I obrnuto komsijaBilly The Pljuc wrote: ↑25/09/2020 13:40![]()
Razumijemo se, korigovaću stavove, ima inteligentnih a nepismenih ljudi slažem se.
![]()
SDA-All about
- spreca
#51651 Re: SDA-All about
- Billy The Pljuc
#51652 Re: SDA-All about
spreca wrote: ↑25/09/2020 17:35I obrnuto komsijaBilly The Pljuc wrote: ↑25/09/2020 13:40![]()
Razumijemo se, korigovaću stavove, ima inteligentnih a nepismenih ljudi slažem se.
![]()
![]()
Jes jes
-
Emiremir33
#51653 Re: SDA-All about
Ispade da ih ima više u Zagrebu,nego Zagrebčanasherbett wrote: ↑25/09/2020 16:11Koliko ja znam hercegbosna nije Hrvatska, a u RH nema tih koji tako razmisljajuBilly The Pljuc wrote: ↑25/09/2020 16:06Pa zar mi nismo "muslići" za njih, ne čitam ta govna inače jer se ospem odmah a tačno mi dođe da odem na taj forum.Q_Line wrote: ↑25/09/2020 15:48 Teško je kada pronađete samo jednu rečenicu, a ne čitav forum posvećen tome kako bombardovati Bošnjake!? ili rečenicu u kojoj se spominje "odvratno zagađenje koje mora biti zaustavljeno veličanstvenim bombardiranjem".
https://www.vijesti.plus/vijesti/bih/48 ... h-golubova
E citala sam do djela da se hase avionima koje ce kupit RH
A i opce je poznato koliko volimo ercegovce
Pogotovvo kad dodju sa svog sela pa se bahate jer je bandic iz sela do
- Ludzak
#51654 Re: SDA-All about
Bosna kada postane država tek tada ce stvari profukcionisati.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
Capljina74
#51656 Re: SDA-All about
Znaš li pošto je kvadrat asfalta?
-
Novak20
#51657 Re: SDA-All about
Obilazi svoje nekretnine u Austriji i prosi umjesto da ide u mirovinu sa 66 godina i prepusti nekome mlađem da zaradi kruh.
https://faktor.ba/vijest/turkovic-u-bec ... jane/98731
S obzirom da 170.000 građana porijeklom iz BiH živi u Austriji, te da je već polovina stekla austrijsko državljanstvo, ministrica Turković je zatražila od ministra Schallenberga da istraži postoje li mogućnosti za očuvanje prava dvojnog državljanstva.
Ministar Schallenberg je kazao da će ispitati slučaj, ali i dodao da bi to bilo teško postići bez sveobuhvatne reforme, jer se državljanstvo u Austriji dodjeljuje na nivou saveznih jedinica, te postoji razlika u pristupanju ovom problemu.
Na sastanku se razgovaralo i o produženju sporazuma o besplatnom obrazovanju za bh. studente u Austriji. Ministrica Turković je od svog kolege zatražila da provjeri da li se može nešto uraditi kako bi studenti iz BiH ponovo imali mogućnost da studiraju besplatno u Austriji, budući da je sporazum BiH i Austrije istekao. Ministar Schallenberg je obećao da će o ovom pitanju razgovarati sa svojim kolegom i da će po ovom pitanju biti u koordinaciji sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Beču.
- spreca
#51658 Re: SDA-All about
Eto treba tebe poslusat,nije izdajica BiH kao ona papak ZovkoNovak20 wrote: ↑25/09/2020 23:17 Obilazi svoje nekretnine u Austriji i prosi umjesto da ide u mirovinu sa 66 godina i prepusti nekome mlađem da zaradi kruh.
S obzirom da 170.000 građana porijeklom iz BiH živi u Austriji, te da je već polovina stekla austrijsko državljanstvo, ministrica Turković je zatražila od ministra Schallenberga da istraži postoje li mogućnosti za očuvanje prava dvojnog državljanstva.
Ministar Schallenberg je kazao da će ispitati slučaj, ali i dodao da bi to bilo teško postići bez sveobuhvatne reforme, jer se državljanstvo u Austriji dodjeljuje na nivou saveznih jedinica, te postoji razlika u pristupanju ovom problemu.
