Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tempuser

#29626 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Bloo wrote: 26/09/2020 12:16 zamisljam da je sepia i blago zrnasta :D
u ovu kategoriju bih stavila i vozace (i vozacice?) koji "slalomaju" izmedu traka dok je guzva na potezu npr. Importane prema Bascarsiji :D
ali to ne mogu raditi bez iznimnog osjecaja za saobracaj oko sebe jel da :D to je samo bezobrazluk... a manjak osjecaja je kad npr hoce da se tamo na raskrsnici kod Ekonomske skole ukljuci a guzva pa blokira prolaz onima iz suprotne trake...a mozda je samo bezobrazluk :D
Kad smo pričali god-dvije prije nego što je umro, on je slikao, negativ je vjerovatno nastradao u Odlobođenju, a on nema papirnu fotku, tako da su od svega ostala njegiva sjećanja, a eto ni njega više nema... :(
Upravo tak!, manjak obzira i manjak osjećaja su bitno različite stvari. Nije isto slalomati iz trake u traku, gdje ti, uz bezgranično bezobrazluka, trebai i pažnja i prestrojiti se u traku kao da nikog nema u njoj, ili recimo što se meni maloprije desilo, vozim Tešanjskom prema Avazu i tačno na onom nepreglednom pikliću gdje se skreće u Kalemovu u rikverc nalijeće tuka koja je fulila skretanje! To funkcioniše na principu, ja ovdje treba da skrene - i istog trenutka jednosvano skrenem! Takvim mentalnim sklopovima u mozgu jednostavno ne postoji potreba da pogledaju ili pomisle šta bi njihov manevar mogao napraviti.
I da, ponovo opet samo bezobrazluk!
Bloo
Globalna šefica

#29627 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

tempuser wrote: 26/09/2020 13:15
Bloo wrote: 26/09/2020 12:16 zamisljam da je sepia i blago zrnasta :D
u ovu kategoriju bih stavila i vozace (i vozacice?) koji "slalomaju" izmedu traka dok je guzva na potezu npr. Importane prema Bascarsiji :D
ali to ne mogu raditi bez iznimnog osjecaja za saobracaj oko sebe jel da :D to je samo bezobrazluk... a manjak osjecaja je kad npr hoce da se tamo na raskrsnici kod Ekonomske skole ukljuci a guzva pa blokira prolaz onima iz suprotne trake...a mozda je samo bezobrazluk :D
Kad smo pričali god-dvije prije nego što je umro, on je slikao, negativ je vjerovatno nastradao u Odlobođenju, a on nema papirnu fotku, tako da su od svega ostala njegiva sjećanja, a eto ni njega više nema... :(
Upravo tak!, manjak obzira i manjak osjećaja su bitno različite stvari. Nije isto slalomati iz trake u traku, gdje ti, uz bezgranično bezobrazluka, trebai i pažnja i prestrojiti se u traku kao da nikog nema u njoj, ili recimo što se meni maloprije desilo, vozim Tešanjskom prema Avazu i tačno na onom nepreglednom pikliću gdje se skreće u Kalemovu u rikverc nalijeće tuka koja je fulila skretanje! To funkcioniše na principu, ja ovdje treba da skrene - i istog trenutka jednosvano skrenem! Takvim mentalnim sklopovima u mozgu jednostavno ne postoji potreba da pogledaju ili pomisle šta bi njihov manevar mogao napraviti.
I da, ponovo opet samo bezobrazluk!
Jbg imas i drugi tip vozaca, stane, saceka, pogleda da bude siguran da nema nikog na tri kilometra...onaj iza njega se nervira jer je ovaj stao... :mrgreen:
tempuser

#29628 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Bloo wrote: 26/09/2020 13:32 Jbg imas i drugi tip vozaca, stane, saceka, pogleda da bude siguran da nema nikog na tri kilometra...onaj iza njega se nervira jer je ovaj stao... :mrgreen:
Imaš naravno, ali ovo o čemu ja pišem je karatkeristično samo za žene (ne sve žene-vozače naravno) i kad vidiš nekakav takav manevar nema greške da je žensko za volanom.
Bloo
Globalna šefica

