Nagorno Karabah

Post Reply
salik79

#4701 Re: Nagorno Karabah

Post by salik79 »

sadie_forever wrote: 03/10/2020 13:08
salik79 wrote: 03/10/2020 12:10
Škobo Habu wrote: 03/10/2020 11:24

U svakom slučaju su nepismeni.

Oni koji su do jučer po Baščaršiji protestovali protiv razaranja Allepa i šiitskih kjafira, danas se naoružali sa kokicama i navijački bodre Azere, koji su i sami šiiti.

:roll:
To je ta logika, dok je bio sah, Saudima su sije bile braca, tad mladjahni Salman u cast Pahlaviju plesao, a nakon sto su okrenuli ledja Izraelu i Uncle Samu postali su najgori kjafiri... Ali, kako im je logika strana, oni u tome ne vide nista cudno (kako vehabiti, tako i polupismeni Bosnjani, koji u Turskoj vide i oca i majku, pa kada bi ovi govna jeli oni bi s odusevljenjem navijali).
ne znam kakve to veze ima s pravima azerima na svoju zemlju?
Pitanje, da li bi ti isti, da je recimo Turska na strani Armenije, bili na strani Azera i njihovog prava na zemlju, ili bi to bile sije kjafiri, koje je Iran nacalacao da prave haos?

Iskren odgovor, molit cu lijepo!?
Palmalma

#4702 Re: Nagorno Karabah

Post by Palmalma »

Challenger_ wrote: 03/10/2020 13:06
Palmalma wrote: 03/10/2020 13:00

Nece valjda optuziti Azerbejdzan sto oslobadja vlastitu teritoriju.
Razmišljaš parolaški.

Ako su Azeri u pravu, trebaju MSM da izvještavaju, ali vlada prava zavjera šutanja. Zašto? Zbog prava i pravde ne, jer to njih ne interesuje.
Jucer sam pisala, glupo mi da se ponavljam:
Na četiri rezolucije UN-a se Armenija, u vezi Nagorno Karabaha oglušila. U svakoj je zahtjevano, manje - više, da se prestane sa okupaciom teritorije Azerbejdžana, da sve paravojne i vojne formacije (Armenije i lokalnog stanovništva NK) prestanu sa djelovanjima na teritoriji Azerbejdžana....

I neko se pita otkud sad ovo?

Rezolucije UN-a su br. 822, 853, 874 i 884.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#4703 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

addem wrote: 03/10/2020 13:08Kad vidim kako dronovima gađaju zaledim se.
Ovakvo svršavanje na drončuge me podsjeća na inicijalnu fascinaciju ISILom. Bio odron ISIL pa ga danas nema. Tako je i ovo čudo za godinu, dvije dok, mu se nađe adekvatan odgovor, a što dvije velesile već imaju, vrlo vjerovatno.
Last edited by Challenger_ on 03/10/2020 13:20, edited 1 time in total.
pinkman

#4704 Re: Nagorno Karabah

Post by pinkman »

Challenger_ wrote: 03/10/2020 12:59
sadie_forever wrote: 03/10/2020 11:38 mediji sute na zapadu ko zaliveni...nemaju namjeru ovo stopirati,ocigledno je erdogan pametan
Šute jer centrima moći na tzv. "zapadu" odgovara turska akcija. Tureske regionalne ambicije su njihova posredna ruka za realizaciju njihovih strateških ciljeva koji su: slabljenje Irana, pokušaj okruživanja Rusije i destabilizacija Evrope.

Normalno da hoce ako im je to u interesu :D samo kazu da treba pregovorima otkloniti probleme.

Ma cim nema buke na zapadu znaci da su im pustili da vrate kontrolu nad NK. Sve dok ne budu pretjerali sa civilima.
Challenger_

#4705 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Palmalma wrote: 03/10/2020 13:15
Challenger_ wrote: 03/10/2020 13:06

Razmišljaš parolaški.