Na sastanku se razgovaralo i o produženju sporazuma o besplatnom obrazovanju za bh. studente u Austriji. Ministrica Turković je od svog kolege zatražila da provjeri da li se može nešto uraditi kako bi studenti iz BiH ponovo imali mogućnost da studiraju besplatno u Austriji, budući da je sporazum BiH i Austrije istekao. Ministar Schallenberg je obećao da će o ovom pitanju razgovarati sa svojim kolegom i da će po ovom pitanju biti u koordinaciji sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Beču.
- bunk
#51659 Re: SDA-All about
U komisiji Zvizdic,Softic i mislim Zaimovic.
Nece ostat nista skriveno ,zna to i Champ.
Nece ostat nista skriveno ,zna to i Champ.
- Kikibombona
#51660 Re: SDA-All about
Bakir treca liga, SDA korumpirani kartel
https://youtu.be/CqnYBPbiw4o
Uhljebi za milju maraka prodaju drzavu i buducnost unucica. O krezavoj sirotinji ne bih, oni jadni nista ne razumiju. Uhljeb vrlo dobro zna da je ovo propast ali milja je milja.
https://youtu.be/CqnYBPbiw4o
Uhljebi za milju maraka prodaju drzavu i buducnost unucica. O krezavoj sirotinji ne bih, oni jadni nista ne razumiju. Uhljeb vrlo dobro zna da je ovo propast ali milja je milja.
- Bloo
- Globalna šefica
#51661 Re: SDA-All about
Eto treba tebe poslusat,nije izdajica BiH kao ona papak Zovko
[/quote]
Ti to ozbiljno?
Jedna je do dna nacionalisticke politike, a druga je nasa pa je to ok....?
Znas li ti uopste ko je Bisera T. i na koje je sve nacine profitirala na Bosni i Hercegovini i narodu?
Cuj nije izdajica...da joj sutra ponude da se odrekne drzavljanjstva BiH za vece novce i bolju poziciju i jos uhljebljenja familije...prihvatila bi ona i drzavljanstvo Srbije ako treba.
- horkesh
#51662 Re: SDA-All about
Za veće novce? 90% velikih patriota bi prodali državu za 50 KM, bukvalno.Bloo wrote: ↑26/09/2020 22:23Ti to ozbiljno?
Znas li ti uopste ko je Bisera T. i na koje je sve nacine profitirala na Bosni i Hercegovini i narodu?
Cuj nije izdajica...da joj sutra ponude da se odrekne drzavljanjstva BiH za vece novce i bolju poziciju i jos uhljebljenja familije...prihvatila bi ona i drzavljanstvo Srbije ako treba.
A i ogroman dio SDA-ovaca već ima hrvatske pasoše.
- drug_profi
#51663 Re: SDA-All about
Evo nije problem, ja cu prodat drzavu odmah sad, samo imam svoju cifru...
Samo sto sam ja nista, moja izdaja ne vrijedi nista.
Ali oni cija vrijedi mnogo, ti i kalkulisu. Uzece od ove drzave sve sto mogu, zanemarice potrebe drzave i građana.
zanemarice pandemiju, zatvorice klinicki centar, skrsice pare iz kriznog fonda za svoje potrebe...
Jer jebiga, oni su nesto...
Samo sto sam ja nista, moja izdaja ne vrijedi nista.
Ali oni cija vrijedi mnogo, ti i kalkulisu. Uzece od ove drzave sve sto mogu, zanemarice potrebe drzave i građana.
zanemarice pandemiju, zatvorice klinicki centar, skrsice pare iz kriznog fonda za svoje potrebe...
Jer jebiga, oni su nesto...