#29629 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

tempuser wrote: 26/09/2020 13:42
Bloo wrote: 26/09/2020 13:32 Jbg imas i drugi tip vozaca, stane, saceka, pogleda da bude siguran da nema nikog na tri kilometra...onaj iza njega se nervira jer je ovaj stao... :mrgreen:
Imaš naravno, ali ovo o čemu ja pišem je karatkeristično samo za žene (ne sve žene-vozače naravno) i kad vidiš nekakav takav manevar nema greške da je žensko za volanom.
Iskreno, mene je toliko strah da me ne pokupi neko tako sa strane (kamion obicno) da sam ja ovaj drugi tip...uspori, pogledaj dobro da me ne raznese iza okuke :D
Bloo
Globalna šefica

#29630 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

Opet, sve zavisi koliko je ko imao prakse, podrske itd...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#29631 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Naucno je dokazano da zene imaju reflekse k'o ljenjivci... :mrgreen: da izvinu ljenjivci...sto ih poredim.. :D
moonca

#29632 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by moonca »

Nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja na autoputevima, muškarci su odgovorni za 6,1 milion nesreća svake godine. Nasuprot tome, žene godišnje uzrokuju samo 4,4 miliona nesreća.

Image
BadBoy

#29633 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

hopi wrote: 26/09/2020 00:05 ma šta ćeš ništa novo
kada već spomenu zeleni val, baš sam dva dana zaredom vozio od ilidže pa do ž. stanice. Bilo je oko 7 navečer, neka umjerena gužva onako bilo prometa. Ali sam stao na svakom semaforu, doslovno svakom osim na socijalnom. Toliko o zelenom valu.
Dok je u smjeru centar-ilidža bolja situacija.
Pisao sam o tome već, zeleni val je totalno raštiman. U Zagrebačkoj se svi semafori mijenjanju u isto vrijeme...
tempuser

#29634 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

moonca wrote: 26/09/2020 19:06
Nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja na autoputevima, muškarci su odgovorni za 6,1 milion nesreća svake godine. Nasuprot tome, žene godišnje uzrokuju samo 4,4 miliona nesreća.

Image
Mi smo bolji vozači jer pravimo manje nesreća - klasični ćenski argument.
Iz sfete egzaktnog, koliko kilometara naprave ti vozači koji su odgovorni za 6.1 milion nesreća, a koliko žene sa "samo" 4,4, odnosno na koliko pređenih km naprave nesreću?
Iz sfere apstratnog, koliko se puta desi sličaj poput mog jučeranjeg, da tuka nije imala nesreću samo zato što sam ja mislio i za nju i za sebe? Ona će sutra reći, ja sam odličan vozač, nikad nisam imala nesreću.
Optimist

#29635 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Image
Ako tome dodas da su 80 posto vozaca muskarci a 20 posto zene, dodjes do frapantnog podatka koliko zene nesreca uzrokuju.
tempuser

#29636 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Optimist wrote: 26/09/2020 22:27

Image
Ako tome dodas da su 80 posto vozaca muskarci a 20 posto zene, dodjes do frapantnog podatka koliko zene nesreca uzrokuju.
Statistički odnos vrlo lako može biti 50-50. Zato sam namjerno pitao koliko aktivnh vozača i vozačica tj koliko pređenih kilometara. U mom bližem okruženju znam min 5 ženskih vozača kojima je vozačka dozvola samo ukras u novčaniku. One su statistički vozači, praktično nisu.
Optimist

