Demokratska fronta Željko Komšić

Nikola Testa

#46451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nikola Testa »

Svaka politička diskusija je legitimna ali pričat da je HDZ bio nesto drugačiji 2006 nego danas je stvarno komično. To se zapravo zove propaganda. Sve političke razlike i probleme svesti na jednog čovjeka i poziciju u predsjedništvu može samo neko ko se ne razumije ili ko se pravi lud. 91 nije bilo Komsica pa su neki pravili paradržavu, davali ultimatume, povlačili buduće granice Hrvatske na prostoru BiH i onda vas par dodje nakon 30 godina i pravite nas budalama. Kažeš iskreno jes ja ne smatram da su Bošnjaci jednaki nama i da glas Bosnjaka ne treba vrijediti kao glas jednog Hrvata, bolji smo od Bošnjaka tačno pet šest puta, ne zato sto smo konstitutivni već što smo to tenkovima postigli. Pa da onda pričamo kao ljudi. Cuj glaso za SDP, bio je i Dodik u reformistima, vid ga sad. Vi vodite propagandu na jebenom forumu, ne može niže nikako.
Nikola Testa

#46452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nikola Testa »

2006 kad je kao hrvatska politika bila slaba, i na korak da potpise sve ustavne promjene koje odgovaraju Bošnjacima, što nam britki Milović sugeriše, dva HDZ su imala 5 od 5 mjesta u domu naroda Bosne i Hercegovine koji inace bira Dom naroda Federacije. :lol: Znaci apsolutna kontrola, sa nekih 110 000 glasova. Ovaj sistem ne dozvoljava odnosno ne omogućava nikakve političke promjene, samo preslagivanje unutar jednog nacionalnog korpusa i tako u vječnost. Takva država nema šansu da opstane, dal će propast za deset, pedeset ili sto godina nije važno, propašće sigurno. Zato iskoristit rupe Izbornog zakona, poslat HDZ na klupu pa će onda možda i sjest da pregovaraju.
512MB

#46453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Ko će ovu kmeku još 6 godina izdurat :)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#46454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Prije proteklih općih izbora pozvali ste građane da podrže Željka Komšića, iako je stranka čiji ste predsjednik bili kao kandidata nudila Borišu Falatara. Argumentacija vam je bila da je neophodno pobijediti Dragana Čovića, a da Komšić ima najbolje šanse za to. Dvije godine je prošlo od tada, šta danas mislite o vašem izboru?

GRATZ: Sad sam u taj izbor sigurniji nego što sam bio tada. Je li mislite da bi se Boriša Falatar izborio za ANP? Mislite da bi on mogao trpiti napade, prijetnje i pritiske kakve trpi Željko Komšić od strane mostarskog a i zagrebačkog HDZ-a, i da bi ostao pri svom stavu? Da bi se smio suprotstaviti Miloradu Dodiku, a istovremeno čuvati stražu da nam preko noći plemenski lideri ne dogovore izborni zakon kakav Čović želi?

Ja protiv Boriše Falatara nisam imao ništa, činio mi se kao pristojan i fin momak, ali nemojte da se šprdamo sa ozbiljnim stvarima.

Da ne okolišam, ja sam se sa Željkom Komšićem vidio možda dva puta u životu, zadnji put prije više od pet godina. Nikada nismo bili u istoj stranci, pa ni u koaliciji. Niti sam ja šta dobio od njega, niti je on od mene. Osim mog glasa na proteklim izborima. I glasa koji ću mu opet dati 2022. godine ako istraje u ovoj borbi oko NATO integracija i Izbornog zakona. Imam li zamjerki na neke njegove poteze? Stotinu. Ali još nikad nije donio odluku koja je bila protiv Bosne i Hercegovine, a mnoge takve je zaustavio.
možda je dennis gratz pratio forum i moje ranije natpise. u kampanji sam ovo više puta napisao, a nedavno u prepisci sa hdzovcem novakom ponovio.

na necacionalnim strankama je obaveza da nadju zamjenu za komšića, do tada, jedini izbor je komšić.
Novak20

#46455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Može se i tako gledati kao što gledaju esdeaovac malakah ili bivši političar Denis Gratz. Ja stvari na bh političkoj sceni gledam na drugi način i ne sekiram se zbog toga jer ne živim od politike i za politiku.