Ako su Azeri u pravu, trebaju MSM da izvještavaju, ali vlada prava zavjera šutanja. Zašto? Zbog prava i pravde ne, jer to njih ne interesuje.
Jucer sam pisala, glupo mi da se ponavljam:
Na četiri rezolucije UN-a se Armenija, u vezi Nagorno Karabaha oglušila. U svakoj je zahtjevano, manje - više, da se prestane sa okupaciom teritorije Azerbejdžana, da sve paravojne i vojne formacije (Armenije i lokalnog stanovništva NK) prestanu sa djelovanjima na teritoriji Azerbejdžana....

I neko se pita otkud sad ovo?

Rezolucije UN-a su br. 822, 853, 874 i 884.
Džapa pišeš, jer do tebe ne dopire ono što pišem. Pišemo o dvije različite stvari.
Škobo Habu

#4706 Re: Nagorno Karabah

Post by Škobo Habu »

SanskiBiser wrote: 03/10/2020 13:11 Dakle Jermeni lancima i katancima vezu svoje vojnike da ne bi bjezali sa linije :shock: :shock: :shock: , ovo je frisko od jutros na pravcu prodora Azera odmah nakon zauzimanja polozaja, danas se zestoko mlate tamo pjesadijski.
Mislim da je ovo vid propagande. Stave ti lance, neprijatelj nadire, ti imaš pušku i nisi u stanju da rafal streseš u katanac da ti je rođena kuća u pitanju?
Challenger_

#4707 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

pinkman wrote: 03/10/2020 13:15Normalno da hoce ako im je to u interesu :D samo kazu da treba pregovorima otkloniti probleme.

Ma cim nema buke na zapadu znaci da su im pustili da vrate kontrolu nad NK. Sve dok ne budu pretjerali sa civilima.
Upravo.

To pišem a ona ne razumije.
addem

#4708 Re: Nagorno Karabah

Post by addem »

Pa zali Boze jadne ljude sto ih salju na prvu liniju. Ja bi prvi pobjego al morate znati da vecina i ne zna kakvu nadmoc vojnu imaju azeri. Zamisli kad bi vidjeli kako njihova vojska izgleda na snimcima i kako ih skidaju ko u kakvoj video igrici pa bjezali bi glavom bez obzira. Ovako gledaju videe propagandne svoje i misle da drze stvari u svojim rukama.
Kikibombona

#4709 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

Fakat bolesna propaganda sa ovim lancima, da ne povjerujes da to nekome padne na pamet :roll:

ATGM na BMP

sadie_forever

#4710 Re: Nagorno Karabah

Post by sadie_forever »

salik79 wrote: 03/10/2020 13:14
salik79 wrote: 03/10/2020 12:10

To je ta logika, dok je bio sah, Saudima su sije bile braca, tad mladjahni Salman u cast Pahlaviju plesao, a nakon sto su okrenuli ledja Izraelu i Uncle Samu postali su najgori kjafiri... Ali, kako im je logika strana, oni u tome ne vide nista cudno (kako vehabiti, tako i polupismeni Bosnjani, koji u Turskoj vide i oca i majku, pa kada bi ovi govna jeli oni bi s odusevljenjem navijali).
Pitanje, da li bi ti isti, da je recimo Turska na strani Armenije, bili na strani Azera i njihovog prava na zemlju, ili bi to bile sije kjafiri, koje je Iran nacalacao da prave haos?

obicni narod se vodi emocijama,ne znam sta imas protiv azera kojih ima 15% u Iranu? cak su i oni podrzali da Iran ostane neutralan,da se ne mjesa..znaci ne pomazi ali ne odmazi

ja bi uvijek podrzala muslimana protiv krscanina ,a da kojim slucajem armene turska podrzava a iran azere prica bi bila kako me turska iznenadjuje..isto kao sto iran sad :-)

iance ti polupismeni bosnjaci kako ih zoves vole i iran..znaju svi da nam je valjao u ratu :-)
spreca

#4711 Re: Nagorno Karabah

Post by spreca »

Kikibombona wrote: 03/10/2020 12:38
Škobo Habu wrote: 03/10/2020 12:14
Kikibombona wrote: 03/10/2020 11:32
Moraš znati da je većina tvojih komentara proizvoljna i pristrasna, prema tome niko nema obavezu da ti vjeruje, već da to procjeni na osnovu vlastitih kognitivnih sposobnosti.

