Da nije žalosno bilo bi smiješno.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Naslovnica
#40676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fakat ne mogu da vjerujem šta čitam.

-
emko1234
#40677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebo majku vi ko da niste makli iz Bosne, pa ako vec ne putujete mozete citati. Ne ti doslovno nego opcenito govorim. Mito u kapitalizmu je pojava o kojoj se prica i koja se desava svaki jebeni dan svuda u svijetu. Ukucaj afera Janaf u Hrvatskoj, trenutno je aktuelno. Jedan od primjera. Globalno ih imas milione svaki dan, svuda u svijetu.mk ultra wrote: ↑25/09/2020 22:45Mislis bosanski kapitalizam je izgrađen na korupciji, gdje je sve bazični sistem i sve je na temelju države, a imaju para samo oni što ih država gura kroz svoje projekte... nije bas vani tako, ne kazem da ne postoji korupcija, ali ovo kako je kod nas nema nigdje... ginu ljudi jeftino, nikome nista, do toga je doslo.emko1234 wrote: ↑25/09/2020 22:12Nonsens, kapitalizam je izgradjen na korupciji. Nismo svi jednaki, nemamo svi iste mogucnosti, nismo svi skolovani, nemamo isti domet, necemo isto dobaciti.Nekako s proljeća wrote: ↑25/09/2020 15:40 Ne dajem i ne primam mito. Ne naprđuj, poslušaj dobronamjeran i na zakonu utemeljen savjet starijih zbog sebe. A vala i ne moraš, vrijeme će ti dati najbolji savjet koliko si pogrešno usmjeren i izgrađen. Davanje i uzimanje mita je krivično djelo, kraj priče.
To je cinjenica koja je protakana kroz sistem i rezim u kojem zivimo. Ko god misli drugacije, on je budala i utopista. Primjera je oko nas na svakom cosku milion.
Davao sam mito i davat cu svaki put kad budem mogao ukoliko cu na osnovu toga sto dam imati koristi na bilo koji nacin.
Svako od vas, a moze se svima desiti da napravi neplanski i nenamjerni prekrsaj u saobracaju, i da ga zaustavi policajac i kaze hocemo li pisat 300 maraka ili cemo rijesiti drugacije, od 10 ljudi 9 bi reklo daj da rijesimo drugacije. Ali lakse je lazno moralisati na forumu.
Opet kazem, ne placam niti bih uzeo, a imam priliku svaki dan vise puta, razno razne tehnicki neispravne stvari pustiti.
Nema potrebe, ljudi nisu roba niti sam ja roba da me neko jebe za 50KM. A kad tad se obije o glavu opet...
Prođe pacijent do doktora prije reda, jel mislis da mu citav red zazeli lijep zivot i zdravljeja to sebi ne bih dopustio, ko hoce bujrum.
Svi globlano traze kratice i precice. Google preseli svoje srediste u Irsku jer placa manje poreze nego u USA. Pritom samo preseljenje ima evidentnu namjeru. I neko to dozvoli na nekom nivou, sto li boze
Samo vi ne shvatate poentu. Ja ne kazem da je to ispravno, ali je to ocigledno nacin koji se praktikuje radi i pomaze da se do nekih ciljeva dodje brze.
Sta su lobisti? Cime se ti ljudi bave, na svim nivoima sirom svijeta? Serija House of cards odlicno objasnjava ovu tematiku pritom je nije napisao Bosnjo koji je faks zavrsio u Travniku.
Samo se to ne zove svuda mito. Stranci imaju fensi naziv za to, a to je common interests. Imate doktorskih disertacija na tu temu ljudi. Google dzaba. Citajte.
- drug_profi
#40678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjerovatno kad dovoljno puta ispadnes budala, naucis igru...
