Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sto imas potrebu da me stalno spominjes, ja tebe uopste ne uzimam u usta? Zasto si toliki pacenik? Pusti me na miru covjece. Pogledaj malo prethodne stranice napisane u posljednjih mjesec-dva pa ces vidjeti da sam ja jedan onih koji ne voli Philips televizore a koji najmanje odvraca ljude od njega. Ja ovdje nisam ni iz kakvog interesa za razliku od pojedinaca nego sam tu da pomognem ako mogu a ako neko hoce Philips TV to je njegova stvar i sve dok je ovaca bice i vune. I fino te molim da mi se otkacis vise.
šta kažeš ne odvraćaš nikoga ali dok je ovaca biće i vune
za ove dežurne hejtere odnedavno od prije mjesec dana sam vlasnik i Philips TV 65 inča 7354(dao u zamjenu za sony 50 inča 7596 koliko se sjećam i dodao još 150 maraka) a posjedujem i 2 samsung ru serija 7072 70 i 75 inča
zasad iskreno ne vidim neku razliku u kvalitetu slike ili između tizen vs android
čak mi se Philips čini za nijansu bolji što se androida tiče, ima nekih aplikacija koje samsung nema kao što je meni bitna tivimate za IPTV, na samsung mi home tv izgleda bezveze!
Prvo ovo nije nikakvo testiranje kao što recimo radi rtings već obična plaćna recenzija kojih ima pun internet. Zanimljivo da su u ovoj napokon napisali da je osvjetljenje svih Šitlips televizora, pa i ovog modela, oko 300 kandela po metru kvadratnom, i da čak Sony XH8096, koji spada u niži rang ili srednji niži rang televizora, ima bolje osvjetljenje od Šitlipsa od nešto više od 400 kandela (piše u tekstu recenzije ).
U recenziji također navode da prave HDR efekte mogu adekvatno prikazati televizori koji imaju osvjetljenje oko 1000 kandela ili više. Dakle, tv može podržavati sve moguće vrste HDR formata ali nikakve koristi od toga u praksi jer ih tv sa slabim osvjetljem, kao što je ovaj model, ne može prikazati. Dakle, obični marketinški trik.
Prvo ovo nije nikakvo testiranje kao što recimo radi rtings već obična plaćna recenzija kojih ima pun internet. Zanimljivo da su u ovoj napokon napisali da je osvjetljenje svih Šitlips televizora, pa i ovog modela, oko 300 kandela po metru kvadratnom, i da čak Sony XH8096, koji spada u niži rang ili srednji niži rang televizora, ima bolje osvjetljenje od Šitlipsa od nešto više od 400 kandela (piše u tekstu recenzije ).
U recenziji također navode da prave HDR efekte mogu adekvatno prikazati televizori koji imaju osvjetljenje oko 1000 kandela ili više. Dakle, tv može podržavati sve moguće vrste HDR formata ali nikakve koristi od toga u praksi jer ih tv sa slabim osvjetljem, kao što je ovaj model, ne može prikazati. Dakle, obični marketinški trik.
Odlična recenzija, samo tako nastavi
Na kraju recenzija zaključuje:
"Test conclusion Philips PUS8505
The Philips PUS8505 is one of the most attractive televisions in the mid-price range; the 58-inch model (147 centimeters screen diagonal) tested is available for less than 1,000 euros. There is a screen nicely set in a narrow aluminum frame that can be rotated on the central foot. The typical Philips Ambilight is built into the rear wall. With four HDMI inputs there are enough connections for players, TV recordings on hard drives are possible via USB. Thanks to the Android TV operating system, there is a large selection of apps, from Amazon to Netflix the most important streaming services are available. There is also little to complain about with the sharp and bright picture; the quality of average TV programs was particularly positive in the test. There is also a slightly cooler, but clearly understandable tone."
Koji LED tv ima preko 1000 kandela i više ?
Navedi 1 primjer.
Tom je najbliži Sony 95 serije .
58pus8505 ima 400 kandela osvjetljenje isto kao i samsung q60r evo pogledaj pa se malo i Samsungu nasmiješi https://www.displayspecifications.com/e ... 531f13a5e4
Što se tiče osvetljenja zavisi, recimo na Benchmarku su izmerili za isti model sa IPS panelom oko 380 nita. Uglavnom svejedno jer ionako kako si napisao ti televizori u tom rangu ne mogu prikazat odlićan HDR.. Pa i ne može se oćekivat za takav rang televizora i cjenu, da televizor prikazuje HDR kao neki drugi televizori najvišeg ranga.. Ko oće odlićan prikaz HDR sadržaja jedino OLED, ili koji odlićan FALD model.. Ali ko traži televizor za gledanje FullHD, 4K i Dolby Vision sadržaja je taj televizor odlićan:)) A što se tiče Sonya kojeg si pomenuo je isti rang televizora kao i Philips. A pored toga Sonyu dosta ne pomaže nešto bolje osvetljenje kad ima IPS panel, a taj panel ne može prikazat najbolje HDR sadržaj. Jer za HDR treba pored osvetljenja prvenstveno što bolji kontrast i prikaz crne.. A to taj Sony nikako ne omogućava:) Pored toga Sony nema Direct Led panel, pa ni 10 bitni panel..