Komšić jeste projekt koji ima duplo ili više od duplo glasova od svoje stranke DF. I upravo zbog toga nema i ne traži političku moć kojom će se zajedno sa drugim "građanskim i ljevičarskim" strankama suprostaviti svim nacionalnim strankama i konceptima pa tako i onom esdeaovskom. On je izabrao "lakši put" odnosno da služi bošnjačkoj nacionalnoj viziji BiH i SDA. Posljedica njegovog rada je vidljiva u KS. Umjesto da se na svim nivoima obara najjača nacionalistička noga tronošca - SDA, pa da se onda režu one preostale sa pozicije istinske građanske i sekularne politike, Komšić bira da služi jednom nacionalizmu protiv druga dva. Istovremeno radeći protiv onih koji se danas ili sutra mogu suprostaviti kriminaliziranoj SDA.

Uostalom, Markovina je to bolje objasnio od mene.

https://pescanik.net/trajni-status-quo-u-bih/
Prije nego pređemo na analizu konkretnog slučaja, čitatelje vrijedi uputiti da se u Bosni i Hercegovini trenutačno sukobljava pet političkih vizija budućnosti. To su tri nacionalističke vizije, potom vizija državotvornog nacionalizma i na kraju vizija iskrenog i modernog građanskog društva. Četiri su pozicije posve jasne, ali je državotvorni nacionalizam s obzirom na teško prihvaćanje činjenice da on doista postoji, još uvijek bazično neosviješten.
Pogubnost tog državotvornog nacionalizma je u tome što on sebe uopće ne doživljava kao nacionalizam, nego kao nešto posve normalno, racionalno i očekivano, pa se onda ili iskreno čudi, ili s vremenom počinje aktivno mrziti sve one koji ne dijele oduševljenost prema državnim simbolima i mitovima. Glasovi koje je Željko Komšić dobio na izborima mahom su izraz ovog osjećaja, uz naravno dio glasova istinskih bošnjačkih nacionalista te dijela Hrvata ljevičara kojima je HDZ-a preko glave. Međutim, naivnost ovakvog izbora leži u odbijanju prihvaćanja činjenice da Komšićev ulazak u predsjedništvo neće ništa promijeniti, kao što nije ni ranije, osim što će dodatno ojačati Dragana Čovića i HDZ
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#46456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

a zasto ne bi svi zajedno rezali sda i hdz. npr da vec na sljedecim izborima se izbore za 6-7 hrvata u domu naroda fbih? trenutacno je tu najveca kocnica formiranja vlade fbih. to treba biti prioritet i onda da i sda i hdz u duetu obore. a uz to komsic dobije jos jedan mandat u predsjednistvu.
BHCluster

#46457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

malakh wrote: 03/10/2020 00:17 a zasto ne bi svi zajedno rezali sda i hdz. npr da vec na sljedecim izborima se izbore za 6-7 hrvata u domu naroda fbih? trenutacno je tu najveca kocnica formiranja vlade fbih. to treba biti prioritet i onda da i sda i hdz u duetu obore. a uz to komsic dobije jos jedan mandat u predsjednistvu.
Prosli put mu Jugoslav Cirilicar napravi samo takvu kampanju, a ovaj put je za to izgleda zaduzen Milanovic. :mrgreen:
Point.

#46458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Jadni su i komični u svom pokušaju blaćenja Željka Komšića. Čovjek se izjasnio kao Hrvat, izabran je prema važećem izbornom zakonu sa najviše glasova u izbornoj jedinici Federacija BiH. I tu se sva priča završava.

Kakva ubleha je ova priča petokolonaša i kvislinga iz UZP stranke HDZ.
Novak20

#46459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Ma ja ba.