-
emko1234
#40679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako je, poceo si vezati stvari. I to se moj ragibe ne desava samo u Bosni nego se desava i u Svedskoj. Samo sto ti s tim nemas doticaja barem da znas. I kad se desava, desava se na sofisticiran nacin. Toliko sofisticiran da to cesto normalan gradjanin ne moze ni detektovati.RagibUzoriti wrote: ↑26/09/2020 01:04Ti i takvi kao ti ste onda rak rana drustva.emko1234 wrote: ↑25/09/2020 22:12Nonsens, kapitalizam je izgradjen na korupciji. Nismo svi jednaki, nemamo svi iste mogucnosti, nismo svi skolovani, nemamo isti domet, necemo isto dobaciti.Nekako s proljeća wrote: ↑25/09/2020 15:40 Ne dajem i ne primam mito. Ne naprđuj, poslušaj dobronamjeran i na zakonu utemeljen savjet starijih zbog sebe. A vala i ne moraš, vrijeme će ti dati najbolji savjet koliko si pogrešno usmjeren i izgrađen. Davanje i uzimanje mita je krivično djelo, kraj priče.
To je cinjenica koja je protakana kroz sistem i rezim u kojem zivimo. Ko god misli drugacije, on je budala i utopista. Primjera je oko nas na svakom cosku milion.
Davao sam mito i davat cu svaki put kad budem mogao ukoliko cu na osnovu toga sto dam imati koristi na bilo koji nacin.
Svako od vas, a moze se svima desiti da napravi neplanski i nenamjerni prekrsaj u saobracaju, i da ga zaustavi policajac i kaze hocemo li pisat 300 maraka ili cemo rijesiti drugacije, od 10 ljudi 9 bi reklo daj da rijesimo drugacije. Ali lakse je lazno moralisati na forumu.
Znaci moje dijete koje bude odlikas, nece se moci upisati na fakultet jer ce tvoj mali klosar proci preko reda, jer je tata dao mito.
Sutra kada dodjemo ja i ti na tender, ti ces proci na istom, jer si spreman da das mito a ja gledam da to bude po zakonu.
Konkurs za posao bio, i ti si ga dobio jer ti je babo zakitio direktora ili ima vjetar u ledja od stranke, a ja dobio odbijenicu jer je moj babo poginuo na Treskavici 95 za Bosnu. Bez obzira sto je tvoja diploma iz Travnika moja iz Sarajeva iz fakulteta koji postoji zadnjih 50 godina.
Ne seri emko života ti. Ako iko moralise i filozofira onda si to ti.
I onda dodjes i pocnes da pricas o nekim zivotnim vrijednostima.
Ako vec si toliko principijelan, ne oskudjevas u novcu, kad ti policajac kaze daj petobu da ne bih pisao par stoja, a ti onda ispadnes mangup das mu mito i prijavis ga. Nek izgubi posao ko ga yebe. Drzava se od nekuda mora poceti praviti.
Ali jok, lakse je zabiti glavu u pijesak i ne vidimo sta se desava. Ovi sa dubljim dzepom zakitit ce muriju korumpiranu, dok sirotinja ce pusiti foru na oba fronta.
Evo navest cu ti jedan primjer. U Briselu, sjedistu EUa i svih tih institucija radi cirka 50 do 70 hiljada stranaca. Sve te institucije se finansiraju lovom koju daju zemlje clanice. Ogromni su to fondovi i ogromna sredstva. Pricamo i stotinama milijardi eura. I svaki godine oni potrose 90 posto svog budzeta. Kroz raznorazne projekte, grantove, fondove, pomoci, sufinansirana i slicno. Pare se na papiru trose namjenski mada se cesto zna da ce biti zloupotrebljene, barem pola tih para.
Idemo dalje. Pitat ce se sad jedan prosjecan bosnjo, zasto bi brisel finansirao gradnju saobracajne infrastrukture u albaniji kad ta drzava imaju jednu od najvecih stopa korupcije u europi? Pa vrlo jednostavno, budzet se ne potrosi. Zemlje clanice kazu ne treba vama vise 100 milijardi eura, budzet za iducu godinu je 80 milijardi. 15 000 ljudi ostane bez posla i vrate se tako nezaposleni svojim drzavama.
