Demokratska fronta Željko Komšić

herzegowac

#46426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by herzegowac »

Karakterizirati nekoga je sasvim normalno. Komsic i jeste parazit. Nazivati nekoga "Zoki" kao da je ovce cuvao sa njime je samo pokazivanje koliki si mahalas, uz to sto i sramotis zemlju koju predstavljas.
Nikola Testa

#46427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nikola Testa »

herzegowac wrote: 01/10/2020 23:16 Karakterizirati nekoga je sasvim normalno. Komsic i jeste parazit. Nazivati nekoga "Zoki" kao da je ovce cuvao sa njime je samo pokazivanje koliki si mahalas, uz to sto i sramotis zemlju koju predstavljas.
Citavu državu nazvati Yugom koji eto može i da se kreće ako mu naspeš goriva a politiku jednog naroda zulumom, aludirajući na Osmanlije je ok? meni to puno gore zvuči nego ovo što si ti spomenuo.
Novak20

#46428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Udara Komšić ali udaraju i njega. Počelo šaketanje. Mini Šengen propade u startu ako se pod hitno ne pojave neke pare. Može i od MMF. :D

https://www.dnevnik.ba/vijesti/dacic-o- ... upa-hrvate
Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić reagirao je na izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, navodeći da Komšić ne samo da ima krizu identiteta, jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje javnost, optužujući Dačića da proklamira srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BiH.

„Gdje i kada sam ja to, Komšiću, pozivao na borbu protiv BiH? I zašto bih, kad Srbija stalno poziva na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Ali, BiH kao države ravnopravnih naroda i entiteta, a ne islamske džamahirije kako tvoj ajatolah Džaferović proklamira u programu SDA“, istakao je Dačić u pisanoj izjavi za Tanjug, prenosi Sputnik.

Dačić je rekao da Bosni i Hercegovini ne prijeti opasnost od njega, već od Komšićevog lažnog predstavljanja kao „Hrvata po mjeri Bošnjaka“, zbog čega je, kaže, i nastala kriza u odnosima sa Hrvatskom.

„Zato i ne žele da te vide ni u Zagrebu, ni Hrvati u BiH. Možeš samo sa nekog minareta da bljuješ laži o tome kako Srbi i Hrvati ruše BiH“, dodao je Dačić.

On je poručio da BiH nikad neće biti islamska država, pa makar i sa „lažnim hrvatskim kolovođom“, već samo država ravnopravnih naroda, i Srba i Hrvata, a ne samo Bošnjaka.

Komšić je ranije danas optužio šefa srpske diplomacije, pozivajući se na medijske navode, da proklamira srpsko-hrvatsko jedinstvo „u borbi protiv BiH“
Last edited by Novak20 on 01/10/2020 23:23, edited 1 time in total.
herzegowac

#46429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by herzegowac »

Naravno da je ok. Od kada Sarajevu smeta da se BiH s Jugoslavijom usporedjuje? To je sve politika. Ovakav govor Komsica je za kafane, sto ne cudi jer je intervju vjerojatno i dao iz kafane.
Nikola Testa

#46430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nikola Testa »

herzegowac wrote: 01/10/2020 23:22 Naravno da je ok. Od kada Sarajevu smeta da se BiH s Jugoslavijom usporedjuje? To je sve politika. Ovakav govor Komsica je za kafane, sto ne cudi jer je intervju vjerojatno i dao iz kafane.
hahaha ne znam jel se pravis lud ili nisi pogledo šta je Milanović rekao?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#46431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Novak20 wrote: 01/10/2020 23:06
malakh wrote: 01/10/2020 21:37 @Novak20 gradjanin i srcem i dusom. politicare gledam sa apekta postenja i odnosa spram drzave.

hdz je simbol kriminala i korupcije i najvece zlo koje nas je moglo zadesiti. soko, aluminij, vitez, mostarski aerodrom, ep hz hb su najeklatantniji primjeri kriminalnog djelovanja hdza i dragana covica. unistili su sve cega su se dohvatili i ubjedljivo najgori godisnji finansijski izvjestaji su izvjestaji javnih ustanova koje su pod kontrolom kadrova hdza.

neoporezivanje kladionica, stalne prijetnje blokadama, hapsenja i slucajni gubitak dokaza protiv njihovog legitimnog predsjednika i stvasta nesto.

