I da li je nasa psenica u BiH dobre kvalitete da se od nje pravi zestina.
Ovo ja nesto razmisljam da pokusam napraviti kad ne bude voca tokom zimskog perioda ili pocetkom Proljeca.

Moderator: anex

Ja, nije ispalo lose, ali bolje je bilo kad sam koristio raz.CikCikCikPogodi wrote: ↑26/09/2020 13:53 Ima li iko ovdje da je pokusao praviti moonshine/whiskey od psenice.
Ovo ja nesto razmisljam da pokusam napraviti kad ne bude voca tokom zimskog perioda ili pocetkom Proljeca.
![]()
Koji kvalitet pšenica treba imati, koje parametre?CikCikCikPogodi wrote: ↑26/09/2020 13:53 Ima li iko ovdje da je pokusao praviti moonshine/whiskey od psenice.
Ja ga ne bi stario u bacvama. Nego bi ko oni Amerikanci sto prave ilegalno.Sanabija wrote: ↑26/09/2020 15:23Ja, nije ispalo lose, ali bolje je bilo kad sam koristio raz.CikCikCikPogodi wrote: ↑26/09/2020 13:53 Ima li iko ovdje da je pokusao praviti moonshine/whiskey od psenice.
![]()
Uzmi psenicu recimo sa Nisicke visoravni, odlicna bude

I nisam. Samo kazem koji mi je ukus boljiCikCikCikPogodi wrote: ↑26/09/2020 15:33Ja ga ne bi stario u bacvama. Nego bi ko oni Amerikanci sto prave ilegalno.Sanabija wrote: ↑26/09/2020 15:23Ja, nije ispalo lose, ali bolje je bilo kad sam koristio raz.CikCikCikPogodi wrote: ↑26/09/2020 13:53 Ima li iko ovdje da je pokusao praviti moonshine/whiskey od psenice.
![]()
Uzmi psenicu recimo sa Nisicke visoravni, odlicna bude
![]()
I predugo traje... jednostavno nemam vremena za to. Mozda kad odem u penzijuCikCikCikPogodi wrote: ↑26/09/2020 15:47 Dobro znam ako hoces ko Skoti sto prave, prvo ide dimljenje, ali za to treba sprave kupiti.
Sljiva je pravo popularna i skupa u Americi. https://www.totalwine.com/spirits/brand ... lsrc=aw.dsCikCikCikPogodi wrote: ↑28/09/2020 10:51 Ja ću se još raspitati na Home Distiller forumu. Amerikanci imaju vise iskustva sa visikijem od nas. Mi im možemo pripovijedati o rakijama barem.
Pa evo sad je pecem na svojem kazanu.Bascarsija1 wrote: ↑30/10/2020 03:35Sljiva je pravo popularna i skupa u Americi. https://www.totalwine.com/spirits/brand ... lsrc=aw.dsCikCikCikPogodi wrote: ↑28/09/2020 10:51 Ja ću se još raspitati na Home Distiller forumu. Amerikanci imaju vise iskustva sa visikijem od nas. Mi im možemo pripovijedati o rakijama barem.
Ovom je cijena $21 za nepunu litru.