SDA-All about
-
Kvantni Pomak
#51776 Re: SDA-All about
Žuto govno i hanuma nalogodavci
Napisana optužnica za respiratore, optuženi Novalić, Solak, Hodžić i Zolak!
https://avaz.ba/vijesti/bih/598850/napi ... ic-i-zolak
idu akobogda na američku crnu listu
Napisana optužnica za respiratore, optuženi Novalić, Solak, Hodžić i Zolak!
https://avaz.ba/vijesti/bih/598850/napi ... ic-i-zolak
idu akobogda na američku crnu listu
-
Kvantni Pomak
#51777 Re: SDA-All about
Direktorica – Pogledajte dokumentarac o Sebiji
- Maraschino
-
Nivelacija
#51779 Re: SDA-All about
Kaze Bake nemam ja nista ni auto nemam, ja nisam bogat kao drugi predsjednici, skroman, nemam vilu, a zena mu novi AMG od 100 k EUR voza. Skromno.
Uz to sve odjevne kombinacije minimalno po 10 k EUR.
Skromno bosnjacki.
Uz to sve odjevne kombinacije minimalno po 10 k EUR.
Skromno bosnjacki.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#51780 Re: SDA-All about
Allah sami vas nagradiJo, na prosperitetu i buducnosti nase djece i unucadi... zelena bandoBiH treba stotinu godina da dosegne životni standard EU, čak polovina stanovništva radi vani
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#51781 Re: SDA-All about

ovo nam je buducnost...

Allahu dragi pogledaj nasbar malo, ubise seljoberi
-
DonieBrasco
- JThomas
#51784 Re: SDA-All about
a vidi ovog sa huletom, hule izgleda k'o akademik pored njega...
- joint union
#51785 Re: SDA-All about
Cuj pitaj Plenkovicabunk wrote: ↑29/09/2020 18:04Pa pitaj plenkovica zasto je pozvao ove koje je pozvao.joint union wrote: ↑29/09/2020 17:27A sto Bake ne povede Komsu u Zg? Em, citiram: "više nego prijateljska zemlja" kraj citata, em Komso Predsjednik iz hrvatskog naroda. Em bi mu mogao prevoditi sa hrvatskog na bosanski da ga prijatelji sta ne zahebu.bunk wrote: ↑29/09/2020 16:36 Pisanje po Drzavi kad odes u po Zagreba i izjavis,ne znam sad od rijeci do rijeci:
"jedina krivica Zeljka Komsica je sto nije bio dio udruzenog zlocinackog pokreta kao Prlic i sto mu se ne sudi u Haagu jer je bio na pravoj strani kad je bilo najteze"...
Molim te druze detroit,uozbilji se.
- Leverage
- Leverage
#51787 Re: SDA-All about
Pa Bakir se dogovara u ime Džaferovića i Komšića, na to su njih dvojica odavno pristali.joint union wrote: ↑01/10/2020 14:57Cuj pitaj Plenkovicabunk wrote: ↑29/09/2020 18:04Pa pitaj plenkovica zasto je pozvao ove koje je pozvao.joint union wrote: ↑29/09/2020 17:27
A sto Bake ne povede Komsu u Zg? Em, citiram: "više nego prijateljska zemlja" kraj citata, em Komso Predsjednik iz hrvatskog naroda. Em bi mu mogao prevoditi sa hrvatskog na bosanski da ga prijatelji sta ne zahebu.? Onda se ni Dodiku nema sta prigovoriti jer je i njega valjda neko zvao? Jos gore, Dodo je kakav-takav clan predsjednistva, sta je Bakir? U cije se on ime dogovara i kome polaze racune? Osim njoj naravno...
Zašto da Plenković priča sa njima dvojicom da bi onda oni to prenosili Bakiru, kad se sve može završit direktno. To Plenković zna, a Bakir nema nikakav problem da udari na ego svoja dva poltrona u predsjedništvu, ako oni ego uopšte i imaju.