nadalje, kontinuirana destruktivna politika po stetu svih nas, a sve pod plastom tzv majorizacije. jer kada se netko drzne da prokomentira njihov kriminal, bude optuzen za majorizaciju, za udar na hrvate, a po strani skrivaju kriminal.

e pa, pored fasisticke politike prebrojavanja krvnih zrnaca, biram komsica i da nasa institucija predsjednistva ne dozivi sudbinu mostarskog sokola, a ti slobodno kompletan kriminal stavi ispod tzv nacionalne, etnicke zastite.

ako tako nastavite, komsica cete gledati jos 6 godina, a na sljedecim izborima ce ici i preko 300 tisuca glasova.
Čuj.

Neka ide Komšić i na 500 tisuća glasova nemam ništa protiv. Činjenica je da on radi za etničku stranku SDA i njihovu viziju države ali i entiteta, kantona i općina. Misliš li da to Komšić radi džaba ?? Ipak je on "projekt Komšić" kako si napisao. Pomislim ponekad i da je Komšić HDZ projekt. Toliko im valja jer Hrvatima ne dozvoljava pluralizaciju pa da sami maknu HDZ.

Tko je i što je Izetbegovića nasljedna SDA mogao bih ti nabrajati kriminala barem jednako koliko si ti nabrojao za lopovski HDZ. Ako ne i trostruko više. Sam GRAS ljubljenoj državi duguje preko 200 milijuna, tri rudnika preko 500 milijuna. Pa daj i meni da tako poslujem, zavrćem poreze, doprinose i vičem da volim državu.
Stoga tišu "građanine", sam si priznao da si protiv SF, SDP, NiP, NS...i njihove vlasti u KS, a vidi se to i iz tvog pisanja pa ne znam kakav si to građanin. Ne vidim da pišeš protiv begovske SDA koja od najperspektivnijeg dijela BiH radi ekonomsku katastrofu.

Destruktivno je ovo nad*ebavanje u osvajanju samo jednog entiteta koji je 51% BiH oduzimanjem političkih prava Hrvatima. Samim tim i odlučivanja Hrvata o bilo čemu u svojoj domovini i državi koju kao i svaku državu čini narod. U ovom slučaju tri naroda. Tri vlasnika jedne zgrade.

U Sarajevu, glavnom gradu, je sve divno krasno što se tiče krvnih zrnaca. Ravnopravnost ali na razini izuzetka i fikusa jer se ne gledaju krvna zrnca nego "sposobnost". A tu su obično oni u većini daleko sposobniji od onih u manjini.
pazite koliko nebuloza netko moze napisati. kada netko tko nema pojma o politici, niti prati politiku, procita ovaj niegov i slicne postove, prvo bi pomislio, a i stekao dojam da je hdz mrtva opozicija, izbaceni sa svih razina vlasti i da su u poziciji kao onomad crnci u americi ili da se nad hrvatima u bih sprovodi robovlasnicki sistem. toliko patetike i zalopojki, kao da kadrovi hdza nisu, pazite sada, u vijecu ministara, vladi fbih, direktori u elektroprijenosu, uino, bhansi, ep hz hb, alumijumu, ministri financija na svim razinama, predsjednik fbih, u parlamentarnim rukovodstvima na svim razinama, u rukovodstvima domova naroda na svim razinama i da ne nabrajam. i onda se usudi napisati da je zabranjeno hrvatima da odlucuju o bilo cemu, a imaju u rukama kontrolne funkcije i ustav hrvatima, a i svim narodima garantira svaku mogucu zastitu. a da ne pominjem to bolesno, umobolno i pefidno izjednacavanje hdza i covica sa kompletnom hrvatskom nacijom. i sada kada se netko usudi da kaze nesto lose protiv covica i hdza i da ih optuzi za kriminal, mora biti spreman pretrpjeti kritiku da pljuje i mrzi sve hrvate u bih, a kojih ima preko 500 tisuca. to je bolest, a zamisli tek koliko ta prica iritira one koji nisu medju onih 130 tisuca koji su glasali za hdz.

i spomenes kriminal hdza, kao odgovor ti kaze "kao da je sda bolja" hahahhaha. isti su oni druze. dva zla, iste matere.

