REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Sara03
#7876 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Samo sam sad Sakiba ...
-
KENJAC
#7877 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ova ce tema otici u zaborav a ja necu saznat koji su to novi momenti koji nagnase Bakira da pokrene reviziju ?
Steta, bas bih volio saznati .
Steta, bas bih volio saznati .
- Maraschino
#7878 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Valjda je pitanje: Imaju li Bosnjaci i svi drugi pravo na istinu?
Da su djikani dozvolili mozda bi a mozda ne bi bilo dokaza. Sada samo mozemo nagadjati i pisati istoriju po svome.
Da su djikani dozvolili mozda bi a mozda ne bi bilo dokaza. Sada samo mozemo nagadjati i pisati istoriju po svome.
- uglavnomja
#7879 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
da tema ne ode u zaborav
150 milja markica ... ne za nesposobnost, neodradjeni posao, za laz i besmislenost... nego za poslusnost velikom vodji ...
Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović naredio je Fondaciji „Pravda za BiH“ da Sakibu Softiću isplati 150.000 KM na ime ugovora o radu na reviziji presude Međunarodnog suda pravde (ICJ), saznaje „Dnevni avaz“.
Zauzvrat, Softić je povukao tužbu koju je još prošle godine podnio protiv Fondacije.
Izgubljena pozicija
- Mi smo bili vrlo raspoloženi da idemo na sud, gdje bi Softić glatko izgubio, jer nije uradio posao za koji je bio angažiran. On je već znao da je pred ICJ-em izgubio poziciju agenta, ali je ipak ušao u posao revizije presude. No, kada smo dobili nalog Izetbegovića, novac smo morali isplatiti – kaže nam izvor iz Fondacije govoreći pod uvjetom anonimnosti.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/290703/softic ... 5pUBk.dpuf
ako izbacimo avazovstinu i ratove protiv bakira iz teksta i pravnog strucnjaka iz fondacije koji zna kako bi prosao sudski proces (a zasto ga on nije prijavio sudu bh
) - ostaje gola cinjenica o 150 milja markica i ovo
" Softić je napisao:
- Da svakako. Novac koji mi je plaćen zaradio sam u cjelosti. Da mogu vratiti vrijeme tražio bi tri puta više za istu uslugu. Nisam u dovoljnoj mjeri vrednovao medijsku hajku koja je uslijedila nakon podnošenja Aplikacije. Svi mi samostalno određujemo cijenu našeg rada. Poslovi koje sam obavio po Ugovoru nisu bili vezani isključivo za moju osobnost. Mogao ih je obaviti neko drugi. Naravno visokog naučnog i stručnog kapaciteta. Rado bih mu ih prepustio."
150 milja markica ... ne za nesposobnost, neodradjeni posao, za laz i besmislenost... nego za poslusnost velikom vodji ...
Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović naredio je Fondaciji „Pravda za BiH“ da Sakibu Softiću isplati 150.000 KM na ime ugovora o radu na reviziji presude Međunarodnog suda pravde (ICJ), saznaje „Dnevni avaz“.
Zauzvrat, Softić je povukao tužbu koju je još prošle godine podnio protiv Fondacije.
Izgubljena pozicija
- Mi smo bili vrlo raspoloženi da idemo na sud, gdje bi Softić glatko izgubio, jer nije uradio posao za koji je bio angažiran. On je već znao da je pred ICJ-em izgubio poziciju agenta, ali je ipak ušao u posao revizije presude. No, kada smo dobili nalog Izetbegovića, novac smo morali isplatiti – kaže nam izvor iz Fondacije govoreći pod uvjetom anonimnosti.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/290703/softic ... 5pUBk.dpuf
ako izbacimo avazovstinu i ratove protiv bakira iz teksta i pravnog strucnjaka iz fondacije koji zna kako bi prosao sudski proces (a zasto ga on nije prijavio sudu bh
" Softić je napisao:
- Da svakako. Novac koji mi je plaćen zaradio sam u cjelosti. Da mogu vratiti vrijeme tražio bi tri puta više za istu uslugu. Nisam u dovoljnoj mjeri vrednovao medijsku hajku koja je uslijedila nakon podnošenja Aplikacije. Svi mi samostalno određujemo cijenu našeg rada. Poslovi koje sam obavio po Ugovoru nisu bili vezani isključivo za moju osobnost. Mogao ih je obaviti neko drugi. Naravno visokog naučnog i stručnog kapaciteta. Rado bih mu ih prepustio."
- sinuhe
#7880 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ko se jos sjeca revizije. Pomalo i smijesno.
- JThomas
#7881 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
sjeća se sakibov konto...
- muha_sa
#7882 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
obraza nemaju a guzici se ne boje
-
PM72
#7883 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Novac koji mi je plaćen zaradio sam u cjelosti.