- spreca
#51664 Re: SDA-All about
Da ja to naj ozbiljnije,Zovko se je dokazala od toga da je bila na poziciji Ambasadorice BiH ,ne docekavsi kraja mandata kao papak je presla u Brisel,zinula guzica na vise love a i veca mogucnost da pljuje rodnu grudu,ona pljuje na BiH pa i na svoje Hrvate u BiH a ne na SDA,Bisera kao i svi koji su gore su isti ali ona ne ide okolo i ne pljuje po BiH,dali bi pljuvala neznamo,zato za mene nisu iste .Ja sta mislim o Biseri?sve isto kao i po ostalim iz SDA uglavnom svi znaju sta mislim o SDA a takodje i o drugim nacionalnim strankama......i opet ponavljam da je Bisera manje zlo za BiH od Zeljane Zovko,koja je Bosnu izdala a Bisera za sada nije a dali ce mi to neznamoBloo wrote: ↑26/09/2020 22:23
Ti to ozbiljno?
- RunnerX
-
izvrsni direktor
#51666 Re: SDA-All about
Bisera ne pljuje po bih i po gradjanima, bisera pisa po bih i po nama..to je jrdina razlika..spreca wrote: ↑27/09/2020 07:43Da ja to naj ozbiljnije,Zovko se je dokazala od toga da je bila na poziciji Ambasadorice BiH ,ne docekavsi kraja mandata kao papak je presla u Brisel,zinula guzica na vise love a i veca mogucnost da pljuje rodnu grudu,ona pljuje na BiH pa i na svoje Hrvate u BiH a ne na SDA,Bisera kao i svi koji su gore su isti ali ona ne ide okolo i ne pljuje po BiH,dali bi pljuvala neznamo,zato za mene nisu iste .Ja sta mislim o Biseri?sve isto kao i po ostalim iz SDA uglavnom svi znaju sta mislim o SDA a takodje i o drugim nacionalnim strankama......i opet ponavljam da je Bisera manje zlo za BiH od Zeljane Zovko,koja je Bosnu izdala a Bisera za sada nije a dali ce mi to neznamoBloo wrote: ↑26/09/2020 22:23
Ti to ozbiljno?
Al dok vam se razmisljanje svodi na "nek je nasa pa da je najgora" , nema brige za biseru i ostalu sda ekipu
- Ludzak
#51667 Re: SDA-All about
Samo diktaturu uvesti
- bunk
#51668 Re: SDA-All about
Kamo srece da je BiH pravi protektorat.
Gdje bi Visoki predstavnik bio nijemac i Bog.
A svi politicari sluzili da popune kvotu.
Jedno 50 godina.
Da postanemo Drzava a i natalitet .
Gdje bi Visoki predstavnik bio nijemac i Bog.
A svi politicari sluzili da popune kvotu.
Jedno 50 godina.
Da postanemo Drzava a i natalitet .
- tandmand
#51669 Re: SDA-All about
Evo ga opet: Apel
pozivamo, upućujemo apel, kme, kme kmeAsocijacija mladih SDA oglasila se saopćenjem povodom medijskih nastupa člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.
- Retorika Milorada Dodika kojom stalno priziva nove sukobe i podjele, promovirajući mržnju prema vlastitoj državi tjera mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, a ponajviše Srbe.
S obzirom da su članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dodiku, posljednjih dana puna usta konstitutivnosti i poštivanja prava konstitutivnih naroda u državi Bosni i Hercegovini, pozivamo ga da u onim sredinama u kojima je njegova politička opcija na vlasti, odmah prekine sa kršenjem konsitutivnosti i omogući bošnjačkom i hrvatskom narodu pravo na izučavanje maternjeg jezika, pravo na zapošljavanje, pravo na imovinu i druga prava koja im je oduzeo. Svjedoci smo da se u državi Bosni i Hercegovini konstitutivnost najviše negira i ne poštuje upravo u sredinama u kojima je vlast Dodikova politička stranka.
