kako ti znaš da su se povukli, odnosno da nisu ni pokušali?
SDP
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#61826 Re: SDP
-
belfy
#61827 Re: SDP
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#61829 Re: SDP
ako se pitamo sto je sdp u sarajevu obicna kiflina marioneta, pa odgovor je jednostavan. radi se pravim kriminalcima koji nikome ne mogu prigovoriti i koji zbog vlasti moraju slijepo pratiti dinu, jer se u suprotnom nikada vlasti i ne bi docepali.
-
Patton44
#61830 Re: SDP
Sto je i NS marioneta, nisu i oni zar kriminalci.
- malakh
#61831 Re: SDP
nisu oni marionete. ljudi imaju totalnu drukciju percepciju. posteni su, vode drukciju politiku, ako pogrijese, isprave se i imaju svoje ciljeve, koji su uvijek realni. cilj im je bio da dobiju kandidata za nacelnika centra, jer su tu mozda i najjaci i imaju dobrog kandidata i ostalo su prepustili nipu, jer nisu imali ambicije kandidirati na slijepo.
ljudi iz sdpa su totalno drukciji. gladni su i zeljni vlasti, a uz to i kriminalni. skoro sve afere sestorke su vezane iskljucivo za sdp, a one najvece pogotovo. i zbog toga sto su kriminalni, a ostali u cetvorci to znaju, su i izgubili sve argumente za pregovore. to se vidjelo na kandidaturama za lokalne izbore, iako su svoju bazu pokusali smiriti izvalom da ce bogic biti kandidat za gradonacelnika (danas saznam da je to laz), a tek ce se to vidjeti kada krenu pregovori oko nove vlade ks.
-
Patton44
#61832 Re: SDP
Kad vec nisu marionete,sta ih onda povezuje sa ovim i ovakvim SDP-om kakvim ga ti opisa.malakh wrote: ↑01/10/2020 18:02nisu oni marionete. ljudi imaju totalnu drukciju percepciju. posteni su, vode drukciju politiku, ako pogrijese, isprave se i imaju svoje ciljeve, koji su uvijek realni. cilj im je bio da dobiju kandidata za nacelnika centra, jer su tu mozda i najjaci i imaju dobrog kandidata i ostalo su prepustili nipu, jer nisu imali ambicije kandidirati na slijepo.
ljudi iz sdpa su totalno drukciji. gladni su i zeljni vlasti, a uz to i kriminalni. skoro sve afere sestorke su vezane iskljucivo za sdp, a one najvece pogotovo. i zbog toga sto su kriminalni, a ostali u cetvorci to znaju, su i izgubili sve argumente za pregovore. to se vidjelo na kandidaturama za lokalne izbore, iako su svoju bazu pokusali smiriti izvalom da ce bogic biti kandidat za gradonacelnika (danas saznam da je to laz), a tek ce se to vidjeti kada krenu pregovori oko nove vlade ks.
Dobre sanse su imali i u Novom Sarajevu,gledajuci zadnje izbore.
- malakh
#61833 Re: SDP
u ovom trenutku ih povezuje zajednicko djelovanje protiv sda, sto je dovoljno da se neke razlike zanemare. naravno, uz pozornije pracenje kadrova sdpa u buducnosti.
-
Patton44
- Veigar
#61836 Re: SDP
Ne znam meni ova parijcalna koalicija NS i SDP-a nikako ne miriše na dobro, moglo bi se desit da u TK SDP zamre totalno.
- Veigar
-
Škobo Habu
- Veigar
#61840 Re: SDP
Ajmo realno.Škobo Habu wrote: ↑02/10/2020 10:07SDP u TK je spao na Imamovića koji je u mnogo čemu već postao impotentan političar.
Sarajevski SDP je dobrano zajebao SDP na TK zabranivši koaliciju za ulazak u vlast na TK obećavajući neke nove momente, koalicije i šta ti ja znam i nakon toga ponovo zabija kajlu SDP-u na TK dozvolivši ovu parcijalnu koaliciju gdje su zažmirili na očiglednu provokaciju NS-a prema SDP-u na TK. iz toga možeš samo donijeti jedan zaključak, boli njih u Sarajevu ona stvar šta će se desiti sa SDP-om u drugim kantonima, entitetima. NS je tu majstorski odigrao i sad lagano ubiru političke poene vis-avi toga. Zato predviđam raspad SDP-a na TK ako se desi da SDP izgubi Gračanicu i Tuzlu, što je veoma moguće.
edit:
Najžalosnije u svemu tome je to što neće NS uzet Gračanicu i Tuzlu već SDA uz pomoć NS-a (Da li namjerno pomažu SDA ili slučajno nisam siguran)
-
Spektakluk
#61841 Re: SDP
Malo se zaboravlja da je na onom prelaznom kongresu upravo TZ delegacija glasala za Nikšića, a protiv Bešlagića. Smai su otvorili tu Pandrinu kutiju. Dvojac Imamović/Bijedić (tada su bili u velikoj ljubavi) je procijenio da je Bešlagić opasnost.
Prema toma, sami pali, sami se ubili!
https://avaz.ba/vijesti/bih/150838/mrtv ... drugi-krug
- Veigar
#61842 Re: SDP
Ima i ta pa vidimo dokle je dovelo to preseravanje, tako da nakon ovih izbora svašta je moguće da se desi na TKSpektakluk wrote: ↑02/10/2020 10:31 Malo se zaboravlja da je na onom prelaznom kongresu upravo TZ delegacija glasala za Nikšića, a protiv Bešlagića. Smai su otvorili tu Pandrinu kutiju. Dvojac Imamović/Bijedić (tada su bili u velikoj ljubavi) je procijenio da je Bešlagić opasnost.