nikakve razlike ne vidim u gledanju na samsung tv a imam ih 2
PS4 probare i fercera i opet nema razlike na samsung tv
jedina razlika je na LG tv koji je malo jači u gejmingu
eh na Prime Video vidim bjeli šum na oba tv dok to na Netflix i HBO GO nema, što me dovodi do zaključka da je to nešto do amazon servera, žale se svi.
obična tv kablovska i satelitska SD kanali skoro negledljivi, HD kanali ja ne znam jel ono toliko kompresovano da ne liči na HD
IPTV e ovde imam malo bolju sliku na sva 3 tv pa su i SD kanali gledljivi, o 4K i HD suvišno pisat.
IPTV je pravo ogledalo kako tv procesuira signal i sliku, ovde dajem laganu prednost ovom 75 inčnom samsungu, pošto najviše gledam tv na istom.
Iskreno ne vidim zajeb u kupovini Philips tv
e ja i ovo probijanje pozadinskog svjetla imaju sva 3 tv, rekao bi da je vidljivo na nekim scenama kada tv ukrade pola ekrana crnom trakom sa gornje i donje strane, tj prilagodi sliku tj format iste.
još sam i primjetio tzv gap između okvira televizora i panela, izraženije malo kod Philips tv nego kod samsung, koliko sam skontao služi da se panel ne ošteti prilikom postavljanja na zid ili tako nešto uglavnom to je manje više sve što sam primjetio kod sva 3 tv.
Sto imas potrebu da me stalno spominjes, ja tebe uopste ne uzimam u usta? Zasto si toliki pacenik? Pusti me na miru covjece. Pogledaj malo prethodne stranice napisane u posljednjih mjesec-dva pa ces vidjeti da sam ja jedan onih koji ne voli Philips televizore a koji najmanje odvraca ljude od njega. Ja ovdje nisam ni iz kakvog interesa za razliku od pojedinaca nego sam tu da pomognem ako mogu a ako neko hoce Philips TV to je njegova stvar i sve dok je ovaca bice i vune. I fino te molim da mi se otkacis vise.
šta kažeš ne odvraćaš nikoga ali dok je ovaca biće i vune
za ove dežurne hejtere odnedavno od prije mjesec dana sam vlasnik i Philips TV 65 inča 7354(dao u zamjenu za sony 50 inča 7596 koliko se sjećam i dodao još 150 maraka) a posjedujem i 2 samsung ru serija 7072 70 i 75 inča
zasad iskreno ne vidim neku razliku u kvalitetu slike ili između tizen vs android
čak mi se Philips čini za nijansu bolji što se androida tiče, ima nekih aplikacija koje samsung nema kao što je meni bitna tivimate za IPTV, na samsung mi home tv izgleda bezveze!
Drago mi je zbog tebe a hajde mi se sad i ti otkaci.
Veoma slicni televizori ali sa razlicitom vrstom pozadinskog osvjetljenja sto kod jeftinih televizora moze stvarati odredjene probleme u zavisnosti od toga koje pozadinsko osvjetljenje imaju.
Taj TCL ima direct LED sto znaci da postoji veca mogucnost DSE-a ali bi mu uniformnost crne trebala biti dobra pa je on vise dobar za filmove i serije a manje za sport a taj Samsung ima Edge LED sto znaci da postoji veca mogucnost za backlight bleeding-om odnosno losijom uniformnoscu crne ali bi mu uniformnost sive treba biti dobra sto znaci i manje DSE-a pa je on vise dobar za sport a manje za filmove i serije.
Ovo je sve hipotetski i moguce da i jedan i drugi imaju oba ili nijedan problem ali je generalno kod jeftinih televizora onako kako sam iznad napisao.
Ako me neko treba neka me taguje ili citira pa cu mu odgovoriti jer mi ne pada na pamet da citam ovolike Philipsove reklamne postove.
U grupi se pojavila gomila nekih "novih" profila sto imaju ukupno par postova napisanih a dolaze odmah ovdje da promovisu Philips i pametnom covjeku je jasno sta se ovdje radi.
Last edited by CooK on 01/10/2020 18:45, edited 1 time in total.