- spreca
#51670 Re: SDA-All about
Direktore,dokazi svoje tvrdnje i ko to ne pisa po nama?....ista govna samo sto jedno iz njih vise smrdi....sta ja mislim o SDa (opet da ponovim) i njihovom clanstvu bolje da ne govorim,jer nisu zasluzili da dobijem ban radi njih, jedino sto ja ne navijam ni za koga niti sam clan neke stranke ili partije i nikad u zivotu nisam bio u odnosu mozda na tebe pa to sve gledas kao nosioc neke clanske karteizvrsni direktor wrote: ↑27/09/2020 09:25Bisera ne pljuje po bih i po gradjanima, bisera pisa po bih i po nama..to je jrdina razlika..spreca wrote: ↑27/09/2020 07:43Da ja to naj ozbiljnije,Zovko se je dokazala od toga da je bila na poziciji Ambasadorice BiH ,ne docekavsi kraja mandata kao papak je presla u Brisel,zinula guzica na vise love a i veca mogucnost da pljuje rodnu grudu,ona pljuje na BiH pa i na svoje Hrvate u BiH a ne na SDA,Bisera kao i svi koji su gore su isti ali ona ne ide okolo i ne pljuje po BiH,dali bi pljuvala neznamo,zato za mene nisu iste .Ja sta mislim o Biseri?sve isto kao i po ostalim iz SDA uglavnom svi znaju sta mislim o SDA a takodje i o drugim nacionalnim strankama......i opet ponavljam da je Bisera manje zlo za BiH od Zeljane Zovko,koja je Bosnu izdala a Bisera za sada nije a dali ce mi to neznamoBloo wrote: ↑26/09/2020 22:23
Ti to ozbiljno?
Al dok vam se razmisljanje svodi na "nek je nasa pa da je najgora" , nema brige za biseru i ostalu sda ekipu
-
izvrsni direktor
#51671 Re: SDA-All about
Onomad kao tek svrseni student, trazeci mjesto bar besplatno pripravnicki da odradim, imadoh clanstva u svim tada imalo utjecajnim politickim strankama, pojavljivao se na skupovima, trpio obecanja raznih krezubih licemjernih seljacica (koji u medjuvremenu postadose ugledni clanivi nase zajednice). Moram li ti opisati koliko su mi se tad zgadili svi nasi politicari, a mislim da ne moram ni spominjati ko je tad vedrio i oblacio, kao i sad naravno..to je sve sto se tice mog clanstva u strankama.spreca wrote: ↑27/09/2020 12:38
Direktore,dokazi svoje tvrdnje i ko to ne pisa po nama?....ista govna samo sto jedno iz njih vise smrdi....sta ja mislim o SDa (opet da ponovim) i njihovom clanstvu bolje da ne govorim,jer nisu zasluzili da dobijem ban radi njih, jedino sto ja ne navijam ni za koga niti sam clan neke stranke ili partije i nikad u zivotu nisam bio u odnosu mozda na tebe pa to sve gledas kao nosioc neke clanske karte
Koliko stete nam je nanijela doticna dok je bila u katru (il gdje vec) mozemo vidjeti po tome da su ostale zemlje regiona redovno velikodusnu pomoc dobijale tokom korone. A mozemo misliti kakvu su sliku o nama stvorili ostali dok ih ova obilazila i bog zna sta trazi od njih za sebe i stranku joj.
A mozda za onu hrvaticu kad prica o ugrozenosti samo kazu "puna mrznje nacionalista zaostala u ratnom duhu" i okrenu glavu samo.
