Husein kapetan Gradascevic se ne bi slozio sa tobom.
Nagorno Karabah
- sadie_forever
#2927 Re: Nagorno Karabah
Da ti je bilo bit vani 90ih pa bi vidio kako smo braca i drugovi sa anamo onima., samo sto se nismo klali ..ej isto bi se desilo i s njima,vrijeme lijeci sve ama bas svepritchard wrote: ↑30/09/2020 02:03A, majke ti, Sadie, sta ti savjetujes Armencima? Sta bi ti uradio na njihovom mjestu? Da napuste zemlju na kojoj zive 2 300 godina, da odu ili da docekaju rasirenih ruku Azere koji im "nece nista". Bas me zanima, bez lose namjere te pitam posto vidim da 99,98% ljudi radi projekciju jugoslavenskih sukoba na Karabah sto je potpuno pogresno jer je svako podneblje satkano od razlicitih prica, istorije, kultura, okolnosti itd, svako je prica za sebe i nema univerzalnog lijeka tj pristupa.sadie_forever wrote: ↑30/09/2020 01:26
narod Jermenije previse zivi u proslosti,u prici nigdje nema sadasnjost nesto konkretno...kazes im medjunarodno pravo je na strani azera po tom pitanju odgovor je "a znas li ti da smo mi ovdje hiljadama godina kada azerbedjan nije ni postojao? " ok sve to,ali kako je to danas relevantno?![]()
Imao sam priliku upoznati par Azera i Armenaca i njihov konflikt je toliko dubok da je to, bar po mom iskustvu, neizrecivo. Nije to kao mi koji kao govorimo pet-sest razlicitih jezika, kao toliko smo razliciti, a kad se sretnemo u dijaspori braca rodjena... Jednostavno je nezamisliva svaka interakcija izmedju njih, posebice recimo u scenariju pada Karabaha u sto ne vjerujem, da i jedan jedini Armenac ostane tu imajuci u vidu iskustva iz proslosti.
- sadie_forever
-
pritchard
#2929 Re: Nagorno Karabah
Nema tog vremena koje ce izlijeciti OVO otvoreno pitanje, vjeruj.
Nije to situacija Njemacka : Izrael gdje je kod Nijemaca doslo do katarze za holokaust, Izrael i Njemacka nemaju otvorenih pitanja, daleko su preko svijeta, nisu ni na koji nacin uvjetovani jedni drugim nikad bili (1948 - danas), spadaju u najnaprednije i najbogatije zemlje svijeta, visok stupanj suradnje itd. E sad skontaj, konflikt Azerbajdzan i Turska : Armenija je sve suprotno:
- Pocinjen i od strane pocinioca i saradnika nikad priznat genocid nad > 1 000 000 Armenaca u periodu 191X- 1923/4, pogromi, protjerivanja
- Cinjenica da je Gorski Karabah 2 300 godina naseljen gotovo iskljucivo Armencima
- Rat iz 90ih koji i danas traje, nikada nije stao, zlocini, krvoprolica i sl koji su vratili sjecanja na vrijeme prije 70 godina i jednima i drugima...
- Stalna fizicko-psiholoska prijetnja, posebno Armencima u Arcahu
- Medjunarodna zajednica kojoj prija stanje sukoba i nesigurnosti, prvenstveno Rusija, Turska, Iran i SAD...
