Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fusion_ba wrote: ↑02/10/2020 11:14
I ja sam nedavno u Srbiji kupio Telenor karticu za 500 dinara i dobio 10 GB neta, dok je na bht ovaj Balkan net paket 10 KM i dobije se samo 1 GB. Neuporedivo
Telenor u Srbiji je domaci korisnik a Balkan net je korisnik usluge u roamingu.
Logicno, ja samo kazem sta je jeftinije za korisnika. Zasto placati skuplje za losiju ponudu kad za manje para dobijes bolju ponudu.
To mislim kad se putuje na vise dana. Ako si u prolazu onda nebitno
fusion_ba wrote: ↑02/10/2020 11:14
I ja sam nedavno u Srbiji kupio Telenor karticu za 500 dinara i dobio 10 GB neta, dok je na bht ovaj Balkan net paket 10 KM i dobije se samo 1 GB. Neuporedivo
Logicno, ja samo kazem sta je jeftinije za korisnika. Zasto placati skuplje za losiju ponudu kad za manje para dobijes bolju ponudu.
ing-ecc wrote: ↑02/10/2020 17:02
Inace je Telenorova kartica 300 dinara.
Mozda si pomijesao :
https://www.travelserbia.info/internet.php
VIP Mobile
Visitor SIM with 10GB for Internet traffic (unlimitted traffic for Viber, Facebook, Facebook Messenger and Whatsapp), valid for 14 days in national traffic. Cost: 990RSD (~8.5€)
Telenor
Tourist SIM with 10GB internet traffic, valid for 15 days. Cost 545RSD (~5€)
Telekom MTS
They used to have a Tourist SIM, but this is no longer available. Currently they have the 3G Data SIM with 500MB for 300 RSD
Kod nas
BH Telecom
Ultra Tourist 1 package includes:
5 KM credit for calls and text messages for domestic and international traffic
UNLIMITED* internet
*15 GB at maximum speed, after which Fair Use Policy is applied, reducing the speed to 64 kbps
Validity period is 10 days.
10e
Najbolja je cg jer svi nude 500gb na 15 dana za 10e
Ove mjesečne opcije min/gb/sms što imaju u aplikaciji su mi bolje od pretplate čak, jednostavno napuniš kredit , lupiš 25/30 km bez ikakvog računa i zezanicija i deri, miran. Ako ga ne koristiš i kod kuće može biti.
nKrkan wrote: ↑02/10/2020 19:05
Ove mjesečne opcije min/gb/sms što imaju u aplikaciji su mi bolje od pretplate čak, jednostavno napuniš kredit , lupiš 25/30 km bez ikakvog računa i zezanicija i deri, miran. Ako ga ne koristiš i kod kuće može biti.
Ja sam evo drugi mjesec zaredom na 15km 15gb mjesec i prosli sam potrosio 13.3gb i to bez neke stednje neta.
Kod kuce je druga prica gdje sam samo preko wifi i mobitela potrosio 220gb neta
PlusSA wrote: ↑03/10/2020 12:10
U Živinicama od danas mediasky provajder vratio Novu BH u programsku šemu.
Možda i BHTelecom iznenadi
Ono sto sam i ranije napomenuo, manjka gledanosti, neka sredstva su utrosena na programsku shemu, ali zbog nedostatka gledalaca ne mozes naplatiti kolac marketinga koji si zelio. Ako se ne vrate do baraza i lige nacija (08.10) cisto sumnjam da ce kad kasnije, mozda pred Evropsko ako se plasiramo
Zasto na novom portalu BH Telecom ne može se vidjeti potrosnja minuta prema fiksnim i mobilnim mrežama u pitanju je Moja TV paket..Na onom starom sam sve informacije imao ,sad na ovom samo vidim potrosnju interneta (mb) preko fiksne mreže.
Mirzareli wrote: ↑03/10/2020 19:17
Zasto na novom portalu BH Telecom ne može se vidjeti potrosnja minuta prema fiksnim i mobilnim mrežama u pitanju je Moja TV paket..Na onom starom sam sve informacije imao ,sad na ovom samo vidim potrosnju interneta (mb) preko fiksne mreže.
