kabal1337 wrote: ↑30/09/2020 21:31
Pa to je unutar specifikacije. 1.9.TDI oko 0.5l-1l.
Ako hoces jeftinije ulje imas Alpine 5w30 Made in Germany, dobro ulje.
Ne znam zasto sipas nesto van specifikacije ipak nisu tolike vrucine kod.nas da ti treba gusto ulje.
0w30, 5w30, 0w40, 5w40
Mislim sam mozes vidjeti da li negdje curi ulje, mora biti fleka. Ako je vlazno oko "klapne gasa", i intercoolera to je normalno za svakog TDI zbog uljnih para.
2.0 TDI je, al tako 1l-1.5l nije to nista strasno
Necu jeftinije ulje, uzimao sam kod njih svaki put Castrol sto je mislim jedno od skupljih
Ne sipam ja, zadnji put kada sam dosao, majstor vidio masno kada je podigao, pogledao na sat, i nasuo samo 10w. Kasnije ja na racunu vidim to, nazovem pitam, kazu mi ono je gusce, ispunjava tvoju specifikaciju, nemas DPF, motor je star 15 godina, zazori su drugaciji, veci, ovo ce ti bolje odgovarati. Tako tim rjecima i ja kontam, ja se ne razumijem toliko, majstor bi trebao bolje da zna, haj poslusat cemo ga.
Prosle godine isto o tome ovdje raspravljao, svi kazu da se drzim fabrike i pustim majstora sta prica. Zbog poznanstva ne bi me htio izraditi, tako da ili ne zna dovoljno ili pogresno zna, ili je u pravu pa zna vise od nas ovdje. Nesto jeste