Glasali ste - gledajte.
- joint union
#51788 Re: SDA-All about
Nema to veze sa egom, nije monarhija, majka mu stara. Valjda nijeLeverage wrote: ↑01/10/2020 15:03Pa Bakir se dogovara u ime Džaferovića i Komšića, na to su njih dvojica odavno pristali.joint union wrote: ↑01/10/2020 14:57Cuj pitaj Plenkovica? Onda se ni Dodiku nema sta prigovoriti jer je i njega valjda neko zvao? Jos gore, Dodo je kakav-takav clan predsjednistva, sta je Bakir? U cije se on ime dogovara i kome polaze racune? Osim njoj naravno...
Zašto da Plenković priča sa njima dvojicom da bi onda oni to prenosili Bakiru, kad se sve može završit direktno. To Plenković zna, a Bakir nema nikakav problem da udari na ego svoja dva poltrona u predsjedništvu, ako oni ego uopšte i imaju.
Glasali ste - gledajte.
Nego ja sam cuo da je Bake trebao da se sretne sa Kolindom, ono jadranski susreti bivsih predsjednika, no jedan telefonski poziv ga je primorao da naprasno odustane od toga. Zato je, brze, bolje nasao Plenkovica, k'o fol ga ovaj nesto zvao. Ko je telefonirao Baketu - ostace misterija.
- Leverage
#51789 Re: SDA-All about
To je sad druga priča, ali činjenica je da se među političarima drugih država Bakir, Dodik i Čović doživljavaju kao osobe s kojima se pregovara i koje imaju izvršni legitimitet, a da su Džaferović i Komšić fikusi i Bakirovi poltroni, pa ne zaslužuju da budu dio bilo kakvih razgovora na tom nivou jer ih jednostavno niko ništa ne pita.
- tvojkomsija
#51790 Re: SDA-All about
Tačno tako.Leverage wrote: ↑01/10/2020 15:40 To je sad druga priča, ali činjenica je da se među političarima drugih država Bakir, Dodik i Čović doživljavaju kao osobe s kojima se pregovara i koje imaju izvršni legitimitet, a da su Džaferović i Komšić fikusi i Bakirovi poltroni, pa ne zaslužuju da budu dio bilo kakvih razgovora na tom nivou jer ih jednostavno niko ništa ne pita.
Zašto je ljudima toliko čudno što Komšića niko ne poziva na razgovore? Njega niko ne vidi kao predstavnika naroda ili neke vazne stranke, a eto i da ga pozoves prica mu je 99% kao kod Bakira, jer ga ovaj manipulira. Znaci Komsic je uopce nepotreban u bilo kojim razgovorima u regionu.
On je tu da daje izjave kako će nekog po prstima, kako je pređena crvena linija i ostale gluposti.
-
detroit-mercy
#51791 Re: SDA-All about
Kad bolje covjek razmisli, ovdje ima dosta mladalackog potencijala
- jazzer
#51792 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /201001103Izetbegović i ambasador Kine razgovarali o respiratorima koje je uvezla "Srebrena malina"
Nakon 6 mjeseci od afere respiratori on se sjetio raspitati za respiratore. A indikativno je i to da ce za 10ak dana biti podignuta
i optuznica u ovom predmetu.
I koga drugog nego kineskog ambasadora pitati za kineske respiratore. Sta je ocekivao da ce mu kinez reci? Respiratori su goli
kurac? Pa naravno da ce ih hvaliti bez obzira kakav ucinak imaju.
Ali je poruka za domacu javnost, to je sasvim jasno. Pa ko popusi pricu o korisnim repiratorima, popusi.
