Sve po zakonu. Skupljo pare za hadza,sad ko hadzija nema vise potrebe.Braco i sestre kiflijaneri halalite mu,ipak je bolji od Asima.drug_profi wrote: ↑03/10/2020 18:03 Ma jeste uzimao. Ali na takav nacin da mu se nikakako i nikad ne moze KD dokazati.
Uzima li danas? Ne znam. Mislim da nema vise potrebe.
Narod i Pravda (Konakovic)
-
Patton44
#8626 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- drug_profi
#8627 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam što se meni tako obraćaš?Patton44 wrote: ↑03/10/2020 19:43Sve po zakonu. Skupljo pare za hadza,sad ko hadzija nema vise potrebe.Braco i sestre kiflijaneri halalite mu,ipak je bolji od Asima.drug_profi wrote: ↑03/10/2020 18:03 Ma jeste uzimao. Ali na takav nacin da mu se nikakako i nikad ne moze KD dokazati.
Valjda nas zanimaju činjenice.
Također, treba biti jasno da u politici nema poštenog a sposobnog insana.
Takvi imaju svoje firme i ne prodaju dupe politici.
U politici su oni koji drugacije ne bi mogli dobro zivjeti.
Hoce li krasti? Hoce ako im se dozvoli.
Krade se svuda manje ili vise, ovisno od toga kako je sistem sposoban da to otkrije.
Problem je kod nas što se već odavno prodaje država, i sve što čini državu, radi sitnog ličnog ćara male grupe ljudi koji sebe nazivaju zaštitnicima i borcima za državu.
E to je problem veći od toga jel Kifla uspio da gurne ruke u med a da niko ne zna. Neko mora spasiti ovu drzavu, a zasad cetvorka izgleda kao jedini kadnidat za to. Imaju stotine mana, slazem se. Ali u ovom historijskom trenutku te mane uopste nisu bitne.
-
Patton44
#8628 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zbog boldanog.drug_profi wrote: ↑03/10/2020 20:44Ne znam što se meni tako obraćaš?Patton44 wrote: ↑03/10/2020 19:43Sve po zakonu. Skupljo pare za hadza,sad ko hadzija nema vise potrebe.Braco i sestre kiflijaneri halalite mu,ipak je bolji od Asima.drug_profi wrote: ↑03/10/2020 18:03 Ma jeste uzimao. Ali na takav nacin da mu se nikakako i nikad ne moze KD dokazati.
Krade se svuda manje ili vise, ovisno od toga kako je sistem sposoban da to otkrije.
Problem je kod nas što se već odavno prodaje država, i sve što čini državu, radi sitnog ličnog ćara male grupe ljudi koji sebe nazivaju zaštitnicima i borcima za državu.
E to je problem veći od toga jel Kifla uspio da gurne ruke u med a da niko ne zna. Neko mora spasiti ovu drzavu, a zasad cetvorka izgleda kao jedini kadnidat za to. Imaju stotine mana, slazem se. Ali u ovom historijskom trenutku te mane uopste nisu bitne.
Poznate su ti cinjenice, al ih svjesno ignorises.Zbog cega to radis neznam,al nemoj ga ziv bio dizat u nebesa,i od njega praviti moralnu i postenu osobu,jer to nije.
To da bez politike pojedinci nebi mogli dobro ziviti , primjer je upravo kifla.Pokusavao je on, nije da nije, str , doo , pa direktor ovog , pa onog i na kraju samo dugovi ostali.
Svako dobro drug profi.
-
A_A_AKCIJA
#8629 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A imaš li ti, sinko, kakve dokaze za to što pričaš, ili onako, pljuješ po normi?
Pa bolan, Jel ti fakat misliš da sa tom šupljom možeš ikoga prevariti, svijut
?
Tik tak, po mojoj procjeni još nekih 11 dana...
A poslije toga lom na lokalnim izborima.
Ti pljuj, jer nemaš i ne znaš bolje.
Pa bolan, Jel ti fakat misliš da sa tom šupljom možeš ikoga prevariti, svijut
Tik tak, po mojoj procjeni još nekih 11 dana...
A poslije toga lom na lokalnim izborima.