Čekaj ovo dvije godine, čekaj ono šest godina, samo sa ovaj ono, a ovaj ovo i poklopiće se karte. Ako netko ne izvuće keca iz rukava.

Rahat patnja, a život prođe u obećanjima šupaka koji da nije politike ne bi za kruha imali.

Narod pravi i čini državu, Država ne pravi i ne čini narod. A narod onaj domicilni ode. Neće da čeka.
malakh

#46460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Novak20 wrote: 03/10/2020 01:15
Rahat patnja, a život prođe u obećanjima šupaka koji da nije politike ne bi za kruha imali.
napisa i na izborima zaokruži dragana čovića. provjerenog i vrijednog radnika koji je uspješan bez politike. :lol: :lol:
Škobo Habu

#46461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

balks wrote: 02/10/2020 15:52
Koliko me sjećanje služi a bio sam mlad, bio ljut jer je propao travanjski paket :D
Vidim da niste uopće svjesni koliko ljudi koji su te 2006.godine jebali sve živo HDZ-u okrenuli prema istom.
Kod nas tada suvereno vladao NHI, HDZ imao dva vijećnika, a sad suvereno vlada nikada jači, sve na priči o ŽK.
Čestitam!
Protiv "Aprilskog paketa" je prva ustala Biskupska konferencija u BiH. Čak i neki od HDZ-ovaca. Kratko ti pamćenje.

Te 2006. godine izbor Komšića nije uopšte bio tako tragičan kako tvrdiš. Tek nakon njegovog re-izbora započinje to o čemu ti govoriš.
Novak20

#46462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

malakh wrote: 03/10/2020 01:34
napisa i na izborima zaokruži dragana čovića. provjerenog i vrijednog radnika koji je uspješan bez politike. :lol: :lol:
Nemam ambiciju da tvrdim koga si ti zaokružio.

Ja sam zaokružio Falatara ako te baš interesira.
Škobo Habu

#46463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

"Pitanje premještanja ambasade BiH u Jerusalem ocijenio sam malom cijenom za veliku dobit koju bi BiH mogla da dobije od SAD-a, kojima je izraelsko pitanje konstanta vanjske politike. Druga dva člana Predsjedništva vole da se hvale da su prijatelji SAD, sve dok ih ne dovedete pred konkretan čin da to i pokažu. I tako se otkrije da u stvari govore jedno, a rade drugo. Komšićev zahtjev da se raspravlja o priznanju nezavisnosti Kosova vidim kao inat politiku na kojoj sam mu zahvalan. Nije bilo drugog načina da BiH i zvanično zauzme stav o Kosovu, a da neko ne pokrene pitanje priznanja u Predsjedništvu BiH. Glupo bi bilo da sam to uradio ja, pa glasao protiv. Ovako je Komšić uradio fenomenalnu stvar za nas. Imat ćemo odluku da BiH ne priznaje Kosovo i zvanično i konačno", poručio
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-k ... /201003008

Možemo misliti šta god hoćemo o Dodiku, no on je ipak nekoliko levela iznad glupana Komšića koji za savjetnike ima još gluplje od sebe.
mayab

#46464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mayab »

Taj dodik jei zdajnički smrad, zaboli njega za BiH i sve ljude u BiH , evo šta je njemu važno
Ovako je Komšić uradio fenomenalnu stvar za nas. Imat ćemo odluku da BiH ne priznaje Kosovo i zvanično i konačno", poručio je.
Tako se bolje i dublje uvači Aci
Škobo Habu

#46465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

mayab wrote: 03/10/2020 09:39 Taj dodik jei zdajnički smrad, zaboli njega za BiH i sve ljude u BiH , evo šta je njemu važno
Ovako je Komšić uradio fenomenalnu stvar za nas. Imat ćemo odluku da BiH ne priznaje Kosovo i zvanično i konačno", poručio je.
Tako se bolje i dublje uvači Aci
Nije fazon u tome, već što ih je obojicu Dodik majstorski nameračio da oni potegnu priznanje Kosova, a on stavi veto.

