FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Didier

#83976 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

hrasno38 wrote: 01/10/2020 09:52
LSD wrote: 01/10/2020 01:09 Para nema, Džekin tranasfer izvisio, igraci nadrkani i u bojkotu, teška situacija ,stanju u klubu vrlo napeto. To je trenutno stanje - kokuzluk udario. Nadajmo se da ce biti bolje.
E sa tim stvarima Amar trenutno hendluje, dakle fudbal je u drugom planu....treba ponovo tjerati one najplacenije, gurati omladince, rezati troškove gdje se god može, pokriti se koliko je jorgan dug i to je to....al yebe se Hrasnom za tu pricu, njega to ne zanima, on hoce titule, kako ? odakle ?
Ako izuzmemo Sarajevo sta cemo sa ostalim ekipama....Zrinjski i Borac vise nego kvalitetni nastupi u Evropi, Zrinjski i Borac deru guzove malim ekipama. I ti sad meni dodjes i kukas o situaciji a dodju dvije ekipe koje u sigurno u losijoj situaciji od nas i klape nas. Nemoj bolan uvijek i na sve moguce nacine traziti izgovor za Osima. Kad ne valja onda ne valja da mi je rodjeni caca. Sto ne igra "football". Doveo je u prelaznom roku krepastine u klub a otjerao dva dobra malda zeljina igraca Kjosevskog i Osmankovica. Doveo Fejzica i Erica od kojih ne znas koji je gori. Domeo Jamaka kojeg nema nigdje, Bekrica koji grije klupu, Zec pitaj boga koliko se placa a nema ga ni na mapi itd itd. Umjesto da je probao dovesti recimo Ziljkica koji je za nase uslove odlicno krilo i koji bi dosao sigurno prije u Zelju nego u Borac i jos je mlad igrac sa 24 godine. Doveo Kosorica od 33 godine a otjerao Osmankovica od 23, doveo Fejzica od 34 godine a otjerao Kjosevskog od 25 godina itd itd. Ti mu se klanjaj a meni ne pada na pamet ali ga necu nikada vrijedjati kako ste nekolicina vas vrijedjali neke bivse trenere.
Evo zadržaću se samo na jednoj stvari koju si rekao, a koja je potpuno netačna.

Niko nije otjerao Osmankovića, nego Osmanković nije htio potpisati ugovor bez da mu se plati mnogo više nego što je imao.

Kosorić je bio mnogo jeftiniji u tom trenutku, a realno vjerovatno i bolji igrač, nekadašnji kapiten i veliki Željovac. Ne možeš reći da ne valja potez dovođenje Kosorića. Za Kemu je bilo mjesta, ali Kemino ponašanje je bilo pod utjecajem menadžera i zato Kemo sada sjedi na klupi u Lokomotivi jer je jedinu utakmicu koju je odigrao cijelu primio šest golova od Dinama. Nakon toga mu je kresana minutaža, da bi zadnje dvije presjedio na klupi. Znamo svi kako to obično ide nakon toga, mada se nadam da će se vratiti i biti najbolji štoper HNL-a.

Ipak, istina je da sigurno zarađuje više, to je neupitno, i shvatam njegov potez, ali niko ga nije tjerao.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#83977 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 01/10/2020 12:39
hrasno38 wrote: 30/09/2020 23:37
Charuga wrote: 30/09/2020 23:28 Isfulali se, dali jedan gol više opet, malo miksao ekipu, i prošli dalje.

Ja bih sad potpisao da sve utakmice do kraja dobijemo 1:0 ... 8-)
E jebaji ga kume potpisao bi i ja hehehhe al si mudar :lol: :lol: :lol:
Nisam znao da ste kumovi :D :D :D
hahahahahah
LSD

#83978 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Zna Hrasno da Kemo nije otjeran, vec je fazon nekako popljuvati Amara.
hrasno38