Jebem li mu nanu naninu...i njemu i Alijinom đubretu.
-
Qoom
#7884 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Komični su mi ovi forumski isfrustrirani likovi koji se kriju iza nikova i bez ikakve smislene priče pljuju li pljuju. u reali ne izlaze iz šupaka svojih stranački imenovanih šefova, a Baketu bi kad bi im se pružila prilika udarili felacio i još tražili repete.
Jebe SDA ne vadi.
Jebe SDA ne vadi.
- piupiu
#7885 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Cijeli proces revizije presude za genocid je iskorišten za novu u nizu manipulaciju osjećajima preživjelih Srebreničana, a u javnosti je vođen pravi linč protiv svakoga ko se usudio uputiti riječi kritike prema očitoj prevari javnosti u režiji predsjednika SDA
https://inforadar.ba/geoffrey-nice-optu ... -postupak/
- exliberal-ex
#7886 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mislis da ce neko o ovome pricat ?piupiu wrote: ↑04/10/2020 14:35Cijeli proces revizije presude za genocid je iskorišten za novu u nizu manipulaciju osjećajima preživjelih Srebreničana, a u javnosti je vođen pravi linč protiv svakoga ko se usudio uputiti riječi kritike prema očitoj prevari javnosti u režiji predsjednika SDA
- spreca
#7887 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bas dobro da su ovi iz Inforadara ovo objavili pred izbore da narod ako nije sasvim oslijepio i otupio vidi ko ih vodi,a naj glavnije da razmisle kuda ce ih odvestipiupiu wrote: ↑04/10/2020 14:35Cijeli proces revizije presude za genocid je iskorišten za novu u nizu manipulaciju osjećajima preživjelih Srebreničana, a u javnosti je vođen pravi linč protiv svakoga ko se usudio uputiti riječi kritike prema očitoj prevari javnosti u režiji predsjednika SDA
- piupiu
#7888 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A pričali smo kad je isticao rok. Ovdje samo što nam glavu nije poskidalo. Što botovlje, što 'diaspora in the know'.exliberal-ex wrote: ↑04/10/2020 17:32Mislis da ce neko o ovome pricat ?piupiu wrote: ↑04/10/2020 14:35Cijeli proces revizije presude za genocid je iskorišten za novu u nizu manipulaciju osjećajima preživjelih Srebreničana, a u javnosti je vođen pravi linč protiv svakoga ko se usudio uputiti riječi kritike prema očitoj prevari javnosti u režiji predsjednika SDA
- nosara
#7889 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To je uradjeno tako u interesu pomirenja. 'ta ce revizija...
A dijaspora drzi forum zakovan na dnu besmisla.
A dijaspora drzi forum zakovan na dnu besmisla.
- exliberal-ex
#7890 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
i onda se cude zasto se desavaju stvari kao zlatna malina itd.
predstave za malu djecu, a mnoga dijaspora zivi jos uvijek kao da je 92-95....
zato sam ja i govorio da treba dijaspori ukinut pravo glasa dok zive van zemlje...al to je druga tema
- Point.
#7891 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Možete samo nešto drugo ukinuti 
Pozdrav iz dijaspore
Pozdrav iz dijaspore
- Novi_Nick
#7892 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Last edited by Novi_Nick on 05/10/2020 18:05, edited 1 time in total.
- Novi_Nick
#7893 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Novi_Nick wrote: ↑05/10/2020 17:53Ko si ti da bilo kome sta ukidas pa tako i bosanskohercegovackoj dijaspori? BiH je i njihova drzava isto kao i tvoja. BH dijaspora je uradila i radi za BiH milion puta vise nego ovi nasi u BiH nakon rata.exliberal-ex wrote: ↑05/10/2020 17:20
zato sam ja i govorio da treba dijaspori ukinut pravo glasa dok zive van zemlje...al to je druga tema![]()
- Zahvaljujuci BH dijaspori su otvorene i isfinansirane skoro sve BH ambasade u svijetu od 1992 god do danas.
- Zahvaljujuci BH dijaspori drzava BiH je dosla na sve karte svijeta.
- Zahvaljujuci BH dijaspori je priznat Bosanski jezik u cijelom svijetu.
- BH Dijaspora se kvalifikovala, i na visokim je politickim, ekonomskim i drugim pozicijama po cijelom svijetu, i aktivno vec 30 godina radi na promociji drzave BiH, njenoj odbrani od srpskih i hrvatskih i drugih stranih lobista koji rade protiv nje i bosnjackog naroda po cijelom svijetu.
- BH Dijaspora je bila i ostala glvni promotor BH turizma u dovodjenju turista iz cijelog svijeta u BiH.