Iz iste te Sirije dolaze Armeni po "patriotskoj dužnosti" da brane pra-domovinu, te mnogi strani dobrovoljci koji u svemu vide religijski sukob, pa sve onda drugo. Zintrigiralo me sve ovo oko Karabaha, pa sam odlučio da pogledam koji dokumentarac na temu sukoba.

Za tvoj ukupan dojam vrati film na početke devedesetih i pogledaj Armene kako su izgledali 1992. u vrijeme osvajanja Nagorno-Karabaha.
Kod njih su dominrala vjerska obilježja, tenkovi i transporteri su bili obilježeni krstovima, sve je odavalo da oni,zapravo, vode jedan fundamentalistički rat protiv Azera, koje su smatrali uzurpatorima. Očito da oni na Nagorno-Karabah gledaju kroz pojam "krvi i tla", i da on za njih ima veću, gotovo mističnu i duhovnu moć. Bez obzira čija strana ima više pravo na taj teritorij, glupo je konstatovati da samo Azeri i Turci u konkretnom sukobu imaju najveću odgovornost, jer to nije tačno.

Azeri su, u odnosnu na Armence, gotovo pa ateisti kada je u pitanju religioznost u svemu ovome.
Bilo je i kod nas Bosnjaka iz Sandzaka, Srba iz Srbije, Hrvata iz Hrvatske. Sta je u tome neobično? Toga ima u svakom ratu. Problem bi bio da je Rusija, sa svojim avionima, dovela 10 000 kozaka, da su se u BiH borili pod komandom ruske drzave i ruskih oruzanih snaga. Razumijes li drasticnu razliku?

...

I ovdje je strasno bitan historijski kontekst. Republika Turska je nastala na temelju genocida i etnickog ciscenja Armena, jednako kao Republika Srpska. Da li ti vidis ista zlokobno, monstruozno, u tome sto danas Turska salje ekstremiste i teroriste na Armene, 100 godina nakon jednog od najvećih genocida u historiji covjecanstva.
Covjece prestani siriti lazi,ovdje je sukob Azerbejdzana i Armenije a ne Turske,tvoja mrznja do turske je prerasla u bolest,stani malo i razmisli,sta su tebi licno uradili da ih toliko mrzis,ni ja ih nevolim ali i ne mrzim,pa medju Balkancima koji smo tako rekuc juce ratovali jedni protiv drugih ni priblizno nema tolike mrznje koliko ti mrzis jedan narod
salik79

#4712 Re: Nagorno Karabah

Post by salik79 »

Challenger_ wrote: 03/10/2020 12:52
salik79 wrote: 03/10/2020 11:10 Cionisti tjeraju vodu na svoj mlin:

Image

Nikada ne odustaju od svojih ideja i planova:

Neumorno rade na tome.
Blair hoda okolo i stvara antiiransku ratnu osovinu, u ime City-ja, Izraela i AIPAC-a. Baš me interesuje da li je u posljednih pola godine skočio do Ankare ili je davao poruke preko posrednika?
Jos uvijek se nadam da se Turci nece prodati... Da mi je da im se konacno nekada moze i vjerovati.
Kikibombona

#4713 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

spreca wrote: 03/10/2020 13:20Covjece prestani siriti lazi,ovdje je sukob Azerbejdzana i Armenije a ne Turske,tvoja mrznja do turske je prerasla u bolest,stani malo i razmisli,sta su tebi licno uradili da ih toliko mrzis,ni ja ih nevolim ali i ne mrzim,pa medju Balkancima koji smo tako rekuc juce ratovali jedni protiv drugih ni priblizno nema tolike mrznje koliko ti mrzis jedan narod
Svako ko mrzi je psihopata i bolestan covjek. Iskreno zalim ljude koji bilo koga mrze, jer na kraju zrtve su sopstvenih osjecaja.

