BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dend

#73076 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

sajbersatiktoka wrote: 04/10/2020 10:27
dend wrote: 04/10/2020 10:02
sajbersatiktoka wrote: 03/10/2020 23:23 Kako se moze provjerit potrosnja travel paketa ? Na pretplati ? Zvao sam 1444 i kazu da nije moguce provjerit. *110# sms poruka i aplikacija samo pokazuju jel aktivirano i do kad traje. Nista vise od toga. Niti znam po kojim cijenama uzima niti ako je aktivirano koliko je ostalo..
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7268

Tu je sve za travel pakete.

Travel paketi su takvi da kada aktiviras npr. travel paket 7 dana za 10KM ti dobijas pogodnosti nizih cijena u navedenim zemljama i dobijes 10KM kredita za tu svrhu koje ako ne potrosis se gube na isteku paketa odnosno na kraju postpaid mjeseca. Kolicina novca se sabira ako u toku postpaid mjeseca ponovo aktiviras neki travel paket. Ne dobijes internet niti minute niti sms vec samo trosis novac po cjenovniku onog travel paketa kojeg si aktivirao. Tamo pise npr. 666MB u travel paketu ali je to zapravo 10KM / cijena MB ( 0.015 ).
Prepaid korisnicima i korisnicima usluga sa kombinovanim načinom plaćanja je omogućena besplatna provjera preostalog uključenog iznosa Travel Evropa paketa putem USSD menija (*110#).

Provjera preostalog iznosa može se izvršiti i slanjem SMS poruke ?Travel7 na broj +387611124 pri čemu se slanje SMS poruke iz inostranstva naplaćuje
Preko Ultra je *110# - 3 - 5 - paket

Hvala puno. To sam za sada razumio. A preko ultre se moze provjerit stanje racuna. A ne znam kako preko pretplate. Sve sam probao, samo mi izbaci informaciju da je aktivirano i nista vise :/
Cak sam jednu poslovnicu zvao, koja mi je rekla bolje ti je nemoj koristiti to.. a ovaj sa 1444 kaze nema nacina provjere ako si na pretplati... :/ mislim da to nikako ne moze, da se ne ustupi informacija o potrosnji. Jer ja u biti ne znam ni sta se trosi, dal travel paket ili standardni cjenovnik...
Trosis travel paket sve dok ne istekne vrijeme trajanja. Ti kad potrosis onih 10km ti idalje trosis po cjenovniku travel paketa samo sto trosis onda direktno sa racuna

Znaci samo prati vremenski kad istice
PajaELdin

#73077 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Mirzareli wrote: 04/10/2020 01:42
MTV wrote: 04/10/2020 00:23
Mirzareli wrote: 03/10/2020 23:14 @MTV Hoce li biti kakvi noviteta na MOJA TV ? Znamo da ti dobro pratis situaciju na polju medijskog sadržaja,pa reko da nisi sta nacuo ??? :-D
Sto se tice nekih novih kanala to ne znam jer RAKov registar nije updateovan od Nove godine. Tamo jos pise da BHT ima Cinestar kanale (TV 1, Action, Fantasy i Comedy) a ustvari ih nema.

5.10.2020. Promjene kod svih operatera:

MTV Rocks postaje MTV 90's
VH1 Classic postaje MTV 80's

I samim tim VH1 Classic nakon 22-23 godine prestaje da postoji. Pitanje je do kad ce biti ziv i VH1 jer sve sto nije originalno MTV brand nakon kupovine je ugaseno npr. Njemacka VIVA.

Krenula je sa radom i Arena Fight ali ona kao i Arena Esport je rezervisana samo za mtel i njegove operatere.

Tako da prije ce neka nova kamera ili lokalna televezija uci u ponudu, nazalost...
Top si brate :thumbup: Sve si to potanko i jasno obrazložio :bih:
@MTV Sto se tice medija ovaj covijek je top. Svaka cast! 😃 @crnivrag Svakako 😉
PajaELdin

#73078 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Mirzareli wrote: 03/10/2020 23:14
MTV wrote: 03/10/2020 13:02 Comedy central Extra je postao nicktoons.
@MTV Hoce li biti kakvi noviteta na MOJA TV ? Znamo da ti dobro pratis situaciju na polju medijskog sadržaja,pa reko da nisi sta nacuo ??? :-D
Sto se tice nekih novih kanala to ne znam jer RAKov registar nije updateovan od Nove godine. Tamo jos pise da BHT ima Cinestar kanale (TV 1, Action, Fantasy i Comedy) a ustvari ih nema.