- BH dijaspora je dovela u BiH ogroman dio stranih investitora gdje je kasnije zaposlen veliki dio BH stanovnistava.
- BH dijaspora je u toku zadnjih 28 godina skupljala i slala ogromne raznorazne donacije svake godine u BiH.
- BH dijaspora vec 28 godina izdrzava mnoge bosnjackobosanske familije u BiH, stipendiranje studenata itd, itd.
Sve ovo navedeno je samo manji dio onoga sto je BH dijaspora do sada za ovih nekih 28 godina uradila i radi za Bosnjake, Bosance i Hercegovce i drzavu BiH...
a sada pitanje tebi: sta si ti u odnosu na BH dijasporu i gore izlozeno uradio i radis za Bosnjacki narod i drzavu BiH bilo gdje da si?
- spreca
#7894 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Novi_Nick wrote: ↑05/10/2020 18:01Novi_Nick wrote: ↑05/10/2020 17:53Ko si ti da bilo kome sta ukidas pa tako i bosanskohercegovackoj dijaspori? BiH je i njihova drzava isto kao i tvoja. BH dijaspora je uradila i radi za BiH milion puta vise nego ovi nasi u BiH nakon rata.exliberal-ex wrote: ↑05/10/2020 17:20
zato sam ja i govorio da treba dijaspori ukinut pravo glasa dok zive van zemlje...al to je druga tema![]()
- Zahvaljujuci BH dijaspori su otvorene i isfinansirane skoro sve BH ambasade u svijetu od 1992 god do danas.
- BH Dijaspora se kvalifikovala, i na visokim je politickim, ekonomskim i drugim pozicijama po cijelom svijetu, i aktivno vec 30 godina radi na promociji drzave BiH, njenoj odbrani od srpskih i hrvatskih i drugih stranih lobista koji rade protiv nje i bosnjackog naroda po cijelom svijetu.
- BH Dijaspora je bila i ostala glvni promotor BH turizma u dovodjenju turista iz cijelog svijeta u BiH.
- BH dijaspora je dovela u BiH ogroman dio stranih investitora gdje je kasnije zaposlen veliki dio BH stanovnistava.
- BH dijaspora je u toku zadnjih 28 godina skupljala i slala ogromne raznorazne donacije svake godine u BiH.
- BH dijaspora vec 28 godina izdrzava mnoge bosnjackobosanske familije u BiH, stipendiranje studenata itd, itd.
Sve ovo navedeno je samo manji dio onoga sto je BH dijaspora do sada za ovih nekih 28 godina uradila i radi za Bosnjake, Bosance i Hercegovce i drzavu BiH...
a sada pitanje tebi: sta si ti u odnosu na BH dijasporu i gore izlozeno uradio i radis za Bosnjacki narod i drzavu BiH bilo gdje da si?
Sta kaze, zabranio bi diaspori glasanje,mozda je bolje da zabrani ovim koji su na budzetskoj sisi ,diaspora nikako ne utice na kranji rezultat glasanja
- Novi_Nick
#7895 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Naravno, on i njemu slicni bi da nekako otkace BH dijasporu. Vidi se dokle su doveli u BiH i iz BiH Bosnjake odnosno Bosance i Hercegovce, drzavu BiH i njene kontakte sa svijetom od 1992 god do danas. Sada im je BH dijaspora trn u oku, pa da je otkace, pa da mogu jos popljckati sto se popljackat moze. Za sve to popljckano i upropasteno bi prebacili odgovornost na druge i BH dijasporu, usput bi rastjerali BH dijasporu i sve one Bosance i Hercegovce iz drzave BiH koji nisu po njihovim halkama. Na taj nacin BH dijaspora ih nebi mogla kontrolisati, ni njihove razbojnicke poslove po BiH i svijetu,spreca wrote: ↑05/10/2020 18:13Novi_Nick wrote: ↑05/10/2020 18:01Novi_Nick wrote: ↑05/10/2020 17:53
Ko si ti da bilo kome sta ukidas pa tako i bosanskohercegovackoj dijaspori? BiH je i njihova drzava isto kao i tvoja. BH dijaspora je uradila i radi za BiH milion puta vise nego ovi nasi u BiH nakon rata.