Mirzareli wrote: ↑03/10/2020 19:17
Djaba, registrovao se i preko fiksnog broja 1422 dobio sifru i opet isto ne mogu vidjeti potrosnju fiksnog telefona.. Koji kreteni nesposobni ne znaju ni portal normalno i jednostavno napraviti..
Cudan je taj portal Moj BH Telecom, totalno nedovrsen. Korisnici nekih paketa ne mogu ni pratiti potrosnju. Evo moj rodjak ima onaj student net sa 10gb neta i na mojbhtelecom aplikaciji ne prikazuje potrosnju tog paketa. Ja na extra net paketu to imam.
Trebaju malo poraditi na tome i dodatnim opcijama, neka prepisu od mtela, njihova aplikacija je dosta bolja.
Prvo sto mi pada na pamet je npr spajanje aplikacija Moj BHT i Posalji poruku u jednu aplikaciju
fusion_ba wrote: ↑03/10/2020 23:01
Cudan je taj portal Moj BH Telecom, totalno nedovrsen. Korisnici nekih paketa ne mogu ni pratiti potrosnju. Evo moj rodjak ima onaj student net sa 10gb neta i na mojbhtelecom aplikaciji ne prikazuje potrosnju tog paketa. Ja na extra net paketu to imam.
Trebaju malo poraditi na tome i dodatnim opcijama, neka prepisu od mtela, njihova aplikacija je dosta bolja.
Ja preko svog naloga mogu vidjeti samo potrosnju Xdsl interneta,a potrosnja telefona prema fiksnim i mobilnim mrežama ne postoji uopste opcija.Dok na starom portalu sam imao uvid u svu potrosnju.
Kako se moze provjerit potrosnja travel paketa ? Na pretplati ? Zvao sam 1444 i kazu da nije moguce provjerit. *110# sms poruka i aplikacija samo pokazuju jel aktivirano i do kad traje. Nista vise od toga. Niti znam po kojim cijenama uzima niti ako je aktivirano koliko je ostalo..
Mirzareli wrote: ↑03/10/2020 23:14
Hoce li biti kakvi noviteta na MOJA TV ? Znamo da ti dobro pratis situaciju na polju medijskog sadržaja,pa reko da nisi sta nacuo ???
Hoce li biti kakvi noviteta na MOJA TV ? Znamo da ti dobro pratis situaciju na polju medijskog sadržaja,pa reko da nisi sta nacuo ???
Danas je pušten RED TV umjesto Pink 2 kanala.
Predpostavljam jos jedna televizija za ispiranje mozga i zaglupljivanja zdravog razuma.
MTV wrote: ↑03/10/2020 13:02
Comedy central Extra je postao nicktoons.
@MTV Hoce li biti kakvi noviteta na MOJA TV ? Znamo da ti dobro pratis situaciju na polju medijskog sadržaja,pa reko da nisi sta nacuo ???
Sto se tice nekih novih kanala to ne znam jer RAKov registar nije updateovan od Nove godine. Tamo jos pise da BHT ima Cinestar kanale (TV 1, Action, Fantasy i Comedy) a ustvari ih nema.
5.10.2020. Promjene kod svih operatera:
MTV Rocks postaje MTV 90's
VH1 Classic postaje MTV 80's
I samim tim VH1 Classic nakon 22-23 godine prestaje da postoji. Pitanje je do kad ce biti ziv i VH1 jer sve sto nije originalno MTV brand nakon kupovine je ugaseno npr. Njemacka VIVA.
Krenula je sa radom i Arena Fight ali ona kao i Arena Esport je rezervisana samo za mtel i njegove operatere.
Tako da prije ce neka nova kamera ili lokalna televezija uci u ponudu, nazalost...
MTV wrote: ↑03/10/2020 13:02
Comedy central Extra je postao nicktoons.