- malakh
#61843 Re: SDP
mislim da ne postoji ni teoretska sansa da imamovic izgubi. svi su, vise manje svjesni toga i zato nasa stranka i ima kandidata u tuzli.
mislim da je slicna situacija i u gracanici.
mislim da je slicna situacija i u gracanici.
- Bosanski_kralj
#61844 Re: SDP
I naravno izostaviš činjenicu da su upravo Imamović, Bećirević i mnogi drugi iz tuzlasnog SDPa na čuvenij sjednici GO bili izričito protiv koalicije sa SDAVeigar wrote: ↑02/10/2020 10:13Ajmo realno.Škobo Habu wrote: ↑02/10/2020 10:07SDP u TK je spao na Imamovića koji je u mnogo čemu već postao impotentan političar.
Sarajevski SDP je dobrano zajebao SDP na TK zabranivši koaliciju za ulazak u vlast na TK obećavajući neke nove momente, koalicije i šta ti ja znam i nakon toga ponovo zabija kajlu SDP-u na TK dozvolivši ovu parcijalnu koaliciju gdje su zažmirili na očiglednu provokaciju NS-a prema SDP-u na TK. iz toga možeš samo donijeti jedan zaključak, boli njih u Sarajevu ona stvar šta će se desiti sa SDP-om u drugim kantonima, entitetima. NS je tu majstorski odigrao i sad lagano ubiru političke poene vis-avi toga. Zato predviđam raspad SDP-a na TK ako se desi da SDP izgubi Gračanicu i Tuzlu, što je veoma moguće.
edit:
Najžalosnije u svemu tome je to što neće NS uzet Gračanicu i Tuzlu već SDA uz pomoć NS-a (Da li namjerno pomažu SDA ili slučajno nisam siguran)
-
Škobo Habu
#61845 Re: SDP
Nije tu niko nikoga zajeb'o, već se Imamović nije mješao u sarajevski atar, baš ako što se nisu ni ovi iz Sarajeva mješali u njegov.Veigar wrote: ↑02/10/2020 10:13
Ajmo realno.
edit:
Kriza u SDP je evidentna odavno. Od raskola sa Lagumdžijom ta stranka stagnira i jedino što zna iznjedriti su konformisti ili karijeristi.
Ko normalan može pojmiti da je jedan Bećirević, sa poslaničkim držanjem seoskog učitelja, ili jedan Mašić sa tipičnom esdepeovskom demagogijom, predstavljaju socijaldemokratiju u ovoj zemlji?
Ili, pak, omladinac Čengić?
Oni su svjetlosnim godinama daleko od svakodnevne problematike prosječnog građanina ove zemlje. To su najobičniji stranački karijeristi koji ništa drugo u životu nisi radili osim što su svoj put krčili kroz razne stranačke odbore i poslaničke klupe.
-
Maliodmene
#61846 Re: SDP
Koliko god mrzili Cengica, momak radi fenomenalan posao i svaki dan prica o problemima unutar drzave.
SDP u Tz i Gracanici ne moze izgubit da su jos 3 NS-a tu.
- Veigar
#61847 Re: SDP
I ja sam bio protiv koalicije sa SDA-om, jer sam mislio da će SDP, NS i NP ići zajedno na svim nivoima na predstojeće lokalne i opće izbore, reko evo konačno se opozicija dohavizala i krenula zajednički i onda hladan tuš sa ovim kandidaturama u Gračanici i Tuzli od strane NS, nije bio ni pokušaj dogovora između SDP-a i NS vezano za kandidate.Bosanski_kralj wrote: ↑02/10/2020 12:29I naravno izostaviš činjenicu da su upravo Imamović, Bećirević i mnogi drugi iz tuzlasnog SDPa na čuvenij sjednici GO bili izričito protiv koalicije sa SDAVeigar wrote: ↑02/10/2020 10:13Ajmo realno.Škobo Habu wrote: ↑02/10/2020 10:07
SDP u TK je spao na Imamovića koji je u mnogo čemu već postao impotentan političar.
edit:
Ajmo realno čije glasove će NS uzeti na predstojećim izborima neće od SDA sigurno, to svi znamo, nešto malo neodlučnih ali većinom će Bešlagić i Čamdžić pobrati glasove koje je inače uzimao SDP. Tako da ako se desi da SDP izgubi u Tuzli i Gračanici, defitnivno će se unutar SDP-a u TK ceh isplatiti NS-u. Jedino ako se neko čudo ne desi pa bude velika izlaznost, u što čisto sumnjam.
edit:
P.S.
Nadam se da griješim u procjeni btw.
-
Škobo Habu
#61848 Re: SDP
Ko ga mrzi?Maliodmene wrote: ↑02/10/2020 13:02 Koliko god mrzili Cengica, momak radi fenomenalan posao i svaki dan prica o problemima unutar drzave.
Boldano nema potrebe ni komentarisati. Svaki dan priča...
- cadburry
#61849 Re: SDP
A sta, po tebi, treba da radi jedan zastupnik u Parlamentu? I Cengic ima jos 97 kolega u federalnom parlamentu. Koji je to zastupnik, po tebi, bolji od Cengica? Od kojeg su gradjani FBiH imali vise koristi?Škobo Habu wrote: ↑02/10/2020 14:44Ko ga mrzi?Maliodmene wrote: ↑02/10/2020 13:02 Koliko god mrzili Cengica, momak radi fenomenalan posao i svaki dan prica o problemima unutar drzave.
SDP u Tz i Gracanici ne moze izgubit da su jos 3 NS-a tu.![]()
Boldano nema potrebe ni komentarisati. Svaki dan priča...![]()
-
Škobo Habu