- Cinjenica da poslije svega NE POSTOJI opcija reintegracije nazad u Azerbajdzan, a Azeri opet nikad nece prihvatiti otcjepljenje Gorskog Karabaha. Traze povratak pod okrilje Azerbajdzana, povratak izbjeglica pa kao onda mooozda novi referendum o statusu sto je prica za malu djecu jer i da se svi vrate, ne bi ih bilo ni 20%, a referendum 90ih su, kao u BiH Srbi, bojkotirali (jer su znali da ce ga 100% izgubiti), ugl, s azerske strane prica "dodji da ti ciko da bobu"
- Nerjesena brojna pitanja vezana za granice, azerbajdzanska enklava Nahicevan i par drugih enklavica
- Interesi velikih sila, naftovodi, plinovodi, govnovodi i prirodna bogatstva koji bi mozda trebali biti prva stavka, kasno je da idem dalje, ali jebeno je biti direktno u rusko-iransko-turskom igralistu
- Sveopce katastrofalno stanje u uzoj regiji, nestabilnost, npr Gruzija, Cecenija, Dagestan, Ingusetija i sl koji se reflektiraju i na ovaj sukob
- Armenija se cini kao glineni golub, populacija od 2,9m naprema 80m Turske, 11m Azerbajdzana i jos 15m Azera u Iranu na granici, bez izlaza na more...
Sta je tu finalna solucija? Nema je... Status quo da obican narod i sirotinja ne strada.
Dodijeliti Arcah Armeniji, a njegove teritorije koje je azerska vojska zauzela Azerbajdzanu = revansizam s azerske strane, nastavak sukoba u buducnosti
Dodijeliti Arcah Azerbajdzanu / pobjeda Azera = novi zlocini i genocid nad Armencima, protjerivanja ljudi, stradanje obicnog naroda i sl, u najboljem slucaju, da ne bude sile, sukoba i krvi, konflikt opet nastavlja tinjati dok iznova ne eksplodira
Nekako mi je ovo prvo dosta jeftinije i kostalo bi daleko manje zivota.
- Pocinjen i od strane pocinioca i saradnika nikad priznat genocid nad > 1 000 000 Armenaca u periodu 191X- 1923/4, pogromi, protjerivanja
- Cinjenica da je Gorski Karabah 2 300 godina naseljen gotovo iskljucivo Armencima
- Rat iz 90ih koji i danas traje, nikada nije stao, zlocini, krvoprolica i sl koji su vratili sjecanja na vrijeme prije 70 godina i jednima i drugima...
- Stalna fizicko-psiholoska prijetnja, posebno Armencima u Arcahu
- Medjunarodna zajednica kojoj prija stanje sukoba i nesigurnosti, prvenstveno Rusija, Turska, Iran i SAD...
- Cinjenica da poslije svega NE POSTOJI opcija reintegracije nazad u Azerbajdzan, a Azeri opet nikad nece prihvatiti otcjepljenje Gorskog Karabaha. Traze povratak pod okrilje Azerbajdzana, povratak izbjeglica pa kao onda mooozda novi referendum o statusu sto je prica za malu djecu jer i da se svi vrate, ne bi ih bilo ni 20%, a referendum 90ih su, kao u BiH Srbi, bojkotirali (jer su znali da ce ga 100% izgubiti), ugl, s azerske strane prica "dodji da ti ciko da bobu"
- Nerjesena brojna pitanja vezana za granice, azerbajdzanska enklava Nahicevan i par drugih enklavica
- Interesi velikih sila, naftovodi, plinovodi, govnovodi i prirodna bogatstva koji bi mozda trebali biti prva stavka, kasno je da idem dalje, ali jebeno je biti direktno u rusko-iransko-turskom igralistu
- Sveopce katastrofalno stanje u uzoj regiji, nestabilnost, npr Gruzija, Cecenija, Dagestan, Ingusetija i sl koji se reflektiraju i na ovaj sukob
- Armenija se cini kao glineni golub, populacija od 2,9m naprema 80m Turske, 11m Azerbajdzana i jos 15m Azera u Iranu na granici, bez izlaza na more...
Sta je tu finalna solucija? Nema je... Status quo da obican narod i sirotinja ne strada.
Dodijeliti Arcah Armeniji, a njegove teritorije koje je azerska vojska zauzela Azerbajdzanu = revansizam s azerske strane, nastavak sukoba u buducnosti
Dodijeliti Arcah Azerbajdzanu / pobjeda Azera = novi zlocini i genocid nad Armencima, protjerivanja ljudi, stradanje obicnog naroda i sl, u najboljem slucaju, da ne bude sile, sukoba i krvi, konflikt opet nastavlja tinjati dok iznova ne eksplodira
Nekako mi je ovo prvo dosta jeftinije i kostalo bi daleko manje zivota.
