Izvor ti je bila ta stranica. Pokusavam ti objasniti da ljudi tebi postavljaju Nature, ti njima Kurir i Dailymail. To nikada ne moze biti isto, bez obzira sto ti toga nisi svjestan.Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:14Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:04 Ali izvori informacija koje ti citiras potenciraju tu pricu. Jer oni jesu 5G, Bil Gejc ekipa. Ne mozes birati sta ti se svidja, a sta ne.
Prvi clanak na portalu:
Drugi clanak na portalu:
Na telefonskoj vezi je bio dr Srećko Sladoljev – Tema je bila zaključavanje, a dr Sladoljev, onaj asketski lik koji podsjeća na discipliniranog i pobožnog redovnika je dakako smjerno stao s automobilom na parking i govorio – iza njega je neprospavana noć, fizički se ne osjeća najbolje i na putu je s Pelješca za Zagreb.
![]()
![]()
![]()
![]()
Baš se trudiš...
Pa kakve veze ima vijest da će Rusija posjedovati 5G baznu stanicu do 2023 godine sa onim što sam ja postao???![]()
![]()
![]()
Što se tiče Srećka, no comment, debil.
Ne namećem ja nikakvu priču nego postavim stranicu-dvije koje iznose tu priču o Australiji, ne znam šta to tebi toliko smeta da se priča o tim aspektima. JESU LI ŠTA SLAGALI?
Ja te opet pitam, hoćeš li da ti dam linkove sa SkyNews-a i Reutersa?
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Mogy87
#32401 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
kox
#32402 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Postoje drugi izvori informacija kroz koje neku informaciju možeš provjeriti. Ne možeš reći da nešto ne postoji jer se tebi ne sviđa neki medij koji informaciju prenosi.Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:20 @kox to se ne smije raditi. Veoma je vazan izvor informacija i na koji nacin je nesto predstavljeno. Jer zenu koja ubjedjuje druge da korona ne postoji predstavljaju kao narodnog heroja.
Napisao je forumas Hendrix odlicnu analizu o demokratiji u Australiji i koliko je "vezana" i ovisna o novcanim tokovima.
Lockdown ne treba uvoditi, ne treba nikoga hapsiti, ali ne treba ni promovisati ovakve persone.
I ne brini se, u BiH nikad nece biti ponovo lockdown, ne zato sto je sada besmisleno da se uvodi u svjetlu saznanja o virusu, vec jer ga sebi ne mozemo priustiti.
-
Mogy87
#32403 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moj stav je jasan: ne treba lockdown, ne treba hapsiti, ali ne treba ni davati medijski prostor ovakvim osobama.kox wrote: ↑21/09/2020 12:23Postoje drugi izvori informacija kroz koje neku informaciju možeš provjeriti. Ne možeš reći da nešto ne postoji jer se tebi ne sviđa neki izvor.Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:20 @kox to se ne smije raditi. Veoma je vazan izvor informacija i na koji nacin je nesto predstavljeno. Jer zenu koja ubjedjuje druge da korona ne postoji predstavljaju kao narodnog heroja.
Napisao je forumas Hendrix odlicnu analizu o demokratiji u Australiji i koliko je "vezana" i ovisna o novcanim tokovima.
Lockdown ne treba uvoditi, ne treba nikoga hapsiti, ali ne treba ni promovisati ovakve persone.
I ne brini se, u BiH nikad nece biti ponovo lockdown, ne zato sto je sada besmisleno da se uvodi u svjetlu saznanja o virusu, vec jer ga sebi ne mozemo priustiti.
- red evil
#32404 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tokom ove pandemije naučili smo dosta toga o virusima, citokinskoj oluji (ili kako se već zove), imunitetu, vakcinama... donjela je ona i nešto dobrog. 