#83979 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 01/10/2020 12:50
hrasno38 wrote: 01/10/2020 09:52
LSD wrote: 01/10/2020 01:09 Para nema, Džekin tranasfer izvisio, igraci nadrkani i u bojkotu, teška situacija ,stanju u klubu vrlo napeto. To je trenutno stanje - kokuzluk udario. Nadajmo se da ce biti bolje.
E sa tim stvarima Amar trenutno hendluje, dakle fudbal je u drugom planu....treba ponovo tjerati one najplacenije, gurati omladince, rezati troškove gdje se god može, pokriti se koliko je jorgan dug i to je to....al yebe se Hrasnom za tu pricu, njega to ne zanima, on hoce titule, kako ? odakle ?
Ako izuzmemo Sarajevo sta cemo sa ostalim ekipama....Zrinjski i Borac vise nego kvalitetni nastupi u Evropi, Zrinjski i Borac deru guzove malim ekipama. I ti sad meni dodjes i kukas o situaciji a dodju dvije ekipe koje u sigurno u losijoj situaciji od nas i klape nas. Nemoj bolan uvijek i na sve moguce nacine traziti izgovor za Osima. Kad ne valja onda ne valja da mi je rodjeni caca. Sto ne igra "football". Doveo je u prelaznom roku krepastine u klub a otjerao dva dobra malda zeljina igraca Kjosevskog i Osmankovica. Doveo Fejzica i Erica od kojih ne znas koji je gori. Domeo Jamaka kojeg nema nigdje, Bekrica koji grije klupu, Zec pitaj boga koliko se placa a nema ga ni na mapi itd itd. Umjesto da je probao dovesti recimo Ziljkica koji je za nase uslove odlicno krilo i koji bi dosao sigurno prije u Zelju nego u Borac i jos je mlad igrac sa 24 godine. Doveo Kosorica od 33 godine a otjerao Osmankovica od 23, doveo Fejzica od 34 godine a otjerao Kjosevskog od 25 godina itd itd. Ti mu se klanjaj a meni ne pada na pamet ali ga necu nikada vrijedjati kako ste nekolicina vas vrijedjali neke bivse trenere.
Evo zadržaću se samo na jednoj stvari koju si rekao, a koja je potpuno netačna.

Niko nije otjerao Osmankovića, nego Osmanković nije htio potpisati ugovor bez da mu se plati mnogo više nego što je imao.

Kosorić je bio mnogo jeftiniji u tom trenutku, a realno vjerovatno i bolji igrač, nekadašnji kapiten i veliki Željovac. Ne možeš reći da ne valja potez dovođenje Kosorića. Za Kemu je bilo mjesta, ali Kemino ponašanje je bilo pod utjecajem menadžera i zato Kemo sada sjedi na klupi u Lokomotivi jer je jedinu utakmicu koju je odigrao cijelu primio šest golova od Dinama. Nakon toga mu je kresana minutaža, da bi zadnje dvije presjedio na klupi. Znamo svi kako to obično ide nakon toga, mada se nadam da će se vratiti i biti najbolji štoper HNL-a.

Ipak, istina je da sigurno zarađuje više, to je neupitno, i shvatam njegov potez, ali niko ga nije tjerao.
Pa sta je trebao Osmankovic da igra za pastetu a Kosoric za janjetinu (karikiram). Dali su ogromne plate igracima koji ne igraju uopste a igracima koji su se polomili sirotinju. Kad sam rekao otjerao nisam mislio da im je Osim rekao "ajmo mrs iz Zelje" nego jednostavno dao im je do znanja da nisu pozeljni i da ne racuna na njih. I nije samo Kosoric u pitanju. Medjutim ovdje govorimo o tome koliko Kosoric ima godina a koliko Osmankovic. Od Osmankovica si mogaoi nesto zaraditi od Kosorica neces vise nista kao ni od Jamaka, Bekrica, Alisapahica, Fejzica, Zeca....Ista je stvar bila i sa Stanicem koji je odigrao 235 utakmica za Zelju i normalno trazio da bude placen kao sto su placeni i igraci koje dovode "kao pojacanja". Inace Zeljo je uvijek imao vrlo cudan odnos prema svojim igracima i vise volio tudje govno nego domacu pitu. Ista je prica bila i sa Memijom. Pa su se zamalo zajebali sa Hajdarevicem koji je bio izvrstan kod Adzema itd itd. Naravno svaka cast Osimu sto je vratio Hajdarevica.
hrasno38

#83980 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

LSD wrote: 01/10/2020 13:26 Zna Hrasno da Kemo nije otjeran, vec je fazon nekako popljuvati Amara.
Druze zans koliko me zaboli cuna za Amarom. Amar nije Zeljo. Zeljo je istorija od 99 godina i ja navijam za Zelju a ne za Amara. Amar je samo jedan od pitaj boga koliko prolaznika kojem je usput Zeljo i te kako valjao koliko je i on valjao Zelji. Osvajao je titule dok je Ivica mogao da savjetuje i da sjedi kao mentor iza ledja. Nikada Amar Osim nece biti veci trener od Milana Ribara koji ni u Evropi nije skinuo gace pred tada velikim Derby Countyem i koji je osvojio prvenstvo Juge koje je jace od ovog naseg jedno 10 puta kad gledas sa vremenske distance. O Ivic Osimu kao treneru je suvisno i pricati. Tako da ako druze ti Amarovi sliku drzis iznad kreveta drzi je za sebe kod mene stoji samo Zeljina.
LSD