- Veigar
#51793 Re: SDA-All about
Kad sebi dopustiš da si bakirova kuja.Leverage wrote: ↑01/10/2020 15:40 To je sad druga priča, ali činjenica je da se među političarima drugih država Bakir, Dodik i Čović doživljavaju kao osobe s kojima se pregovara i koje imaju izvršni legitimitet, a da su Džaferović i Komšić fikusi i Bakirovi poltroni, pa ne zaslužuju da budu dio bilo kakvih razgovora na tom nivou jer ih jednostavno niko ništa ne pita.
-
sandzokan
#51795 Re: SDA-All about
Je li se ovo Bake prepao "političke čaršije" pa sada odbija Zokijev poziv? 
- Leverage
#51796 Re: SDA-All about
Čuj vaša hrana i ljepilo
Fraza bot sendvičar lagano ide u historiju.
Ako niste mršavi prednost imaju oni s merdevinama. Vaše merdevine
Emir Mehić Stanojević
E ako ovo nije dokaz da je SDA multietnička stranka onda ništa nije
Prezimenković Amir-Nikola Specimen
Ako niste mršavi prednost imaju oni s merdevinama. Vaše merdevine
Emir Mehić Stanojević
Prezimenković Amir-Nikola Specimen
-
DonieBrasco
- tandmand
#51798 Re: SDA-All about
Milanović i Plenković će se umoriti ....
- Roccohljup
#51799 Re: SDA-All about
Ode memic dodje fikro
FIKRET PREVLJAK NA TV SA ZBUNIO VODITELJICU: "Strahovita mi je želja da mladi dođu do zaposlenja i zauzet ću se za ‘NJIHA’; Djelujemo preventivno – kad ljudima nestane vode pošaljemo cisternu..."
“Pa otprilike ako bih krenuo od početka recimo rođen sam 12. maja 1961. godine u Hrasnici gdje sam završio osnovnu školu. Šumarsko-tehničku srednju sam završio na Ilidži.”
Politika
Prije 50 min
1
Večeras je na Kantonalnoj televiziji gostovao kandidat za načelnika Općine Ilidža ispred SDA Fikret Prevljak.
Koncept gostovanja je predstaviti kandidate i njihovu misiju i viziju za predstojeće lokalne izbore u novembru.
Na samom početku Prevljak se zahvalio na pozivu i pozdravio sve gledaoce, a posebno ‘iliđanke i iliđance’, a potom se kratko predstavio.
IZ BIOGRAFIJE: Diplomirao na fakultetu profesor odbrane i sigurnosti
“Pa otprilike ako bih krenuo od početka recimo rođen sam 12. maja 1961. godine u Hrasnici gdje sam završio osnovnu školu. Šumarsko-tehničku srednju sam završio na Ilidži.”
Što se tiče fakulteta nije bilo najjasnije šta je završio: “Diplomirao sam na fakultetu profesor odbrane i sigurnosti”, kazao je, te nastavio o svojoj biografiji: Normalno započeo je i taj rat gdje sam se uključio u odbranu naših prostora ‘iliđanskih’. Ja sam nastavio da pomažem prema boračkoj populaciji onoliko koliko sam mog’o a mislim da sam dosta uradio pogotovo sam uspio sa mjesta federalnog savjetnika ministra, premijeru našem Novaliću, sa kantonalnog, a na opštinskoj organizaciji, to mi je bila nekako trajna obaveza”, poručio je Prevljak svima koji su ga razumjeli šta je htio da kaže.
Zbunjena voditelijca svojski se potrudila da uhvati korak sa onim što je govorio Fikret Prevljak, pa je po ličnom nahođenju upitala da li će njegov fokus pomaganja ostati na boračkoj popuaciji ukoliko postane načelnik.
“Oni mene vrlo dobro poznaju da je to moj stalan posao. Dok sam živ moja je obaveza pema njima da pomognem, da uradimo i imam osjećaj da nikad nikad neću dovoljno uspjeti da uradim koliko su njihove zasluge da prema njima uradim. Normalno moje su obaveze još puno veće i aktivnije će biti prema ostalima građanima sa područja općine ‘Iliđa’.