- Sanjarko
#2930 Re: Nagorno Karabah
Vrijeme je na strani Azera. Bit ce ih oko 8-9 miliona u Azerbejdzanu a Armena oko 1,5-1,6 miliona u Armeniji.
Sta izvjestaji govore. Je li ima strasnih zlocina. Dobro je dok god toga nema. '90-tih ih je bilo, i prije nekad u historiji od strane i jednih i drugih. Uzajamno cak cinjeni genocidi.
Armenske one oslobodilacke snage prijasnje su kao Cetnicke snage bile prije nekad po svemu od stila oblacenja itd.
Uzvracali su zlocinima ostali narodi i Armencima.
Nazalost strasni zlocini prije nekad cinjeni od strane svih pa i od strane Armenaca. Genocidi.
Sta izvjestaji govore. Je li ima strasnih zlocina. Dobro je dok god toga nema. '90-tih ih je bilo, i prije nekad u historiji od strane i jednih i drugih. Uzajamno cak cinjeni genocidi.
Armenske one oslobodilacke snage prijasnje su kao Cetnicke snage bile prije nekad po svemu od stila oblacenja itd.
Uzvracali su zlocinima ostali narodi i Armencima.
Nazalost strasni zlocini prije nekad cinjeni od strane svih pa i od strane Armenaca. Genocidi.
-
The 51st State
#2931 Re: Nagorno Karabah
Dokumentovani gubici oklopa sa obje straje, izvor je prilicno pouzdan, radi se o emtuzijasti koji prati to sirom svijeta,
-
The 51st State
#2932 Re: Nagorno Karabah
Kamikaza dronovi na tenkove, valjda prekinu snimanje prije eksploz9je sta li
- ovo_malo_duse
#2933 Re: Nagorno Karabah
Personalno zaboli me kita za i jednim i drugim, zali boze omladine za kakvu vukojebinu ginu. Poznajem Azera, ljekar specijalista zivi u Danskoj od malih nogu ima Dansko drzavljanstvo, 93 se prijavio u vojsku da sa Danskim unporfor dodje u Bosnu, nisu mu dali, nakon toga se prijavio u ljekare bez granica da dodje u Bosnu da pomaze narodu. S druge strane znam Armenku udatu za naseg covjeka govori bosanski bolje od 50% dijasporki nasih(ja u pocetku mislio nasa zena), postuje mu mater bolje nego da je Bosanku ozenio.pritchard wrote: ↑30/09/2020 02:03A, majke ti, Sadie, sta ti savjetujes Armencima? Sta bi ti uradio na njihovom mjestu? Da napuste zemlju na kojoj zive 2 300 godina, da odu ili da docekaju rasirenih ruku Azere koji im "nece nista". Bas me zanima, bez lose namjere te pitam posto vidim da 99,98% ljudi radi projekciju jugoslavenskih sukoba na Karabah sto je potpuno pogresno jer je svako podneblje satkano od razlicitih prica, istorije, kultura, okolnosti itd, svako je prica za sebe i nema univerzalnog lijeka tj pristupa.sadie_forever wrote: ↑30/09/2020 01:26
narod Jermenije previse zivi u proslosti,u prici nigdje nema sadasnjost nesto konkretno...kazes im medjunarodno pravo je na strani azera po tom pitanju odgovor je "a znas li ti da smo mi ovdje hiljadama godina kada azerbedjan nije ni postojao? " ok sve to,ali kako je to danas relevantno?![]()
Imao sam priliku upoznati par Azera i Armenaca i njihov konflikt je toliko dubok da je to, bar po mom iskustvu, neizrecivo. Nije to kao mi koji kao govorimo pet-sest razlicitih jezika, kao toliko smo razliciti, a kad se sretnemo u dijaspori braca rodjena... Jednostavno je nezamisliva svaka interakcija izmedju njih, posebice recimo u scenariju pada Karabaha u sto ne vjerujem, da i jedan jedini Armenac ostane tu imajuci u vidu iskustva iz proslosti.