#83981 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

hrasno38 wrote: 01/10/2020 13:36
LSD wrote: 01/10/2020 13:26 Zna Hrasno da Kemo nije otjeran, vec je fazon nekako popljuvati Amara.
Druze zans koliko me zaboli cuna za Amarom. Amar nije Zeljo. Zeljo je istorija od 99 godina i ja navijam za Zelju a ne za Amara. Amar je samo jedan od pitaj boga koliko prolaznika kojem je usput Zeljo i te kako valjao koliko je i on valjao Zelji. Osvajao je titule dok je Ivica mogao da savjetuje i da sjedi kao mentor iza ledja. Nikada Amar Osim nece biti veci trener od Milana Ribara koji ni u Evropi nije skinuo gace pred tada velikim Derby Countyem i koji je osvojio prvenstvo Juge koje je jace od ovog naseg jedno 10 puta kad gledas sa vremenske distance. O Ivic Osimu kao treneru je suvisno i pricati. Tako da ako druze ti Amarovi sliku drzis iznad kreveta drzi je za sebe kod mene stoji samo Zeljina.
Pa vidim koliko te boli cuna. Šest puta si ga pomenuo samo u jednom postu :lol: da ne pricam o tome kako svaki dan ovdje pišeš postove o Amaru...mislim da ces ga na kraju optužiti i za rat u Siriji :-)

Druže, iz nekog razloga ti se gadno iskompleksiran sa Amarom, možda ti je nekad pokupio simpatiju , ali prestani se ponižavati za Boga miloga.
hrasno38

#83982 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

LSD wrote: 01/10/2020 14:09
hrasno38 wrote: 01/10/2020 13:36
Pa vidim koliko te boli cuna. Šest puta si ga pomenuo samo u jednom postu :lol: da ne pricam o tome kako svaki dan ovdje pišeš postove o Amaru...mislim da ces ga na kraju optužiti i za rat u Siriji :-)

Druže, iz nekog razloga ti se gadno iskompleksiran sa Amarom, možda ti je nekad pokupio simpatiju , ali prestani se ponižavati za Boga miloga.
Hahahhaha ako ti je to zakljucak onda OK eto nek sam ja iskompleksiran Amarom ali ti prijatelju ne navijas za Zelju nego za Amara!
LSD

#83983 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

hrasno38 wrote: 01/10/2020 14:51

Hahahhaha ako ti je to zakljucak onda OK eto nek sam ja iskompleksiran Amarom ali ti prijatelju ne navijas za Zelju nego za Amara!
Ovaj uskličnik na kraju bi treba znaciti da si mrtav ozbiljan u vezi ove besmislice koji su napisao - što je zapravo tužno :sad:
ultima_palabra

#83984 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Jeste, Ivica je sjedio kuci i proucavao igrace Glasinca i Kozarr
e kako bi Amaru spremio taktiku za utakmice sa njima.
Didier

#83985 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Hrasno, ja sam samo naveo taj primjer koji si ti izgovorio.

Dakle, neistina je da je neko otjeran, a mi ne možemo znati šta je Osmanković tražio, a šta mu je bilo nuđeno.

Ne možemo znati ni da li je Stanić mogao biti plaćen kao igrači koji su dovedeni, ali haj'mo realno reći vrijedi li Stanić tih para? Da vrijedi, igrao bi negdje drugo, a izgleda da ne može više nigdje osim u Želji i možda u Olimpiku.

Ne baratamo ciframa i ne znamo ko je šta kome nudio, nego samo možemo lupetati. Srećom, te stvari se kriju i ostaju čak unutar Upravnog odbora, ne idu ni dalje od toga, baš zbog ovakvih priča.

Od odbrambenog igrača se teško zarađuje, ali teoretski je sve moguće. Teoretski se i Hajdarević može sutra prodati, ali se to vjerovatno neće desiti.
hrasno38

#83986 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 01/10/2020 18:47 Hrasno, ja sam samo naveo taj primjer koji si ti izgovorio.

Dakle, neistina je da je neko otjeran, a mi ne možemo znati šta je Osmanković tražio, a šta mu je bilo nuđeno.

