Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
Capljina74
-
Novak20
#7627 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
spreca wrote: ↑25/09/2020 18:17 U Wuhanu u laborotoriji posle eksplozije izbio pozar
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/veli ... /200925081
EDIT nije u Wuhanu a u Huaweyu...Sory
Sory...nije u Wuhanu a u Fabrici Huaweyu
-
detroit-mercy
- spreca
#7629 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nemoj se uhelaciti od smiha,upisat ces se jadan nebioNovak20 wrote: ↑25/09/2020 20:02spreca wrote: ↑25/09/2020 18:17 U Wuhanu u laborotoriji posle eksplozije izbio pozar
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/veli ... /200925081
EDIT nije u Wuhanu a u Huaweyu...SorySory...nije u Wuhanu a u Fabrici Huaweyu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
detroit-mercy
#7630 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa jeli ih stid i sram, covjek dva puta ranjavan a oni ga 6 sati ispitujuNovak20 wrote: ↑25/09/2020 11:54 Sad su se sjetili da oduzimaju mobitel ???
Doduše, što se može ispravno uraditi u ovoj dubokoj državi. Paralelna struktura te može pratiti, prisluškivati saslušanja, brisati dokaze na vrijeme, uzimati snimke s kamera, objavljivati u novinama svoje verzije. Kako i kada hoće.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... bitel.html
"SB" OTKRIVA: DRAMA U TUŽITELJSTVU BIH, PANIKA U SDA, ASIM SARAJLIĆ šest sati saslušavan o svojim vezama sa FIKRETOM HODŽIĆEM i uvozom respiratora, pretresen je i oduzet mu je mobitel!
Kada je Asim Sarajlić negdje oko 22.00 sati, nakon šestočasovnog ispitivanja, vidno iscrpljen i utučen napustio Tužteljstvo BiH, među njegovim kolegama je došlo do olakšanje, no kada im je kazao da mu je oduzet mobitel, zabrinuti su bili svi u vrhu strankePrema nekim izvorima, u noćnim satima, tokom boravka Sarajlića u Tužiteljstvu BiH u okolini neposrednoj blizini zgrade Suda i Tužiteljstva BiH moglo se primijetiti pripadnike Obavještajno-sugurnosne agencije BiH (OSA) koji su pokušavali saznati šta se dešava sa Sarajlićem, bliskim prijateljem njihovog direktora Osmana Mehmedagića Osmice.
Ovo je napad na bosnjacke prvake da nas obezglave i da nam uzmu drzavu (vec uzeta), pare (vec uzete), ponos (otiso u nepovrat), ma da nam uzmu vec nesto
- Billy The Pljuc
#7631 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Fikreteeeeeeee.....
Morel se spavati mirno mumine?
https://www.klix.ba/vijesti/raspisan-no ... /200926067
Sha kae Vasva, mi imamo izjave vrhunskih stručnjaka o upotrebljivosti respiratora i isti se koriste širom svijeta.

Sha kae Vasva, mi imamo izjave vrhunskih stručnjaka o upotrebljivosti respiratora i isti se koriste širom svijeta.
-
Novak20
#7632 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Osnovat će novu firmu, Zlatnu malinu koja će sa vrhunskim stručnjacima odraditi i ovaj posao ako Sebija kaže da je hitno.Billy The Pljuc wrote: ↑26/09/2020 23:37 Fikreteeeeeeee.....
![]()
![]()
![]()
- mayab
#7633 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
kad ovo pročitam, onda mi bude jasno da još nije iscrpljen sav potencijal pljačke ove države i građana na račun tih hrespihratora,Billy The Pljuc wrote: ↑26/09/2020 23:37 Fikreteeeeeeee.....
![]()
![]()
![]()
biće tu još tendera, i "uzimanja",
a na kraju će biti i tender za ekološko zbrinjavanje tehnološkog otpada
- P.Starck
- P.Starck
#7635 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Asimu prepoštenom uzeše mobitel!
- dr_Evil
#7636 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
mayab wrote: ↑28/09/2020 06:59
kad ovo pročitam, onda mi bude jasno da još nije iscrpljen sav potencijal pljačke ove države i građana na račun tih hrespihratora,
a na kraju će biti i tender za ekološko zbrinjavanje tehnološkog otpada, kad skontaju (ko fol sad ne kontaju
) da niko ne želi da radi sa nepoznatom tehnikom, i još da "stane iza" uređaja na koje se priključuju ljudi u teškom zdravstvenom stanju, pa da još budu odgovorni kad umru....
