Vidi.u domodu ili imtecu
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- stachu
- drndalo
#13228 Re: Xiaomi mobiteli
Sta mi mozete reci o:
Xiaomi Redmi Note 8 Pro, 6+128
?
Hvala
Xiaomi Redmi Note 8 Pro, 6+128
?
Hvala
-
zippoo87
#13229 Re: Xiaomi mobiteli
odlican telefon...ja ga trenutno koristim
dobre kamere,jak chipset...jako brz telefon ,odlicna baterija od 4500 mAh...lijep dizajn
za ova dva i kusur mjeseca nisam imao problema,osim sto mi sada u zadnje vrijeme nekada zablokira wifi a i 4g...pa ili moras upaliti ugasiti/upaliti wifi a nekada i resetovati telefon
mislio sam da jedo routera ali sam promijenio router a i dalje se desi sa vremena na vrijeme...istina rijedje nego na starom routeru...pa ne mogu100% tvrditi je li do telefona ili routera
-
Safete Dilbere
#13230 Re: Xiaomi mobiteli
Jel ti ugasen mobilni internet dok si na wifiju ili upaljen pa se on sam kaci na wifi?
-
Demonijak
#13231 Re: Xiaomi mobiteli
I meni se na RN8 znalo desavati, samo stane bez obzira je li wifi ili 4g, off/on je rijesavao problem, ali eto cisto da znate da nije do modela nego vjerovatno do softverazippoo87 wrote: ↑25/09/2020 22:15odlican telefon...ja ga trenutno koristim
dobre kamere,jak chipset...jako brz telefon ,odlicna baterija od 4500 mAh...lijep dizajn
za ova dva i kusur mjeseca nisam imao problema,osim sto mi sada u zadnje vrijeme nekada zablokira wifi a i 4g...pa ili moras upaliti ugasiti/upaliti wifi a nekada i resetovati telefon
mislio sam da jedo routera ali sam promijenio router a i dalje se desi sa vremena na vrijeme...istina rijedje nego na starom routeru...pa ne mogu100% tvrditi je li do telefona ili routera
-
zippoo87
#13232 Re: Xiaomi mobiteli
ma samo jedan izvor interneta radi uvijek...ili wifi ili 4gSafete Dilbere wrote: ↑26/09/2020 00:17 Jel ti ugasen mobilni internet dok si na wifiju ili upaljen pa se on sam kaci na wifi?
ovo nisam do sada imao problema...a imao sam nekoliko modela xiaomija i sa RN8 pro mi se pocelo desavati
mislio sam da ce update na MIUI 12 mozda rijesiti problem ali nije
jedino ga nisam resetovao na fabricke postavke od kako sam update na miui 12 uradio...to planiram uskoro...pa cemo vidjeti
btw. na redmi note 8 nisam imao ovaj problem...po cijeli dan je bio nakacen na wifi i uvijek je radilo,nije gubilo konekciju
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#13233 Re: Xiaomi mobiteli
Kod mene na RN8Pro Wi fi radi bez problema, jest da koristim 5g.
-
made_in_sarajevo
#13234 Re: Xiaomi mobiteli
Imam MI 9t pro i zna li neko oko kamera sta ima osjetno bolje naspram 9t pro. Xiaomi tito
, koji model nakon ovog ima osjetno bolju kameru, a vecina slika bi bila slikanje malo vecih objekta sa 2-3m udaljenosti i kad se zumira da se bar mogu neki detalji vidjeti, dovoljno da se raspozna nista posebno. Mi 9t pro moze sad ali eto stepenica, dvije na bolje bi mi valjala
Poco f2 pro, mi 10 pa komplet ta 10 serija?