Ja iznosim cinjenice, istinu. AKP rezim bastini kulturu genocida i zlocina. To je moje mišljenje. Kome se ne svidja sta mu ja mogu...
addem

#4714 Re: Nagorno Karabah

Post by addem »

Ne obracajte paznju na kikija. Gledajte stvari svojim ocima svak vidi ko imalo pameti ima ko nadmoc ima. Lik samo servira okupatorsko separatisticku propagndu. Jedino im je to ostalo
Challenger_

#4715 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

salik79 wrote: 03/10/2020 13:22Jos uvijek se nadam da se Turci nece prodati... Da mi je da im se konacno nekada moze i vjerovati.
Ja lebdim između nade i sumnje.
salik79

#4716 Re: Nagorno Karabah

Post by salik79 »

sadie_forever wrote: 03/10/2020 13:20

obicni narod se vodi emocijama,ne znam sta imas protiv azera kojih ima 15% u Iranu? cak su i oni podrzali da Iran ostane neutralan,da se ne mjesa..znaci ne pomazi ali ne odmazi

ja bi uvijek podrzala muslimana protiv krscanina ,a da kojim slucajem armene turska podrzava a iran azere prica bi bila kako me turska iznenadjuje..isto kao sto iran sad :-)

iance ti polupismeni bosnjaci kako ih zoves vole i iran..znaju svi da nam je valjao u ratu :-)
Odakle ti da imam nesto protiv Azera?! Imam protiv njihove vlasti.

Vole, je li?! O ovima govorim i u vezi njih sam ti postavio pitanje, pa bih te molio za odgovor:

A svrstavati se na neciju stranu samo i iskljucivo pripadnosti je haram.
salik79

#4717 Re: Nagorno Karabah

Post by salik79 »

Challenger_ wrote: 03/10/2020 13:26
salik79 wrote: 03/10/2020 13:22Jos uvijek se nadam da se Turci nece prodati... Da mi je da im se konacno nekada moze i vjerovati.
Ja lebdim između nade i sumnje.
Isti sam ti.
Škobo Habu

#4718 Re: Nagorno Karabah

Post by Škobo Habu »

Kikibombona wrote: 03/10/2020 13:12

Znaci, tebi je isto 100 volontera, koji djeluju nezavisno od maticne drzave i 10 000 pripadnika paravojske pod komandom drzave?

Tebi su isto grcki dobrovoljci u VRS koji su se borili neovisno od grcke drzave kao i srbijanske paravojne formacije pod kontrolom politickog i vojnog vrha Srbije?

Jarane, jesi li svjestan sta pises?
Lupaš gluposti. :-)

Koja će to država tvrditi da stoji iza svojih dobrovoljaca?

Rusi su itekako znali da njihovi građani ratuju u BiH. Neki od tih ruski dobrovoljaca su bili visoko rangirani u vojsci.
Pročitaj biografije onih što leže na sokolačkom vojnom groblju, pa onda nešto pričaj.
Challenger_

#4719 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Vidim među onlajn rajom Jastuka, jedne od najdražih mi osoba na forumu, ikad.

8-)
spreca

#4720 Re: Nagorno Karabah

Post by spreca »

Kikibombona wrote: 03/10/2020 13:25
spreca wrote: 03/10/2020 13:20Covjece prestani siriti lazi,ovdje je sukob Azerbejdzana i Armenije a ne Turske,tvoja mrznja do turske je prerasla u bolest,stani malo i razmisli,sta su tebi licno uradili da ih toliko mrzis,ni ja ih nevolim ali i ne mrzim,pa medju Balkancima koji smo tako rekuc juce ratovali jedni protiv drugih ni priblizno nema tolike mrznje koliko ti mrzis jedan narod
Svako ko mrzi je psihopata i bolestan covjek. Iskreno zalim ljude koji bilo koga mrze, jer na kraju zrtve su sopstvenih osjecaja.

