dalmatinka wrote: ↑01/10/2020 19:32
Maraschino wrote: ↑01/10/2020 19:28
Susjeda, samo vi nas pustite na miru. Ako iko zna za suzivot onda smo to mi naucili a mijesanje i popovanje sa strane ne dozvoljavamo. U protivnom samo pravite medvjedju uslugu svojim sunarodnicima.
Ne daj bože da bih vas ja taknula. Znam da znate za suživot - po vlastitim pravilima. Možda viziju takvog suživota najbolje
oslikavaju komentari na Klix portalu.
Susjeda, bila su neka cudna vremena kada se moglo svasta raditi bez da ikome odgovaras, e tada smo MI B/B pokazali svoje pravo lice prema svojim komsijama i susjedima dok to na teritoriji koju je kontrolisao HVO i HV nije bio slucaj. Nasi susjedi u Sarajevu, Bihacu, Tuzli, Zenici nisu osjetili nasu nadmoc i bezakonje dok na drugoj strani nije bilo tako nego etnicko ciscenje i zlocini. Tada se pokazivao suzivot a ovo na forumu je virtualni svijet koji nije nicemu mjerilo.
I danas bi podrzao svoje komsije/susjede u svemu da ostanu svoji na svome ali gdje god se pojavio HDZ tu su tastali problemi. Sto se vise sirio vise su se sirili problemi. Danas imamo to sto imamo, inat politike koje nikome ne odgovaraju. Neki odlaze a drugi saburaju i vagaju.