-
kox
#32405 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Opet prebacuješ kompletnu priču o situaciji o Australiji na jedan slučaj. Ne bi ni dobila publicitet da je nisu zbog posta na facebooku uhapsili u 8-om mjesecu trudnoće pred kamerama. To je priča velike većine medija, ne njeni stavovi koji su nebitni, kojekakvih likova sa raznim teorijama ima svuda.Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:27Moj stav je jasan: ne treba lockdown, ne treba hapsiti, ali ne treba ni davati medijski prostor ovakvim osobama.kox wrote: ↑21/09/2020 12:23Postoje drugi izvori informacija kroz koje neku informaciju možeš provjeriti. Ne možeš reći da nešto ne postoji jer se tebi ne sviđa neki izvor.Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:20 @kox to se ne smije raditi. Veoma je vazan izvor informacija i na koji nacin je nesto predstavljeno. Jer zenu koja ubjedjuje druge da korona ne postoji predstavljaju kao narodnog heroja.
-
Mogy87
#32406 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako stavovi nisu bitni kad je tema korona, a zena promovise da ona ne postoji?kox wrote: ↑21/09/2020 12:29Opet prebacuješ kompletnu priču o situaciji o Australiji na jedan slučaj. Ne bi ni dobila publicitet da je nisu zbog posta na facebooku uhapsili u 8-om mjesecu trudnoće pred kamerama. To je priča velike većine medija, ne njeni stavovi koji su nebitni.
Pa nije pricala o cijeni jabuka na pijaci.
-
Naslovnica
#32407 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Shvataš li ti da je link na Kurir bio ismijavanje panikbotova koji vole ovakve stvari?!Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:22Izvor ti je bila ta stranica. Pokusavam ti objasniti da ljudi tebi postavljaju Nature, ti njima Kurir i Dailymail. To nikada ne moze biti isto, bez obzira sto ti toga nisi svjestan.Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:14Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:04 Ali izvori informacija koje ti citiras potenciraju tu pricu. Jer oni jesu 5G, Bil Gejc ekipa. Ne mozes birati sta ti se svidja, a sta ne.
Prvi clanak na portalu:
Drugi clanak na portalu:
Na telefonskoj vezi je bio dr Srećko Sladoljev – Tema je bila zaključavanje, a dr Sladoljev, onaj asketski lik koji podsjeća na discipliniranog i pobožnog redovnika je dakako smjerno stao s automobilom na parking i govorio – iza njega je neprospavana noć, fizički se ne osjeća najbolje i na putu je s Pelješca za Zagreb.
![]()
![]()
![]()
![]()
Baš se trudiš...
Pa kakve veze ima vijest da će Rusija posjedovati 5G baznu stanicu do 2023 godine sa onim što sam ja postao???![]()
![]()
![]()
Što se tiče Srećka, no comment, debil.
Ne namećem ja nikakvu priču nego postavim stranicu-dvije koje iznose tu priču o Australiji, ne znam šta to tebi toliko smeta da se priča o tim aspektima. JESU LI ŠTA SLAGALI?
Ja te opet pitam, hoćeš li da ti dam linkove sa SkyNews-a i Reutersa?
Što se tiče koja mi je stranica bila izvor za horor priču iz Australije, mogla je biti bilo koja, jednostavno se ta našla na linku. Prije toga nikada nisam čuo za tu stranicu. Ti si se uhvatila pitanja relevantnosti stranice, a o tome šta vijest kaže, to apsolutno zanemaruješ.
Nikako da mi odgovoriš
Eto, čovjek koji ima direktnu vezu s Australijom pokušava da ti objasni, ne znam zašto je tebi tako teško reći "da, tako je, u pravu si". Uvijek neki ALI.Ja te opet pitam, hoćeš li da ti dam linkove sa SkyNews-a i Reutersa?
-
splinter
-
Naslovnica
#32409 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa zar je dozvoljeno da se u Australiji u 2020 hapse ljudi zbog svog stava koji iznesu na YT?! Ili općenito onoga što kažu?!Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:32Kako stavovi nisu bitni kad je tema korona, a zena promovise da ona ne postoji?
Da ili ne?
Ja mislim da se debeli u Sjevernoj Koreji kidaju kidaju od smijeha!

-
kox
#32410 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato što u demokratskoj zemlji hapse nekoga zbog posta na Facebooku. To je ono zbog čega je dospjela u medije. Bez toga ni ti ni milioni drugih ljudi nikada za nju ne bi čuli niti bi te interesovali njeni stavovi o Koroni (kao što ni sada veliku većinu ne interesuju).Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:32Kako stavovi nisu bitni kad je tema korona, a zena promovise da ona ne postoji?