-
adsubzero
#13235 Re: Xiaomi mobiteli
Planiras mijenjati? Ja bih rekao da nemas razloga, osim ako zelis da ides na neki top flagship. Javim se nekad kasnije, postavit cu link za najbolji GCam za taj telefon i konfiguraciju. Mislim da ko god ima taj telefon (ili Mi 9T obicni) ce biti prezadovoljan.made_in_sarajevo wrote: ↑26/09/2020 15:07 Imam MI 9t pro i zna li neko oko kamera sta ima osjetno bolje naspram 9t pro. Xiaomi tito, koji model nakon ovog ima osjetno bolju kameru, a vecina slika bi bila slikanje malo vecih objekta sa 2-3m udaljenosti i kad se zumira da se bar mogu neki detalji vidjeti, dovoljno da se raspozna nista posebno. Mi 9t pro moze sad ali eto stepenica, dvije na bolje bi mi valjala
![]()
-
zippoo87
#13236 Re: Xiaomi mobiteli
evo dobar clanak za ove sto kukaju kako miui ima puno reklama...kako ih ukloniti
mada je meni najbolja i najbrza opcija instalirati neki vpn,tipa AdGuard i slicne i jednim klikom si se rijesio svih reklama,sto sistemskih sto na stranicama tipa youtube i slicne
https://www.racunalo.com/kako-iz-xiaomi ... bOiQ0cVv_c
mada je meni najbolja i najbrza opcija instalirati neki vpn,tipa AdGuard i slicne i jednim klikom si se rijesio svih reklama,sto sistemskih sto na stranicama tipa youtube i slicne
https://www.racunalo.com/kako-iz-xiaomi ... bOiQ0cVv_c
-
CooK
#13237 Re: Xiaomi mobiteli
Ne znam koji je razlog zasto mijenjas jer Mi 9T Pro ima bas dobru kameru, pogotovo kad instaliras Gcam. Svejedno da ti odgovorim. Osjetno bolje kamere imaju Mi Note 10, Mi 10, Mi 10 Pro i nadolazeci Mi 10T Pro. Poco F2 Pro nema toliko bolju kameru da se isplati prelazak sa Mi 9T Pro na njega. Ako ti je kamera primarna predlazem ti da malo pregledas Huawei-jeve flagshipe.made_in_sarajevo wrote: ↑26/09/2020 15:07 Imam MI 9t pro i zna li neko oko kamera sta ima osjetno bolje naspram 9t pro. Xiaomi tito, koji model nakon ovog ima osjetno bolju kameru, a vecina slika bi bila slikanje malo vecih objekta sa 2-3m udaljenosti i kad se zumira da se bar mogu neki detalji vidjeti, dovoljno da se raspozna nista posebno. Mi 9t pro moze sad ali eto stepenica, dvije na bolje bi mi valjala
![]()
-
CooK
#13238 Re: Xiaomi mobiteli
Nemoj u piljari kad ga imas ovdje na akciji za istu cijenu a dobijas 2 godine prave garancije:
https://www.ekupi.ba/Mobitel-Redmi-Note ... 29360.aspx
Ova akcija traje samo tokom ovog vikenda pa ako ga planiras kupiti gledaj da ne zakasnis.
-
made_in_sarajevo
#13239 Re: Xiaomi mobiteli
Ma zadovoljan sam telefonom sve je super, samo kamera eto da je bolja
. Poco f2 pro ima bolju kameru jer ga imam u okolini pa se vidi razlika. Mi 9t pro nekako zumira sve automatski i portret je lose uradjen, na poco f2 pro i mate 9 koji sam imao prije ovog je bolje bilo. Na Gcam koju sam nako skino isto nema takvog portreta.
Ono sto mi je za slike najbitnije kad uslikam taj neki objekat u kojem se nalaze neke stvari, vece, manje i kad zumiram da bar mogu oznake raznanati. Ne trazim sad kristalno jasno, nego da razaznam samo
.
Ako ima gcam sa odlicnom konfiguracijom koja moze izvuci maksimum onda ne mjenjam nista
. Sinoc vidim ima hejbet neki gcam ali nisam uspio naci koja se najbolje pokazala
Ono sto mi je za slike najbitnije kad uslikam taj neki objekat u kojem se nalaze neke stvari, vece, manje i kad zumiram da bar mogu oznake raznanati. Ne trazim sad kristalno jasno, nego da razaznam samo
Ako ima gcam sa odlicnom konfiguracijom koja moze izvuci maksimum onda ne mjenjam nista
-
adsubzero
#13240 Re: Xiaomi mobiteli
https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... gelog1348/adsubzero wrote: ↑26/09/2020 17:20Planiras mijenjati? Ja bih rekao da nemas razloga, osim ako zelis da ides na neki top flagship. Javim se nekad kasnije, postavit cu link za najbolji GCam za taj telefon i konfiguraciju. Mislim da ko god ima taj telefon (ili Mi 9T obicni) ce biti prezadovoljan.made_in_sarajevo wrote: ↑26/09/2020 15:07 Imam MI 9t pro i zna li neko oko kamera sta ima osjetno bolje naspram 9t pro. Xiaomi tito, koji model nakon ovog ima osjetno bolju kameru, a vecina slika bi bila slikanje malo vecih objekta sa 2-3m udaljenosti i kad se zumira da se bar mogu neki detalji vidjeti, dovoljno da se raspozna nista posebno. Mi 9t pro moze sad ali eto stepenica, dvije na bolje bi mi valjala
![]()
Ova kamera je u pitanju. Bazirana je na Urnyx modu, ali ima jos dodatnih stvari, zato je bolji.
Evo i konfiguracija:
https://mega.nz/file/4sExBKrL#j9bVpF9v8 ... JTixxQqgvs
Ovdje ti je uputstvo gdje smjestiti fajl i kako ga ucitati u kameru.
https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... ettings09/
Mogao se mozda ukloniti jos malo noise (sum), ali preferiram ovako jer se bolje ocuvaju detalji.
