da, a zna se ko izdao. Vidim i konceptualni se Mario drznuo nesto replicirati četvorci u vezi zapošljavanja, puca se ciframa i brojkama. Kao jadnici nece moci izvršiti imenovanja po preduzecima, odborima itd. Doveden KS pred kolaps moratorijem na zaposljavanje. Ma hajte, molim vas. Sto bi rekao najveci lazov među lazovima. Danas su i salamu u skupštini ispreturali lijepo, pa je nekim dezavuisanjem se pokušao oprati. Osluškuje Fahro, pa s Mordorovog tornja ispaljuje strelice poslušnicima.
pa ako su upravni, nadzorni i direktori imenovani kao vrsioci dužnosti na tri mjeseca, ta institucija i jeste dovedena pred kolaps.

redom, nema tko potpisati place radnicima, nema tko odobriti plaćanje računa i obaveza, nema tko potpisati pdv prijavu, nema tko potpisati racune koji se izdaju, nema tko potpisati godišnje odmore. jednostavno, nema direktora koji je upisan u sudski registar i u karton deponiranih potpisa. do imenovanja novog sve stoji, a mislim da će se u par preduzeca i ustanova desiti upravo to, jer znam par nekoliko koji su vrsioci dužnosti na tri mjeseca i ističe im krajem oktobra i do kraja decembra u toj firmi nema svega što sam gore naveo.

jebo zapošljavanja, imenovanja su zeznuta. mogli su tu blokirati raspisivanje konkursa za upravljacke strukture, a dozvoliti da se vrše imenovanja ili reizbor vrsioca dužnosti.

jer kada sruše vladu, ti vrsioci dužnosti se sklone u veoma kratkom roku.
last mohicans

#14620 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

malakh wrote: 05/10/2020 22:34
last mohicans wrote: 05/10/2020 22:23 Ko izda p...da, a zna se ko izdao. Vidim i konceptualni se Mario drznuo nesto replicirati četvorci u vezi zapošljavanja, puca se ciframa i brojkama. Kao jadnici nece moci izvršiti imenovanja po preduzecima, odborima itd. Doveden KS pred kolaps moratorijem na zaposljavanje. Ma hajte, molim vas. Sto bi rekao najveci lazov među lazovima. Danas su i salamu u skupštini ispreturali lijepo, pa je nekim dezavuisanjem se pokušao oprati. Osluškuje Fahro, pa s Mordorovog tornja ispaljuje strelice poslušnicima.
pa ako su upravni, nadzorni i direktori imenovani kao vrsioci dužnosti na tri mjeseca, ta institucija i jeste dovedena pred kolaps.

redom, nema tko potpisati place radnicima, nema tko odobriti plaćanje računa i obaveza, nema tko potpisati pdv prijavu, nema tko potpisati racune koji se izdaju, nema tko potpisati godišnje odmore. jednostavno, nema direktora koji je upisan u sudski registar i u karton deponiranih potpisa. do imenovanja novog sve stoji, a mislim da će se u par preduzeca i ustanova desiti upravo to, jer znam par nekoliko koji su vrsioci dužnosti na tri mjeseca i ističe im krajem oktobra i do kraja decembra u toj firmi nema svega što sam gore naveo.

jebo zapošljavanja, imenovanja su zeznuta. mogli su tu blokirati raspisivanje konkursa za upravljacke strukture, a dozvoliti da se vrše imenovanja ili reizbor vrsioca dužnosti.

Jel to iz kabineta konceptualnog pišeš :-D Neka nema, kad su razjebavali dobru priču, neka sad rješavaju. Konceptualni je vrsni pravnik, neka nađe rješenje. Jebo zaposljavanja, jelde, a kad se mijenjaju statuti da bi se Cvrle primio, nikom ništa. Zato ih Čapmi zigu, između ostalog. Jesi to zabrinut za koaliciju petak 13?
malakh