Pogurat ce ih Komsic da oni kod njega to u avliju smjeste, tako radi zlatni ljiljan
-
Capljina74
#7637 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Čuj nepoznata, Kinez napravio!mayab wrote: ↑28/09/2020 06:59kad ovo pročitam, onda mi bude jasno da još nije iscrpljen sav potencijal pljačke ove države i građana na račun tih hrespihratora,Billy The Pljuc wrote: ↑26/09/2020 23:37 Fikreteeeeeeee.....
![]()
![]()
![]()
a na kraju će biti i tender za ekološko zbrinjavanje tehnološkog otpada, kad skontaju (ko fol sad ne kontaju
) da niko ne želi da radi sa nepoznatom tehnikom, i još da "stane iza" uređaja na koje se priključuju ljudi u teškom zdravstvenom stanju, pa da još budu odgovorni kad umru....
- JThomas
#7638 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
da, na kraju će biti tender za uništavanje...
-
Novak20
#7639 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Formalnih razloga da se smijeni sa funkcije barem jedan od učesnika ove afere ne fali. Solak očito zna puno toga pa vlastima ne pada na pamet da ga maknu sa platnog spiska FU CZ i pored kriminalne i neuspješne javne nabavke respiratora koja je sve osim hitnog rješavanja problema u kriznoj situaciji.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/na-neslu ... -tisuca-km
https://www.dnevnik.ba/vijesti/na-neslu ... -tisuca-km
Troškovi putovanja zaposlenika Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) na račun FUCZ-a upitna su jesu li bila službena.
Naime, putni troškovi iskazani su u ukupnom iznosu od 286.354 KM, od čega se 256.973 KM odnosi na putne troškove zaposlenika Sektora za organizaciju deminiranja i UES-a, a 29.381 KM na putne troškove administrativnih zaposlenika Uprave.
U okviru navedenih, najveći iznos (140.638 KM) se odnosi na troškove dnevnica u zemlji, stoji u revizorskom izvještaju za prošlu godinu.
'Pregledom izdanih putnih naloga i izvještaja s obavljenog službenog puta konstatirali smo da nije moguće potvrditi da li se radi o službenom putu u skladu s Uredbom o naknadama troškova za službena putovanja i Pravilnikom o naknadama troškova za službena putovanja državnih službenika i namještenika Uprave'', objavljeno je.
Navedenim aktima je, navode, definirano da se službenim putovanjem na području BiH smatra ono prema kojem je zaposlenik upućen u mjesto udaljeno najmanje 30 km od mjesta rada.
''Prezentirana su nam rješenja o rasporedu i postavljanju na radna mjesta, u kojima nije vidljivo mjesto (adresa) rada, te nismo bili u mogućnosti potvrditi odakle se zaposlenici upućuju na službeni put'', stoji u financijskom izvješću.
Kao primjer navode da je namještenik, raspoređen na radno mjesto u Zeničko-dobojskom kantonu u Žepču, upućuje se na službeni put Usora — Novi Grad, a namještenik raspoređen na radno mjesto u Unsko-sanskom kantonu u Bihaću, upućuje se na službeni put Bosanska Krupa — Sanica — Ključ.
Takoder, obavljenom revizijom konstatirali su da u određenim izvještajima nije vidljiv datum podnošenja izvještaja, niti je naveden kratak opis zadataka (posla) koji su obavljeni na službenom putu, što nije u skladu s članom 16. Uredbe.
''Shodno navedenom, ne možemo potvrditi da su putni nalozi izdati, kao ni da su troškovi nastali po njihovom osnovu obračunati i isplaćeni u potpunosti u skladu s Uredbom'', stoji u revizorskom izvješću za prošlu godinu
-
Sijedi63
-
joe_black
#7641 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Jel to strucnjacima jos nije jasno da od afere respiratori nema nista, nesto sto se ne moze uopce dokazatati, a sto je prouzvelo masu troskova i sto ce jos kostati ovu dravu i narod...
Cekam samo dok bude sve zavrseno, pa da Fikro drmne odstetni zahtjev od drzave, pa da strucnjaci trk onda krenu kmecat kako Bog zapovjeda.