Kako znas da iz ove vise smrdi osim sto je druga "nasa"
- spreca
#51672 Re: SDA-All about
evo ja tebi vjerujem za ono gore,bez obzira sto me po drugi put trpas u one nase i vase,tebi to tako izgleda mada nije istina,nebih da se pravdam ali opet cu reci da je Zovko za Bosnu losija,Sto se tice pomoci iz Qatara isti slucaj je bio i sa ostalim islamskim drzavama (jer si aludiro na njih)koje su svoju pomoc prvo poslale Srbiji i Hr i CG pa onda BiH ,nije ona bila Ambasador i u ostalim drzavama tako da tvoja tvrdnja ne pije vode i nemam namjeru da se vise ubjedjuem oko ocevidnih stvariizvrsni direktor wrote: ↑27/09/2020 15:19Onomad kao tek svrseni student, trazeci mjesto bar besplatno pripravnicki da odradim, imadoh clanstva u svim tada imalo utjecajnim politickim strankama, pojavljivao se na skupovima, trpio obecanja raznih krezubih licemjernih seljacica (koji u medjuvremenu postadose ugledni clanivi nase zajednice). Moram li ti opisati koliko su mi se tad zgadili svi nasi politicari, a mislim da ne moram ni spominjati ko je tad vedrio i oblacio, kao i sad naravno..to je sve sto se tice mog clanstva u strankama.spreca wrote: ↑27/09/2020 12:38
Direktore,dokazi svoje tvrdnje i ko to ne pisa po nama?....ista govna samo sto jedno iz njih vise smrdi....sta ja mislim o SDa (opet da ponovim) i njihovom clanstvu bolje da ne govorim,jer nisu zasluzili da dobijem ban radi njih, jedino sto ja ne navijam ni za koga niti sam clan neke stranke ili partije i nikad u zivotu nisam bio u odnosu mozda na tebe pa to sve gledas kao nosioc neke clanske karte
Koliko stete nam je nanijela doticna dok je bila u katru (il gdje vec) mozemo vidjeti po tome da su ostale zemlje regiona redovno velikodusnu pomoc dobijale tokom korone. A mozemo misliti kakvu su sliku o nama stvorili ostali dok ih ova obilazila i bog zna sta trazi od njih za sebe i stranku joj.
A mozda za onu hrvaticu kad prica o ugrozenosti samo kazu "puna mrznje nacionalista zaostala u ratnom duhu" i okrenu glavu samo.
Kako znas da iz ove vise smrdi osim sto je druga "nasa"
- Billy The Pljuc
#51673 Re: SDA-All about
Pa nemere to tako draga dijasporo:
Nakon što je ambasador Bosne i Hercegovine u Ottawi (Kanada) Marko Milisav odbio ponašati se u skladu sa instrukcijama ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, a u vezi sa spuštanjem zastava na pola koplja ispred ambasada i diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici, uslijedile su burne reakcije. Ovim povodom, bosanskohercegovačka dijaspora u Kanadi odlučila je pokrenuti peticiju za smjenu ambasadora, koju je do sada potpisalo više od 4.000 ljudi. Ista je proslijeđena na više adresa, a neke od njih su: Predsjedništvo BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, OHR, te pojedine strane ambasade u BiH.
S obzirom da odgovor nije uslijedio, uputilo su javno pismo ministrici Turković koje prenosimo u cijelosti.
"Poštovana ministrice Turković,
Prošlo je dosta vremena od 27. jula 2020. godine, kada je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kojim Vi rukovodite, zvanično primilo Peticiju za smjenu ambasadora Bosne i Hercegovine u Kanadi Marka Milisava, a Vi do današnjeg dana niste ništa poduzeli po tom pitanju.
U mom intervjuu sa Mirzom Durakom, inicijatorom Peticije i predsjednikom Bosanskohercegovačkog kulturnog centra u Torontu (BHKC), objavljenom na 24. jula 2020., zvanično je rečeno da je "Peticija poslana Predsjedništvu BiH, Ministarstvu vanjskih poslova BiH, OHR-u, te pojedinim stranim ambasadama".
BHKC posjeduje zvanične potvrde prijema svih navedenih dokumenata u nadležnim institucijama.
Peticija kaže: Ambasada BiH, koja treba da predstavlja SVE naše građane u Kanadi, ne radi posao onako kako bi trebala, već ambasador Milisav predstavlja samo Republiku srpsku, kako je to i sam izjavio, rekavši da odgovora samo Miloradu Dodiku.
Ogorčeni ponašanjem i radom Ambasade BiH u Kanadi već duže vrijeme, ponašanjem koje je kulminiralo ovogodišnjim nepoštivanjem obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kao i "igrama" sa postavljanjem zastave suverene BiH, došli smo do pisanja i potpisivanja Peticije o kojoj govorimo.
Nadalje:
Poštovana ministrice,
Vi ste se obratili dijaspori apelom u medijima 19. augusta 2020. godine, sljedećim riječima: "Svaki glas na izborima utječe na budućnost naše zemlje, jača je i ulijeva nadu".
