O cemu ti pricas, koga ces ti tuci?jajara wrote: ↑28/09/2020 15:51ne brini se ako ikad izadjemo da tucemo migrante svakako cemo i vas koji ih podrzavate istuc barem duplo vise i protjerat skupa s njima. mislim tebe ne mozemo jer si vec izbjego al neka znaju ovi koji su tu ako ih uopce imaMaraschino wrote: ↑28/09/2020 15:41Tebi neko nesto uradio?irac300 wrote: ↑28/09/2020 14:44
A kako si dospio u dijasporu? Jesi li pocijepao pasos pa pravac ilegalno preko grane. Usput upadao u tudje kuce, palio ih, devastirao, vrsio nuzdu po dnevnoj sobi, napadao djevojke nozem, krao i po koje ubistvo odradio?
Ako nisi, onda nemoj ni nama kenjat, nema smisla. Ljudi su ogorceni i neprijateljski nastrojeni prema ovim divljacima s razlogom. I ja zelim van, cekam termin u ambasadi evo skoro dvije godine. Ali ne mogu divljat', postujem proceduru i zakone.
Imaju sluzbe i agencije koje trebaju da brinu za to a ne masa sa ulice.
Iste ili slicne probleme imaju i druge drzave pa ne izlaze na ulicu da tuku ljude u prolazu.
Policiju, vladu, gradonacelnika, IOM, CK...ne razumijem. Svi nabrojani su u lancu kontrole migranata.
Ako oni kazu da nema masovnog krsenja zakona onda nema.
Kao et' da nema ovih kod nas ne bi bilo kriminala i lopovluka. Kao mi smo tako fini a ovi nam upropastise prosjek.
...najbolje za nerad svega i svacega krivicu i bijes svaliti na ove bezimene. Ko sta uradi neka za to snosi odgovornost.
Ne branim ja nikoga niti sta opravdavam.
Mnogi od vas ce otici negdje na zapad. Nemojte misliti ako ste posteni, vrijedni i ljubazni da ce vas neko voljeti. Mozes mu torte donositi svaki dan ali on ima barijeru jer si alohton. Razlika je sto te on ne voli ali ne poziva druge da te tuku(osim extremista koji su pod kontrolom drzave)...tako da znate gdje vam je mjesto kako u Bih tako i vani.