"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Mate_Miso_Kovac
#27126 Re: "Majstori" parkiranja
Capital tower ima podzemnu garazu. Ima garaza pored Merkura. Ima garaznih mjesta na prodaju i u Tibri pored Kumrovca. 
-
NediM17
#27127 Re: "Majstori" parkiranja
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑04/10/2020 15:35 Capital tower ima podzemnu garazu. Ima garaza pored Merkura. Ima garaznih mjesta na prodaju i u Tibri pored Kumrovca.![]()
Kazem, ko trazi i ima solde sve se nadje.
-
tempuser
#27128 Re: "Majstori" parkiranja
Mogao si i do Malte dobaciti... Znaš kako je onome ko stanuje mpr u ŽF oko Diabla to na ruku i praktično!?Mate_Miso_Kovac wrote: ↑04/10/2020 15:35 Capital tower ima podzemnu garazu. Ima garaza pored Merkura. Ima garaznih mjesta na prodaju i u Tibri pored Kumrovca.![]()
- Mate_Miso_Kovac
#27129 Re: "Majstori" parkiranja
Pa ne moze svaka uličica u kosmosu imati svoj parking ili garazu. Preko pjesecakog mosta, kod Zrtava fasizma, ima parking ispred dzamije, ispred bazena, a i Meandar zgrada ima podzemnu garazu.
Na kraju krajeva, ako imas stan od 20 kvadrata, neces kupiti regal od 10 metara i ostavit ga u stubištu i kukat kako nemaš mjesta. Isto i za auto. Auto je luksuz i ako ga nemas gdje propisno parkirat, jebiga, hodaj pješke
Na kraju krajeva, ako imas stan od 20 kvadrata, neces kupiti regal od 10 metara i ostavit ga u stubištu i kukat kako nemaš mjesta. Isto i za auto. Auto je luksuz i ako ga nemas gdje propisno parkirat, jebiga, hodaj pješke
-
BiBi911
#27130 Re: "Majstori" parkiranja
Miso kako ces tako reci, pa znas da hanuma ne moze dva koraka napravit, zamisli te sramote mora preko mosta, jos most korodirao.
Zamisli samo sta ce joj drugarice reci na to.
A tek hamso zamisli njegove sramote kad mu kolege u kjkp rad saznaju da ne parkira ispred zgrade. Il jos veci belaj ako ih vide da idu sa autobusom.
Ti zabororavio da ti ljudi ne voze biciklo jer ih je stid, moze neko reci da nemaju za auto.
To je sve odraslo na kavijaru i svili. Jednostavno MORA parkirat pred zgradu. Kada izadje na balkon/prozor da vidi svoja kola dok na druga baca opusak
Zamisli samo sta ce joj drugarice reci na to.
A tek hamso zamisli njegove sramote kad mu kolege u kjkp rad saznaju da ne parkira ispred zgrade. Il jos veci belaj ako ih vide da idu sa autobusom.
Ti zabororavio da ti ljudi ne voze biciklo jer ih je stid, moze neko reci da nemaju za auto.
To je sve odraslo na kavijaru i svili. Jednostavno MORA parkirat pred zgradu. Kada izadje na balkon/prozor da vidi svoja kola dok na druga baca opusak
-
Dimu1927
#27131 Re: "Majstori" parkiranja
e u kojem li vi Sarajevu zivite, ispade po vama da ima toliko garaza podzemnih da bi kad bi svi i kupili garaze nijedno auto ne bi na ulici ostalo

-
tempuser
#27132 Re: "Majstori" parkiranja
Ne može naravno. Ovo je bio samo primjer da nećeš uvijek naći garažu ako imaš pare.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑04/10/2020 17:42 Pa ne moze svaka uličica u kosmosu imati svoj parking ili garazu. Preko pjesecakog mosta, kod Zrtava fasizma, ima parking ispred dzamije, ispred bazena, a i Meandar zgrada ima podzemnu garazu.![]()
Na kraju krajeva, ako imas stan od 20 kvadrata, neces kupiti regal od 10 metara i ostavit ga u stubištu i kukat kako nemaš mjesta. Isto i za auto. Auto je luksuz i ako ga nemas gdje propisno parkirat, jebiga, hodaj pješke![]()
Lako filozofirat i tuđim gloginje mlatitm ‘ po forumu, ali ja prvi, a vjerujem ni 99% ostalih koji voze svaki dan, ne bih dao 15-20 milja za garažu do koje moram pješačiti 500m i dalje. Imao sam takvo iskustvo, bezbroj puta sam pored garaže parkirao ispred zgrade jer je bila kišurina, morao nešto iznositi iz auta ili jednostavno nisam imao vremena hodam od garaže i nazad. Takva garaža može biti rješenje nekom ko je nije platio tj. imao od ranije, naslijedio itd, ili ko jednom heftično sjedne u auto, jer kakva je poenta dati pare za garažu pred kojeg ćeš ganjati parking mjesto.