E da se to ne bi desilo, EU podjeli te pare i sakom i kapom i onda u okviru svojih institucija organizuje antikorupcijski tim koji satro istrazuje trosenje te love. Sta je poenta, opet common interests. Lova je toliko i dijeli se tako da cesto sto namjerno sto slucajno ispod radara prodje da ti koji apliciraju za tu lovu su najobicnije varalice, shell korporacije, izmisljeni projekti, ljudi koji zive od toga sto smisljaju kako ce namaci lovu iz tih grantova i budzeta. I ta im se love opet daje da bi se opravdalo postojanje i finansiranje antikorupcijskog tima koji ce ih sutra istrazivati.
I kako se to vrzino kolo zove? Kako bi ga ti nazvao?
Vidis nije lova jedini oblik mita. Mito se moze dati cesto u drugim oblicima. To je ono do cega ti kao gradjanin neke razvijene zemlje ne mozes dobaciti. Ti mislis da si se spasio zato sto si pobjego?
Pa jesi se spasio nekih stvari, nekih nisi. I bezveze je sto ti sada palamudis na osnovu cinjenice sto si okusio zivot u nekom ljepsem sistemu i okruzenju. Sve stvari koje ti se desavaju kod nas, desavaju se i gore.
Ili nisi valjda toliko glup da mislis da je korupcija nastala u Bosni?
-
Naslovnica
#40680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onaj ko nudi policajcu cvaju mita zakonski je odgovoran kao i onaj koji prima mito.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#40681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Debili ce davati mito, debili ce uzimati mito. Svako je debil ko ne vidi nesto pogrešno u davanju mita. Krene s pojasnom, svjetlima, prvom pomoci, završi na alkoholu, pa ubije par osoba uz direktnu pomoc mita.
Ako si imao muda da napravis prekrsaj, imaj da se suocis s posljedicama, a ne misliti da ti novac moze sve kupiti. Mozda mozes sve dok nekoga ne ubijes.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/55 ... sebi-novac

I na kraju produkt mita je vidljiv, neka vas je sram i stid! Jedno je davati u tisini, a drugo je šiliti kitu na forumu, hvaliti se i opravdavati!
Ako si imao muda da napravis prekrsaj, imaj da se suocis s posljedicama, a ne misliti da ti novac moze sve kupiti. Mozda mozes sve dok nekoga ne ubijes.
Šokantno: Policajci uzeli karticu od pijanca, otišli na bankomat i podigli sebi novac
Kako smo ranije objavljivali, K. J. je te kobne noći bio pijan, a prije tragedije čak ga je i policija zaustavila.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zaustavili su ga, ali i propustili. Kasnije je nastavio vožnju na autoputu, ali u suprotnom smjeru.
Kako "Avaz" saznaje iz izvora bliskih istrazi, dvojica policajaca koja su zaustavila K. J., tražila su mu i novac, odnosno mito da bi ga pustila.
I na kraju produkt mita je vidljiv, neka vas je sram i stid! Jedno je davati u tisini, a drugo je šiliti kitu na forumu, hvaliti se i opravdavati!
Ubrzo nakon toga došlo je do direktnog sudara Škode, za čijim je upravljačem bio K. J., i BMW-a, kojim je upravljao mladi harmonikaš Alen Omerbašić, koji su nakon toga i poginuli.
-
emko1234
#40682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aha, a bil ti dao pocastio doktora da ti zenu porodi kako treba ili bi pustio da je iskasape pri porodu kako se to cesto desava u nasim porodilistima?un1ted wrote: ↑26/09/2020 11:51 Debili ce davati mito, debili ce uzimati mito. Svako je debil ko ne vidi nesto pogrešno u davanju mita. Krene s pojasnom, svjetlima, prvom pomoci, završi na alkoholu, pa ubije par osoba uz direktnu pomoc mita.
Šokantno: Policajci uzeli karticu od pijanca, otišli na bankomat i podigli sebi novacKako smo ranije objavljivali, K. J. je te kobne noći bio pijan, a prije tragedije čak ga je i policija zaustavila.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zaustavili su ga, ali i propustili. Kasnije je nastavio vožnju na autoputu, ali u suprotnom smjeru.