I pri tome sebi upiše dodatne političke bodove kod biračkog tijela.

Zato je i tvrdim da Presjedništvo uopšte nije tako bitno koliko to tvrde dežurni bošnjački moralisti. Kada imaš strategiju onda ti po tom pitanju ne mogu ništa ni Džaferović, ni Komšić. Đabe jedan na prema dva, ako imaš nasuprot sebe diletante.
kritikos

#46466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

Image

Sva politika ZK sa savjetnicima se svodi na prazne samoudarce besmislenih izazova :lol:
Novak20

#46467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

kritikos wrote: 03/10/2020 10:20 Image

Sva politika ZK sa savjetnicima se svodi na prazne samoudarce besmislenih izazova :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
malakh

#46468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Novak20 wrote: 03/10/2020 08:23
malakh wrote: 03/10/2020 01:34
Nemam ambiciju da tvrdim koga si ti zaokružio.

Ja sam zaokružio Falatara ako te baš interesira.
partija koja je predložila falatara, a pretpostavljam i on sam, se protive svemu što si u prethodnim postovima iznosio.

zaokružio komšića, nije tajna, i opet ću na sljedećim izborima.
Novak20

#46469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

malakh wrote: 03/10/2020 12:30
partija koja je predložila falatara, a pretpostavljam i on sam, se protive svemu što si u prethodnim postovima iznosio.

Naravno da znam za što se zalažu Falatar i stranka mu. Oni to ne kriju ali imaju obraza otići među Hrvate da im kažu što misle. Bez prijetnji, udaranja po prstima i koalicije sa SDA/HDZ.

Izbori su tu da se netko zaokruži. Ako imaš osobnog interesa, onda još bolje za tebe.
malakh

#46470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Novak20 wrote: 03/10/2020 13:10
malakh wrote: 03/10/2020 12:30

Naravno da znam za što se zalažu Falatar i stranka mu. Oni to ne kriju ali imaju obraza otići među Hrvate da im kažu što misle. Bez prijetnji, udaranja po prstima i koalicije sa SDA/HDZ.

Izbori su tu da se netko zaokruži. Ako imaš osobnog interesa, onda još bolje za tebe.
jos mi samo reci da si razocaran u komsica zbog obaranja vlade ks :lol:
Novak20

#46471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

malakh wrote: 03/10/2020 14:37
Ma hajte, molim vas.

Kada se jednom uvjerim da je netko shupak onda me takav više nikada ne može razočarati. :lol:
malakh

#46472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Novak20 wrote: 03/10/2020 14:42
malakh wrote: 03/10/2020 14:37
Ma hajte, molim vas.

Kada se jednom uvjerim da je netko shupak onda me takav više nikada ne može razočarati. :lol:
ali hdz ne bjezi da mu i to fakturira. to sam primijetio. fascinantno.
Novak20

#46473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

I Srbi uzeli na trehu Komšića. Valja opet udarati po prstima.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... msicu.html
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik možda u pravu kada je rekao da je član Predsjedništva Željko Komšić zahtjevom za glasanje o nezavisnosti Kosova na Predsjedništvu BiH uradio fenomenalnu stvar za Srbe.

- Možda je u tom smislu i Milorad Dodik u pravu da je dobro da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo ko šta zaista stvarno i iskreno misli - rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije u Beogradu.

Vučić je napomenuo kako je uvijek govorio o neophodnosti poštivanja teritorijalnog integriteta BiH.

- Ali, kada imate dvojicu-trojicu čelnika BiH, koji sladostrasno mirno i otvoreno govore o tome kako su za priznanje nezavisnosti Kosova, onda vam oni u svakom trenutku pokazuju šta misle o vašoj zemlji, pokazuju da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio - naglasio je Vučić.

On je rekao da Srbija svoju politiku prema BiH neće da mijenja, ali da on ne mora više da govori onako kako bi izgledalo da se stalno zbog nečega pravda, jer su oni svojim ponašanjem jasno rekli Srbima šta misle o njima, odnosno o Srbima u Srbiji i Srbima u BiH.