A sa druge strane jarane kako sijes tako ces i poznjeti. Koja su iskustva Armenaca iz NK. pobili su i protjerali sve sto nije Armensko i sta da oceku zauzvrat ako Azeri uzmu. Sve one regije okolo su bile vecinsko Azeri, sad nema nikog. Armenci koji su izbjegli iz Azerbedzana su vecinom navegali u strahu od osvete jer je bilo naravno zajebano bit Armen u Azerbedzanu,pogotovo nakon progona u NK. Bilo je i tu svasta sto ne opravdavam ni na koji nacin ali to je jednostavno tesko kontrolisat.
Sta su ocekivali Srbi u Prijedou kad je ABiH dosla do periferije nakon sto su znali koja su zvjerstva pocinili .Ufatili se traktora, grad bio prazan 15 dana, pokoja baba i djed sto su ih ostavili. Ja cu tebe malo sjeckat, rezat palit mucit a ti kad postanes jaci ti mene nemoj kad udzes u grad ja cu te docekat kao spasioca.
- _Reds_
#2934 Re: Nagorno Karabah
Ma ovi su i gori, srvanili su potpuno čitave gradove, ali bukalno sravnili, i to van ovog NK. I šta misliš, kakv motiv imaju ti ljudi kojima su ovi sve živo sravnili i protjerali. Progone, rušenje i zločine radili, pa čemu da se nadaš.ovo_malo_duse wrote: ↑30/09/2020 07:55Personalno zaboli me kita za i jednim i drugim, zali boze omladine za kakvu vukojebinu ginu. Poznajem Azera, ljekar specijalista zivi u Danskoj od malih nogu ima Dansko drzavljanstvo, 93 se prijavio u vojsku da sa Danskim unporfor dodje u Bosnu, nisu mu dali, nakon toga se prijavio u ljekare bez granica da dodje u Bosnu da pomaze narodu. S druge strane znam Armenku udatu za naseg covjeka govori bosanski bolje od 50% dijasporki nasih(ja u pocetku mislio nasa zena), postuje mu mater bolje nego da je Bosanku ozenio.pritchard wrote: ↑30/09/2020 02:03A, majke ti, Sadie, sta ti savjetujes Armencima? Sta bi ti uradio na njihovom mjestu? Da napuste zemlju na kojoj zive 2 300 godina, da odu ili da docekaju rasirenih ruku Azere koji im "nece nista". Bas me zanima, bez lose namjere te pitam posto vidim da 99,98% ljudi radi projekciju jugoslavenskih sukoba na Karabah sto je potpuno pogresno jer je svako podneblje satkano od razlicitih prica, istorije, kultura, okolnosti itd, svako je prica za sebe i nema univerzalnog lijeka tj pristupa.sadie_forever wrote: ↑30/09/2020 01:26
A sa druge strane jarane kako sijes tako ces i poznjeti. Koja su iskustva Armenaca iz NK. pobili su i protjerali sve sto nije Armensko i sta da oceku zauzvrat ako Azeri uzmu. Sve one regije okolo su bile vecinsko Azeri, sad nema nikog. Armenci koji su izbjegli iz Azerbedzana su vecinom navegali u strahu od osvete jer je bilo naravno zajebano bit Armen u Azerbedzanu,pogotovo nakon progona u NK. Bilo je i tu svasta sto ne opravdavam ni na koji nacin ali to je jednostavno tesko kontrolisat.