Hahahaha
Cekam samo dok bude sve zavrseno, pa da Fikro drmne odstetni zahtjev od drzave, pa da strucnjaci trk onda krenu kmecat kako Bog zapovjeda.
Hahahaha
- joint union
#7642 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Samo nek preposteni Fikro Boga moli da Solak ne progovorijoe_black wrote: ↑28/09/2020 10:11 Jel to strucnjacima jos nije jasno da od afere respiratori nema nista, nesto sto se ne moze uopce dokazatati, a sto je prouzvelo masu troskova i sto ce jos kostati ovu dravu i narod...
Hahahaha
Ako Solak pristane da odlezi za sve njih, mozda i bude nesto od odstete.
Mada svi znamo da od iste Fikro nece vidjeti ni markice.
-
joe_black
#7643 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
HAHAHAH...previse gledanja filmova dovodi do ovoga: " Samo da solak ne progovori."joint union wrote: ↑28/09/2020 10:22Samo nek preposteni Fikro Boga moli da Solak ne progovorijoe_black wrote: ↑28/09/2020 10:11 Jel to strucnjacima jos nije jasno da od afere respiratori nema nista, nesto sto se ne moze uopce dokazatati, a sto je prouzvelo masu troskova i sto ce jos kostati ovu dravu i narod...
Hahahaha
Zvanicno sva odgovornost je saprana sa aktera, vjerovarno lopovluk jeste napravljen, a conjenica jeste da tko god bi radio ovaj posao nije mogao to raditi bez lopovluka, znaci postena kuca nije mogla raditi ovaj posao nabavke...
Medjutim, gledano sa pravne strane da neko ne moze biti kriv dok mu se ne dokaze krivica...Steta je ogromna nanesena i drazi ali i Fikri koji od samog pocetka afere da je znao koliko ce sranje pretrpiti iz ovog posla malo bi bio da je uzeo i 20% marze na nabavku...Sto odmah da kazem da ni sam nikada cak iako je avansno placanje licno ni ja ne bi radio taj posao bez minimalno 2 mil ciste dobiti obzirom na preuzeti rizik posla...
Samo sto je najzalosnije iz cijele price da se jadna opozicija pokusavala maksimalno okoristi od medijskog eksponiranja ove afere iako ne postoji niti jedan elemen nezakonitosti koji je DOKAZIV.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7644 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa ako I'm ne dokažu, onda svi trebamo kolektivno podržati Dodika i razjebati ovu državu i krenuti nanovo.
-
joe_black
#7645 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Mi smo kratkog vijeka, a drzava ostaje, mi prolazimo, a dok je ovakav sistem njihova djeca ce naslijedit pozicije ili ce doci neki novi koji ce se vremenom pokazati gorim...
Covjek treba da koristi svoje znanje i sposobnost da obezbjedi sebi i svojoj porodici blagostanje, a ne da ovisi o politici i politicarima...
Ja se nikada ne bi bavio potikom ali nikada necu dopustiti da se politika bavi samnom...
Politicar ne moze biti posten covjek, mora se izabrati ili jedno ili drugo.
- joint union
#7646 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Davanje 100% avansa bez ikakve garancije, nesavjestan rad u sluzbi, favoriziranje ponudjaca, netransparentan tender, mijenjanje ugovora, tj postojanje vise razlicitih kopija istog ugovora...nastavi niz.joe_black wrote: ↑28/09/2020 10:36HAHAHAH...previse gledanja filmova dovodi do ovoga: " Samo da solak ne progovori."joint union wrote: ↑28/09/2020 10:22Samo nek preposteni Fikro Boga moli da Solak ne progovorijoe_black wrote: ↑28/09/2020 10:11 Jel to strucnjacima jos nije jasno da od afere respiratori nema nista, nesto sto se ne moze uopce dokazatati, a sto je prouzvelo masu troskova i sto ce jos kostati ovu dravu i narod...
Hahahaha
Zvanicno sva odgovornost je saprana sa aktera, vjerovarno lopovluk jeste napravljen, a conjenica jeste da tko god bi radio ovaj posao nije mogao to raditi bez lopovluka, znaci postena kuca nije mogla raditi ovaj posao nabavke...