-
Mogy87
#32411 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije u pitanju samo ovaj konkretan slucaj. Vec cjelokupna tema.
Moj stav o Australiji sam vec rekla. Ne bih ni komentarisala vec stalno imputirate da smo "mi" (ko smo to mi) za lockdown, a to realno niko to ne potencira.
Zenu nisu trebali uhapsiti, ali ni pretvoriti u narodnog heroja. Toliko od mene.
Moj stav o Australiji sam vec rekla. Ne bih ni komentarisala vec stalno imputirate da smo "mi" (ko smo to mi) za lockdown, a to realno niko to ne potencira.
Zenu nisu trebali uhapsiti, ali ni pretvoriti u narodnog heroja. Toliko od mene.
-
daddy-kool
#32412 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nema potrebe se previše ibretiti, npr svoja avlija i susjedna:Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:37Pa zar je dozvoljeno da se u Australiji u 2020 hapse ljudi zbog svog stava koji iznesu na YT?! Ili općenito onoga što kažu?!
Da ili ne?
Ja mislim da se debeli u Sjevernoj Koreji kidaju kidaju od smijeha!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://ba.n1info.com/Vijesti/a436089/Uh ... tokic.html
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... oku-545841
https://source.ba/clanak/BiH/523532/PU- ... -Facebooka
https://www.rtvbn.com/3926096/uhapsen-z ... nji-davoru
https://www.vijesti.me/svijet/balkan/10 ... dra-vucica
https://www.bbc.com/news/world-australia-54007824
Covid: Australian anti-lockdown suspect's arrest draws controversy
Last week Victoria Police warned it would arrest people for organising protests in breach of the ban on gatherings.
Last edited by daddy-kool on 21/09/2020 12:53, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#32413 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovakvi ljudi i jesu heroji, ljudi koji prkose zabrani govora i koji se hapse zbog FB posta u jednoj razvijenoj zapadnoj državi koja sebe naziva demokratskom, u 21. vijeku.Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:42 Nije u pitanju samo ovaj konkretan slucaj. Vec cjelokupna tema.
-
BadBoy
#32414 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Korona je najviše ukazala na masovnu rasprostranjenost tzv. "anti-intelektualizma".
"Anti-intelektualizam" podrazumijeva nipodaštavanje stručnjaka i eksperata i to često uz pogrdne rečenice tipa "šta će eksperti" "mijenjaju mišljenja", "nemaju odgovore na XY".
Ova pojava je globalni fenomen i nije isključivo vezana za BiH iako je ovdje naišla na jako plodno tlo. Također je i pojava društvenih medija dala dodatni vjetar u leđa ovom pokretu jer sada svaka budala misli da mu njegova sloboda govora daje za pravo da priča svakakve gluposti i da se onda te gluposti vrednuju isto ako i mišljenje eksperta koji u određenoj oblasti radi čitav radni vijek.
Ovaj fenomen je svoj vrhunac doživio sa Trumpom i sindromom "lažnih vijesti" i "alternativnih istina". Problem je što pojedine stvari nemaju "više istina" kako to pobornici "anti-intelektualizma" često vole govoriti. Za neke stvari postoji samo jedna jedina istina - činjenica. Zemlja je okrugla. Zemlja se okreće oko Sunca. Virusi i mikrobi postoje. I tako dalje. Oko toga ne bi trebalo biti diskusije jer tu nema "svako svoju istinu".
Eh ono što Mogy radi na ovoj temi jeste da se bori protiv "anti-intelektualizma" i ja joj na tome čestitam. Bitno je ispraviti krive navode i reći 100% tačne činjenice. O nekim stvarima u 21. vijeku zaista nema potrebe više diskutovati i pričati.
Svaki put kada jedna izrečena glupost ostane neispravljena, "anti-intelektualizam" postaje jači.
"Anti-intelektualizam" podrazumijeva nipodaštavanje stručnjaka i eksperata i to često uz pogrdne rečenice tipa "šta će eksperti" "mijenjaju mišljenja", "nemaju odgovore na XY".