Sta su ocekivali Srbi u Prijedou kad je ABiH dosla do periferije nakon sto su znali koja su zvjerstva pocinili .Ufatili se traktora, grad bio prazan 15 dana, pokoja baba i djed sto su ih ostavili. Ja cu tebe malo sjeckat, rezat palit mucit a ti kad postanes jaci ti mene nemoj kad udzes u grad ja cu te docekat kao spasioca.![]()
![]()
![]()
I ovo da se Armeni projetjerani iz ostatka Azerbejdžana, je na nivou priče da su Srbi protjerani iz Sarajeva, ili iz ovih naselja prilikom reintegracije. Ne kažem da nije bilo maltretiranja, ali je to većinom bila njihova politika stvaranja homogenog pogručja, i naseljavanja tih Armena u područja gdje su nekad živjeli Azeri.
Već viđeno ?
-
neki
#2935 Re: Nagorno Karabah
Pa ako su kamere na kamikaza dronovima valjda je logično da ne mogu snimiti eksplozijuThe 51st State wrote: ↑30/09/2020 07:40 Kamikaza dronovi na tenkove, valjda prekinu snimanje prije eksploz9je sta li
-
llull
#2936 Re: Nagorno Karabah
https://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_GenocideMa ovi su i gori, srvanili su potpuno čitave gradove, ali bukalno sravnili, i to van ovog NK. I šta misliš, kakv motiv imaju ti ljudi kojima su ovi sve živo sravnili i protjerali. Progone, rušenje i zločine radili, pa čemu da se nadaš.
Pa ne znam sada sta je gore ...
Samo treba reci 1 500 000 ubijenih od strane turaka i azera ... Niko tu nije bez putera na glavi ...
-
Milenkov buraz
#2937 Re: Nagorno Karabah
- Kikibombona
#2938 Re: Nagorno Karabah
Da li si neiformisan ili nesto gore od toga?_Reds_ wrote: ↑30/09/2020 08:13Ma ovi su i gori, srvanili su potpuno čitave gradove, ali bukalno sravnili, i to van ovog NK. I šta misliš, kakv motiv imaju ti ljudi kojima su ovi sve živo sravnili i protjerali. Progone, rušenje i zločine radili, pa čemu da se nadaš.
I ovo da se Armeni projetjerani iz ostatka Azerbejdžana, je na nivou priče da su Srbi protjerani iz Sarajeva, ili iz ovih naselja prilikom reintegracije. Ne kažem da nije bilo maltretiranja, ali je to većinom bila njihova politika stvaranja homogenog pogručja, i naseljavanja tih Armena u područja gdje su nekad živjeli Azeri.
Već viđeno ?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Baku_pogrom
As in Sumgait, their activities were distinguished by extreme cruelty: the area around the Armenian quarter became an arena of mass killings.[21] During the "pogroms in Baku, Armenian homes were set on fire and looted while many Armenians were killed or injured".[22] Kirill Stolyarov in his book "Break-up" describes beatings of the elderly, expelling them from their homes, burning people alive and other cases of savagery.[23] Soyuz weekly on May 19, 1990 reported “… in the course of Armenian pogroms in Baku raging crowd literally tore a man apart, and his remains were thrown into a garbage bin”. Aleksei Vasiliev, an Azerbaijani soldier of the Soviet army testified seeing a naked woman being thrown out of the window into the fire in which her furniture was burning.[24]
The events in Baku were reflected in a report by the Armenian state party in the UN Committee in elimination of discrimination against women, July 27, 1997:
For five days in January of 1990, the Armenian community of Baku, the capital of Azerbaijan, were killed, tortured, robbed and humiliated. Pregnant women and babies were molested, little klix were raped in front of their parents' eyes, Christian crosses were burned on their backs, and they were abused for their Christian faith.[25]
Je li ovako bilo u Sarajevu?According to the Izvestya newspaper on January 15, 1990:
On January 13, 1990, after 5 p.m. a crowd of some 50,000 people who were going out on a demonstration from the Lenin square, splitting into groups, committed pogroms, destructions, arsons, violence and murders... a huge mob were yelling slogans glory to the heroes of Sumgait and viva Baku without Armenians.