- Hvala im na tome da su to pokazali, da bar nemam nikakvih moralnih obaveza, ne moram da reagujem i ponavljam stvari koje sam hiljadu puta ponovio - dodao je Vučić.

Dodik je za "Srpskainfo" rekao da Komšićev zahtjev da se raspravlja o priznanju nezavisnosti Kosova vidi kao inat politiku na kojoj mu je zahvalan te da nije bilo drugog načina da BiH i zvanično zauzme stav o Kosovu, a da neko ne pokrene pitanje priznanja u Predsjedništvu BiH.

On je dodao da je Komšić uradio fenomenalnu stvar, jer će postojati odluka da BiH ne priznaje Kosovo i zvanično i konačno.
BHCluster

#46474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 03/10/2020 17:00 I Srbi uzeli na trehu Komšića. Valja opet udarati po prstima.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... msicu.html
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik možda u pravu kada je rekao da je član Predsjedništva Željko Komšić zahtjevom za glasanje o nezavisnosti Kosova na Predsjedništvu BiH uradio fenomenalnu stvar za Srbe.

- Možda je u tom smislu i Milorad Dodik u pravu da je dobro da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo ko šta zaista stvarno i iskreno misli - rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije u Beogradu.

Vučić je napomenuo kako je uvijek govorio o neophodnosti poštivanja teritorijalnog integriteta BiH.

- Ali, kada imate dvojicu-trojicu čelnika BiH, koji sladostrasno mirno i otvoreno govore o tome kako su za priznanje nezavisnosti Kosova, onda vam oni u svakom trenutku pokazuju šta misle o vašoj zemlji, pokazuju da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio - naglasio je Vučić.

On je rekao da Srbija svoju politiku prema BiH neće da mijenja, ali da on ne mora više da govori onako kako bi izgledalo da se stalno zbog nečega pravda, jer su oni svojim ponašanjem jasno rekli Srbima šta misle o njima, odnosno o Srbima u Srbiji i Srbima u BiH.

- Hvala im na tome da su to pokazali, da bar nemam nikakvih moralnih obaveza, ne moram da reagujem i ponavljam stvari koje sam hiljadu puta ponovio - dodao je Vučić.

Dodik je za "Srpskainfo" rekao da Komšićev zahtjev da se raspravlja o priznanju nezavisnosti Kosova vidi kao inat politiku na kojoj mu je zahvalan te da nije bilo drugog načina da BiH i zvanično zauzme stav o Kosovu, a da neko ne pokrene pitanje priznanja u Predsjedništvu BiH.

On je dodao da je Komšić uradio fenomenalnu stvar, jer će postojati odluka da BiH ne priznaje Kosovo i zvanično i konačno.
Ipak Covic bolje odgovara velikosrpskoj politici. :lol:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/171 ... msica.html
Vučić očigledno žali što je Komšić eliminirao Čovića iz Predsjedništva BiH baš u trenutku kada je lider HDZ-a usred Beograda javno nudio Vučiću da vodi vanjsku politiku BiH prema Kosovu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Milorad Dodik možda bio u pravu kada je rekao da je Željko Komšić zahtjevom za glasanje o nezavisnosti Kosova na Predsjedništvu BiH uradio fenomenalnu stvar za Srbe.

- Možda je u tom smislu i Milorad Dodik u pravu, dobro je da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo ko šta zaista stvarno i iskreno misli - rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije u Beogradu.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u pravu je, međutim, tek u dijelu kada govori o tome da treba ogoliti političke stavove. Zamjeranjem Komšiću,Vučić je ogolio i svoju i Dodikovu antievropsku politiku.

Evo i kako.

