Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Maraschino

#18601 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

jajara wrote: 28/09/2020 15:51
Maraschino wrote: 28/09/2020 15:41
irac300 wrote: 28/09/2020 14:44

A kako si dospio u dijasporu? Jesi li pocijepao pasos pa pravac ilegalno preko grane. Usput upadao u tudje kuce, palio ih, devastirao, vrsio nuzdu po dnevnoj sobi, napadao djevojke nozem, krao i po koje ubistvo odradio?

Ako nisi, onda nemoj ni nama kenjat, nema smisla. Ljudi su ogorceni i neprijateljski nastrojeni prema ovim divljacima s razlogom. I ja zelim van, cekam termin u ambasadi evo skoro dvije godine. Ali ne mogu divljat', postujem proceduru i zakone.
Tebi neko nesto uradio?

Imaju sluzbe i agencije koje trebaju da brinu za to a ne masa sa ulice.

Iste ili slicne probleme imaju i druge drzave pa ne izlaze na ulicu da tuku ljude u prolazu.
ne brini se ako ikad izadjemo da tucemo migrante svakako cemo i vas koji ih podrzavate istuc barem duplo vise i protjerat skupa s njima. mislim tebe ne mozemo jer si vec izbjego al neka znaju ovi koji su tu ako ih uopce ima
O cemu ti pricas, koga ces ti tuci?
Policiju, vladu, gradonacelnika, IOM, CK...ne razumijem. Svi nabrojani su u lancu kontrole migranata.
Ako oni kazu da nema masovnog krsenja zakona onda nema.
Kao et' da nema ovih kod nas ne bi bilo kriminala i lopovluka. Kao mi smo tako fini a ovi nam upropastise prosjek.

...najbolje za nerad svega i svacega krivicu i bijes svaliti na ove bezimene. Ko sta uradi neka za to snosi odgovornost.

Ne branim ja nikoga niti sta opravdavam.
Mnogi od vas ce otici negdje na zapad. Nemojte misliti ako ste posteni, vrijedni i ljubazni da ce vas neko voljeti. Mozes mu torte donositi svaki dan ali on ima barijeru jer si alohton. Razlika je sto te on ne voli ali ne poziva druge da te tuku(osim extremista koji su pod kontrolom drzave)...tako da znate gdje vam je mjesto kako u Bih tako i vani.
Cherry-Cherry

#18602 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Maraschino wrote: 28/09/2020 16:46 Ne branim ja nikoga niti sta opravdavam.
Mnogi od vas ce otici negdje na zapad. Nemojte misliti ako ste posteni, vrijedni i ljubazni da ce vas neko voljeti. Mozes mu torte donositi svaki dan ali on ima barijeru jer si alohton. Razlika je sto te on ne voli ali ne poziva druge da te tuku(osim extremista koji su pod kontrolom drzave)...tako da znate gdje vam je mjesto kako u Bih tako i vani.
Ovo iz ličnog iskustva?
TwixFix

#18603 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by TwixFix »

RtrnOfSalisbury wrote: 28/09/2020 16:14
jebemliga, na ovoj gornjoj sliki stvar izgleda vise ko neki solidni dildo :oops: pa se narodnoj miliciji morebit more i slagat. kako oni znaju na koji naci neko koristi ovo, da prostis :-D
dobra stvar za ličnu higijenu od raznih nasilnika, sada na zapadu je pomama za ženskim pištoljima među ovim starijim tinejdžerima skoro svaka ima pucu u torbi ili unutar butine futrola.

Image

https://www.omahaoutdoors.com/firearms/pistols/pink/
howdy

#18605 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Ljudi u pokretu bjeze od neimastine. Neko je zivot ulozio da ovo izgradi mater im jebem kozojebsku
Maraschino

#18606 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

Cherry-Cherry wrote: 28/09/2020 17:08
Ovo iz ličnog iskustva?
:lol:
jos ima naivnih
howdy

#18607 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Maraschino wrote: 28/09/2020 19:11
Ovo iz ličnog iskustva?
jos ima naivnih
Vrati se buraz. Ne daj da te gaze
Cherry-Cherry

#18608 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

howdy wrote: 28/09/2020 18:57
Ljudi u pokretu bjeze od neimastine. Neko je zivot ulozio da ovo izgradi mater im jebem kozojebsku
Šta bi @sadie_forever uradila, da joj miljenici zapale kuću?
Cherry-Cherry