- Kikibombona
#2939 Re: Nagorno Karabah
Da, lapsus.Nadzornik wrote: ↑30/09/2020 01:24Kikibombona wrote: ↑30/09/2020 01:18
Danas vidimo snimke kako Azeri u Iranu protestuju, prave barikade, ne dozvoljavaju Irancima da prebace konvoje oruzja za Azerbejdzan.
Mislis za Jermeniju...![]()
-
sumirprimus
#2940 Re: Nagorno Karabah
s 300 ? iko ?
-
sumirprimus
#2941 Re: Nagorno Karabah
dezinformacije im nisu jaca strana, lazu ko bagdad bob...
istina je izgleda negdje na po pouta...
dosad dokumentovano po pouzdanijem izvoru , oko 30ak unistenih tenkova., skoro pa pola pola omjer...
istina je izgleda negdje na po pouta...
dosad dokumentovano po pouzdanijem izvoru , oko 30ak unistenih tenkova., skoro pa pola pola omjer...
- P.Starck
#2942 Re: Nagorno Karabah
Isto tako. Ti isti izvori su prenosili dvije godine kasnije kako džihadisti u okupiranom Sarajevu bacaju pravoslavnu decu lavovima.Kikibombona wrote: ↑30/09/2020 08:29Da li si neiformisan ili nesto gore od toga?_Reds_ wrote: ↑30/09/2020 08:13Ma ovi su i gori, srvanili su potpuno čitave gradove, ali bukalno sravnili, i to van ovog NK. I šta misliš, kakv motiv imaju ti ljudi kojima su ovi sve živo sravnili i protjerali. Progone, rušenje i zločine radili, pa čemu da se nadaš.
Već viđeno ?
As in Sumgait, their activities were distinguished by extreme cruelty: the area around the Armenian quarter became an arena of mass killings.[21] During the "pogroms in Baku, Armenian homes were set on fire and looted while many Armenians were killed or injured".[22] Kirill Stolyarov in his book "Break-up" describes beatings of the elderly, expelling them from their homes, burning people alive and other cases of savagery.[23] Soyuz weekly on May 19, 1990 reported “… in the course of Armenian pogroms in Baku raging crowd literally tore a man apart, and his remains were thrown into a garbage bin”. Aleksei Vasiliev, an Azerbaijani soldier of the Soviet army testified seeing a naked woman being thrown out of the window into the fire in which her furniture was burning.[24]The events in Baku were reflected in a report by the Armenian state party in the UN Committee in elimination of discrimination against women, July 27, 1997:
For five days in January of 1990, the Armenian community of Baku, the capital of Azerbaijan, were killed, tortured, robbed and humiliated. Pregnant women and babies were molested, little klix were raped in front of their parents' eyes, Christian crosses were burned on their backs, and they were abused for their Christian faith.[25]Je li ovako bilo u Sarajevu?According to the Izvestya newspaper on January 15, 1990:
On January 13, 1990, after 5 p.m. a crowd of some 50,000 people who were going out on a demonstration from the Lenin square, splitting into groups, committed pogroms, destructions, arsons, violence and murders... a huge mob were yelling slogans glory to the heroes of Sumgait and viva Baku without Armenians.
-
Capljina74
#2943 Re: Nagorno Karabah
Koliko eksploziva nose harop dronovi?neki wrote: ↑30/09/2020 08:17Pa ako su kamere na kamikaza dronovima valjda je logično da ne mogu snimiti eksplozijuThe 51st State wrote: ↑30/09/2020 07:40 Kamikaza dronovi na tenkove, valjda prekinu snimanje prije eksploz9je sta li
![]()
- Kikibombona
#2944 Re: Nagorno Karabah
Ovaj izvor!?