Ova pojava je globalni fenomen i nije isključivo vezana za BiH iako je ovdje naišla na jako plodno tlo. Također je i pojava društvenih medija dala dodatni vjetar u leđa ovom pokretu jer sada svaka budala misli da mu njegova sloboda govora daje za pravo da priča svakakve gluposti i da se onda te gluposti vrednuju isto ako i mišljenje eksperta koji u određenoj oblasti radi čitav radni vijek.
Ovaj fenomen je svoj vrhunac doživio sa Trumpom i sindromom "lažnih vijesti" i "alternativnih istina". Problem je što pojedine stvari nemaju "više istina" kako to pobornici "anti-intelektualizma" često vole govoriti. Za neke stvari postoji samo jedna jedina istina - činjenica. Zemlja je okrugla. Zemlja se okreće oko Sunca. Virusi i mikrobi postoje. I tako dalje. Oko toga ne bi trebalo biti diskusije jer tu nema "svako svoju istinu".
Eh ono što Mogy radi na ovoj temi jeste da se bori protiv "anti-intelektualizma" i ja joj na tome čestitam. Bitno je ispraviti krive navode i reći 100% tačne činjenice. O nekim stvarima u 21. vijeku zaista nema potrebe više diskutovati i pričati.
Svaki put kada jedna izrečena glupost ostane neispravljena, "anti-intelektualizam" postaje jači.
-
Mogy87
#32415 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja nikada nekog ko ugrozava tudje zdravlje ne bih smatrala herojem.Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:53Ovakvi ljudi i jesu heroji, ljudi koji prkose zabrani govora i koji se hapse zbog FB posta u jednoj razvijenoj zapadnoj državi koja sebe naziva demokratskom, u 21. vijeku.Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:42 Nije u pitanju samo ovaj konkretan slucaj. Vec cjelokupna tema.
Da li treba lockdown? Ne treba.
Da li treba u zvijezde zakivati zenu koja tvrdi da bolest koja je odnijela 800K zivota ne postoji: ne treba.
-
Naslovnica
#32416 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, i?daddy-kool wrote: ↑21/09/2020 12:52Nema potrebe se previše ibretiti, npr svoja avlija i susjedna:Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:37Pa zar je dozvoljeno da se u Australiji u 2020 hapse ljudi zbog svog stava koji iznesu na YT?! Ili općenito onoga što kažu?!
Da ili ne?
Ja mislim da se debeli u Sjevernoj Koreji kidaju kidaju od smijeha!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://ba.n1info.com/Vijesti/a436089/Uh ... tokic.html
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... oku-545841
https://source.ba/clanak/BiH/523532/PU- ... -Facebooka
https://www.rtvbn.com/3926096/uhapsen-z ... nji-davoru
https://www.vijesti.me/svijet/balkan/10 ... dra-vucica
https://www.bbc.com/news/world-australia-54007824
Covid: Australian anti-lockdown suspect's arrest draws controversy
Last week Victoria Police warned it would arrest people for organising protests in breach of the ban on gatherings.
Pokušavaš da izjednačiš nekoga ko prijeti smrću sa nekim ko je pozvao na proteste?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#32417 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Internet je greška čovječanstva
-
Naslovnica
#32418 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čime je konkretno ugrozila tuđe zdravlje? Pozivom na protest?Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:56Ja nikada nekog ko ugrozava tudje zdravlje ne bih smatrala herojem.Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:53Ovakvi ljudi i jesu heroji, ljudi koji prkose zabrani govora i koji se hapse zbog FB posta u jednoj razvijenoj zapadnoj državi koja sebe naziva demokratskom, u 21. vijeku.Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:42 Nije u pitanju samo ovaj konkretan slucaj. Vec cjelokupna tema.
Da li treba u zvijezde zakivati zenu koja tvrdi da bolest koja je odnijela 800K zivota ne postoji: ne treba.
Što se tiče dijela o tome da li bolest postoji ili ne, zbog toga je ne treba okivati u zvijezde, slažem se.
Na stranu to što još uvijek nije jasno da li je trenutnih 965,398 umrlih zaista umrlo od te bolesti? Ili jeste?