Uglavnom neuporedivo bolje od stock camere. Uzivaj
-
CooK
#13241 Re: Xiaomi mobiteli
Pa i ja sam vidio fotke i sa Mi 9T Pro a i sa Poco F2 Pro i po onome sto sam vidio razlika je minimalna. Neke fotke su za nijansu bolje na Poco F2 Pro a neke fotke su toliko slicne da nisam mogao skontati da li su fotkane sa Mi 9T Pro ili sa Poco F2 Pro. Doduse na oba mobitela su fotke slikane sa Gcam-om, mozda je na stock kameri veca razlika mada sumnjam.made_in_sarajevo wrote: ↑26/09/2020 20:54 Ma zadovoljan sam telefonom sve je super, samo kamera eto da je bolja. Poco f2 pro ima bolju kameru jer ga imam u okolini pa se vidi razlika. Mi 9t pro nekako zumira sve automatski i portret je lose uradjen, na poco f2 pro i mate 9 koji sam imao prije ovog je bolje bilo. Na Gcam koju sam nako skino isto nema takvog portreta.
Ono sto mi je za slike najbitnije kad uslikam taj neki objekat u kojem se nalaze neke stvari, vece, manje i kad zumiram da bar mogu oznake raznanati. Ne trazim sad kristalno jasno, nego da razaznam samo.
Ako ima gcam sa odlicnom konfiguracijom koja moze izvuci maksimum onda ne mjenjam nista. Sinoc vidim ima hejbet neki gcam ali nisam uspio naci koja se najbolje pokazala
De probaj ovaj Gcam:
https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/ ... beta_8.apk
Sa ovim config fajlom:
https://gofile.io/d/k6ZhLJ
Za portret ukljuci 48MP u gornjem desnom uglu a mozes i HDR+ prebaciti sa Enhanced na ON(to za HDR+ vidi kako odgovara tvom ukusu, meni HDR+ na ON daje ljepse i bolje fotke nego HDR+ na Enhanced).
Last edited by CooK on 26/09/2020 22:33, edited 1 time in total.
-
adsubzero
#13242 Re: Xiaomi mobiteli
Burial je jedna od rijetkih koje nisam probao, ali sam prakticno sve ostale "bitnije" isprobao. PixelCam Dise, PixelCam Fuse, PixelCam 7.3, Nikita, greatness, Urnyx, Wichaya... Moze se na svakoj nastimati kako hoces i sve su tu ublizu, ali jednostavno Urnyx i Wichaya odskacu. Znacajno bolja cistoca i ostrina.
Govorim samo za Mi 9T, na mom Realme X2 Pro je drugacija situacija.
-
CooK
#13243 Re: Xiaomi mobiteli
Ma i ja sam isprobao sve dostupne Gcam-e, brzo se instaliraju i ubacuje config pa zasto ne bih vidio sta svaki od njih nudi.adsubzero wrote: ↑26/09/2020 22:29 Burial je jedna od rijetkih koje nisam probao, ali sam prakticno sve ostale "bitnije" isprobao. PixelCam Dise, PixelCam Fuse, PixelCam 7.3, Nikita, greatness, Urnyx, Wichaya... Moze se na svakoj nastimati kako hoces i sve su tu ublizu, ali jednostavno Urnyx i Wichaya odskacu. Znacajno bolja cistoca i ostrina.
Trenutno mi je Burial nekako najbolji mada nema neke drasticne razlike medju Gcam-ima i puno bitnije je koristiti dobar config fajl za odredjeni Gcam nego koristiti i bolji Gcam bez configa ili sa losim configom.
EDIT: Zeza me konekcija pa ispada kao da stalno edituje postove. Bem ti BH Telecom i njihov mobilni internet subotom navecer.
Last edited by CooK on 26/09/2020 22:43, edited 2 times in total.
-
zippoo87
#13244 Re: Xiaomi mobiteli
ima li koja gcam da radi na mediateku na redmi note 8 pro ?
znam da mediatek to slabo ide ali eto da priupitam
skidao sam neke ali niti jedna nije mogla ni pokrenuti aplikaciju
znam da mediatek to slabo ide ali eto da priupitam
skidao sam neke ali niti jedna nije mogla ni pokrenuti aplikaciju
-
adsubzero
#13245 Re: Xiaomi mobiteli
To ti je greska, nista dok se sam ne poigras sa postavkama. Za svaku verziju sam licno stimao postavke, da pokusam napraviti sto je bolje moguce. Prvobitno sam skinuo neciju konfiguraciju za urnyx, prelose bilo. Da sam tu odustao, ne bih saznao koliko je bolja.CooK wrote: ↑26/09/2020 22:37Ma i ja sam ih sve isprobao, brzo se instalira i ubaci config pa zasto ne bih vidio sta svaka od njih nudi.adsubzero wrote: ↑26/09/2020 22:29 Burial je jedna od rijetkih koje nisam probao, ali sam prakticno sve ostale "bitnije" isprobao. PixelCam Dise, PixelCam Fuse, PixelCam 7.3, Nikita, greatness, Urnyx, Wichaya... Moze se na svakoj nastimati kako hoces i sve su tu ublizu, ali jednostavno Urnyx i Wichaya odskacu. Znacajno bolja cistoca i ostrina.