a ovo je slika i prilika najvecih stetocina u bosni i hercegovini. za razliku od gore pobrojanih, komsic je u posljednjih godinu dana, imao vise inostranih posjeta, od svih kadrova hdza, koliko ih ima, a ima ih na stotine. nije da je najveci neradnik. :lol: :lol:

ps jasno je meni da je tvoj stav da mjesto u predsjednistvo mora biti zacementirano za covica, ali i jasno je da se sa time ne slazem i da cu uvijek biti protiv toga.
Last edited by malakh on 01/10/2020 23:37, edited 3 times in total.
kox

#46432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

herzegowac wrote: 01/10/2020 23:22 Naravno da je ok. Od kada Sarajevu smeta da se BiH s Jugoslavijom usporedjuje? To je sve politika. Ovakav govor Komsica je za kafane, sto ne cudi jer je intervju vjerojatno i dao iz kafane.
Znaju se oni jako dugo. Nisu zajedno cuvali ovce ali jesu mitingovali, snimke mozes naci vrlo lako, tako da ne vidim problem da svog drugara zove Zoki.
To sto Milanovic ima amneziju i daje izjave kao da je na teskim drogama pa halucinira da je Tudjman '93-e je drugi par rukava.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#46433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Better Man wrote: 01/10/2020 22:51
malakh wrote: 01/10/2020 21:37 @Novak20 gradjanin i srcem i dusom. politicare gledam sa apekta postenja i odnosa spram drzave.

hdz je simbol kriminala i korupcije i najvece zlo koje nas je moglo zadesiti. soko, aluminij, vitez, mostarski aerodrom, ep hz hb su najeklatantniji primjeri kriminalnog djelovanja hdza i dragana covica. unistili su sve cega su se dohvatili i ubjedljivo najgori godisnji finansijski izvjestaji su izvjestaji javnih ustanova koje su pod kontrolom kadrova hdza.

neoporezivanje kladionica, stalne prijetnje blokadama, hapsenja i slucajni gubitak dokaza protiv njihovog legitimnog predsjednika i stvasta nesto.

nadalje, kontinuirana destruktivna politika po stetu svih nas, a sve pod plastom tzv majorizacije. jer kada se netko drzne da prokomentira njihov kriminal, bude optuzen za majorizaciju, za udar na hrvate, a po strani skrivaju kriminal.

e pa, pored fasisticke politike prebrojavanja krvnih zrnaca, biram komsica i da nasa institucija predsjednistva ne dozivi sudbinu mostarskog sokola, a ti slobodno kompletan kriminal stavi ispod tzv nacionalne, etnicke zastite.

ako tako nastavite, komsica cete gledati jos 6 godina, a na sljedecim izborima ce ici i preko 300 tisuca glasova.
Samo budala na idućim izborima može glasati za ublehu i pudlicu Bakira i SDA Komšića. Umjesto nepismenog Komšića, nama treba moderan Evropski političar, koji će raditi u interesu države i na taj način začepiti usta i Čoviću i njegovim sponzorima iz Zagreba.
ja sam vec pisao da je glavni zadatak nenacionalnih, socijaldemokratskih stranaka da isprofiliraju kadar koji ce zamijeniti komsica i na izborima osvojiti vise od 150 tisuca glasova. taj isti da ima atribute koje si naveo, ali svi moramo biti svjesno, ako isti rijec progovori protiv covica i pobijedi covica, ce dozivjeti satanizaciju raznih novaka i hdzove propagandne masinerije.
Novak20

#46434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

malakh wrote: 01/10/2020 23:29
Čuj.

Neka ide Komšić i na 500 tisuća glasova nemam ništa protiv. Činjenica je da on radi za etničku stranku SDA i njihovu viziju države ali i entiteta, kantona i općina. Misliš li da to Komšić radi džaba ?? Ipak je on "projekt Komšić" kako si napisao. Pomislim ponekad i da je Komšić HDZ projekt. Toliko im valja jer Hrvatima ne dozvoljava pluralizaciju pa da sami maknu HDZ.