Medjutim, gledano sa pravne strane da neko ne moze biti kriv dok mu se ne dokaze krivica...Steta je ogromna nanesena i drazi ali i Fikri koji od samog pocetka afere da je znao koliko ce sranje pretrpiti iz ovog posla malo bi bio da je uzeo i 20% marze na nabavku...Sto odmah da kazem da ni sam nikada cak iako je avansno placanje licno ni ja ne bi radio taj posao bez minimalno 2 mil ciste dobiti obzirom na preuzeti rizik posla...
Samo sto je najzalosnije iz cijele price da se jadna opozicija pokusavala maksimalno okoristi od medijskog eksponiranja ove afere iako ne postoji niti jedan elemen nezakonitosti koji je DOKAZIV.
Ako se hoce, svasta bi se ovdje moglo teretiti, ako se nece, dzaba i da su ih sa rukama u blagajni uhvatili. Niko njemu ni A ne bi rekao da je posao radio radi zarade, i ti to dobro znas, papak se uvalio kad je sve htio predstaviti kao samaricanski cin, on dobrocinitelj, vako, 'nako. Pa povali i sebe i Fadila i...
Last edited by joint union on 28/09/2020 11:35, edited 1 time in total.
-
Novak20
#7647 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Kako biti sposoban u mreži vlasti, nepotizma, korupcije i kriminala i u takvim uvjetima na pošten način obezbijediti sebi i porodici blagostanje ???joe_black wrote: ↑28/09/2020 11:04Mi smo kratkog vijeka, a drzava ostaje, mi prolazimo, a dok je ovakav sistem njihova djeca ce naslijedit pozicije ili ce doci neki novi koji ce se vremenom pokazati gorim...
Covjek treba da koristi svoje znanje i sposobnost da obezbjedi sebi i svojoj porodici blagostanje, a ne da ovisi o politici i politicarima...
Ja se nikada ne bi bavio potikom ali nikada necu dopustiti da se politika bavi samnom...
Kompletan nakaradni sistem se zasniva na "sposobnosti" kao drugom nazivu za političku podobnost. Zbog toga u društvu nema srednje klase koja treba solidno da živi od svog rada i znanja. Politika i oni uz politiku otimaju sve. Rijetki se mogu pohvaliti da su uspjeli samo svojim poštenim radom, a ne "zavrtanjem" sa tuđe grbače direktno ili indirektno iz budžeta.
- JThomas
#7648 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
pa potpuno je jasno, biti ovako k'o fikret protočni bojler za veće lopove. nisi ti kriv, svakako bi se kralo, ti si samo dobio narudžbenicu

-
joe_black
#7649 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Kakav budjet, ja na budjetsku sisu ne bi isao, nema tih para... najbolji posao je kada covjek radi sam za sebe, a ta prica da se nista ne moze ostvariti bez politike i politicara je prica nehljebovica koji nece kile da podignu...Novak20 wrote: ↑28/09/2020 11:31Kako biti sposoban u mreži vlasti, nepotizma, korupcije i kriminala i u takvim uvjetima na pošten način obezbijediti sebi i porodici blagostanje ???joe_black wrote: ↑28/09/2020 11:04Mi smo kratkog vijeka, a drzava ostaje, mi prolazimo, a dok je ovakav sistem njihova djeca ce naslijedit pozicije ili ce doci neki novi koji ce se vremenom pokazati gorim...
Kompletan nakaradni sistem se zasniva na "sposobnosti" kao drugom nazivu za političku podobnost. Zbog toga u društvu nema srednje klase koja treba solidno da živi od svog rada i znanja. Politika i oni uz politiku otimaju sve. Rijetki se mogu pohvaliti da su uspjeli samo svojim poštenim radom, a ne "zavrtanjem" sa tuđe grbače direktno ili indirektno iz budžeta.
Tacno je da se covjek mora prilagodjavati i lijevim i desnim, mora se biti fleksibilan ali iskreno mene zaboli tko je na vlasti, tko god da je valja sa njim zivjeti i poslovati.
Interes uvijek spaja ljude...
-
joe_black
#7650 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
da nije copio Fikret, copio bi neko drugi, samo je malo naivan bio kada je radio kalkulacije, preracuno se sa troskovima i rizicima posla...
Nikada ne treba se bavin onim poslom u kojem je covjek duduk...
Bolje bi mu biolo da se drzao maline i malverzacija sa poticajima, manje se upada u oci. hahahahaha