I samim tim VH1 Classic nakon 22-23 godine prestaje da postoji. Pitanje je do kad ce biti ziv i VH1 jer sve sto nije originalno MTV brand nakon kupovine je ugaseno npr. Njemacka VIVA.

Krenula je sa radom i Arena Fight ali ona kao i Arena Esport je rezervisana samo za mtel i njegove operatere.

Jadno da ne moze jadnije. I tako nam je vec godinama, cekajuci neke promjene u Telecomu prodje zivot. Vidim da ovaj Telecom propada sve vise i vise, cak sam procitao clanak da su od 2017 u konstantnom padu. Bas me cudi jer se zestoko bore za korisnike, meni ugovor istekao 24.09. i zovem da vidim sta mi imaju ponuditi da ostanem i lik nabraja neke gluposti, nista od povecanja brzina, nista rad na infrastrukturi... I na kraju mi kaze svak ide tamo gdje mu je bolje i to je licni izbor. STRASNO!

Tako da prije ce neka nova kamera ili lokalna televezija uci u ponudu, nazalost...
samired

#73079 Re: BHTelecom All About

Post by samired »

IamPajaELdin wrote: 04/10/2020 13:37
Mirzareli wrote: 03/10/2020 23:14 @MTV Hoce li biti kakvi noviteta na MOJA TV ? Znamo da ti dobro pratis situaciju na polju medijskog sadržaja,pa reko da nisi sta nacuo ??? :-D

Jadno da ne moze jadnije. I tako nam je vec godinama, cekajuci neke promjene u Telecomu prodje zivot. Vidim da ovaj Telecom propada sve vise i vise, cak sam procitao clanak da su od 2017 u konstantnom padu. Bas me cudi jer se zestoko bore za korisnike, meni ugovor istekao 24.09. i zovem da vidim sta mi imaju ponuditi da ostanem i lik nabraja neke gluposti, nista od povecanja brzina, nista rad na infrastrukturi... I na kraju mi kaze svak ide tamo gdje mu je bolje i to je licni izbor. STRASNO!

I sam sam se tako patio i odlučio prije malo više od mjesec dana rizikovao promjenu za sad sam zadovoljan. prevaga mi je bila internet , jeste malo skuplje ali u odnosu na to šta se dobije i dok u telekomu dokupiš sve šta ti treba cijena se izravna...
Do tebe je ,ako imaš adekvatnu alternativu vrijedi pokušati ???
PajaELdin

#73080 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

samired wrote: 04/10/2020 13:44

I sam sam se tako patio i odlučio prije malo više od mjesec dana rizikovao promjenu za sad sam zadovoljan. prevaga mi je bila internet , jeste malo skuplje ali u odnosu na to šta se dobije i dok u telekomu dokupiš sve šta ti treba cijena se izravna...
Stvarno ne mogu da vjerujem da BH Telecom jednostavno ne mari za svoje korisnike, uopste ih njje briga da zadrze korisnika, stvarno ne mogu da vjerujem. Korisnik sam Telecomovih usluga od samog pocetka mobilne, i Moja TV platforme... Al jednostavno oni tjeraju ljude i covijek ne moze da vjeruje. Najgore od svega toliko sam cekao da ce se nesto poboljsati po pitanju bar intreneta ako nista, al ne od toga nema nista. Za kanale nemam komentara, toliko su ljudi pisali i svak je dobio isti odgovor malte ne. Nema pomoci ovoj firmi, osim privatizacije za minornu cifru.
REDDEVILS

#73081 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

IamPajaELdin wrote: 04/10/2020 20:23
Stvarno ne mogu da vjerujem da BH Telecom jednostavno ne mari za svoje korisnike, uopste ih njje briga da zadrze korisnika, stvarno ne mogu da vjerujem. Korisnik sam Telecomovih usluga od samog pocetka mobilne, i Moja TV platforme... Al jednostavno oni tjeraju ljude i covijek ne moze da vjeruje. Najgore od svega toliko sam cekao da ce se nesto poboljsati po pitanju bar intreneta ako nista, al ne od toga nema nista. Za kanale nemam komentara, toliko su ljudi pisali i svak je dobio isti odgovor malte ne. Nema pomoci ovoj firmi, osim privatizacije za minornu cifru.
Ima i zadovoljnih korisnika BH Telecoma😊
A sto se tiče podrške i oni su za cistu desetku🙂
dend

