Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Kaligrafija

#51876 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Kaligrafija »

90minut wrote: 25/09/2020 16:04
Kaligrafija wrote: 25/09/2020 15:33
90minut wrote: 25/09/2020 15:26

Hahahaha bukvalno udavit momentalno kad lupi keca. :D
Ma idioti... pogledaj film, bas dobra produkcija... pomalo ima elemenata SAW i Se7en, The Bone Collector... Nije u tom smjeru, ali odlican... Steta sto nema vise takvih filmova danas...!
Opa tek sad vidim da je od istog lika što je radio the girl in the fog-. :thumbup:
Jesi gledao?

Ti debili što daju kečeve na kraju ne pokvaruju procenat, al' što kazes kad ima slabo ocjena u globalu onda znaju.
U suštini mene ne mogu poremetit jer provjerim uvijek ko je radio i ako je pola filma od ovog iz 2017 to sigurno vrijedi gledati i bacicu pogled.

Samo meni smiješno u vezi ocjena na prvu ne može 4,5,6 odma kec. :D
Odma udavit. :lol:

Nisam gledao, bas ti hvala... Veceras cu ga pogledati... Glavni glumac iz Into the Labyrinth, je isto glavni glumac u tom The girl in the fog... Tony Servillo...! Vjerovatno se on i Donato Carissi dobro slazu na setu...! A stari je bas glumcina...! Gledao sam ga jos u par filmova... odlican glumac...
90minut

#51877 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Kaligrafija wrote: 25/09/2020 17:00
90minut wrote: 25/09/2020 16:04
Kaligrafija wrote: 25/09/2020 15:33

Ma idioti... pogledaj film, bas dobra produkcija... pomalo ima elemenata SAW i Se7en, The Bone Collector... Nije u tom smjeru, ali odlican... Steta sto nema vise takvih filmova danas...!
Opa tek sad vidim da je od istog lika što je radio the girl in the fog-. :thumbup:
Jesi gledao?

Ti debili što daju kečeve na kraju ne pokvaruju procenat, al' što kazes kad ima slabo ocjena u globalu onda znaju.
U suštini mene ne mogu poremetit jer provjerim uvijek ko je radio i ako je pola filma od ovog iz 2017 to sigurno vrijedi gledati i bacicu pogled.

Samo meni smiješno u vezi ocjena na prvu ne može 4,5,6 odma kec. :D
Odma udavit. :lol:

Nisam gledao, bas ti hvala... Veceras cu ga pogledati... Glavni glumac iz Into the Labyrinth, je isto glavni glumac u tom The girl in the fog... Tony Servillo...! Vjerovatno se on i Donato Carissi dobro slazu na setu...! A stari je bas glumcina...! Gledao sam ga jos u par filmova... odlican glumac...
Mnogo dobar film.

Image

Ovaj isto.
shape of despair

#51878 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by shape of despair »

Kaligrafija wrote: 25/09/2020 15:00 Into the Labyrinth
L'uomo del labirinto

2019
https://m.imdb.com/title/tt8594376/

Tek je izasao, mada se vodi 2019a godina... Bar ja tako mislim... Ne gledajte ocjenu na imdb koja je 5,5 jer su idioti na mali broj glasova davali jedinice kao ocjenu i ubili mu ukupnu ocjenu... Te idiote koji daju ocjenu 1 bi naprosto udavio...! Film je filmcina, mozda i najbolji u ovoj godini... po meni je zasluzio makar 7 ocjenu...!
Dustin Hoffman glumi... Obavezno pogledajte...!
dobar film
johnnykola

#51879 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Image

Emisija Posebni dodaci u okviru koje će biti prikazano čak četiri filma velikog francuskog režisera Truffauta je večeras na HRT3.

Socijalna/kriminalistička drama. Školarac Antoine Doinel (J.-P. Léaud) nema sreće ni kod kuće ni u školi. U školi ga budno motri učitelj francuskog (G. Decomble) koji dječaka smatra propalicom dok u kući ne nailazi na razumijevanje majke (C. Maurier) i očuha (A. Rémy). Antoine utjehu pronalazi u sitnim prijestupima i neprestanom maštanju o ljepšoj svakodnevici. Kada nakon niza nestašluka s prijateljem ukrade pisaći stroj, završit će u policijskoj postaji što će biti tek početak Antoineovog sukoba sa zakonom...

Sa sedam je godina zavolio film. S petnaest osnovao filmski klub. S dvadeset i jednom napisao prvu filmsku kritiku. S dvadeset i dvije režirao prvi krakometražni film. S dvadeset i pet osnovao vlastitu produkcijsku tvrtku. A s dvadeset i sedam režirao dugometražni prvijenac koji ga je zauvijek uveo u filmsku povijest. Riječ je o Françoisu Truffautu čije je remek-djelo 400 udaraca iz 1959. inicijalno ostvarenje francuskog novog vala. Tako je jedan od najdarovitijih francuskih i svjetskih filmaša svih vremena zajedno s istomišljenicima iz časopisa Les Cahiers du Cinéma (vidjeti ovdje:

) utemeljio novi pravac čije će ga umjetničke i svjetonazorske postavke pratiti cijeli život, sve do prerane smrti 1984. 400 udaraca Truffaultov je zaštitni znak ne samo zbog briljantnog debitiranja u redateljskom stolcu, već i zbog toga što se radi o Truffaultovoj dojmljivoj posveti vlastitoj problematičnoj mladosti i iznalasku rješenja. Naime, glavni lik filma je redateljev filmski alter ego. U glavnoj je ulozi Jean-Pierre Léaud koji će Antoinea odglumiti i u preostala četiri filma iz Truffaultovog serijala o njegovom životu. Film je u Cannesu 1959. nagrađen za najbolju režiju. Nominiran je i za Oscara u kategoriji najboljeg izvornog scenarija, a njujorški su ga filmski kritičari proglasili najboljim stranim filmom godine. Naslov filma potječe od izraza u francuskom jeziku faire les quatre cents coups, što u slobodnom prijevodu znači potezati vraga za rep.

Remek-djelo Françoisa Truffauta i početak francuskog novog vala, film 400 udaraca je jedan od najvažnijih naslova u povijesti svjetske kinematografije.
Image

HRT3 13.50.

Sajgon, 1952. Thomas Fowler (M. Caine) britanski je dopisnik iz Vijetnama koji prati burna zbivanja u zemlji otkako se mjesno stanovništvo predvođeno komunističkom gerilom bori protiv francuskih kolonizatora. Propalog braka i bez puno iluzija o životu, Fowler održava vezu sa znatno mlađom ljubavnicom, plesačicom Phuong (Do Thi Hai Yen). Jednog dana upozna mladog Amerikanca Aldena Pylea (B. Fraser) koji je stigao kao član američke humanitarne misije. I dok Fowler misli da je napokon stekao dobrog prijatelja, Pyle se upusti u vezu s Phuong krijući da je pravi razlog njegovog dolaska u Vijetnam politika.

Image

HRT1 20.10.

Film 127 sati istinita je priča o planinaru Aronu Ralstonu i njegovoj nezamislivoj životnoj pustolovini kada mu je kamena gromada smrskala ruku i zarobila ga u osamljenom kanjonu u Uti. Tokom idućih pet dana Ralston preispituje svoj život i preživljava u surovoj prirodi te naposljetku otkriva kako u sebi ima snage poduzeti sve kako bi se oslobodio, popeo se uz dvadeset metara visoku stijenu i prešao više od trinaest kilometara prije nego što su ga spasioci pronašli. Prisjeća se prijatelja, djevojaka i obitelji, ali i posljednjih dvoje ljudi koje je susreo na svom putu.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu B5:

Image
johnnykola

#51880 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Iduće sedmice na TV-u:

Image
dex80

#51881 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dex80 »

jel zna neko gdje se moze pogledati 13 Tzameti online?
johnnykola

#51882 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

dex80 wrote: 27/09/2020 00:04 jel zna neko gdje se moze pogledati 13 Tzameti online?
Izvoli:

https://www.effedupmovies.com/13-tzameti-2005

Film je prikazan na dvanaestom SFF-u 2006. godine u okviru Panorama programa: link.
friskyoreo

#51883 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by friskyoreo »

L'uomo del labirinto

2019

Tek je izasao, mada se vodi 2019a godina... Bar ja tako mislim... Ne gledajte ocjenu na imdb koja je 5,5 jer su idioti na mali broj glasova davali jedinice kao ocjenu i ubili mu ukupnu ocjenu... Te idiote koji daju ocjenu 1 bi naprosto udavio...! Film je filmcina, mozda i najbolji u ovoj godini... po meni je zasluzio makar 7 ocjenu...!
Upravo gledao i nemam pojma sta sam gledao.. Prvih sat vremena mi je film drzao paznju, poslije dosadan i onda na kraju neki plot twist koji zbog nezainteresovanosti nisam ni skontao poentu... Tako da donekle mogu i da shvatim zbog cega neki ljudi ocjenjuju sa 1...
friskyoreo

#51884 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by friskyoreo »

L'uomo del labirinto

2019

Upravo gledao i nemam pojma sta sam gledao.. Prvih sat vremena mi je film drzao paznju, poslije dosadan i onda na kraju neki plot twist koji zbog nezainteresovanosti nisam ni skontao poentu... Tako da donekle mogu i da shvatim zbog cega neki ljudi ocjenjuju sa 1...
Kaligrafija

#51885 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Kaligrafija »

friskyoreo wrote: 27/09/2020 18:38
L'uomo del labirinto

2019

Haj ti gledaj kung fu filmove iz 80ih...Tu nemas sta da kontas, a drze paznju cijelo vrijeme... Haaasssaaaaa...!
lifi

#51886 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by lifi »

Logovan

#51887 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Logovan »

Moglo je i bolje, nije kao prva dva dijela.

Image
johnnykola

#51888 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT3 20.05.

Akcioni/SF film Wim Wndersa. Nakon što 1999. godine preživi automobilsku nesreću, Clairein život zauvijek se mijenja. Ona spašava Sama te zajedno kreću na put oko svijeta. Pisac Eugene ,,prati" ih na tom putu i piše priču o njima, budući da je otkriven način kako snimati snove.

