50t i malo vise. Precero samo 10t... sunce ti da ovo vide oni policajci sa rtl srce bi ih strefilo.
Iskljucuju kamione zbog po tone, zbog starih gurtni...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pisao sam ovdje jednom da su lokalni prevoznici izlobirali da se ukinu vage od strane federalne direkcije za ceste. Zato i vlada ovoliki javasluk.
I ondaa se pitamo kako su ceste razjebane, zasto vodovod rovi svako malo, zasto je svaki saht sjeban... a dobrim dijelom je ovo razlog, plus njihova tromost jer jebiga vuce pola brda za sobom... i onda krenu u 4h voze šticari, oni, trolejbusi, beton, i svi ostali preko safeta hadzicaOptimist wrote: ↑26/09/2020 11:21Pisao sam ovdje jednom da su lokalni prevoznici izlobirali da se ukinu vage od strane federalne direkcije za ceste. Zato i vlada ovoliki javasluk.
Do nedavno su cetveroosovinci koji voze sa Lapisnice motali desno niz Bistrik i dalje prema Skenderiji i onda prema Vogosci, da ne bi kruzili prema Stupu Tranzitom.
Sve dok se jednog dana nisu digli mjestani i onda zatvorili cestu. Dosla policija i zaustavila 4 Susina kamiona, oni sa velikim sandukom. I svima kazne.
Od tad nema vise preko Skenderije.
Jeste. 70 km je ograničenje i komotno se može u idealnim uslovim proći i 80 km kao što si napisao.
Ne znam kako se ne ko usudi da se na autoput uključi brzinom od 60 km/h. Kako ga nije strah da će neko da ga raznese? Neki kamion? Ili auto koji ide 150 km/h? Da li je to ludosu ili hrabrost? Prije će biti ono prvo.kabal1337 wrote: ↑25/09/2020 19:32 Oprosti, ali ako vozilo ne mora kociti tj. usporiti svoju brzinu kretanja ili promijeniti putanju ti njemu ne oduzimas prvenstvo.
Pa zasto se ukljucujes na Stupu ako ima uopste vozila?
Kljucno u ovome svemu je niska brzina drugog vozila.
Zasto skreces u lijevo ako se u nadolazecoj traci nalaze vozila koja prilaze?
Koristenje cijele duzine trake za ubrzavanje.
Podrzavaj ti ukljucivanje na autput brzinom do 60 km/h umjesto koristenje put od rampe i duzine trake za ubrzavanje za postizanje brzine od 100 km/h.
Pa ako ko ugrozava i oduzima prvenstvo to je vozilo koje se krece 60 km/h.
Zamisli ti vozis 120 km/h on se ukljuci ispred tebe brzinom od 60 km/h. Sta ces ti uciniti ako u lijevoj nadolazi brzinom vecom od 120 km/h?
Prije nekih dvadesetak godina su neki moji poznanici pričali upravo tako nešto: navodno je u Njemačkoj bitno da se uključiš na autoput, nebitno što se ispred nekog ko vozi 120 km/h uključiš brzinom 40 km/h, dovoljno je da se ispraviš na njegovoj traci pa ako te udari u zadnji kraj on je kriv. Moguće je da ovi imaju baš tu filozofiju: ko ga #$&#%$, neka koči.
... a željeznica propada. U normalnim državama bi se dobar dio ovog transporta obavljao željeznicom. Bar na duge relacije.mk ultra wrote: ↑26/09/2020 11:54I ondaa se pitamo kako su ceste razjebane, zasto vodovod rovi svako malo, zasto je svaki saht sjeban... a dobrim dijelom je ovo razlog, plus njihova tromost jer jebiga vuce pola brda za sobom... i onda krenu u 4h voze šticari, oni, trolejbusi, beton, i svi ostali preko safeta hadzicaOptimist wrote: ↑26/09/2020 11:21Pisao sam ovdje jednom da su lokalni prevoznici izlobirali da se ukinu vage od strane federalne direkcije za ceste. Zato i vlada ovoliki javasluk.
Do nedavno su cetveroosovinci koji voze sa Lapisnice motali desno niz Bistrik i dalje prema Skenderiji i onda prema Vogosci, da ne bi kruzili prema Stupu Tranzitom.
Sve dok se jednog dana nisu digli mjestani i onda zatvorili cestu. Dosla policija i zaustavila 4 Susina kamiona, oni sa velikim sandukom. I svima kazne.
Od tad nema vise preko Skenderije.
Betonci su jos gora opcija jer ulaze u naselja...
tako je, samo hrabro uz 50% pretovara, moraju se gladna usta gazde prehraniti
... jer je poznato da je hrana dostavljena željeznicom nejestiva, možda čak i otrovna.

Nek me neko ispravi ako grijesim, mislim da je prije bio znak 80 pa su smanjili na 70, zato sam i pisao prvi komentar. 80 se ondje moze voziti po kisi i snijegu zmireci na jedno oko, u idealnim uslovima da ne govorim jer bi me dezurni policajci banovali sa teme.Better Man wrote: ↑28/09/2020 09:51Jeste. 70 km je ograničenje i komotno se može u idealnim uslovim proći i 80 km kao što si napisao.
Ma samo on radi buraz
Malo se podrkali