a sada pitanje tebi: sta si ti u odnosu na BH dijasporu i gore izlozeno uradio i radis za Bosnjacki narod i drzavu BiH bilo gdje da si?![]()
Sta kaze, zabranio bi diaspori glasanje,mozda je bolje da zabrani ovim koji su na budzetskoj sisi ,diaspora nikako ne utice na kranji rezultat glasanja
- spreca
#7896 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Tako je ,glavni lobisti BiH to je njena dijaspora,skoro u svakoj drzavi u Evropi ima bar po jedan nas covjek u vladama tih drzava i na drugim nivoima vlastiNovi_Nick wrote: ↑05/10/2020 18:43Naravno, on i njemu slicni bi da nekako otkace BH dijasporu. Vidi se dokle su doveli u BiH i iz BiH Bosnjake odnosno Bosance i Hercegovce, drzavu BiH i njene kontakte sa svijetom od 1992 god do danas. Sada im je BH dijaspora trn u oku, pa da je otkace, pa da mogu jos popljckati sto se popljackat moze. Za sve to popljckano i upropasteno bi prebacili odgovornost na druge i BH dijasporu, usput bi rastjerali BH dijasporu i sve one Bosance i Hercegovce iz drzave BiH koji nisu po njihovim halkama. Na taj nacin BH dijaspora ih nebi mogla kontrolisati, ni njihove razbojnicke poslove po BiH i svijetu,
- exliberal-ex
#7897 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Reko bi covjek dijaspora zlata vrijedna....
zasto bi ukinuo glasanje dijaspori...zato sto ta dijaspora bira SDA, HDS, SNDS i ostale manijake koji jebu taj narod dole dok mi lelemudamo na zapadu...eto zasto bi ukinuo ili ogranicio glasanje dijaspore...
a sad masite zastavama
zasto bi ukinuo glasanje dijaspori...zato sto ta dijaspora bira SDA, HDS, SNDS i ostale manijake koji jebu taj narod dole dok mi lelemudamo na zapadu...eto zasto bi ukinuo ili ogranicio glasanje dijaspore...
a sad masite zastavama
- spreca
#7898 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Imas kakve dokaze za tvoje tvrdnje? ili onako pricas....pogledaj mozda si na spisku,dijaspora ne pravi spiskoveexliberal-ex wrote: ↑05/10/2020 20:12 Reko bi covjek dijaspora zlata vrijedna....
a sad masite zastavama
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-su ... /201005060
- exliberal-ex
#7899 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bas zbog toga sto su ovi biracki spiskovi cijela farsa imas razlog da ih ukines...spreca wrote: ↑05/10/2020 20:16Imas kakve dokaze za tvoje tvrdnje? ili onako pricas....pogledaj mozda si na spisku,dijaspora ne pravi spiskoveexliberal-ex wrote: ↑05/10/2020 20:12 Reko bi covjek dijaspora zlata vrijedna....
a sad masite zastavama
uostalom za koga glasa dijaspora....?...progresne stranke..
.koja stranka je od hrvatske dijaspore dobila glasove mimo hdz...koja stranka je kod bosnjaka dobila ako nije sda...kod srba isto tako...?
ja nisam ni jednom glasao, cak me niko nikad nije ni kontaktirao iz ambasade iako imaju sve moje podatke ali i da jesu nebi, zasto da ja odredjujem sudbinu nekom ko zivi dole . ako se jednom vratim ( a tesko da cu) onda cu da glasam dotad mi nepada na pamet
- spreca
#7900 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zna se ko pravi i prijavljuje biracke spiskove u CIK,zasto ne kazniti te koji manipuliraju sa tim spiskoviima,dijaspora nema veze sa spiskovima....opet ponavljas to sto nemozes potvrditi,da iz dijaspore glasove dobiju samo HDZ,SDA I SNSD dobijaju ....prosle izbore su mnogi CIKu prijavili nepravilnosti po cijeloj BIH a CIK nije nasao za shodno da provjeri i kazni,kako ce sada biti vidjecemo ,sastav CIKa je malo izmjenjen pa neka i drugi malo kradu a ne uvijek isti,ako je to nasa sudbina.....odosmo sa temeexliberal-ex wrote: ↑05/10/2020 20:27Bas zbog toga sto su ovi biracki spiskovi cijela farsa imas razlog da ih ukines...spreca wrote: ↑05/10/2020 20:16Imas kakve dokaze za tvoje tvrdnje? ili onako pricas....pogledaj mozda si na spisku,dijaspora ne pravi spiskoveexliberal-ex wrote: ↑05/10/2020 20:12 Reko bi covjek dijaspora zlata vrijedna....
a sad masite zastavama
uostalom za koga glasa dijaspora....?...progresne stranke..![]()
.koja stranka je od hrvatske dijaspore dobila glasove mimo hdz...koja stranka je kod bosnjaka dobila ako nije sda...kod srba isto tako...?
ja nisam ni jednom glasao, cak me niko nikad nije ni kontaktirao iz ambasade iako imaju sve moje podatke ali i da jesu nebi, zasto da ja odredjujem sudbinu nekom ko zivi dole . ako se jednom vratim ( a tesko da cu) onda cu da glasam dotad mi nepada na pamet