Ja iznosim cinjenice, istinu. AKP rezim bastini kulturu genocida i zlocina. To je moje mišljenje. Kome se ne svidja sta mu ja mogu...
Siris bolan dezinformacije i lazi,poredis rs i tursku ,da su obje nastale na genocidu i da tu nema razlike,turci jesu napravili genocid(ne oresudjeni)a srbi su presudjeni za genocid u Srebrenici i to je to ali tvoja tvrdnja da je turska nastala na genocidu je samo odraz tvoje mrznje prema turcima.
Challenger_

#4721 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Još samo da se javi Cool-Dimitrije i da je sve potaman.

:lol:
Palmalma

#4722 Re: Nagorno Karabah

Post by Palmalma »

Pocela Oluja…..

AZERBAJDŽANSKA kopnena vojska iznova je pokrenula veliki napad na osporavanu regiju Nagorno-Karabah, prema riječima armenskog ministarstva obrane, koje je izvijestilo o "žestokim borbama".
Vojska je krenula na regiju koju drže kršćanski armenski separatisti i sa sjevera i s juga, reklo je ministarstvo koje je dodalo da su srušena tri azerbajdžanska borbena zrakoplova.
Nije bilo moguće odmah provjeriti istinitost tih informacija.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/arm ... 18898.aspx
Challenger_

#4723 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Odoh. Već sat vremena valjam dragoj bombe da odgovaram na poslovne mailove. Ne ide više, jbg. Čitamo se, raja!

:sax:

:kiss:
sadie_forever

#4724 Re: Nagorno Karabah

Post by sadie_forever »

salik79 wrote: 03/10/2020 13:27
sadie_forever wrote: 03/10/2020 13:20

Odakle ti da imam nesto protiv Azera?! Imam protiv njihove vlasti.

Vole, je li?! O ovima govorim i u vezi njih sam ti postavio pitanje, pa bih te molio za odgovor:

A svrstavati se na neciju stranu samo i iskljucivo pripadnosti je haram.
platili ga vjerovatno saudijci ili nesto slicno,koliko ne volim sirenje siizma medju bosnjacima toliko ne volim ni saudijce koji su dosli kao p.. kad je sve zavrsilo da sire svoje ideologije,i da se prave kao da su oni tu oduvijek.

u ovom slucaju nije haram jer se radi o tome da ljudi zele svoju zemlju .

evo i ajatolah to zna:

https://www.yenisafak.com/en/news/khame ... on-3550404
Kikibombona

#4725 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

Škobo Habu wrote: 03/10/2020 13:31Lupaš gluposti. :-)

Koja će to država tvrditi da stoji iza svojih dobrovoljaca?

Rusi su itekako znali da njihovi građani ratuju u BiH. Neki od tih ruski dobrovoljaca su bili visoko rangirani u vojsci.
Pročitaj biografije onih što leže na sokolačkom vojnom groblju, pa onda nešto pričaj.
Ili, da ti sada objasnim na najjednostavniji mogući način. Nasi dobrovoljci su se borili protiv Sirije i Iraka u redovima ISIL-a i al-Kaide. Moje je duboko uvjerenje da Nasa drzava nema veze sa tim. Ti ljudi su otisli na svoju ruku. Da li smo mi znali da oni idu i da su tamo? ZNALI SMO. Da li ih je nasa drzava poslala? NIJE.

E sad, zamisli da je nasa vlast ORGANIZOVALA transport 10 000 dzihadista u Siriju, da ih je nasa drzava placala, logističkim opremala.

...

Ukljuci mozak jarane. Ovo sto radi Turska je drzavni terorizam.
Post Reply