Meni je malo blize, pa moram proci gore ponekad, nemaju svi mogucnost da odu na zapad, nazalost, jos uvijek ih dosta argatuje po tromedji.Guadalajara wrote: ↑30/09/2020 15:48
Boga mi ovi nasi sto idu da rade, to je uglavnom centralna i zapadna Evropa i Bliski Istok. Gore ima dosta nase dijaspore pa sa njima ulaze u posao.Jaki ekonomski, ublehe od industrije, kladionice, sverc-komerc, duhan, propao Aluminij, aerodrom u minusu, demografski se raspadaju, FIS hoce da kupi Bingo, prodaju kuce u srednjoj Bosni, sele na zapad. Jos par godina i oni su nacionalna manjina u nestajanju. A, polahko rijesit ce se i to, oko zaposljavanja u drzavnim institucijama. Fino im Bakir kaze da i u domu naroda moze da se desi neki Zeljko Komsic, nas ljiljan zlatni.
http://www.brotnjo.info/2017/07/04/bosa ... razlinili/
Aluminij unisten, ali sta nije otislo za Alemanju vec su zaposlili u EP HZHB i Eronet, valjda dok i to se ne razvali. FEAL I dalje drma, dosta radnika je i tamo preslo. Aerodrom je lapo-lapo, dosta kadra je tu iz SDA. Ljudi zaboravljaju da je u HNK skoro sve lapo-lapo, isto kao na razini grada u Mostaru, tako da obje strane snose odgovornost, jednak je iseljavanje Bosnja iz srednje bosne i hercegovine kao i 'rvata, samo sto je teze do papira.
Sto se mene tice prije bih sada glasao za Covica, ratnog zlocinca iz SOKOla nego za Zlatnog Lazova iz Sarajeva, ali to je sada vec subjektivno misljenje.