Ti pljuj, jer nemaš i ne znaš bolje.
-
belfy
#8630 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
onda moras krenuti prvo od sebe, jer nije prvi koji prica po forumu bez dokaza za ono sto prica. jel tako?
-
A_A_AKCIJA
-
belfy
#8632 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
pregledaj par svojih postova unazad i gdje si se samo usutio na moja pitanja.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#8633 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ostat ce oni koji znaju unutar izborne procese, koji znaju lobirati i praviti sheme. takvi obicno nisu posteni, dugo su u politici i znaju pravila igre.Styling wrote: ↑28/09/2020 10:46Mozda i treba. Kao lakmus papir. Sto nevalja neka otpadne.MaksprotivMarksa wrote: ↑27/09/2020 18:23 Kad se kongres odradi tad ce i nestati pola stranke, bolje je da se ne pravi nista.
oni posteni to ne znaju. pa sada zbroji dva i dva i vidjet ces tko ce otpasti.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#8634 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
malakh wrote: ↑04/10/2020 13:20ostat ce oni koji znaju unutar izborne procese, koji znaju lobirati i praviti sheme. takvi obicno nisu posteni, dugo su u politici i znaju pravila igre.Styling wrote: ↑28/09/2020 10:46Mozda i treba. Kao lakmus papir. Sto nevalja neka otpadne.MaksprotivMarksa wrote: ↑27/09/2020 18:23 Kad se kongres odradi tad ce i nestati pola stranke, bolje je da se ne pravi nista.
oni posteni to ne znaju. pa sada zbroji dva i dva i vidjet ces tko ce otpasti.
- drug_profi
#8635 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ti si momce mene s nekim pobrkao...Patton44 wrote: ↑04/10/2020 10:18Zbog boldanog.drug_profi wrote: ↑03/10/2020 20:44Ne znam što se meni tako obraćaš?
Poznate su ti cinjenice, al ih svjesno ignorises.Zbog cega to radis neznam,al nemoj ga ziv bio dizat u nebesa,i od njega praviti moralnu i postenu osobu,jer to nije.
To da bez politike pojedinci nebi mogli dobro ziviti , primjer je upravo kifla.Pokusavao je on, nije da nije, str , doo , pa direktor ovog , pa onog i na kraju samo dugovi ostali.
Svako dobro drug profi.
Pusti Kiflu.
Jel netacno nesto iz mog posta?
-
Patton44
#8636 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Odgovorno tvrdim,da nisam ponosan na period u kom je radila sestorka.
Nece valjda hadzija slagat...il hoce.
Nece valjda hadzija slagat...il hoce.
- drug_profi
#8637 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pustiš da prođe 24 sata od zadnjeg posta u kojem sam te jasno pitao nešto.
Možda će se zaboraviti poenta priče?
- Styling
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#8639 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

neka mu neko skrene pažnju da se ne bruka. kakvi ugovori o djelu, kakvi bakrači.
legalnost skoro 95% ugovora o djelu dužih od mjesec dana je upitna.
- Styling
-
Patton44
#8641 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pokusao,al tebi momcino nema pomoci .Sjedi djesi nijesi ni zato djesi.drug_profi wrote: ↑05/10/2020 20:25 Pustiš da prođe 24 sata od zadnjeg posta u kojem sam te jasno pitao nešto.
- malakh
#8642 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ti ljudi, na taj nacin, nisu ni trebali biti angazirani. u tome je poenta. mnogi to zloupotrebljavaju i na ivici su zakona zbog toga.
ako treba radnik, uredba je propisala da moze na tri mjeseca bez konkursa, uz saglasnost ministarstva. zasto ce im ugovor o djelu, ako vec mogu uposliti radnika u slucaju hitnih prijema i bitnijih nedostataka.
-
Patton44
#8643 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kad je trazio moratorij na zaposljavanje, nije bio SVJESTAN koliko je kiflijanera zaposlio na ugovor o djelu,a sad
Sta kaze hadzi 20%...bice ugrozen proizvodni proces u firmama, ako se prekinu ugovori.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8644 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Velika budala moras biti da se svrstas na stranu ove vladajucih otpadataka. Samo pogledajte kako izgledaju sjednice i šta pokušavaju, samo je to dovoljno da budu poslani na političko smetljište.