ŽELJA MI JE PRIHVATIT SE U PROBLEME
Na pitanje šta je najveći problem u ovoj lokalnoj zajendici Fikret je rekao kako oni imaju dosta problema i da su oni slični sa drugim lokalnim zajednicama.
“Spreman sam se uhvatiti u koštac. Moja je želja prihvatit se u probleme. Voda, vodosabdjevanje je ogroman problem iako se zna da Kanton Sarajevo se 90% sabdjeva sa ‘Iliđe’. Nekas smo mi dobijali subvencije prema iscrpljivanju te vode ali to se ne dešava. Problem je i kanalizacija i to će biti moj prioritet. Ogromna je obaveza da se nastavi pomaganje mladima jer mi je strahovita želja da mladi dođu do nekog zapošljavanja, svog krova nad glavom, da imaju svoj smještaj. da dobiju posao, kroz te neke stvari koje sam spreman da se zauzmem za ‘njiha’ i da prema njima učinimo. Mislim da bi mi mladi bili prioritet uz rješavanje još nekih problema.”
“Mi često znate djelujemo preventivno – ako su ljudi imali vodu, pa sada nemaju jer izbacuje u bazenima, mi nekim cisternama to namirimo, znači odmah djelujemo i poduzimamo”, pojasnio je Prevljak.
Kazao je i da je uključen u sve kapitalne projekte jer je on već dugo predsjednik OO SDA Ilidža.
RARITETI: Dvije trake u jednom, dvije u drugom pravcu
“Jel to stupska petlja, na Stupu parking, pitanje tramvaja, škole, domovi zdravlja, putevi, vode, put prema Hrasnici… Vi ćete prema Hrasnici zateći jednu rijetkost, dvije trake u jednom pravcu, dvije u drugom. Tramvaj za Hrasnicu koji sam ja jos 2014. kao kantonalni zastupnik tražio. To je jedan od projekata za koji sam se založio. Ja otkad sam živ o tom tramvaju se pričalo i spominjalo. Pokušavamo i vertikalnu žičaru na koju ozbiljno računamo i konkurišemo. Zamislite da sa tom žičarom mogu građani na Igman proboravit čitav dan.”
Nije želio govoriti o protivkandidatima.
“Volim komentarisat ali ako smo zajedno ali ja o nekome komentarisat … jer inače naš princip je poštivanje svakoga, neogovaranje nikoga, ne pričati lose ružno jer jednostavno prilaz nas je ljudima i ostalima da zajednički možemo svašta nešto uraditi, ali Bogami na ovaj način razvodnjavati ljude, to nikad nisam u životu.”
Siguran je i u svoju pobjedu na izborima.
Zaključio je rečenicom: “‘Iliđa’ je sada postala možda jedan od najljepših gradova na području BiH, a da ne govorim o kantonu.”
(SB/Pressmedia)
- Billy The Pljuc
#51800 Re: SDA-All about
Ovaj još veća sirovina od Memića, nepismeno, neelokventno, ružno mi da da upotrijebim izraz seljak.
Tamo negdje ljeta 86-e sjećam se priloga ondašnje TV Beograd o prelasku Dragana Stojkovića - Piksija iz niškog Radničkog u Crvenu Zvezdu. Kao djete Čaira odraslo u sredini sa specifičnim govorom mladi Dragan je u tom prilogu govorio kao otprilike svaki stanovnik tog kraja, uličarskim ili što bi rekli ciganskim žargonom, vidiš da je nepismen ili najblaže rečeno neelokventan. Mnogo godina poslije, Dragan u nekoj sportskoj emisiji govori o svom životnom putu i vidiš jednog sasvim drugačijeg Dragana, elokventnog, zrelog čovjeka koji bez problema govori u kameru i kome više prosto proširena rečenica nije problem. Godine provedene u BG, Francuskoj, Italiji i Japanu su definitivno oblikovale čovjeka i pomogle mu da evoluira u jedno bolje biće u svakom pogledu.