#18609 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Ovo iz ličnog iskustva?
jos ima naivnih
I šta kažeš, gledaju te kao biće niže vrste, niži oblik života?
sadie_forever

#18610 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sadie_forever »

Cherry-Cherry wrote: 28/09/2020 20:26
Šta bi @sadie_forever uradila, da joj miljenici zapale kuću?
Ne branim ja ove ,niti ih podrzavam.Ja sam samo rekla da ne mozes suditi citavoj skupini ,ima ih raznih..iz raznih zemalja,raznih jezika i vjera
Maraschino

#18611 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

howdy wrote: 28/09/2020 19:47
Ovo iz ličnog iskustva?
jos ima naivnih
Nikoga oni ne gaze jer im sistem fukcionise a to sto strance ne vole je njihovo pravo.
Daleko su oni od Balkana i balkanskih plemena koja su igrom slucaja(zahvaljujuci geografskom polozaju) malo civilizovaniji od ljudi u prolazu.
muha_sa

#18612 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by muha_sa »

Pratim.
moonca

#18613 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

Migranti zapalili kuću
Građani tvrde da iza svega stoje migranti. Na teren su izašli vatrogasci i u toku je akcija gašenja požara.

Iz bihaćke policije za sada se nisu oglasili o ovom slučaju.
I novaniri -iz nekog razloga - potpaljuju narod.. zasto ovakvi clanci-ako se ne zna, ko je zapalio.. :zoka:

...
howdy

#18614 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Maraschino wrote: 28/09/2020 20:30
howdy wrote: 28/09/2020 19:47
jos ima naivnih
Nikoga oni ne gaze jer im sistem fukcionise a to sto strance ne vole je njihovo pravo.
Daleko su oni od Balkana i balkanskih plemena koja su igrom slucaja(zahvaljujuci geografskom polozaju) malo civilizovaniji od ljudi u prolazu.
Vrati se, budi svoj na svome. Haj vam da te gaze migranti.
Vidim nostalgija te vuce ali kroz naprdjivanje nama koji smo ostali.
howdy

#18615 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

moonca wrote: 28/09/2020 20:36
Migranti zapalili kuću
Građani tvrde da iza svega stoje migranti. Na teren su izašli vatrogasci i u toku je akcija gašenja požara.

I novaniri -iz nekog razloga - potpaljuju narod.. zasto ovakvi clanci-ako se ne zna, ko je zapalio.. :zoka:

...
Ma neko zapalio da optuzi jadne migrante. Zamisli ti slucajnosti, eto kamp Moria u Grckoj zapalili pogani Grci.
Maraschino

#18616 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

Ovo iz ličnog iskustva?
jos ima naivnih
Upravo to dokazuje tvoju naivnost.

Pa sta ti mislis kako oni tretiraju strance?
Dobar si sve dok si losiji i donji cim nesto u zivotu steknes ili uznapredujes oko sebe ces imati jos vise neprijatelja. Nije to otvorena netrpeljivost a nekada i jeste.
Kada sam dosao upoznao sam neke zene u poznim godinama koje su dosle ovdje '70-tih god. kao neka Titina razmjena radne snage. Kazu da su spavale po stalama dok su radile najteze poslove, placale drzavi porez i punile razne kase. Sada joj prvi komisja neda mira i samo je pita kada ce za Srbiju a ja svoje zdravlje ostavila gradeci ovu zemlju. 30 godina teskog posla i on nikako da shvati da ti imas ista prava kao svako drugi u toj drzavi. Koliko god da zivis nace se neko da te pita ''kada ces nazad'', ''do kada planiras ovdje ostati''.
Svaki tvoj uspjeh dozivljavaju kao svoj neuspjeh.
Maraschino

#18617 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

Zavrsavam sa ovom temom.
bingov buraz

#18618 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

Onaj Peter iz IOM,sexy Selmo i Vrbas sa foruma već kupuju materijal ovom jadniku što mu zapališe kuću.