Ipak, kod našeg naroda sd0=BIH i dalje, pa ne vide šta rade svojoj djeci.
Ipak, kod našeg naroda sd0=BIH i dalje, pa ne vide šta rade svojoj djeci.
-
Patton44
- Styling
#8646 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Postoje angazmani gdje moras ici na ugovor o djelu a postoje i ona radna mjesta gdje mora ici ugovor o radu na odredjeno vrijeme. Sve zavisi od vrste poslova za koje se ljudi angazuju.malakh wrote: ↑06/10/2020 08:53ti ljudi, na taj nacin, nisu ni trebali biti angazirani. u tome je poenta. mnogi to zloupotrebljavaju i na ivici su zakona zbog toga.
ako treba radnik, uredba je propisala da moze na tri mjeseca bez konkursa, uz saglasnost ministarstva. zasto ce im ugovor o djelu, ako vec mogu uposliti radnika u slucaju hitnih prijema i bitnijih nedostataka.
- malakh
#8647 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
koji angazmani? možeš li mi navesti konkretan primjer?Styling wrote: ↑06/10/2020 21:00Postoje angazmani gdje moras ici na ugovor o djelu a postoje i ona radna mjesta gdje mora ici ugovor o radu na odredjeno vrijeme. Sve zavisi od vrste poslova za koje se ljudi angazuju.malakh wrote: ↑06/10/2020 08:53ti ljudi, na taj nacin, nisu ni trebali biti angazirani. u tome je poenta. mnogi to zloupotrebljavaju i na ivici su zakona zbog toga.
-
Patton44
#8648 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tarik Stambolic u pd Butmir. Kako sam rece,netreba mu posao vec je htio da otkrije kriminal u Butmiru.

- Styling
#8649 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Po ugovoru o djelu mozes angazovati rezisera predstave, glumca koji nije u radnom odnosu, strucnjaka u firmi da ti uradi neku studiju ili analizu, arhitektu ako je negdje drugo u radnom odnosu da ti nesto isprojektuje, prevodioca u firmi ako treba da ti prevede neku knjigu ili dokumente, konsultanta za odredjene vrste usluga. Svi se oni mogu angazovati po ugovoru o djelu, tj. po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima ili ugovoru o autorskom djelu.malakh wrote: ↑06/10/2020 23:17koji angazmani? možeš li mi navesti konkretan primjer?Styling wrote: ↑06/10/2020 21:00Postoje angazmani gdje moras ici na ugovor o djelu a postoje i ona radna mjesta gdje mora ici ugovor o radu na odredjeno vrijeme. Sve zavisi od vrste poslova za koje se ljudi angazuju.malakh wrote: ↑06/10/2020 08:53
ti ljudi, na taj nacin, nisu ni trebali biti angazirani. u tome je poenta. mnogi to zloupotrebljavaju i na ivici su zakona zbog toga.
- malakh
#8650 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
da, u pravu si.Styling wrote: ↑07/10/2020 21:25Po ugovoru o djelu mozes angazovati rezisera predstave, glumca koji nije u radnom odnosu, strucnjaka u firmi da ti uradi neku studiju ili analizu, arhitektu ako je negdje drugo u radnom odnosu da ti nesto isprojektuje, prevodioca u firmi ako treba da ti prevede neku knjigu ili dokumente, konsultanta za odredjene vrste usluga. Svi se oni mogu angazovati po ugovoru o djelu, tj. po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima ili ugovoru o autorskom djelu.
valjda ti je sada jasna besmisao konakovicevih optuzbi sto je celik odbio da se glasa o tim ugovorima o djelima. kopači u vodovodu ili ljudi koji postavljaju i mijenjaju cijevi se ne mogu angazirati po osnovu ugovora o djelu. i naravno da ce sada vik biti u problemima jer moraju ponistiti konkurs za tih 20 kopača, nk radnika, jer su oni nuzna potreba, a ne potreba za jedno kopanje pa da ih se angaziranpo ugovoru o djelu.. a sada im dolazi konkurs za preko 100 radnika, razlicite struke. to samo navodim kao primjer.