Image

HRT2 21.00.

Odličan film koji nas uči ljevici i tome kako nekad treba pustiti stvari da se same odviju. Film je prikazan na dvadeset i drugom SFF-u 2016. godine u okviru programa Open air. Iz biltena festivala:

Image

Image

Žurnal dvadeset i drugog SFF-a možete preuzeti na sljedećem linku, a katalog na linku.

Image

Prva 23.50.

Mihailo (Mustafa Nadarević), nekada sjajni mladi pijanist, sada je nastavnik klavira u obrazovnom centru. Kolege ga smatraju čudakom, ali ga ostavljaju na miru kako bi živio svoj usamljenički život. Sve se mijenja u trenutku kada se u njegovoj školi pojavi mlada djevojka. Kontakt sa njom, novi, erotski intenzivan život, izaziva u njemu čudnu pojavu - kako je sve to već jedanput vidio. Naime, situacije koje proživljava, čine mu se ponovljenim. Njegova trauma i klavir, izazivaju bolne emocije i patološki strah, preklapanje prošlosti i sadašnjosti, gurajući ga u sve dublju tragediju.
90minut

#51889 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Image

Nije loš nije ni dobar nešto između ne traje dugo tako da preporuka.
friskyoreo

#51890 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by friskyoreo »

Kaligrafija wrote: 27/09/2020 19:38
L'uomo del labirinto

2019

Haj ti gledaj kung fu filmove iz 80ih...Tu nemas sta da kontas, a drze paznju cijelo vrijeme... Haaasssaaaaa...!
Ocekivano... Primitivizam i malogradjanstina at its best...
Kaligrafija

#51891 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Kaligrafija »

friskyoreo wrote: 28/09/2020 20:44
Kaligrafija wrote: 27/09/2020 19:38

Ocekivano... Primitivizam i malogradjanstina at its best...
Haaaasssaaaa!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51892 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Vracam se ponovo starim Bondovima, otprilike svake pete godine mi se to desava.

Pogledah ponovo The Spy who loved me sa neponovljivim Rogerom Mooreom....koliko god ti filmovi imali mana, nista im ne zamjeram :thumbup:

@ExNihilo koju stranicu koristis za torrente? Moze i pp. Oni Cesi mi se jos uvijek skidaju, 1 seeder imaju samo... :run:
ExNihilo

#51893 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Za novije filmove je najbolja RARBG. Što se starijih filmova tiče, probaj sa The Pirate Bay ili 1337x. Al' jebajga, ako je film stariji + non-english, često se desi da nema seedera.

Za ove češke, preporučujem da probaš sa uloz.to. Nije torrent tracker, nego hosting stranica koju Česi koriste za potrebe razmjene fajlova. Trebao bi sve njihove filmove pronaći tamo, samo ubaci češki naziv. Moguće je i streamati bez skidanja, ali nemaš titlove onda.

Image

Inače, fun fact, Česi jedna od dvije države na planeti gdje Google nije prva tražilica. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51894 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

@ExNihilo :kiss:
sig_garret

#51895 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sig_garret »

snowfl com
minimum interface, no banners,
Image
chakany

#51896 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

Ciklus italijanskog filma na BHT 1 od ovog petka (2.10.), pa svaki naredni petak :D .

Filmovi koji će igrati:

1. Dafne https://www.imdb.com/title/tt8452422/?ref_=nv_sr_srsg_0

2. Granica https://www.imdb.com/title/tt3142228/?ref_=nm_knf_t2

3. Sada je na mene red https://www.imdb.com/title/tt7115274/?ref_=nv_sr_srsg_1

4. 100 metara od raja https://www.imdb.com/title/tt2401561/?ref_=nv_sr_srsg_0

5. Pleši sa nama https://www.imdb.com/title/tt2016152/?ref_=nv_sr_srsg_1

Ako uspijem negdje potražiti originalne naslove, pošaljem linkove sa imdb-a. Dosadan sam, znam :lol: .

Edit: Dodani linkovi, ali filmovi slabo ocijenjeni na imdb-u
omar little

#51897 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

poklonjenom konju se u zube ne gleda. :D
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#51898 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Evolution_IV »

Image

dobar,nmg da je vjrujem da ga nisam ranije gledao :-)
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#51899 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Evolution_IV »

_BataZiv_0809 wrote: 29/09/2020 12:24 Vracam se ponovo starim Bondovima, otprilike svake pete godine mi se to desava.

Pogledah ponovo The Spy who loved me sa neponovljivim Rogerom Mooreom....koliko god ti filmovi imali mana, nista im ne zamjeram :thumbup:

@ExNihilo koju stranicu koristis za torrente? Moze i pp. Oni Cesi mi se jos uvijek skidaju, 1 seeder imaju samo... :run:
nisi jedini :thumbup: :thumbup:

na https://rutracker.net/forum/index.php imas sve i deri :)
ExNihilo

#51900 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Evolution_IV wrote: 29/09/2020 20:45 Image

dobar,nmg da je vjrujem da ga nisam ranije gledao :-)
Nothing. Everything. :D
Post Reply