#29637 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Najbolji ti je pokazatelj ujutro kad ides na posao, gledas po okolnim vozilima i brojis koliko vidis muskaraca a koliko zena za volanom.
Jedno je posjedovati dozvolu a nesto sasvim drugo istu i koristiti.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#29638 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

tempuser wrote: 26/09/2020 22:26

Image
Mi smo bolji vozači jer pravimo manje nesreća - klasični ćenski argument.
Iz sfete egzaktnog, koliko kilometara naprave ti vozači koji su odgovorni za 6.1 milion nesreća, a koliko žene sa "samo" 4,4, odnosno na koliko pređenih km naprave nesreću?
Iz sfere apstratnog, koliko se puta desi sličaj poput mog jučeranjeg, da tuka nije imala nesreću samo zato što sam ja mislio i za nju i za sebe? Ona će sutra reći, ja sam odličan vozač, nikad nisam imala nesreću.
Koliko u tu statistiku ulazi muskih vozaca koji su izbjegavali tuke na cesti pa zbog toga dozivili nesrecu, samo bog zna! :D
moonca

#29639 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by moonca »

Image

..jao. cuj tuke... ccc. Image

..
Bloo
Globalna šefica

#29640 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

tempuser wrote: 26/09/2020 22:35
Statistički odnos vrlo lako može biti 50-50. Zato sam namjerno pitao koliko aktivnh vozača i vozačica tj koliko pređenih kilometara. U mom bližem okruženju znam min 5 ženskih vozača kojima je vozačka dozvola samo ukras u novčaniku. One su statistički vozači, praktično nisu.
Yep, to je fascinantno. Zasto ne voze?
Ako imaju jedno auto, zasto jedan dan ne vozi ona, drugi dan muz do posla ili sa posla :D
Npr. moja stara se doveze do radnog mjesta mog starog i onda on sjedne na vozacko mjesto i voze se 5 min do kuce...razlog? Ona: ne mogu ga slusati kako mi zvoca dok vozim i kako vozim (a nju obucavao moj djed koji je bio profi vozac :mrgreen: ).

Dosta zena ne zeli, pretpostavljam, da vozi jer je tako lakse, muz odbaci do posla i sa posla. Neke ne zele da ne bi slusale zvocanje...i jos svasta nesto.
A dobar ili barem bolji vozac ne mozes postati bez prakse?
moonca

#29641 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by moonca »

Nervira me, kad je auto iza mene -suvishe blizu..pogotovo kad hocu da skrenem ....a, taj ne usporava.. :roll:
.kao i, kad su u traci -za skretanje u desno..a nastave ravno... :twisted:
zdruzdjo

#29642 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Aaaaaaa
A kad ja spomenem zensko za volanom I prepadnutost, probleme sa istim, nesposobnost…...itd, Onda zdruzdjo ovakav-onakav. a

A vidim da se prihvatio kao opravdan moj naziv za slicne tuke, HAMSA
Neka neka sjetiti cete se vi zdrudje i mojih rijeci.

Zensku je mjesto za sporetom i u krevetu, i nigdje drugo
Spoiler
Show
SHALA MALA
tempuser

#29643 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Bloo wrote: 27/09/2020 12:44
tempuser wrote: 26/09/2020 22:35
Yep, to je fascinantno. Zasto ne voze?
Ako imaju jedno auto, zasto jedan dan ne vozi ona, drugi dan muz do posla ili sa posla :D
Npr. moja stara se doveze do radnog mjesta mog starog i onda on sjedne na vozacko mjesto i voze se 5 min do kuce...razlog? Ona: ne mogu ga slusati kako mi zvoca dok vozim i kako vozim (a nju obucavao moj djed koji je bio profi vozac :mrgreen: ).

Dosta zena ne zeli, pretpostavljam, da vozi jer je tako lakse, muz odbaci do posla i sa posla. Neke ne zele da ne bi slusale zvocanje...i jos svasta nesto.
A dobar ili barem bolji vozac ne mozes postati bez prakse?
U jednom slučaju položila vozački da bi imala uslove za produženje ugovora, ali bez ikakvih aspiracija za dalju vožnju, u ostalim položile da im se nađe, ali bez stvarne potrebe.
Poenta je da su formalno sve one vozači koji učestvuju u statistikama, a praktično je broj nesreća po broju aktivnih vozačica i broj nesreća po broju pređenih kilometara znatno nepovoljnija u odnosu na statistiku da bi se to uzimalo zdravo za gotovo. Da ne ubrajam u to sitna kuckanja koja nisu prijavljena ni mužu ni policiji!
Konkretno, mi imamo na raspolaganju auta za oboje, ali moja žena nema nikakvu potrebu, pješke do posla i nazad, do grada ići autom skuplja pita neg teFSija, isplativije taksijem, za sve ostalo tu sam ja!
moonca