Tko je i što je Izetbegovića nasljedna SDA mogao bih ti nabrajati kriminala barem jednako koliko si ti nabrojao za lopovski HDZ. Ako ne i trostruko više. Sam GRAS ljubljenoj državi duguje preko 200 milijuna, tri rudnika preko 500 milijuna. Pa daj i meni da tako poslujem, zavrćem poreze, doprinose i vičem da volim državu.
Stoga tišu "građanine", sam si priznao da si protiv SF, SDP, NiP, NS...i njihove vlasti u KS, a vidi se to i iz tvog pisanja pa ne znam kakav si to građanin. Ne vidim da pišeš protiv begovske SDA koja od najperspektivnijeg dijela BiH radi ekonomsku katastrofu.

Destruktivno je ovo nad*ebavanje u osvajanju samo jednog entiteta koji je 51% BiH oduzimanjem političkih prava Hrvatima. Samim tim i odlučivanja Hrvata o bilo čemu u svojoj domovini i državi koju kao i svaku državu čini narod. U ovom slučaju tri naroda. Tri vlasnika jedne zgrade.

U Sarajevu, glavnom gradu, je sve divno krasno što se tiče krvnih zrnaca. Ravnopravnost ali na razini izuzetka i fikusa jer se ne gledaju krvna zrnca nego "sposobnost". A tu su obično oni u većini daleko sposobniji od onih u manjini.
pazite koliko nebuloza netko moze napisati. kada netko tko nema pojma o politici, niti prati politiku, procita ovaj niegov i slicne postove, prvo bi pomislio, a i stekao dojam da je hdz mrtva opozicija, izbaceni sa svih razina vlasti i da su u poziciji kao onomad crnci u americi ili da se nad hrvatima u bih sprovodi robovlasnicki sistem. toliko patetike i zalopojki, kao da kadrovi hdza nisu, pazite sada, u vijecu ministara, vladi fbih, direktori u elektroprijenosu, uino, bhansi, ep hz hb, alumijumu, ministri financija na svim razinama, predsjednik fbih, u parlamentarnim rukovodstvima na svim razinama, u rukovodstvima domova naroda na svim razinama i da ne nabrajam. i onda se usudi napisati da je zabranjeno hrvatima da odlucuju o bilo cemu, a imaju u rukama kontrolne funkcije i ustav hrvatima, a i svim narodima garantira svaku mogucu zastitu. a da ne pominjem to bolesno, umobolno i pefidno izjednacavanje hdza i covica sa kompletnom hrvatskom nacijom. i sada kada se netko usudi da kaze nesto lose protiv covica i hdza i da ih optuzi za kriminal, mora biti spreman pretrpjeti kritiku da pljuje i mrzi sve hrvate u bih, a kojih ima preko 500 tisuca. to je bolest, a zamisli tek koliko ta prica iritira one koji nisu medju onih 130 tisuca koji su glasali za hdz.

i spomenes kriminal hdza, kao odgovor ti kaze "kao da je sda bolja" hahahhaha. isti su oni druze. dva zla, iste matere.

a ovo je slika i prilika najvecih stetocina u bosni i hercegovini. za razliku od gore pobrojanih, komsic je u posljednjih godinu dana, imao vise inostranih posjeta, od svih kadrova hdza, koliko ih ima, a ima ih na stotine. nije da je najveci neradnik. :lol: :lol:

ps jasno je meni da je tvoj stav da mjesto u predsjednistvo mora biti zacementirano za covica, ali i jasno je da se sa time ne slazem i da cu uvijek biti protiv toga.
Istina boli, ha ? Ako su SDA i HDZ isti, zašto onda radiš za SDA ? Vjerojatno ti je SDA ipak manje zlo. :D

I Komšić je u toj vlasti sa SDA/HDZ/SNSD. Pomogao je SDA da zauzme KS, a prije toga njegovi preletaći da zauzme OV po Sarajevu.

I sad Izetbegović kaže da će "projekt Komšić" spustiti na niže nivoe, što znači da će HDZ/HNS biti istjeran iz vlasti i svega što ti nije mrsko nabrojati. Odmah ili za tri godine, nebitno je. Kada se zakoni promijene, neće ih biti nigdje, a mrvice će čopati poslušni žohari radeći za SDA jer su ljuti na HDZ. Možda i cukice ako ih SDA velikodušno primi.

Naravno da Čović i HDZ nisu hrvatska nacija ali sa HNS imaju 85% glasova onih bh Hrvata koji izađu na izbore. Nacija se izgleda tek uključuje u igru. Isto tako, nije Čović bio jedini kandidat u Hrvata za Predsjedništvo BiH što pokazuje da Bošnjaci kvalitetnijeg "Sejdu" nemaju niti će ga imati.

