mc-twin wrote: ↑05/10/2020 10:38
Imas Samsung Q70T 55" on je oko 1700KM.Njemu je peak brightnes 500,ima hdmi 2.1,nizak input lag (9) msc,VRR/FreeSyncdobar kontrast i 120Hz.Sve ono sto je tebi bitno.Racunaj i da ima 20W zvucnik pa bi ti vjerovatno trebao sounbar.Imas i Sony XH90 on je nesto skuplji i bolji zbog same led tehnologije.Cini mi se da je oko 2300KM,pa ako ti nije frka mozes zacekati znizenja.On bio ove dodatke trebao dobiti putem update-a.Takodjer imas i alternativu u LG Nano cell modelima,ali im je kontrast uzasan zbog IPS panela.Samim tim i slika im nije nesto.
Ovaj samsung mi se cini zanimljiv a dobra mu i cijena, pogotovo me iznenadjuje hdmi 2.1, samo ne znam mogu li ga postaviti u sobi, malo sam tu s prostorom ogranicen pa moram pogledati bil mogao kakav drugi raspored. Hvala ti svakako.
Nego moze li neko licno misljenje u vezi ovog peak brightness, da li bi 500 nits bilo zadovoljavajuce da je bar neki prihvatljiv nivo HDR slike? Nekako me trenutno vise privlaci koliko-toliko dobar HDR nego hdmi 2.1, iako ni to nije na domet.
Evo sta pise bas za taj model u vezi HDR na rtings: "Mediocre HDR peak brightness. Again, except for darker 2% window caused by the TV's CE dimming, the brightness doesn't vary much when displaying different content. This is bright enough to deliver an okay HDR experience in dark rooms, but it won't look significantly different from SDR content in brighter environments
We measured the peak brightness using the 'Movie HDR' Picture Mode, with the backlight and contrast set to maximum."
Ako oni kazu da je OK HDR u tamnim sobama onda mislim da bi mi bilo dovoljno, svakako vecinom igram po noci.
"The Q70T has a good HDR color gamut. It has excellent coverage of the widely used DCI P3 color space but its coverage of the wider Rec 2020 is mediocre. The 'Movie' EOTF follows the target curve fairly well until the roll-off, although 'Game' mode appears darker in general, as you can see here.
If you find HDR too dim, you can make it brighter by setting Brightness and Contrast to maximum, set ST.2084 to maximum, and set Contrast Enhancer to medium."
Vidim da q60t ima verzija od 50" za 1319KM, cini se da je dosta slican ovom q70t samo sto izgleda nema hdmi 2.1.