#73082 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

REDDEVILS wrote: 04/10/2020 20:34
Lažeš /s
shape of despair

#73083 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

joooj,zovem 1444, reko,imate li na stanju telefon xy,kad zenska hladno: nemamo i poklopi. a bio na stanju,kupio kasnije.
inace, nikad da stranicu srede, moram se logovat 2 puta vazda i tako godinama,bruka i sramota.
od perspektive dosli su do omrzenog igraca.
a sjecam se prije jedno 10 godina kako su neki podcjenjivali kablovsku a hvalili dsl, mozda su u pravu bili, al kod uhljeba nije tako
dend

#73084 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

shape of despair wrote: 04/10/2020 22:31 joooj,zovem 1444, reko,imate li na stanju telefon xy,kad zenska hladno: nemamo i poklopi. a bio na stanju,kupio kasnije.
inace, nikad da stranicu srede, moram se logovat 2 puta vazda i tako godinama,bruka i sramota.
od perspektive dosli su do omrzenog igraca.
a sjecam se prije jedno 10 godina kako su neki podcjenjivali kablovsku a hvalili dsl, mozda su u pravu bili, al kod uhljeba nije tako
1444 nije za te informacije i bhT se nikad nije udostojio da napravi neki univerzalni broj ili sistem za takve stvari i ljudi idu na taj 1444 da bi trazili taj info iako oni tu nemaju bas nikakvih info vezano za te uređaje ...

Kupovina uređaja se obavlja na šalterima bhT i stanje se može provjeriti pozivom na taj šalter

Znači, ispod svakog mobitela ima KUPI gdje piše
KUPOVINA UREĐAJA

Za kupovinu ovog uređaja, potrebno je da posjetite najbliže prodajno mjesto BH Telecoma. Spisak svih lokacija te informacije o kontakt podacima i radnom vremenu možete pogledati ovdje. Putem telefona ili posjetom možete saznati da li trenutno na odabranom prodajnom mjestu imamo dati model uređaja na stanju.

Kupovinu možete izvršiti jednokratnim plaćanjem ili odabirom opcija uz plaćanje na rate i trajanje ugovornog odnosa na 12 ili 24 mjeseca, uz ostvarivanje značajnih popusta na ukupnu cijenu uređaja.

Ukoliko trenutno nemamo na stanju traženi model uređaja, možete izvršiti rezervaciju ovdje ili posjetom najbližeg prodajnog mjesta BH Telecoma. Naše prodajno osoblje će vas kontaktirati po prijemu nove količine uređaja za koju ste izvršili rezervaciju.
i tu imaš hyperlink za spisak svih šaltera gdje imaju kontakt brojevi koji se mogu pozvati i provjeriti stanje bez da ideš na šalter.

Najbolje bi bilo da na 1444 postoji opcija tipa broj 6 gdje bi te usmjerilo radniku koji te može uputiti koji broj pozvati ili da on sam provjeri stanje
encony

#73085 Re: BHTelecom All About

Post by encony »

Imam još dvije rate za telefon kupljen preko Moja TV uz obavezni ugovorni odnos 24 mjeseca.
Da li se može uzeti opet novi telefon prije otplate ovog prethodnog ili moram čekati još 2 mjeseca da otplatim ovaj trenutni?
REDDEVILS

#73086 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

dend wrote: 04/10/2020 20:48
REDDEVILS wrote: 04/10/2020 20:34

Lažeš /s
👿😯🤫
PlusSA

#73087 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Baš me zanima omjer BHTelecoma u npr Sarajevu protiv najveceg konkurenta TM koji je broj korisnika. (Gdje mrežu imaju i jedni i drugi).