- zubi
#32419 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:53Ovakvi ljudi i jesu heroji, ljudi koji prkose zabrani govora i koji se hapse zbog FB posta u jednoj razvijenoj zapadnoj državi koja sebe naziva demokratskom, u 21. vijeku.Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:42 Nije u pitanju samo ovaj konkretan slucaj. Vec cjelokupna tema.
Jbt...
-
daddy-kool
#32420 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Policija tamo je jasno označila da tokom "smrtonosne epidemije pozivanje ljudi na proteste jeste ugrožavanje života".Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:57
Da, i?
Pokušavaš da izjednačiš nekoga ko prijeti smrću sa nekim ko je pozvao na proteste?
A gdje je sloboda govora na facebooku kod nas? Čuj "izazvale osjećaj straha i uznemirenosti".State Premier Daniel Andrews defended the arrest, saying protests undermined public health efforts.
"Now is not the time to protest about anything. Because to do so is not safe," he said on Thursday.
Police Assistant Commissioner Luke Cornelius added: "[I'm] outraged to say there are still people in our community who think it's a good idea at the time of this deadly pandemic to leave home and protest."
-
daddy-kool
#32421 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dođosmo do slobode govora u Australiji koja naravno ima svoja ograničenja, kao što postoji ograničenje slobode govora u svakoj zemlji.Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 13:02
Čime je konkretno ugrozila tuđe zdravlje? Pozivom na protest?Zbog ovoga se ponekad hapsilo u komunizmu, a evo i danas.
Što se tiče dijela o tome da li bolest postoji ili ne, zbog toga je ne treba okivati u zvijezde, slažem se.
Na stranu to što još uvijek nije jasno da li je trenutnih 965,398 umrlih zaista umrlo od te bolesti? Ili jeste?![]()
-
Mogy87
#32422 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti kazes da nosis masku? Distanca, pranje ruku. Radi sebe, drugih, radi toga jer je to propisano? Nisu bitni tvoji motivi, ali ti se pridrzavas mjera.Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 13:02Čime je konkretno ugrozila tuđe zdravlje? Pozivom na protest?Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:56Ja nikada nekog ko ugrozava tudje zdravlje ne bih smatrala herojem.Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:53
Ovakvi ljudi i jesu heroji, ljudi koji prkose zabrani govora i koji se hapse zbog FB posta u jednoj razvijenoj zapadnoj državi koja sebe naziva demokratskom, u 21. vijeku.
Da li treba u zvijezde zakivati zenu koja tvrdi da bolest koja je odnijela 800K zivota ne postoji: ne treba.Zbog ovoga se ponekad hapsilo u komunizmu, a evo i danas.
Na stranu to što još uvijek nije jasno da li je trenutnih 965,398 umrlih zaista umrlo od te bolesti? Ili jeste?![]()
E pa ova zena tvrdi da virus ne postoji, da se niko ne treba pridrzavati mjera pa ni onih osnovnih.
Da je 5 ljudi umrlo od korone na svijetu zar to nije dovoljan razlog da stavis masku i odmaknes se? To je ono o cemu ja govorim sve vrijeme.
-
Naslovnica
#32423 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nešto nije jasno?zubi wrote: ↑21/09/2020 13:03Naslovnica wrote: ↑21/09/2020 12:53Ovakvi ljudi i jesu heroji, ljudi koji prkose zabrani govora i koji se hapse zbog FB posta u jednoj razvijenoj zapadnoj državi koja sebe naziva demokratskom, u 21. vijeku.Mogy87 wrote: ↑21/09/2020 12:42 Nije u pitanju samo ovaj konkretan slucaj. Vec cjelokupna tema.
Zenu nisu trebali uhapsiti, ali ni pretvoriti u narodnog heroja. Toliko od mene.![]()
Jbt...
- zubi
#32424 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
BadBoy wrote: ↑21/09/2020 12:53 Korona je najviše ukazala na masovnu rasprostranjenost tzv. "anti-intelektualizma".
-
Mogy87
#32425 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@BadBoy Hvala. To je to.zubi wrote: ↑21/09/2020 13:08BadBoy wrote: ↑21/09/2020 12:53 Korona je najviše ukazala na masovnu rasprostranjenost tzv. "anti-intelektualizma".
Svaki put kada jedna izrečena glupost ostane neispravljena, "anti-intelektualizam" postaje jači.![]()