Ovo zadnje je istina. Isto kao što niko nije primoran da ga nepropisno parkira, tako niko nije primoran da ga ima. Bezbroj ljudi ga nema pa žive, idu na posao itd...
Last edited by tempuser on 04/10/2020 18:09, edited 1 time in total.
-
tempuser
#27133 Re: "Majstori" parkiranja
Standardno! To ti je kao i za aute, svi predlažu novog Dustera, a kupe polovno zapadnjaka. Tako i ovo, svi imaju rješenje za garažu, svi bi lagano šetali do podzemnih i zajedničkih garaža u susjednim naseljima, a niko da je kupi i da šeta! Svi parkiraju ili ispred zgrade ili im je garaža blizu!
Last edited by tempuser on 04/10/2020 18:21, edited 1 time in total.
-
BiBi911
#27134 Re: "Majstori" parkiranja
Garaza merkur na otoci poluprazna 70tak KM mjesecno
Parking na dobrinji iza merkatora poluprazan,
Dobrinja/lukavica garaza poluprazna
Dobrinja 5 (garaza do gimnazije) krov prazan, prizemlje 60%prazno.
Meractor na pofalicoma 80KM mjesecno prazan(svima daleko)
Alta,citycentar mjesecno oko stoje prazno
Grbavica parkinzi poluprazni al trotoari jbga.
Nisam odavno bio u SA ali parking(kod mosta Olge i Suade) je vecinom prazan i onaj uhljebarski parking.
Mjesta ima samo treba prosetat dupe.
-
tempuser
#27135 Re: "Majstori" parkiranja
Najlakše je prošetat dupe po forumu, isto ko i Dustera kupiti!BiBi911 wrote: ↑04/10/2020 18:21
Nisam odavno bio u SA ali parking(kod mosta Olge i Suade) je vecinom prazan i onaj uhljebarski parking.
-
BiBi911
#27136 Re: "Majstori" parkiranja
Gorane...
Dobar je duster ali hodanje je dobro za srce, udahnes malo sviezeg zraka, cirkulacija fazoni. Ne valja po vazdan sjedit.
Dobar je duster ali hodanje je dobro za srce, udahnes malo sviezeg zraka, cirkulacija fazoni. Ne valja po vazdan sjedit.
-
tempuser
#27137 Re: "Majstori" parkiranja
A ti si vjerujem kupio novog DIstera i živiš zdravo, iznajmljuješ (da ne idem tako daleko da si kupio) garažu 500m od kuće i 3-4 x dnevno šetaš do nje!
Kako vam ne dosadi elaborirati i savjetovati druge o stvarima koje sami nikad niste uradili , nit bi..?!
-
530i
#27138 Re: "Majstori" parkiranja
Rekao bih ima i podzemnih garaža, a i ovih nadzemnih, privatnih. Znam konkretno dvije na prodaju, po OK cijenama i već mjesecima stoje tako. Lakše jahat po trotoaru, i to visok ivičnjak, nego biti normalan i kupiti garažu. 200-300 metara je ništa s obzirom na rahatluk garaže.
-
Naslovnica
#27139 Re: "Majstori" parkiranja
Preseliš se na Alipašino i riješiš sebe problema s pronalaženjem parking mjesta.