Sadeta donira lovu za krov.
moonca

#18619 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

howdy wrote: 28/09/2020 20:37
moonca wrote: 28/09/2020 20:36
Migranti zapalili kuću

...
Ma neko zapalio da optuzi jadne migrante. Zamisli ti slucajnosti, eto kamp Moria u Grckoj zapalili pogani Grci.
Sve je moguce.. .. treba cekati zavrsetak istrage..
muha_sa

#18620 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by muha_sa »

Maraschino wrote: 28/09/2020 20:39
jos ima naivnih

Dobar si sve dok si losiji i donji cim nesto u zivotu steknes ili uznapredujes oko sebe ces imati jos vise neprijatelja. Nije to otvorena netrpeljivost a nekada i jeste.
Kada sam dosao upoznao sam neke zene u poznim godinama koje su dosle ovdje '70-tih god. kao neka Titina razmjena radne snage. Kazu da su spavale po stalama dok su radile najteze poslove, placale drzavi porez i punile razne kase. Sada joj prvi komisja neda mira i samo je pita kada ce za Srbiju a ja svoje zdravlje ostavila gradeci ovu zemlju. 30 godina teskog posla i on nikako da shvati da ti imas ista prava kao svako drugi u toj drzavi. Koliko god da zivis nace se neko da te pita ''kada ces nazad'', ''do kada planiras ovdje ostati''.
Kako gdje dobri i dragi moj Maraschino :-) Znam sijaset naše raje u ŠveCkoj koje Švedi drže ko malo vode na dlanu a nisu nikakvi irgeti vec u struci napredovali mnogo mnogo bolje neg domaci :-D
Što se ovih klošara bez dokumenata tice koji tumaraju po gradovima i handre normalan svijet samo ih u žicu strpat i pod mrtvu stražu. U žici im obezbjedit klopu ako treba odreci cu se dva obroka pa im odnjet samo da ih ne gledam po raskrnicama i po naselju ocekujuci da mi ženi tašnu jal ceker maznu :-)
Znam da se neceš složit sa mnom--al nema veze :D i dalje ostaješ meni jedan od dražih na ovom forumu :)
sadie_forever

#18621 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sadie_forever »

muha_sa wrote: 28/09/2020 20:46

Kako gdje dobri i dragi moj Maraschino :-) Znam sijaset naše raje u ŠveCkoj koje Švedi drže ko malo vode na dlanu a nisu nikakvi irgeti vec u struci napredovali mnogo mnogo bolje neg domaci :-D
Što se ovih klošara bez dokumenata tice koji tumaraju po gradovima i handre normalan svijet samo ih u žicu strpat i pod mrtvu stražu. U žici im obezbjedit klopu ako treba odreci cu se dva obroka pa im odnjet samo da ih ne gledam po raskrnicama i po naselju ocekujuci da mi ženi tašnu jal ceker maznu :-)
Znam da se neceš složit sa mnom--al nema veze :D i dalje ostaješ meni jedan od dražih na ovom forumu :)

ima tu sijaset problema,nece tebe niko javno diskriminisat ili vrijedjat,svedjani to umiju na fin nacin..npr sutra tvoje dijete ne moze da sklopi prijateljstva sa svedskom djecom,jer zaista je to izuzetno tesko s njima.U skoli da,ali onda svako sa svojim privatno kod kuce :roll: ja znam likak koji radi toga nije htio da odlazi iz grada gdje ima dosta imigranata medju svedjane..svi se zale da je tesko uklopit se tu medju njima
muha_sa

#18622 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by muha_sa »

sadie_forever wrote: 28/09/2020 20:53

ima tu sijaset problema,nece tebe niko javno diskriminisat ili vrijedjat,svedjani to umiju na fin nacin..npr sutra tvoje dijete ne moze da sklopi prijateljstva sa svedskom djecom,jer zaista je to izuzetno tesko s njima.U skoli da,ali onda svako sa svojim privatno kod kuce :roll:
:kiss: :kiss:

Zavisi sadi u kojem naselju živiš sreco draga :D ako ti kažem da se moji SAMO sa Švedima druže reci ceš da foliram--iliti- da se moji foliraju :lol: imaš stan u naselju gdje su pretežno naša raja i tamo ga placaš 400 maraka a imaš iste kvadrature stan gdje su haman samo Švede i taj stan placaš od 1500 do 2000 i kusur maraka. Pa bujrm odluci gdjeŠ :D

Al nije to tema :-)
Maraschino

#18623 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

Dragi moj haMu,

sto se tice prvog dijela, prije par dana smo imali komsijske dane. Sve med i mlijeko, svako sa svakim dobar ali sigurno da to nije tako ali blagi osmjeh i gvozdena vrata otvara. Koga god sam doveo u BiH nakon povratka odnosi su se promijenili. Samo mi je jedan ''prijatelj'' rekao ''ne pokazuj i ne pricaj sta imas''.