#29644 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by moonca »

:oops:

.u Bosni .. muskarci vozaci -kad voze- otvore prozor i -glava je vani.. izbezumljena.. 8-) :lol: boze sacuvaj...
tempuser

#29645 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

moonca wrote: 27/09/2020 14:02 :oops:

.u Bosni .. muskarci vozaci -kad voze- otvore prozor i -glava je vani.. izbezumljena.. 8-) :lol: boze sacuvaj...
Jedini ispravan način kako odgovoriti na ovaj šatro fenimizam je:
.u Bosni žene vozači -kad voze- glava je izbezumljena jer u njoj nema ništa! 8-) :lol: boze sacuvaj...
moonca

#29646 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by moonca »

tempuser wrote: 27/09/2020 14:12

.u Bosni žene vozači -kad voze- glava je izbezumljena jer u njoj nema ništa! 8-) :lol: boze sacuvaj...
..jao- eto vidish - kako to procesirash...
slobodno mogu napisati- da si ti -agresivan vozac.. hocesh da si prvi u koloni.. :lol: e, kad se takav nadje iza - Image i kad vidish da mlatara rukama --kazu--- uspori.. :wink: :zzzz:
Juka Jebach

#29647 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Juka Jebach »

Vozio sam se sa jednom curom, babo joj tek kupio novo novcato auto iz salona (Toyotin dzip neki) prije dvije godine. Ulazi u krivinu 60 (a ogranicenje 30 ona prva ostra za bjelasnicu kada se ide) kontam gle kad se prevrnemo ali sva sreca dobra tehnologija kod japanca a i nikoga nije bilo u suprotnom smijeru hahaha ili u kruzni samo ulijece ne gleda ima li vec u njega neko (par puta je zamalo sudar napravila)

Poenta, nalazite ove sto samo dzipove vozaju, da voza 911 (jedino ako ima rollcage) ne bih usao koliko su kriticne posto dzip je dzip ako sta bude vece su sanse za prezivjet :D :D :D
Bloo
Globalna šefica

#29648 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

tempuser wrote: 27/09/2020 13:53 Konkretno, mi imamo na raspolaganju auta za oboje, ali moja žena nema nikakvu potrebu, pješke do posla i nazad, do grada ići autom skuplja pita neg teFSija, isplativije taksijem, za sve ostalo tu sam ja!
Znaci, kada hoce do Merkatora npr., ti je vozas? Zasto se sama ne odveze :D ? Do famalije i tako to...
tempuser

#29649 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Bloo wrote: 27/09/2020 14:27
tempuser wrote: 27/09/2020 13:53 Konkretno, mi imamo na raspolaganju auta za oboje, ali moja žena nema nikakvu potrebu, pješke do posla i nazad, do grada ići autom skuplja pita neg teFSija, isplativije taksijem, za sve ostalo tu sam ja!
Znaci, kada hoce do Merkatora npr., ti je vozas? Zasto se sama ne odveze :D ? Do famalije i tako to...
Samostalno obijanje radnji isl je domet pješobus, u veću kupovinu ionako idemo zajedno, ostalo gdje ne može bez auta kako se uklopi, taxi - ja!
tempuser

#29650 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

moonca wrote: 27/09/2020 14:18
tempuser wrote: 27/09/2020 14:12

..jao- eto vidish - kako to procesirash...
slobodno mogu napisati- da si ti -agresivan vozac.. hocesh da si prvi u koloni.. :lol: e, kad se takav nadje iza - Image i kad vidish da mlatara rukama --kazu--- uspori.. :wink: :zzzz:
Udahni - izdahni, udahni - izdahni...
Post Reply