Nemoguće je na žalost staviti na tas hrvatske izborne vage Čovića i Komšića. Tek bi onda vidjeli tko je veća štetočina i što Hrvati misle tko ih bolje zastupa ili tko je ipak manje zlo.
Billy The Pljuc

#46435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Billy The Pljuc »

spreca wrote: 30/09/2020 17:26
Billy The Pljuc wrote: 30/09/2020 15:04 Moj dobri sprečoni ne valja joj stranka al' svejedno bih glasao za nju, već gledam kako bi hanumi mor'o nešto lagati da i ona glasa za nju, uglavnom problemi :lol:.
kazes da ti je rodica :lol:
Jes jes rodica :lol:, uočila bi hanuma definitivno sličnosti između mene i Emine.
spreca

#46436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

Billy The Pljuc wrote: 02/10/2020 06:20
spreca wrote: 30/09/2020 17:26
Billy The Pljuc wrote: 30/09/2020 15:04 Moj dobri sprečoni ne valja joj stranka al' svejedno bih glasao za nju, već gledam kako bi hanumi mor'o nešto lagati da i ona glasa za nju, uglavnom problemi :lol:.
kazes da ti je rodica :lol:
Jes jes rodica :lol:, uočila bi hanuma definitivno sličnosti između mene i Emine.
:lol:
spreca

#46437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

herzegowac wrote: 01/10/2020 23:11 Je li ovaj alkoholicar zaista predsjednika druge drzave zove "Zoki" ili to novinari tako prenose?
Mislis na onog cviljavog
bunk

#46438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

herzegowac wrote: 01/10/2020 23:16 Karakterizirati nekoga je sasvim normalno. Komsic i jeste parazit. Nazivati nekoga "Zoki" kao da je ovce cuvao sa njime je samo pokazivanje koliki si mahalas, uz to sto i sramotis zemlju koju predstavljas.
....shity politicar koji je uz to veoma labilan.
sinuhe

#46439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Krusko da se preseli u Zagreb niko ga ne bi ni registrovao. Sused Komso iz nebodera. Svakako ce morati tamo doktoru otici.
512MB

#46440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

herzegowac wrote: 01/10/2020 23:11 Je li ovaj alkoholicar zaista predsjednika druge drzave zove "Zoki" ili to novinari tako prenose?
Nažalost da, umjesto da ga nazove šupkom ili čibavim on ga zove Zoki :roll:
malakh

#46441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Novak20 wrote: 02/10/2020 00:18
malakh wrote: 01/10/2020 23:29
Čuj.

Istina boli, ha ? Ako su SDA i HDZ isti, zašto onda radiš za SDA ? Vjerojatno ti je SDA ipak manje zlo. :D

I Komšić je u toj vlasti sa SDA/HDZ/SNSD. Pomogao je SDA da zauzme KS, a prije toga njegovi preletaći da zauzme OV po Sarajevu.

I sad Izetbegović kaže da će "projekt Komšić" spustiti na niže nivoe, što znači da će HDZ/HNS biti istjeran iz vlasti i svega što ti nije mrsko nabrojati. Odmah ili za tri godine, nebitno je. Kada se zakoni promijene, neće ih biti nigdje, a mrvice će čopati poslušni žohari radeći za SDA jer su ljuti na HDZ. Možda i cukice ako ih SDA velikodušno primi.

Naravno da Čović i HDZ nisu hrvatska nacija ali sa HNS imaju 85% glasova onih bh Hrvata koji izađu na izbore. Nacija se izgleda tek uključuje u igru. Isto tako, nije Čović bio jedini kandidat u Hrvata za Predsjedništvo BiH što pokazuje da Bošnjaci kvalitetnijeg "Sejdu" nemaju niti će ga imati.

