Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
The 51st State wrote: ↑28/09/2020 20:41
Turci salju sirijske turkmene takoreci azerbejdzansku bracu, kao i sto asad i kurdi salju sirijske jermene u ispomoc svojima. Kakav pajac.
Ne nego turska salje ove iz sirije po libij i azerbedjanu da se kutarise extra balasta....ako uspije nesto postic masala ako ne barem ce se kutarisat sljama koji sutra toj istoj turskoj moze pravit probleme.
Ne salje bolan nikoga, to su propagandne gluposti sto se tice azerbejdzana, ko jos vjeruje u lafine forumskog kurda. Demantovano i navodno poslanih i od azerbejdzana, no propagnda se raditi mora.
neuzimam ja sta kiki pise zaozbiljno...nema razlike imedju njega i tebe, obadvojca ste se ukopali duboko i sad se vodi rovovski rat..
mada nebi me cudilo da sultan to uradi...kao sto ih je poslao da se bore po libiji...
Ne nego turska salje ove iz sirije po libij i azerbedjanu da se kutarise extra balasta....ako uspije nesto postic masala ako ne barem ce se kutarisat sljama koji sutra toj istoj turskoj moze pravit probleme.
Ne salje bolan nikoga, to su propagandne gluposti sto se tice azerbejdzana, ko jos vjeruje u lafine forumskog kurda. Demantovano i navodno poslanih i od azerbejdzana, no propagnda se raditi mora.
neuzimam ja sta kiki pise zaozbiljno...nema razlike imedju njega i tebe, obadvojca ste se ukopali duboko i sad se vodi rovovski rat..
mada nebi me cudilo da sultan to uradi...kao sto ih je poslao da se bore po libiji...
Ne interesuje me tvoj sud, nisi nikakvo mjerilo objektivnosti, ako saberes 2 i 2 i apstrahujes svoj animozitet prema brki sam bi zakljucio da je to glupost porediti libiju i azerbejdzan u smislu pptreba za placenickim snagama.
exliberal-ex wrote: ↑28/09/2020 21:21
Ne interesuje me tvoj sud, nisi nikakvo mjerilo objektivnosti, ako saberes 2 i 2 i apstrahujes svoj animozitet prema brki sam bi zakljucio da je to glupost porediti libiju i azerbejdzan u smislu pptreba za placenickim snagama.
ja nisam mjerilo slazem se ali si ti svojom zasljepscenoscu izgubi ikakav kredibilitet na raspravama.
cak se i savo povukao ali ti jos uvijek svrsavas na tursku
exliberal-ex wrote: ↑28/09/2020 21:21
ja nisam mjerilo slazem se ali si ti svojom zasljepscenoscu izgubi ikakav kredibilitet na raspravama.
cak se i savo povukao ali ti jos uvijek svrsavas na tursku
Ofanzivi Azera su prethodile velike azersko-turske vojne vježbe. To je vjerovatno zavaralo Armene, kretanje vojske su povezali sa vojnim vježbama. I bum, odjednom se zaletise Azeri.
Faktor iznenadjenja je dao odredjene ali sigurno ne ocekivane rezultate. Napredak je minimalan, neznatan, a gubici su ogromni.
Mislim da je ovdje kristalno jasno da Azeri nemaju nikakve sanse ostvariti vojne ciljeve bez ucesca regularne turske armije i napada sa svih strana.
...
Armeni su proglasili opstu mobilizaciju. To je potencijalno milion vojnika, na veoma malom i brdovitom prostoru. To bi bio poduhvat za Ameriku a kamoli Azere. Armeni su strasno motivisani i odlicno naoruzani.
...
Najgore sto se moze desiti je krvavi dugogodišnji rat.
...
Ovo sranje treba odmah zaustaviti, uzalud gine omladina... i ozbiljno se zapitati sta sa Erdoganom i gdje ovo vodi.
Sve je, manje-više, pod kontrolom dok se ne upotrebljavaju Iskanderi:
S obzirom kako je jučer počeo rat u Nagorno Karabahu, u kojemu se sukobljava azerbajdžanska vojska i vojska te nepriznate republike iza koje otvoreno stoji vojska Republike Armenije, jučer se postavilo pitanje o mogućoj uporabi Iskandera u tom sukobu.
Danas je odgovor na to pitanje dao armenski veleposlanik u Ruskoj Federaciji Vardan Toganian, kazavši, kako će Erevan uporabiti Iskandere ako Turska u Nagorno Karabahu počme koristiti svoje borbene zrakoplove F-16. Izjavio je kako je za sada, za uništenje turskih i azerbajdžanskih bespilotnih letjelica (dronova) dovoljno koristiti postojeće sustave protuzračne obrane.
O mogućoj uporabi Iskandera, u slučaju nužde, ranije je govorio predstavnik armenskog Ministarstva obrane A. Ovannisian, a Baku je na to izjavio kako će u tom slučaju Azerbajdžan pripremiti „adekvatan odgovor“.
Turska je danas naglasila kako nema potrebe za slanjem njenih vojnih snaga u zonu vojnih djelovanja u spomenutoj regiji.
Bilo je prije par mjeseci luđačkih ideja da se dronuje jermenska nuklearna centrala, ali želim da vjerujem da su psihopate pod kontrolom jer se takvim aktom postaje legitimna meta nuklearne odmazde.
Kikibombona wrote: ↑28/09/2020 21:37
Ofanzivi Azera su prethodile velike azersko-turske vojne vježbe. To je vjerovatno zavaralo Armene, kretanje vojske su povezali sa vojnim vježbama. I bum, odjednom se zaletise Azeri.
Faktor iznenadjenja je dao odredjene ali sigurno ne ocekivane rezultate. Napredak je minimalan, neznatan, a gubici su ogromni.
Mislim da je ovdje kristalno jasno da Azeri nemaju nikakve sanse ostvariti vojne ciljeve bez ucesca regularne turske armije i napada sa svih strana.
...
Armeni su proglasili opstu mobilizaciju. To je potencijalno milion vojnika, na veoma malom i brdovitom prostoru. To bi bio poduhvat za Ameriku a kamoli Azere. Armeni su strasno motivisani i odlicno naoruzani.
...
Najgore sto se moze desiti je krvavi dugogodišnji rat.
...
Ovo sranje treba odmah zaustaviti, uzalud gine omladina... i ozbiljno se zapitati sta sa Erdoganom i gdje ovo vodi.
Expert za sve, kikice pa ti si genije, na svakoj temi ima rješenje. Sad će ga N1, BBC; CNN zvati da istumači malo.