Naime, Komšićev zahtjev za priznavanjem države Kosovo nije ništa drugo nego poštivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je država Bosna i Hercegovina potpisala s Evropskom unijom. Potpisivanjem tog sporazuma država Bosna i Hercegovina se obavezala da će svoju vanjsku politiku usklađivati s vanjskom politikom Evropske unije. Kako to Bosna i Hercegovina čini i po pitanju (ne)premještanja Ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem, čemu se EU protivi, tako bi isto, poštivajući spomenuti sporazum, trebala činiti i kada je riječ o priznanju države Kosovo.

Predsjednik Srbije, kao pravnik, sigurno zna šta znače međunarodni sporazumi i to da se oni moraju poštivati. Ipak, uprkos tome, Vučić otvoreno, preko svog poslušnika Milorada Dodika, gura BiH na antievropski kolosijek.

Osim toga, potpuno je netačno da odluka Narodne skupštine RS-a o zaštiti vitalnog entitetskog interesa ima ikakve veze s činom (ne)priznanja Kosova od države Bosne i Hercegovine, jer Predsjedništvo Bosne i Hercegovine odmah poslije toga, već na prvoj sljedećoj ili bilo kojoj narednoj sjednici, kao tačku dnevnog reda ponovo može staviti pitanje priznanja države Kosovo.

Jasno je da se glasanjem u NSRS taj proces uopće ne zaustavlja niti je time donesen konačan stav države BiH po pitanju priznanja države Kosovo, kako to Dodik i Vučić manipulativno nastoje prikazati u javnosti.

Nota bene; ni Savezna republika Jugoslavija svojevremeno nije željela priznati ni Hrvatsku ni Bosnu i Hercegovinu u zatečenim grancama 1992. godine, iako su to učinile sve države EU i ogromna većina država Ujedinjenih nacija. To je, na koncu, uradila i SR Jugoslavija, uprkos činjenici da su se tome usprotivili srpski radikali, predvođeni Šešeljem, Nikolićem i Vučićem.

Nakon posljednjih izjava Dodika i Vučića, zapravo jedini koji može biti zadovoljan je Komšić, jer su Dodik i Vučić ti koji su za Bosnu i Hercegovinu uradili "fenomenalnu stvar": pokazalo se da je Komšićeva vanjska politika u skladu s vanjskom politikom EU, a Dodikova i Vučićeva nije.

Vučić očigledno žali što je Komšić eliminirao Čovića iz Predsjedništva BiH baš u trenutku kada je lider HDZ-a usred Beograda javno nudio Vučiću da vodi vanjsku politiku BiH prema Kosovu.

Maske su, kako reče Vučić, uistinu pale.
...sad moze i jedno lagaHno KMEEEEEEEE.
kluz franjo

#46475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Potpuna metastaza svih tzv. "patriJotskih" politika uz prateće raspadanje svega čega se dotaknu.
Da je Somalija kojim slučajem na evropskom kontinentu bila bi BiH.

Ovi ljudi, njihove stranke, pokreti, koalicije i njihove "vođe" ni prezira nisu vrijedni, a kamoli glasa na izborima.
Za novo Vijeće ministara glasali su: Denis Zvizdić (SDA), Nebojša Radmanović (SNSD), Borjana Krišto (HDZ), Nikola Lovrinović (HDZ), Mijo Matanović (HDZ), Alma Čolo (SDA), Halid Genjac (SDA), Edin Mušić (SDA), Safet Softić (SDA), Adil Osmanović (SDA), Predrag Kožul (HDZ), Darijana Filipović (HDZ), Snježana Novaković Brusać (SNSD), Obren Petrović (SNSD), Vojin Mitrović (SNSD), Staša Košarac (SNSD), Nermin Mandra (SDA), Šemsudin Dedić (SDA), Šemsudin Mehmedović (SDA), Jakov Galić (SP), Dženan Đonlagić (DF), Zlatan Begić (DF), Vlatko Glavaš (DF), Mirsad Kukić (PDA), Enver Bijedić (SD), Edita Đapo (SBB), Dragan Bogdanić (SNSD), Nenad Stevandić (US) i Nenad Nešić (DNS).
Post Reply