Trenutno mi je Burial nekako najbolji mada nema neke drasticne razlike medju Gcam-ima i puno bitnije je koristiti dobar config fajl za odredjeni Gcam nego koristiti i bolji Gcam bez configa ili sa losim configom.
-
adsubzero
-
CooK
#13247 Re: Xiaomi mobiteli
Mora neki od ova dva raditi samo ne ocekuj puno od Gcama na MTK chipsetima jer Mediatek nije open source i belaj je developerima ista portovati na njih.
https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... ote-8-pro/
-
CooK
#13248 Re: Xiaomi mobiteli
To si u pravu ali nemam bas toliko vremena da sam sebi stimam. Nadjem Gcam koji mi najvise odgovara i onda u Telegram kanalu za mobitel koji koristim pitam koji je najbolji config fajl za taj Gcam za npr portret ili nocne fotke i sta vecina predlozi isprobam i uglavnom budem zadovoljan.adsubzero wrote: ↑26/09/2020 22:42To ti je greska, nista dok se sam ne poigras sa postavkama. Za svaku verziju sam licno stimao postavke, da pokusam napraviti sto je bolje moguce. Prvobitno sam skinuo neciju konfiguraciju za urnyx, prelose bilo. Da sam tu odustao, ne bih saznao koliko je bolja.CooK wrote: ↑26/09/2020 22:37Ma i ja sam ih sve isprobao, brzo se instalira i ubaci config pa zasto ne bih vidio sta svaka od njih nudi.adsubzero wrote: ↑26/09/2020 22:29 Burial je jedna od rijetkih koje nisam probao, ali sam prakticno sve ostale "bitnije" isprobao. PixelCam Dise, PixelCam Fuse, PixelCam 7.3, Nikita, greatness, Urnyx, Wichaya... Moze se na svakoj nastimati kako hoces i sve su tu ublizu, ali jednostavno Urnyx i Wichaya odskacu. Znacajno bolja cistoca i ostrina.
Trenutno mi je Burial nekako najbolji mada nema neke drasticne razlike medju Gcam-ima i puno bitnije je koristiti dobar config fajl za odredjeni Gcam nego koristiti i bolji Gcam bez configa ili sa losim configom.![]()
-
adsubzero
#13249 Re: Xiaomi mobiteli
Ma najgore je sto i ljudi imaju razlicite ukuse, tj. vole razlicote stvari. Znao sam naci konfiguracije koje totalno zamazu detalje i onda izostre, totalno ruzan izgled, a ljudi preporucuju kao najboljeCooK wrote: ↑26/09/2020 22:52To si u pravu ali nemam bas toliko vremena da sam sebi stimam. Nadjem Gcam koji mi najvise odgovara i onda u Telegram kanalu za mobitel koji koristim pitam koji je najbolji config fajl za taj Gcam za npr portret ili nocne fotke i sta vecina predlozi isprobam i uglavnom budem zadovoljan.adsubzero wrote: ↑26/09/2020 22:42To ti je greska, nista dok se sam ne poigras sa postavkama. Za svaku verziju sam licno stimao postavke, da pokusam napraviti sto je bolje moguce. Prvobitno sam skinuo neciju konfiguraciju za urnyx, prelose bilo. Da sam tu odustao, ne bih saznao koliko je bolja.CooK wrote: ↑26/09/2020 22:37
Ma i ja sam ih sve isprobao, brzo se instalira i ubaci config pa zasto ne bih vidio sta svaka od njih nudi.
Trenutno mi je Burial nekako najbolji mada nema neke drasticne razlike medju Gcam-ima i puno bitnije je koristiti dobar config fajl za odredjeni Gcam nego koristiti i bolji Gcam bez configa ili sa losim configom.![]()
-
zippoo87
#13250 Re: Xiaomi mobiteli
edit:adsubzero wrote: ↑26/09/2020 22:44https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... gelog1430/
Jesi ovu probao?
uspio sam ubaciti congfig file...idem testirati cameru malo
evo ovu sam uspio pokrenuti ali ne znak kako ubaciti config file...nema mi gcam foldera u internal storage