Sad će se mnogi pitati kakve jebene veze ima Piksi sa Fikretom Prevljakom?
Pa Dragan je imao 21 godinu kad se uputio iz rodnog kraja u "beli svet" i na svom putu je mnogo toga popravio i uradio na sebi a jebeni Fikret Prevljak evo haman pa čitav život nije napredovao ni milimetra, jes da mu u ide u prilog da nije imao šansu potpisati za "veći klub" i vidjeti svijeta al' jbga Fikrete mog'o si makar naučiti da se izražavaš.
Nije mi jasno ovo guranje ovakvih kadrova od strane SDA, na stranu što je čovjek sa "ratnim zaslugama" i "general", "nosilac" zlatnog ljiljana i vjerovatno još nekih odlikovanja, "fakultetski obrazovan", što je bio jebeni "savjetnik ministra" i ko zna još kakvih funkcija u stranci, na čovjeku se vidi da nije i neće evoluirati ni u jednom pravcu. Papak kome je stranka dala sve, sad ga guraju na mjesto načelnika njegove IliĐe a veze lik sa životom nema, zar oni fakat nisu imali nikoga mlađeg i boljeg da guraju na tu poziciju ili moraju ispoštovati odane stranačke vojnike.
Jadan je narod i opština kojoj ovaj bude načelnik al' kad se sjetim ko im je bio do sada onda skontam da je ipak do njih.
Tamo negdje ljeta 86-e sjećam se priloga ondašnje TV Beograd o prelasku Dragana Stojkovića - Piksija iz niškog Radničkog u Crvenu Zvezdu. Kao djete Čaira odraslo u sredini sa specifičnim govorom mladi Dragan je u tom prilogu govorio kao otprilike svaki stanovnik tog kraja, uličarskim ili što bi rekli ciganskim žargonom, vidiš da je nepismen ili najblaže rečeno neelokventan. Mnogo godina poslije, Dragan u nekoj sportskoj emisiji govori o svom životnom putu i vidiš jednog sasvim drugačijeg Dragana, elokventnog, zrelog čovjeka koji bez problema govori u kameru i kome više prosto proširena rečenica nije problem. Godine provedene u BG, Francuskoj, Italiji i Japanu su definitivno oblikovale čovjeka i pomogle mu da evoluira u jedno bolje biće u svakom pogledu.
Sad će se mnogi pitati kakve jebene veze ima Piksi sa Fikretom Prevljakom?
Pa Dragan je imao 21 godinu kad se uputio iz rodnog kraja u "beli svet" i na svom putu je mnogo toga popravio i uradio na sebi a jebeni Fikret Prevljak evo haman pa čitav život nije napredovao ni milimetra, jes da mu u ide u prilog da nije imao šansu potpisati za "veći klub" i vidjeti svijeta al' jbga Fikrete mog'o si makar naučiti da se izražavaš.
Nije mi jasno ovo guranje ovakvih kadrova od strane SDA, na stranu što je čovjek sa "ratnim zaslugama" i "general", "nosilac" zlatnog ljiljana i vjerovatno još nekih odlikovanja, "fakultetski obrazovan", što je bio jebeni "savjetnik ministra" i ko zna još kakvih funkcija u stranci, na čovjeku se vidi da nije i neće evoluirati ni u jednom pravcu. Papak kome je stranka dala sve, sad ga guraju na mjesto načelnika njegove IliĐe a veze lik sa životom nema, zar oni fakat nisu imali nikoga mlađeg i boljeg da guraju na tu poziciju ili moraju ispoštovati odane stranačke vojnike.
Jadan je narod i opština kojoj ovaj bude načelnik al' kad se sjetim ko im je bio do sada onda skontam da je ipak do njih.