#14621 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

last mohicans wrote: 05/10/2020 22:43

Jel to iz kabineta konceptualnog pišeš :-D Neka nema, kad su razjebavali dobru priču, neka sad rješavaju. Konceptualni je vrsni pravnik, neka nađe rješenje. Jebo zaposljavanja, jelde, a kad se mijenjaju statuti da bi se Cvrle primio, nikom ništa. Zato ih Čapmi zigu, između ostalog. Jesi to zabrinut za koaliciju petak 13?
kakvi statuti ba? mijenjali su svi statute. od rada, vika, toplana, parka, tržnica itd. to se uvijek mijenjalo i uvijek će se mijenjati, da budemo iskreni. nitko od četvorke to i ne pominje, jer znaju da su i oni to radili.

drugo, kada je bila farsa oko lukača, tada je fmup pretrpio slično kako će danas pretrpjeti mnoga javna preduzeca i ustanove. skoro dva mjeseca bez plate, jer je lukač bio ni tamo ni vamo, dok nije došla presuda. dva, tri mjeseca bez plaće je teško i tek se tada čovjek može solidarisati sa nezaposlenima.

a zigu ih čampara, to je već evidentno i osobno sam iznenađen zbog toga. šta on misli i kako misli dalje, totalna enigma, ali obori li vladu, najavili su mu sut kartu iz sda, a čampara bez sda je nitko i ništa, što će i vrijeme pokazati ako se odluči srušiti vladu.
last mohicans

#14622 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

malakh wrote: 05/10/2020 22:55
last mohicans wrote: 05/10/2020 22:43

kakvi statuti ba? mijenjali su svi statute. od rada, vika, toplana, parka, tržnica itd. to se uvijek mijenjalo i uvijek će se mijenjati, da budemo iskreni. nitko od četvorke to i ne pominje, jer znaju da su i oni to radili.

drugo, kada je bila farsa oko lukača, tada je fmup pretrpio slično kako će danas pretrpjeti mnoga javna preduzeca i ustanove. skoro dva mjeseca bez plate, jer je lukač bio ni tamo ni vamo, dok nije došla presuda. dva, tri mjeseca bez plaće je teško i tek se tada čovjek može solidarisati sa nezaposlenima.

a zigu ih čampara, to je već evidentno i osobno sam iznenađen zbog toga. šta on misli i kako misli dalje, totalna enigma, ali obori li vladu, najavili su mu sut kartu iz sda, a čampara bez sda je nitko i ništa, što će i vrijeme pokazati ako se odluči srušiti vladu.
Po običaju spinujes, rijetko kad se ovo radilo da bi se primio Asimov Cvrle https://www.klix.ba/vijesti/bih/campara ... /200820066,
koji je by the way i Čapmiju nekad bio savjetnik, valjda opet po naredbi prvog do Bakira.
tutku

#14623 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

Steta ce biti ako omoguce fahri ulazak u vlast, onda bi pokazali da imaju isti odnos prema njemu kao i sda - ozivljavanje politickog mrtvaca i najgore politicke opcije u drzavi.
N.N.

#14624 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by N.N. »

Urusiti, sravniti Avaz i tako ces mu odbiti obe kratke noge i moze svirati kurcu :mrgreen:
malakh

#14625 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

last mohicans wrote: 05/10/2020 23:23 Po običaju spinujes, rijetko kad se ovo radilo da bi se primio Asimov Cvrle https://www.klix.ba/vijesti/bih/campara ... /200820066,
koji je by the way i Čapmiju nekad bio savjetnik, valjda opet po naredbi prvog do Bakira.
pa slažem se. političke nauke i kjkp rad, doista to ne ide skupa.

nisam sporio tu izmjenu i te optužbe aljoše, ali općenito, svi mijenjaju statute i to traje unazad godinama, na svim nivoima.

ovo oko uprave je problematično, jer se može dogoditi situacija da nema tko potpisati plaće radnicima, pdv prijavu i ostale redovne mjesečne aktivnosti. to su već prekršaji po mnogim osnovama i predmeti poreskih kontrola i kazni.

mislim da će se ovaj moratorij masovno kršiti. neki će to raditi iz osobnih hirova, a neki iz stvarne potrebe. zapravo, već je prekršen imenovanjima u viku :lol:
Last edited by malakh on 06/10/2020 00:09, edited 1 time in total.
Locked