Nemoguće je na žalost staviti na tas hrvatske izborne vage Čovića i Komšića. Tek bi onda vidjeli tko je veća štetočina i što Hrvati misle tko ih bolje zastupa ili tko je ipak manje zlo.
kakva istina? sve same lazi i obmane. i ne znam kako radim za sda. ako se to temelji zato sto je komsic trenutacno u koaliciji sa njima, moram te razocarati i reci ti da sam i 2006. i 2010. godine glasao za komsica. tada nije bio sa sda.

jednostavno nemas niti jedan argument da pobijes bilo koju navedenu tezu. napisao si metar teksta i niti jednom rijecju nisi sporio ogromno ucesce hdza u vlasti i ogromnu kontrolu najbitnijih pozicija. dakle svaka recenica ti je bazirana na pljuvanju komsica, plasenju hrvata i pravljenju zrtve od hdza. o njihovon kriminalu niti jedne recenice, o kontroli financija takodjer.

ako je toliki problem izmjena izbornog zakona, neka na svakoj sjednici delegiraju tu tocku dnevnog reda i predlazu riesenja. nece, mrsko gospodi raditi. radije bi postupili po prijedlogu lovrinovica da se sve blokira, da nema sjednica, ali da bude plate od cca 6 tisuca i to da ni dana ne kasni.

uhljebi i paraziti sa kriminalnim manirima.

zivio z.k.
kluz franjo

#46442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Čović-Komšić
Dvoličje iste medalje.
kluz franjo wrote: 26/07/2020 12:00 Kao što rekoh, unutarkoalicijske prepirke.
:meza1:
Za novo Vijeće ministara glasali su: Denis Zvizdić (SDA), Nebojša Radmanović (SNSD), Borjana Krišto (HDZ), Nikola Lovrinović (HDZ), Mijo Matanović (HDZ), Alma Čolo (SDA), Halid Genjac (SDA), Edin Mušić (SDA), Safet Softić (SDA), Adil Osmanović (SDA), Predrag Kožul (HDZ), Darijana Filipović (HDZ), Snježana Novaković Brusać (SNSD), Obren Petrović (SNSD), Vojin Mitrović (SNSD), Staša Košarac (SNSD), Nermin Mandra (SDA), Šemsudin Dedić (SDA), Šemsudin Mehmedović (SDA), Jakov Galić (SP), Dženan Đonlagić (DF), Zlatan Begić (DF), Vlatko Glavaš (DF), Mirsad Kukić (PDA), Enver Bijedić (SD), Edita Đapo (SBB), Dragan Bogdanić (SNSD), Nenad Stevandić (US) i Nenad Nešić (DNS).
Novak20

#46443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Projekt Komšić. Ojača HDZ i SDA, oslabi opoziciju i ljevicu.
POTPUNO BESKORISTAN

Željko Komšić: Povijest i budućnost jedne propale investicije
https://www.dnevnik.ba/teme/zeljko-koms ... nvesticije
.....Kada je 2006. Željko Komšić prvi put oduzeo Hrvatima mogućnost na legitimno predstavljanje u Predsjedništvu BiH, politički odnosi u BiH kao i između Sarajeva i Zagreba bili su bitno drugačiji.

U Hrvatskoj je predsjednik bio Stjepan Mesić koji je bio redovit gost u Sarajevu, dok Hrvate u BiH nije obišao niti jednom u svoja dva mandata.

Premijer je bio Ivo Sanader koji je u tom trenutku aktivno radio na uklanjanju Dragana Čovića i preuzimanju HDZ-a.

Sanader je logistički (a moguće i financijski) podržavao raskol u HDZ BiH držeći stranu Boži Ljubiću i novoosnovanom HDZ1990.

U samoj BiH, Čoviću su se kao na traci raspadali općinski odbori a HDZ 1990 je bivao sve jači. U to vrijeme je politički živ bio i Krešimir Zubak, te je kao takav još uvijek bio iskoristiv političkom Sarajevu. U uzlaznoj putanji je bio i HSS Marka Tadića.

Kada se pogleda ta 2006., HDZ BiH nikad nije imao težu poziciju. U Hrvatskoj je imao dva snažna protivnika, a u BiH tri manje-više ozbiljne opozicijske stranke. Na bošnjačkoj strani HDZ BiH tek je do jedne razine mogao računati na podršku Tihićevog SDA. I to ovisno koliko je slab. Što slabiji HDZ- to je podrška Tihića bila jača.

Ne treba zanemariti ni to da je Čović u studenom 2006. bio mjesec dana u pritvoru Suda BiH, kao i to da je od međunarodne zajednice još uvijek bio pod sankcijama za obavljanje javnih funkcija.