-
Dimu1927
#27140 Re: "Majstori" parkiranja
druze ovdje covjek rece treba biti hadzija i kupiti garazu ispred zgrade. postojalo je sarajevo i prije tibri i ostale sminkerske novogradnje sa garazama, to je poenta ove mini rasprave.BiBi911 wrote: ↑04/10/2020 18:21
SCC i Alta su shoping centri, ne mozes kupiti garazu tu. a mjesecni parking u SCC je 175 mjesecno, a alta mislim 200 ili 220, tako da to nije bas "oko stoje"
sam si rekao nisi odavno bio, pa te za skoro sve sto si naveo moram malo ispraviti, cak i te garaze na dobrinji su prazni krovovi zbog sigurnosnih razloga koliko ja znam...
-
tempuser
#27141 Re: "Majstori" parkiranja
Da mi je samo znat koliko je ovih što predlažu kupiti garažu 300m od kuće bilo normalnmo i to uradilo?!
Dođeš sa GO, sa pijace, izleta, puta, dijete zaspalo, pa lagano 300m tegariš stvari i logistiku ili saznanje da si dao 15-20 milja za garažu, a opet ga moraš nabiti na trotoar da ne tegliš 300m stvari iz auta, veliki rahatluk!
Dođeš sa GO, sa pijace, izleta, puta, dijete zaspalo, pa lagano 300m tegariš stvari i logistiku ili saznanje da si dao 15-20 milja za garažu, a opet ga moraš nabiti na trotoar da ne tegliš 300m stvari iz auta, veliki rahatluk!
- Logovan
#27142 Re: "Majstori" parkiranja
Lijen smo narod. Svako hoce da mu je auto ispod prozora. Ne dao Bog da se odmakne malo, odmah problem. 
-
530i
#27143 Re: "Majstori" parkiranja
Kad imaš imalo zdravog razuma sve se može organizovati. Kad si nabijeđeni forumski filozof Elon Musk onda je sve komplikovano i teško, tj. garaža mora biti na 5 metara od vrata stana.
-
NediM17
#27144 Re: "Majstori" parkiranja
Ima i za to tegarenje lijeka, kupis kucu sa garazom i avlijom kad si hadzija. Ne moze se zivjeti u socijalistickom stanu kupljenom za certifikate i glumit' hadziju. 
A sta je problem sa garazom udaljenom 300 m. Utovaris, istovaris ispred haustora i vozis u garazu.
A sta je problem sa garazom udaljenom 300 m. Utovaris, istovaris ispred haustora i vozis u garazu.
-
tempuser
#27145 Re: "Majstori" parkiranja
Dimu1927 wrote: ↑04/10/2020 18:57 druze ovdje covjek rece treba biti hadzija i kupiti garazu ispred zgrade. postojalo je sarajevo i prije tibri i ostale sminkerske novogradnje sa garazama, to je poenta ove mini rasprave.
SCC i Alta su shoping centri, ne mozes kupiti garazu tu. a mjesecni parking u SCC je 175 mjesecno, a alta mislim 200 ili 220, tako da to nije bas "oko stoje"
sam si rekao nisi odavno bio, pa te za skoro sve sto si naveo moram malo ispraviti, cak i te garaze na dobrinji su prazni krovovi zbog sigurnosnih razloga koliko ja znam...
Evo ja svima ovim što spočitavaju hadžiluk i ljenost predlažem da hipotetski zamisle situaciju, da izvrnu svojih 15-20 milja maraka na stol i da ih gurnu na drugu stranu stola liku za garažu koja im ne odgovara u potpunosti, tipa ovo zajednička garaža 300-500m od kuće i ostale varijacije. Ma šta tvrdili po forumu ja sam 100% siguran da 99,9% ljudi nikad ne bi kupilo takvu garažu. Nema potrebe za šupljom pričom...