BHTelecom može biti miran ponajviše zbog mreže svoje "bakrene" gdje nema konkurencije, sve dok to imaju naravno da nece raditi za korisnike nego da trpaju svoje dzepove :thumbup:
MTV

#73088 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

IamPajaELdin wrote: 04/10/2020 13:26
Mirzareli wrote: 04/10/2020 01:42 Top si brate :thumbup: Sve si to potanko i jasno obrazložio :bih:
@MTV Sto se tice medija ovaj covijek je top. Svaka cast! 😃 @crnivrag Svakako 😉
Hvala 🙂
dend

#73089 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

encony wrote: 05/10/2020 11:57 Imam još dvije rate za telefon kupljen preko Moja TV uz obavezni ugovorni odnos 24 mjeseca.
Da li se može uzeti opet novi telefon prije otplate ovog prethodnog ili moram čekati još 2 mjeseca da otplatim ovaj trenutni?
Mislim da mozes na salteru otplatiti trenutni uredjaj i kupiti drugi. Samo je pitanje kolicina popusta na rate. Najbolje je na salter da podjes ili da pozoves najblizi salter i provjeris to, ili na [email protected] .
PlusSA wrote: 05/10/2020 12:24 Baš me zanima omjer BHTelecoma u npr Sarajevu protiv najveceg konkurenta TM koji je broj korisnika. (Gdje mrežu imaju i jedni i drugi).

BHTelecom može biti miran ponajviše zbog mreže svoje "bakrene" gdje nema konkurencije, sve dok to imaju naravno da nece raditi za korisnike nego da trpaju svoje dzepove :thumbup:
Ako mislis pod MojaTV fiskni prikljucak onda mislim da su najtanji u Sarajevu ,a da imaju najvise korisnika u TK i ZDK. Nazalost te informacije RAK nije objavljivao tako da se to nemoze znati.

Sto se tice mobilne pocetkom 2020
bhT ima 1 636 023 korisnika odnosno 43.56% trzista

mtel ima 1 355 222 korisnika odnosno 36.09% trzista

eronet ima 760 268 korisnika odnosno 20.24% trzista

alternativni imaju 4 008 korisnika odnosno 0.11% trzista

Ukupno 3 755 521 korisnika prepaid i postpaid

Pokrivenost mreze decembar 2019 kaze
bhT 897 UMTS i 600 LTE baznih stanica
UMTS pokriva 66.17% putnih pravaca i 63.63% teritorije drzave BiH
LTE pokriva 42.00% putnih pravaca i 27.36% teritorije drzave BiH

mtel je objavio da ima 1569 3G stanica ( njihove rijeci ) bez LTE podataka
mrezom* pokrivaju 80.36% putnih pravaca i 88.00% stanovnistva ( ne teritorije ) drzave BiH
LTE pokriva 27.48% putnih pravaca i 43.50% stanovnistva ( ne teritorije ) drzave BiH

eronet 883 3G i 199 LTE baznih stanica
pokrivenost putnih pravaca iznosi 2 163km ( bez tehnologije ili procenta ) i pokrivenost stanovnistva 89.10% ( bez tehnologije )
LTE pokriva 45.23% stanovnista bez podataka o pokivenosti putnih pravaca

Napomene:
bhT nije objavio podatke za 2G mrezu vec samo za 3G i 4G+
bhT nije objavio podatak o pokrivenosti stanovnistva drzave BiH
Mtel je objavio ukupno "1569 3G" baznih stanica bez podataka o LTE baznim stanica ( vjerovatna greska pri prijavi podataka )
Mtel je objavio da "mrezom" pokriva putne pravce i stanovnistvo bez navodjenja koja je tehnologija u pitanju ( vjerovatno 2G )
Mtel nije objavio podatak o pokrivenosti teritorije drzave BiH
eronet je objavio da pokriva 2 163km putnih pravaca bez da objave procenat i tehnologiju
eronet je objavio pokrivenost stanovnistva drzave BiH 89.10% bez da navedu tehnologiju
eronet nije objavio pokrivenost LTE u putnim pravcima ili teritoriji
Last edited by dend on 06/10/2020 17:11, edited 1 time in total.
studiorum_tuzlaensis

#73090 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Hajd selendre i nekako, mreža može po stubovima, bio Telemach ili Telecom.

Ali kad imaš situaciju da općina Stari Grad i Centar ne uslovljava izgradnju podzemne infrastrukture i za ED i za kabl operatere, onda skontaš da nije nisu daleko dogurali od selendri... A slučajno sam svjedok bio u situaciji gdje kantonalna inspekcija na etrenu od izvođača koji radi optiku za BHTelecom traži građevinsku, glavni projekat, Ugovor, predmjer i katastarske podatke za mrežu, što su im i pokazali na uvid.