Te 2006. godine, kao i ranijih godina, HDZ BiH bio je sasvim drugačija stranka od HDZ-a kakvog danas znamo. Herceg Bosna se nije spominjala, Treći entitet bila je zabranjena tema, zastave hrvatskog naroda se nisu mogle vidjeti ni u jednom uredu hrvatskih dužnosnika, Mati Bobanu se na grob išlo isključivo u privatnom aranžmanu…

Da su bošnjačke elite tada imale imalo pameti, mogle su postići bilo kakve ustavne reforme sa HDZ kao partnerom.

Umjesto toga, oni su se odlučili za Željka Komšića!......
malakh

#46444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

hdzov portal dnevnik.ba :oops:

referentan samo za hdz botove.
balks

#46445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by balks »

malakh wrote: 02/10/2020 14:52 hdzov portal dnevnik.ba :oops:

Koliko ima istine u ovom govori da sam ja, a i dosta mojih prijatelja te 2006.godine bio nešto između HSS i NHI, koji će se kasnije i ujediniti.
Po današnjim forumskim standardima smo teški bobanovci, a za to je najviše zaslužan ŽK.
Novak20

#46446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

balks wrote: 02/10/2020 15:03

Koliko ima istine u ovom govori da sam ja, a i dosta mojih prijatelja te 2006.godine bio nešto između HSS i NHI, koji će se kasnije i ujediniti.
Po današnjim forumskim standardima smo teški bobanovci, a za to je najviše zaslužan ŽK.

Izvini što se smijem.

Te godine 2006. sam sa kompletnom obitelji glasao za SDP i Komšića kao njihovog kandidata za Predsjedništvo.
Škobo Habu

#46447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Novak20 wrote: 02/10/2020 14:32
Te 2006. godine, kao i ranijih godina, HDZ BiH bio je sasvim drugačija stranka od HDZ-a kakvog danas znamo. Herceg Bosna se nije spominjala, Treći entitet bila je zabranjena tema, zastave hrvatskog naroda se nisu mogle vidjeti ni u jednom uredu hrvatskih dužnosnika, Mati Bobanu se na grob išlo isključivo u privatnom aranžmanu…

Da su bošnjačke elite tada imale imalo pameti, mogle su postići bilo kakve ustavne reforme sa HDZ kao partnerom.
:lol: :lol: :lol:
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović rekao je da će HDZ BiH u razgovorima o ustavnim promjenama u BiH zagovarati formiranje treće federalne jedinice.
“To više nije sporno, samo je u pitanju geografska podjela teritorija”, rekao je Čović na predizbornoj tribini HDZ-a BiH održanoj u Mostaru.
(Nezavisne novine, 9. 9. 2006.)
BHCluster

#46448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

:izet: :lol: :thumbup:
balks

#46449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by balks »

Škobo Habu wrote: 02/10/2020 15:16
Novak20 wrote: 02/10/2020 14:32

:lol: :lol: :lol:
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović rekao je da će HDZ BiH u razgovorima o ustavnim promjenama u BiH zagovarati formiranje treće federalne jedinice.
“To više nije sporno, samo je u pitanju geografska podjela teritorija”, rekao je Čović na predizbornoj tribini HDZ-a BiH održanoj u Mostaru.
(Nezavisne novine, 9. 9. 2006.)
Koliko me sjećanje služi a bio sam mlad, bio ljut jer je propao travanjski paket :D
Vidim da niste uopće svjesni koliko ljudi koji su te 2006.godine jebali sve živo HDZ-u okrenuli prema istom.
Kod nas tada suvereno vladao NHI, HDZ imao dva vijećnika, a sad suvereno vlada nikada jači, sve na priči o ŽK.
Čestitam!
VonBismarck91

#46450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VonBismarck91 »

Novak20 wrote: 02/10/2020 15:13
balks wrote: 02/10/2020 15:03

Izvini što se smijem.

Te godine 2006. sam sa kompletnom obitelji glasao za SDP i Komšića kao njihovog kandidata za Predsjedništvo.
LOL a tek ja, nikad u zivotu nisam glasao, ne znam hocu li...
Ateist po ubjedenju, na zadnjem popisu se izjasnio kao Bosanac i Hercegovac... Sada sam UZP-ovac, i zelim da Covicu i njegovoj stranci omogucim neki vjecni mandat u presjednistvu.... :-)
Post Reply