Individualne garaže i garaže općenito su deficitarna roba u Sarajevu i ne postoji garaža koja se duže prodaje, a da nema neku manu, ili je preskupa, ili ne valja lokacija, ili ne valjaju papiri, ili prokišnjava, ili je nesigurna. Na potezu Traznit - A. Smajlovića - D. Numića je auto na autu, a u zajedničkim garažama (ulaz je zajednički, ali su garaže individualne) uvijek se bar 2 izdaju ili prodaju. Neće ih niko jer su nesigurne i prokišnjavaju...
-
tempuser
#27146 Re: "Majstori" parkiranja
De nas ti normalni sa zdravim razumom što žviš u rahatluku prosvjetli gdje si kupio garažu i gdje parkiraš!
-
tempuser
#27147 Re: "Majstori" parkiranja
Gdje ispred haustora majstore? Nepropisno parkirati, nabiti ga na trotoar, nekoga zagraditi, ja ću samo 5 min da istovarim? Bravo majstore!
-
Naslovnica
#27148 Re: "Majstori" parkiranja
Slažem se.tempuser wrote: ↑04/10/2020 19:42Dimu1927 wrote: ↑04/10/2020 18:57 druze ovdje covjek rece treba biti hadzija i kupiti garazu ispred zgrade. postojalo je sarajevo i prije tibri i ostale sminkerske novogradnje sa garazama, to je poenta ove mini rasprave.
sam si rekao nisi odavno bio, pa te za skoro sve sto si naveo moram malo ispraviti, cak i te garaze na dobrinji su prazni krovovi zbog sigurnosnih razloga koliko ja znam...Evo ja svima ovim što spočitavaju hadžiluk i ljenost predlažem da hipotetski zamisle situaciju, da izvrnu svojih 15-20 milja maraka na stol i da ih gurnu na drugu stranu stola liku za garažu koja im ne odgovara u potpunosti, tipa ovo zajednička garaža 300-500m od kuće i ostale varijacije. Ma šta tvrdili po forumu ja sam 100% siguran da 99,9% ljudi nikad ne bi kupilo takvu garažu. Nema potrebe za šupljom pričom...
Individualne garaže i garaže općenito su deficitarna roba u Sarajevu i ne postoji garaža koja se duže prodaje, a da nema neku manu, ili je preskupa, ili ne valja lokacija, ili ne valjaju papiri, ili prokišnjava, ili je nesigurna. Na potezu Traznit - A. Smajlovića - D. Numića je auto na autu, a u zajedničkim garažama (ulaz je zajednički, ali su garaže individualne) uvijek se bar 2 izdaju ili prodaju. Neće ih niko jer su nesigurne i prokišnjavaju...
-
tempuser
#27149 Re: "Majstori" parkiranja
Pusti ba forumsku palamudologiju i šuplju... Istreseš 15-20 milja ispred sebe, pa vidiš kolika je to gomila para, sjetiš se koliko si savijao leđa da ih uštediš, i onda treba da ih daš za zajedniču garažu do koje treba da upražnjavaš zdrav život i šetaš, ili što napisa ovaj jedan velemajstor, da ga prvo parkiraš ispred haustora da utovariš/instovariš (!?), a priča o garažama krenula od toga da nema mjesta ispred haustora, pa voziš u garažu, đes šta ima!Naslovnica wrote: ↑04/10/2020 20:08Slažem se.tempuser wrote: ↑04/10/2020 19:42
Evo ja svima ovim što spočitavaju hadžiluk i ljenost predlažem da hipotetski zamisle situaciju, da izvrnu svojih 15-20 milja maraka na stol i da ih gurnu na drugu stranu stola liku za garažu koja im ne odgovara u potpunosti, tipa ovo zajednička garaža 300-500m od kuće i ostale varijacije. Ma šta tvrdili po forumu ja sam 100% siguran da 99,9% ljudi nikad ne bi kupilo takvu garažu. Nema potrebe za šupljom pričom...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#27150 Re: "Majstori" parkiranja
Ma ako ne vidim garazu s prozora, ne treba mi. Samo ovi vozaci azijskih nakaza i francuskih kanti bi uzeli garazu udaljenu od stana jer im to i odgovara, da ih ne vide komsije sta voze i da se ne sramote.