@MTV Hoce li biti kakvi noviteta na MOJA TV ? Znamo da ti dobro pratis situaciju na polju medijskog sadržaja,pa reko da nisi sta nacuo ???
Sto se tice nekih novih kanala to ne znam jer RAKov registar nije updateovan od Nove godine. Tamo jos pise da BHT ima Cinestar kanale (TV 1, Action, Fantasy i Comedy) a ustvari ih nema.
I samim tim VH1 Classic nakon 22-23 godine prestaje da postoji. Pitanje je do kad ce biti ziv i VH1 jer sve sto nije originalno MTV brand nakon kupovine je ugaseno npr. Njemacka VIVA.
Krenula je sa radom i Arena Fight ali ona kao i Arena Esport je rezervisana samo za mtel i njegove operatere.
Tako da prije ce neka nova kamera ili lokalna televezija uci u ponudu, nazalost...
sajbersatiktoka wrote: ↑03/10/2020 23:23
Kako se moze provjerit potrosnja travel paketa ? Na pretplati ? Zvao sam 1444 i kazu da nije moguce provjerit. *110# sms poruka i aplikacija samo pokazuju jel aktivirano i do kad traje. Nista vise od toga. Niti znam po kojim cijenama uzima niti ako je aktivirano koliko je ostalo..
Travel paketi su takvi da kada aktiviras npr. travel paket 7 dana za 10KM ti dobijas pogodnosti nizih cijena u navedenim zemljama i dobijes 10KM kredita za tu svrhu koje ako ne potrosis se gube na isteku paketa odnosno na kraju postpaid mjeseca. Kolicina novca se sabira ako u toku postpaid mjeseca ponovo aktiviras neki travel paket. Ne dobijes internet niti minute niti sms vec samo trosis novac po cjenovniku onog travel paketa kojeg si aktivirao. Tamo pise npr. 666MB u travel paketu ali je to zapravo 10KM / cijena MB ( 0.015 ).
Prepaid korisnicima i korisnicima usluga sa kombinovanim načinom plaćanja je omogućena besplatna provjera preostalog uključenog iznosa Travel Evropa paketa putem USSD menija (*110#).
Provjera preostalog iznosa može se izvršiti i slanjem SMS poruke ?Travel7 na broj +387611124 pri čemu se slanje SMS poruke iz inostranstva naplaćuje
sajbersatiktoka wrote: ↑03/10/2020 23:23
Travel paketi su takvi da kada aktiviras npr. travel paket 7 dana za 10KM ti dobijas pogodnosti nizih cijena u navedenim zemljama i dobijes 10KM kredita za tu svrhu koje ako ne potrosis se gube na isteku paketa odnosno na kraju postpaid mjeseca. Kolicina novca se sabira ako u toku postpaid mjeseca ponovo aktiviras neki travel paket. Ne dobijes internet niti minute niti sms vec samo trosis novac po cjenovniku onog travel paketa kojeg si aktivirao. Tamo pise npr. 666MB u travel paketu ali je to zapravo 10KM / cijena MB ( 0.015 ).
Prepaid korisnicima i korisnicima usluga sa kombinovanim načinom plaćanja je omogućena besplatna provjera preostalog uključenog iznosa Travel Evropa paketa putem USSD menija (*110#).
Provjera preostalog iznosa može se izvršiti i slanjem SMS poruke ?Travel7 na broj +387611124 pri čemu se slanje SMS poruke iz inostranstva naplaćuje
Preko Ultra je *110# - 3 - 5 - paket
Hvala puno. To sam za sada razumio. A preko ultre se moze provjerit stanje racuna. A ne znam kako preko pretplate. Sve sam probao, samo mi izbaci informaciju da je aktivirano i nista vise :/
Cak sam jednu poslovnicu zvao, koja mi je rekla bolje ti je nemoj koristiti to.. a ovaj sa 1444 kaze nema nacina provjere ako si na pretplati... :/ mislim da to nikako ne moze, da se ne ustupi informacija o potrosnji. Jer ja u biti ne znam ni sta se trosi, dal travel paket ili standardni cjenovnik...