According to the Human Rights Watch reporter Robert Kushen, "the action was not entirely (or perhaps not at all) spontaneous, as the attackers had lists of Armenians and their addresses".[7]
-
The 51st State
#2945 Re: Nagorno Karabah
juce me kolega zbuni kaze ne vidi se eksplozoja, pq zatoneki wrote: ↑30/09/2020 08:17Pa ako su kamere na kamikaza dronovima valjda je logično da ne mogu snimiti eksplozijuThe 51st State wrote: ↑30/09/2020 07:40 Kamikaza dronovi na tenkove, valjda prekinu snimanje prije eksploz9je sta li
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2946 Re: Nagorno Karabah
https://dronecenter.bard.edu/files/2017 ... itions.pdf
Ma ako nije kumulativna glava tenk to prezivi i servisira se.
-
Capljina74
#2947 Re: Nagorno Karabah
Čitam,
da harop nema punjenje koje može probiti oklop u većini slučajeva.
Najebe posada.
da harop nema punjenje koje može probiti oklop u većini slučajeva.
Najebe posada.
-
Capljina74
#2948 Re: Nagorno Karabah
To.Bobi wrote: ↑30/09/2020 09:05https://dronecenter.bard.edu/files/2017 ... itions.pdf
Onda je do posade. Ili strada ili je kontuzovana...
Takav više neće u konzervu...
- _Reds_
#2949 Re: Nagorno Karabah
Nije, jer je u Sarajevu bio rat. Misliš da ih ovi nisi poticali da odu ?Kikibombona wrote: ↑30/09/2020 08:29Da li si neiformisan ili nesto gore od toga?_Reds_ wrote: ↑30/09/2020 08:13Ma ovi su i gori, srvanili su potpuno čitave gradove, ali bukalno sravnili, i to van ovog NK. I šta misliš, kakv motiv imaju ti ljudi kojima su ovi sve živo sravnili i protjerali. Progone, rušenje i zločine radili, pa čemu da se nadaš.
Već viđeno ?
As in Sumgait, their activities were distinguished by extreme cruelty: the area around the Armenian quarter became an arena of mass killings.[21] During the "pogroms in Baku, Armenian homes were set on fire and looted while many Armenians were killed or injured".[22] Kirill Stolyarov in his book "Break-up" describes beatings of the elderly, expelling them from their homes, burning people alive and other cases of savagery.[23] Soyuz weekly on May 19, 1990 reported “… in the course of Armenian pogroms in Baku raging crowd literally tore a man apart, and his remains were thrown into a garbage bin”. Aleksei Vasiliev, an Azerbaijani soldier of the Soviet army testified seeing a naked woman being thrown out of the window into the fire in which her furniture was burning.[24]The events in Baku were reflected in a report by the Armenian state party in the UN Committee in elimination of discrimination against women, July 27, 1997:
For five days in January of 1990, the Armenian community of Baku, the capital of Azerbaijan, were killed, tortured, robbed and humiliated. Pregnant women and babies were molested, little klix were raped in front of their parents' eyes, Christian crosses were burned on their backs, and they were abused for their Christian faith.[25]Je li ovako bilo u Sarajevu?According to the Izvestya newspaper on January 15, 1990:
Ti hoćeš da nam kažeš da je ovo bilo ganjanje na nivou Jevreja u 2. sv. ratu.
Kakve su torture činjenje nad Bošnjacima u ovom ratu, pa je opet dio ostao čitav rat u RS-u, odnosno preživio, ili se poslije svega vratio.
A ovi su gradove ravnali sa zemljom, da se u njih nikada niko ne vrati. Ne opravdavam ja ni jedne ni druge, ali Armenska priča nije maslo za ramazana, i mitomanija im je prilično razvijena.
A ovi Azeri, Komunizam je na njih imao i previše uticaja.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2950 Re: Nagorno Karabah
Na sve i jednom snimku poklopci ulaza otvoreni..sve je to prazno, tako su ih gadjali i 2016...tenkovi su parkirani u defanzivnom položaju.Capljina74 wrote: ↑30/09/2020 09:07To.Bobi wrote: ↑30/09/2020 09:05https://dronecenter.bard.edu/files/2017 ... itions.pdf
Onda je do posade. Ili strada ili je kontuzovana...
Takav više neće u konzervu...