Dakle, Vi ste se obratili dijaspori za pomoć sada pred izbore, kada trebate našu pomoć - istoj onoj dijaspori koju već nekoliko mjeseci u potpunosti ignorišete.
Postoji mnogo izraza za takvo ponašanje - i na bosanskom, a i na engleskom jeziku - ali mi ne želimo upotrijebiti nijedan od tih izraza. Svima je jasno o čemu se ovdje radi!
Mi, građani Bosne i Hercegovine, svih nacija i nacionalnosti, koji žive u Kanadi i koji još uvijek vole svoju domovinu, ovom Peticijom pokazujemo da smo spremni da se borimo za njen ugled u Kanadi i bilo gdje u svijetu.
Da li Vašim nereagovanjem na našu peticiju, ministrice Turković, govorite da nemamo podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine?
Mi, koji živimo u Kanadi smo postiđeni, razočarani i ljuti kako se to predstavlja naša BiH u ovoj zemlji.
Da li nam se to samo čini, ili je zaista tako, da Ministarstvo, kojim Vi rukovodite, ne misli isto kao i njegovi građani u stranoj zemlji? Voljeli bismo da nije tako.
Teško nam je gledati kako Ambasada ruši ugled naše domovine i nas, koje bi trebala zastupati. Živimo u zemlji Kanadi, koja bi nam sigurno pomogla da smo se obratili njenim institucijama. Ali, mi ne bismo voljeli da budemo primorani da idemo tim putem.
Dijaspora Bosne i Hercegovine u Kanadi Vas još jednom moli: poduzmite nešto VI, odgovorni za BiH i njen ugled u svijetu. Onaj koji ih je postavio, mora i da odgovara za njihov NErad.
Pokažite nam Vašom akcijom da nismo prepušteni sami sebi i našoj borbi, već da imamo i Vašu podršku.
I pitamo VAS, a i sami sebe: šta još treba da se desi, pa da vi nešto poduzmete i promijenite ono što se promijeniti mora? Da li nas to naša domovina zaboravlja kada MI, dijaspora, trebamo njenu pomoć?
S ljubavlju, građani ponosne zemlje svih nas, bez razlike, koji još uvijek žele dobro zemlji koju vole - cjelovitu Bosnu i Hercegovinu.
Autori: Jahiel Jaša Kamhi i Mirza Durak"
Nakon što je ambasador Bosne i Hercegovine u Ottawi (Kanada) Marko Milisav odbio ponašati se u skladu sa instrukcijama ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, a u vezi sa spuštanjem zastava na pola koplja ispred ambasada i diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici, uslijedile su burne reakcije. Ovim povodom, bosanskohercegovačka dijaspora u Kanadi odlučila je pokrenuti peticiju za smjenu ambasadora, koju je do sada potpisalo više od 4.000 ljudi. Ista je proslijeđena na više adresa, a neke od njih su: Predsjedništvo BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, OHR, te pojedine strane ambasade u BiH.
S obzirom da odgovor nije uslijedio, uputilo su javno pismo ministrici Turković koje prenosimo u cijelosti.
"Poštovana ministrice Turković,
Prošlo je dosta vremena od 27. jula 2020. godine, kada je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kojim Vi rukovodite, zvanično primilo Peticiju za smjenu ambasadora Bosne i Hercegovine u Kanadi Marka Milisava, a Vi do današnjeg dana niste ništa poduzeli po tom pitanju.
U mom intervjuu sa Mirzom Durakom, inicijatorom Peticije i predsjednikom Bosanskohercegovačkog kulturnog centra u Torontu (BHKC), objavljenom na 24. jula 2020., zvanično je rečeno da je "Peticija poslana Predsjedništvu BiH, Ministarstvu vanjskih poslova BiH, OHR-u, te pojedinim stranim ambasadama".
BHKC posjeduje zvanične potvrde prijema svih navedenih dokumenata u nadležnim institucijama.