Sto se tice ljudi u prolazu, i ja bi ih smjestio u napustene kasarne da ih vojska cuva. Hrani ih do deportacije ili sigurna propusta do neke EU zemlje ALI to niko ne radi niti se to dozvoljava. Tu je problem. Nama a i drugima su ruke vezali. Ne mozes ti nista mimo konvencija, dogovora i sporazuma. Tezak zadatak nam je pao.
Svi problemi nastaju na Drini gdje ulaze a ovi koji se pojave ''niti jebat niti ga kuci voditi''. Treba zahtijevati da se uzroci rjesavaju a ne njihova posljedica.
Nisu dali da se vojska angazuje, za granicnu policiju i doskolovavanje treba vremena i para i to sprecavaju, Frontex za nadziranje granica Dodik nije dozvolio...o cemu mi ovdje pricamo.
Sve se radi da migranti udju i tumaraju a onda se mi hvatamo za glavu ''sta cemo sa njma''.

Svako ti dobro haMu moj.
biscanka2

#18624 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Kilav Sunet wrote: 28/09/2020 19:18
sve će to žućo pozlatit kad ih opet obiđe

https://www.antenam.net/svijet/region/9 ... mo-kako-je#!
Ovo je iz 2018 godine .Tad ih je i dosta i bilo iz Sirije.Svi gradjani su s njima suosjecali.Nosili im hranu. odjecu, obucu, za djecu igracke te s njima i djecije programe pravili.Nazalost ta dobrota je svemu ovom, sto se danas desava dobrim dijelom i doprinjela.Kako je narod u Bihacu i Kladusi dobar, proculo se to po izbjeglickim centrima po Srbiji tako da su se od tud svi u pokret prema Bihacu i v.Kladusi dali.Bio je to samo pocetak invazije.Da je narod dobar a i da se IOM tu stacionirao, proculo se to i po Grckoj a i Arapskim i drugim zemljama.Video snimcima krijumcarski lanac ljudi je punom parom proradio tako da smo danas tu gje jesmo.Mnogi gradjani koji su na ovo (iz odredjenih iskustava) upozoravali bili su kao ksenofobi prozvani a sad ti isti su odjednom zacutali - nestalo ksenofobije. Sad nam je ta ista dobrota na nos trgla.
muha_sa

#18625 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by muha_sa »

Maraschino wrote: 28/09/2020 21:02

Dragi moj haMu,

sto se tice prvog dijela, prije par dana smo imali komsijske dane. Sve med i mlijeko, svako sa svakim dobar ali sigurno da to nije tako ali blagi osmjeh i gvozdena vrata otvara. Koga god sam doveo u BiH nakon povratka odnosi su se promijenili. Samo mi je jedan ''prijatelj'' rekao ''ne pokazuj i ne pricaj sta imas''.

Sto se tice ljudi u prolazu, i ja bi ih smjestio u napustene kasarne da ih vojska cuva. Hrani ih do deportacije ili sigurna propusta do neke EU zemlje ALI to niko ne radi niti se to dozvoljava. Tu je problem. Nama a i drugima su ruke vezali. Ne mozes ti nista mimo konvencija, dogovora i sporazuma. Tezak zadatak nam je pao.
Svi problemi nastaju na Drini gdje ulaze a ovi koji se pojave ''niti jebat niti ga kuci voditi''. Treba zahtijevati da se uzroci rjesavaju a ne njihova posljedica.
Nisu dali da se vojska angazuje, za granicnu policiju i doskolovavanje treba vremena i para i to sprecavaju, Frontex za nadziranje granica Dodik nije dozvolio...o cemu mi ovdje pricamo.
Sve se radi da migranti udju i tumaraju a onda se mi hvatamo za glavu ''sta cemo sa njma''.

Svako ti dobro haMu moj.
:thumbup:

Što se Sarajeva tice vjerovAo sam da ce ih Jusko sklonit sa ulica, kad šipak :-) više ih nego ikad :( :-)
Locked