Telecom - podzemna mreža, sa ucrtanim trasama, od PZ-a do Izvedbene dokumentacije. Troma firma jesu, ali ostavili su ovoj državi puno više para direktno i indirektno, nego gore navedeni. Nisam imao problema sa uslugama do sada, prekidi konekcije su nezabilježeni.
_Reds_

#73091 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

studiorum_tuzlaensis wrote: 05/10/2020 13:26 Hajd selendre i nekako, mreža može po stubovima, bio Telemach ili Telecom.

Ali kad imaš situaciju da općina Stari Grad i Centar ne uslovljava izgradnju podzemne infrastrukture i za ED i za kabl operatere, onda skontaš da nije nisu daleko dogurali od selendri... A slučajno sam svjedok bio u situaciji gdje kantonalna inspekcija na etrenu od izvođača koji radi optiku za BHTelecom traži građevinsku, glavni projekat, Ugovor, predmjer i katastarske podatke za mrežu, što su im i pokazali na uvid.

Telecom - podzemna mreža, sa ucrtanim trasama, od PZ-a do Izvedbene dokumentacije. Troma firma jesu, ali ostavili su ovoj državi puno više para direktno i indirektno, nego gore navedeni. Nisam imao problema sa uslugama do sada, prekidi konekcije su nezabilježeni.
jesam li ja bio napisao komentar :) ili mi ga je neko izbrisao. O tome govorim, jasno je tebi to.. traži se i najmanji papir.

E sad skontajte koliko košta matar podzmne instlacije, a koliko metar sa bandere na banderu. Ja samo ne kontam BHT, što i oni ne kraju sa bandere na banderu, ili pak niko neće da preuzme tu odgovornost, a kod privatnika je druga priča.
david87

#73092 Re: BHTelecom All About

Post by david87 »

Da li netko zna hoce li u ponudi biti sony playstation 5??
studiorum_tuzlaensis

#73094 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

@_Reds_ Moderacija briše i edituje postove, tako da nije do tebe. I moj je editovan, tj. izbačen je dio gdje se govori o Telemachu.
dend

#73095 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

david87 wrote: 05/10/2020 13:58 Da li netko zna hoce li u ponudi biti sony playstation 5??
hoće
P.Starck

#73096 Re: BHTelecom All About

Post by P.Starck »

Nadam se da ovo što se ovdje piše makar s vremena na vrijeme dođe do šefova u telecomu.

Ovaj novi korisnički portal na webu je taraba.

Nema pregleda potrošnje, nema stanja računa, pregleda dugovanja, pregleda uplata, preuzimanja starih računa...
Jbg! Alaj su ga opravili svaki čast. Nema glavnih stvari. Što se mene tiče mogu ga komotno i ugasiti sada!

Inače stranica je teška i spora da je to sramota! Pogotovo u zadnje vrijeme.
Vrijeme je za totalni overhaul! A Rifata s weba vratiti u KUHINJU! :D
dend

#73097 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

P.Starck wrote: 05/10/2020 16:03 Nadam se da ovo što se ovdje piše makar s vremena na vrijeme dođe do šefova u telecomu.

Nema pregleda potrošnje, nema stanja računa, pregleda dugovanja, pregleda uplata, preuzimanja starih računa...
Jbg! Alaj su ga opravili svaki čast. Nema glavnih stvari. Što se mene tiče mogu ga komotno i ugasiti sada!

Sve stoji, ali spora ? Ni blizu
shape of despair

#73098 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

telecom nikako da pokrije 4g mrezom sela na bjelasnici. 3g je ok radnim danom,vikendom se zagusi,gotovo nema interneta.
Mirzareli

#73099 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

P.Starck wrote: 05/10/2020 16:03 Nadam se da ovo što se ovdje piše makar s vremena na vrijeme dođe do šefova u telecomu.

To sam i ja primjetio,ko da su ga učenici pravili u školi na času informatike :lol: .. Samo mi pokaziva potrosnju ADSL i nista vise..Kako su samo nesposobni to je za čudo.
Ali_G

#73100 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

S ovim HBO premiumom jel se dobije i koristenje HBO GO?
Locked