Peticija kaže: Ambasada BiH, koja treba da predstavlja SVE naše građane u Kanadi, ne radi posao onako kako bi trebala, već ambasador Milisav predstavlja samo Republiku srpsku, kako je to i sam izjavio, rekavši da odgovora samo Miloradu Dodiku.
Ogorčeni ponašanjem i radom Ambasade BiH u Kanadi već duže vrijeme, ponašanjem koje je kulminiralo ovogodišnjim nepoštivanjem obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kao i "igrama" sa postavljanjem zastave suverene BiH, došli smo do pisanja i potpisivanja Peticije o kojoj govorimo.
Nadalje:
Poštovana ministrice,
Vi ste se obratili dijaspori apelom u medijima 19. augusta 2020. godine, sljedećim riječima: "Svaki glas na izborima utječe na budućnost naše zemlje, jača je i ulijeva nadu".
Dakle, Vi ste se obratili dijaspori za pomoć sada pred izbore, kada trebate našu pomoć - istoj onoj dijaspori koju već nekoliko mjeseci u potpunosti ignorišete.
Postoji mnogo izraza za takvo ponašanje - i na bosanskom, a i na engleskom jeziku - ali mi ne želimo upotrijebiti nijedan od tih izraza. Svima je jasno o čemu se ovdje radi!
Mi, građani Bosne i Hercegovine, svih nacija i nacionalnosti, koji žive u Kanadi i koji još uvijek vole svoju domovinu, ovom Peticijom pokazujemo da smo spremni da se borimo za njen ugled u Kanadi i bilo gdje u svijetu.
Da li Vašim nereagovanjem na našu peticiju, ministrice Turković, govorite da nemamo podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine?
Mi, koji živimo u Kanadi smo postiđeni, razočarani i ljuti kako se to predstavlja naša BiH u ovoj zemlji.
Da li nam se to samo čini, ili je zaista tako, da Ministarstvo, kojim Vi rukovodite, ne misli isto kao i njegovi građani u stranoj zemlji? Voljeli bismo da nije tako.
Teško nam je gledati kako Ambasada ruši ugled naše domovine i nas, koje bi trebala zastupati. Živimo u zemlji Kanadi, koja bi nam sigurno pomogla da smo se obratili njenim institucijama. Ali, mi ne bismo voljeli da budemo primorani da idemo tim putem.
Dijaspora Bosne i Hercegovine u Kanadi Vas još jednom moli: poduzmite nešto VI, odgovorni za BiH i njen ugled u svijetu. Onaj koji ih je postavio, mora i da odgovara za njihov NErad.
Pokažite nam Vašom akcijom da nismo prepušteni sami sebi i našoj borbi, već da imamo i Vašu podršku.
I pitamo VAS, a i sami sebe: šta još treba da se desi, pa da vi nešto poduzmete i promijenite ono što se promijeniti mora? Da li nas to naša domovina zaboravlja kada MI, dijaspora, trebamo njenu pomoć?
S ljubavlju, građani ponosne zemlje svih nas, bez razlike, koji još uvijek žele dobro zemlji koju vole - cjelovitu Bosnu i Hercegovinu.
Autori: Jahiel Jaša Kamhi i Mirza Durak"
- horkesh
#51674 Re: SDA-All about
A Biserka će odgovoriti da im je Mile nametnuo princip "ne miješajte se u izbor naših kadrova, nećemo ni mi u izbor vaših".
I tako, da bismo imali Osmicu i fancy/sexy ministra, niko ne smije da se miješa u rad srpskih kadrova.
Hvala, doviđenja, pišite nam opet.
I tako, da bismo imali Osmicu i fancy/sexy ministra, niko ne smije da se miješa u rad srpskih kadrova.
Hvala, doviđenja, pišite nam opet.
-
DonieBrasco
#51675 Re: SDA-All about
Mislim da je ovo adekvatna tema da pitam gdje su i sta rade Samir Siladzic i Semiha Borovac ?
"Tajo bojim se ..." , mozda mlađa raja ne zna pa da im ispricamo o cemu se radi.
"Tajo bojim se ..." , mozda mlađa raja ne zna pa da im ispricamo o cemu se radi.