CooK wrote: ↑01/10/2020 18:39
Ako me neko treba neka me taguje ili citira pa cu mu odgovoriti jer mi ne pada na pamet da citam ovolike Philipsove reklamne postove.
U grupi se pojavila gomila nekih "novih" profila sto imaju ukupno par postova napisanih a dolaze odmah ovdje da promovisu Philips i pametnom covjeku je jasno sta se ovdje radi.
Brate samo tebe postujem i daj mi pomozi da nadjem neki solidan tv pokusao danas naruciti ovaj Samsung QE55Q60R i nema ga vise kod Stanica kakav je ovaj Samsung?
Ili mi baci ti neke linkove sa njihovog sajta sta valja do 2000km nemaju cak ni onaj Sony XF9005 a samo preko njih mogu uzeti nesto na 12 rata jer imaju ugovor sa firmom u kojoj radim Hvala!
Brate samo tebe postujem i daj mi pomozi da nadjem neki solidan tv pokusao danas naruciti ovaj Samsung QE55Q60R i nema ga vise kod Stanica kakav je ovaj Samsung?
Ili mi baci ti neke linkove sa njihovog sajta sta valja do 2000km nemaju cak ni onaj Sony XF9005 a samo preko njih mogu uzeti nesto na 12 rata jer imaju ugovor sa firmom u kojoj radim Hvala!
Nemoj taj. Nije ni to los TV ali je ovogodisnji model koji je degradiran u odnosu na dosadasnju Samsungovu seriju 8 i kojem jos nije opala cijena a ne vrijedi toliko.
Bolje idi na ovaj proslogodisnji model, i jeftiniji je a i malo bolji: https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... uxxh-9157/
Nemoj taj. Nije ni to los TV ali je ovogodisnji model koji je degradiran u odnosu na dosadasnju Samsungovu seriju 8 i kojem jos nije opala cijena a ne vrijedi toliko.
Bolje idi na ovaj proslogodisnji model, i jeftiniji je a i malo bolji: https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... uxxh-9157/
Sta jos dobro imaju od 55 ili 65 inca da valja? Samo Sony,Samsung ili LG pogledaj i samo sport se gleda na tv-u
Sta je jos dobro imaju od 55 ili 65 inca da valja? Samo Sony,Samsung ili LG pogledaj i samo sport se gleda na tv-u
Evo pogledao sam. Znaci ako ti je sport najbitniji onda ti je primarno da TV ima 100Hz panel a manje bitna ti je vrsta panela(IPS, VA). Ustvari ako samo sport gledas onda ti je mozda cak i bolji IPS jer ima sirok ugao gledanja pa se mozes izvaliti i u neku fotelju ili kauc sa strane i ista ce ti biti slika a i kad ti neko dodje svima ce biti dobra slika bez obzira na ugao gledanja.
Ovaj TV je veoma dobar za sport:
55" https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... baep-9168/
65" https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... baep-5576/
Sta je jos dobro imaju od 55 ili 65 inca da valja? Samo Sony,Samsung ili LG pogledaj i samo sport se gleda na tv-u
Evo pogledao sam. Znaci ako ti je sport najbitniji onda ti je primarno da TV ima 100Hz panel a manje bitna ti je vrsta panela(IPS, VA). Ustvari ako samo sport gledas onda ti je mozda cak i bolji IPS jer ima sirok ugao gledanja pa se mozes izvaliti i u neku fotelju ili kauc sa strane i ista ce ti biti slika a i kad ti neko dodje svima ce biti dobra slika bez obzira na ugao gledanja.
Hvala! Ovaj Sony mi izgleda nekako bolji ali cu ih kontaktirati ujutru da vidim sta imaju na stanju od ovih modela tako da mozes baciti i predlog i za jedan LG Meni je jako zao sto nemaju ovaj XF9005 jer si pisao da je on najblizi pravom HDR-u a djeca imaju PS4 Pro pa ganjaju i te video igre pa bi nam mozda taj najbolje legao
Hvala! Ovaj Sony mi izgleda nekako bolji ali cu ih kontaktirati ujutru da vidim sta imaju na stanju od ovih modela tako da mozes baciti i predlog i za jedan LG Meni je jako zao sto nemaju ovaj XF9005 jer si pisao da je on najblizi pravom HDR-u a djeca imaju PS4 Pro pa ganjaju i te video igre pa bi nam mozda taj najbolje legao
CooK wrote: ↑01/10/2020 19:37
A zao je i meni sto nemaju XF9005 jer je to trenutno najbolji TV za svoju cijenu.
Hvala! Sutra cu javiti sta je naruceno Gledacu ako mognem da se protegnem i uzmem od 65 inca tv ovaj Sony ili LG posto vidim da je i on 100Hz i mislim da su malo bolji od ovog Samsunga 65RU7402UXXH