Ne možemo znati ni da li je Stanić mogao biti plaćen kao igrači koji su dovedeni, ali haj'mo realno reći vrijedi li Stanić tih para? Da vrijedi, igrao bi negdje drugo, a izgleda da ne može više nigdje osim u Želji i možda u Olimpiku.

Ne baratamo ciframa i ne znamo ko je šta kome nudio, nego samo možemo lupetati. Srećom, te stvari se kriju i ostaju čak unutar Upravnog odbora, ne idu ni dalje od toga, baš zbog ovakvih priča.

Od odbrambenog igrača se teško zarađuje, ali teoretski je sve moguće. Teoretski se i Hajdarević može sutra prodati, ali se to vjerovatno neće desiti.
A vrijedio je 250 utakmica prije toga........
Didier

#83987 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Znam da ne ideš na utakmice, ali eto mogao si barem navratiti na trening i vidjeti na šta to liči. O Staniću pričamo.
hrasno38

#83988 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 01/10/2020 19:48 Znam da ne ideš na utakmice, ali eto mogao si barem navratiti na trening i vidjeti na šta to liči. O Staniću pričamo.
Stanic je odigrao sve ili 90% pripremnih utakmica, dao neke i golove i odjednom ne valja....
Didier

#83989 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

hrasno38 wrote: 01/10/2020 19:59
Didier wrote: 01/10/2020 19:48 Znam da ne ideš na utakmice, ali eto mogao si barem navratiti na trening i vidjeti na šta to liči. O Staniću pričamo.
Stanic je odigrao sve ili 90% pripremnih utakmica, dao neke i golove i odjednom ne valja....

Ни ту не знамо шта је прави разлог, али да није онај квалитет као некад, могло се видјети из авиона. Ја сам гледао неке од тих припремних утакмица и нисам био одушевљен.

Али може се увијек наћи мана.
hrasno38

#83990 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 01/10/2020 20:26
hrasno38 wrote: 01/10/2020 19:59

Ни ту не знамо шта је прави разлог, али да није онај квалитет као некад, могло се видјети из авиона. Ја сам гледао неке од тих припремних утакмица и нисам био одушевљен.

Али може се увијек наћи мана.
Nisam ja napisao da je on zvijer ali nije sigurno ni Jamak pa je ostao u ekipi:D
Didier

#83991 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

С тим да Јамак жели играти за кикирики, док Станић не жели. И ту сва прича престаје.
hrasno38

#83992 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 01/10/2020 20:46 С тим да Јамак жели играти за кикирики, док Станић не жели. И ту сва прича престаје.
Nisam bas sigran da iko hoce igrat za kikiriki
Didier

#83993 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

hrasno38 wrote: 01/10/2020 20:47
Didier wrote: 01/10/2020 20:46 С тим да Јамак жели играти за кикирики, док Станић не жели. И ту сва прича престаје.
Добро ево нацртаћу. Станић хоће већу плату од Јамака, и то вјероватно много већу, иако је и Јамакова плата солидна за наше услове.
hrasno38

#83994 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 01/10/2020 20:48
hrasno38 wrote: 01/10/2020 20:47
Добро ево нацртаћу. Станић хоће већу плату од Јамака, и то вјероватно много већу, иако је и Јамакова плата солидна за наше услове.
Ajde Ok fakat mi mrsko vise polemisat...ja sam napisao sta mislim o trenutnoj situaciji i o nekim potezima.
Iker C

#83995 Re: FK Željezničar

Post by Iker C »

100 hiljada od Aeka stize, konacno nam se nesto poklopilo.
hrasno38

#83996 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Ode Dado Sadikovic u Poljsku....Zelji 200.000 EUR
avetinja

#83997 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Sada će Jamak da dobije minutažu. :mrgreen:
hrasno38

#83998 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote: 02/10/2020 16:52 Sada će Jamak da dobije minutažu. :mrgreen:
HAHAHAHAHA :thumbup:
Sultanahmed

#83999 Re: FK Željezničar

Post by Sultanahmed »

hrasno38 wrote: 02/10/2020 16:44 Ode Dado Sadikovic u Poljsku....Zelji 200.000 EUR
Ove sezone nam slijedi borba za 3 mjesto
hrasno38

#84000 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Stilic ne igra protiv TC povreda zadnje loze....pauza 14 dana. Sad ce nakon Jamaka zaigrati i Bekric :lol: :lol: :lol:
Post Reply