Kako "Avaz" saznaje iz izvora bliskih istrazi, dvojica policajaca koja su zaustavila K. J., tražila su mu i novac, odnosno mito da bi ga pustila.
Ubrzo nakon toga došlo je do direktnog sudara Škode, za čijim je upravljačem bio K. J., i BMW-a, kojim je upravljao mladi harmonikaš Alen Omerbašić, koji su nakon toga i poginuli.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#40683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koja zamjena teza
Ne bih mu dao, ali odgovarao bi za svoj nerad, kao što trebam i ja odgovarati, ili bilo ko drugi! I primaju mito jer takvi kao ti postojite, koji ste spremni dati novac, a ne malo se namučiti i napraviti zivot bolji kako svom djetetu, tako i svima koji dolaze iza nas.
Sta ces kad ne mozes kupit parama ono sto zelis? Ubit ces se?
-
Naslovnica
#40684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U Njemačkoj je redovna pojava da zakitiš doktora s 200 ojra i ćivasom, to bar svako zna.

-
emko1234
#40685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aham, znaci pustio bi da ti neki mesar iskasapi zenu jer zelis napraviti bolji svijet onima koji dolaze?un1ted wrote: ↑26/09/2020 12:28 Koja zamjena tezaNe bih mu dao, ali odgovarao bi za svoj nerad, kao što trebam i ja odgovarati, ili bilo ko drugi! I primaju mito jer takvi kao ti postojite, koji ste spremni dati novac, a ne malo se namučiti i napraviti zivot bolji kako svom djetetu, tako i svima koji dolaze iza nas.
Jel ti to vrijedi i za bolesnu mater/oca kojim mozes spasiti zivot tako sto ces podmazati da dodje na red za magnet brze, ili ces pustiti da umru kako bi svijet bio sutra bolje mjesto?
Sta vrijedi sto ce odgovarati za svoj nerad kad je steta vec ucinjena? Ili hoces da kazes da si spreman da ti zrtvujes nekoga svog za boljitak drustva?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#40686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
razumijem ja tebe šta hoćeš reći, napravi CDU donatorsku večer, i dođe 100 kompanija i svi "doniraju"
ali zauzvrat dobiju RAD, on plati RAD kompletne stranke, kako bi nemam pojma ministar vanjskih poslova putovao po europi aziji africi i dogovarao nove investicije koje će pomoći tim kompanijama...
gdje to u bosni ima?
bisera turković na kongresu atomske fizike?
to je problem, što ako ti država zatreba jebo si ježa, a uredno to naplate. i ne bih rekao da će država njemačka, ili eto npr neki od donatora političke stranke kao BMW uposliti nazor čovjeka bez obzira na stručnu spremu eto onako da sjedi jer je platio 10000 posao, ili da dođe dobar doktor i kaže ako hoćeš da te ja operišem košta xxxx ili ćeš da se uče na tebi? mislim da toga nema, a kako i sam vidiš ovdje je od čistačice do direktora i precjednika sve jednako, samo je razlika ko koliko košta. smeće od društva.
-
redhat
#40687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo zato sto postoje ljudi koji anliziraju koja korupcija je dobra a koja nije, tu smo gdje jesmo i divimo se Burundiju i Albaniji kao uzorima._BataZiv_0809 wrote: ↑25/09/2020 23:12Onda ste ti i policajac isti. A tvrdis da niste.emko1234 wrote: ↑25/09/2020 22:05Korupcija je korupcija. To je isto ko da kazes nije isti lopov koji ukrade stoju i koji ukrade milion. Isti je druze, onaj sto ukrade stoju bi ukrao milion da moze._BataZiv_0809 wrote: ↑25/09/2020 16:05 Nije ni sva korupcija ista. Ne mozes reci da je isto kad bez korupcije ne mozes ostvariti pravo koje ti pripada jer neko uzima pare da bi uopste radio posao i kad biras korupciju da izbjegnes kaznu.
Ipak nije isto ako student ne moze polozit ispit ako ne da pare profesoru, ako ti ljekar nece pruziti medicinsku uslugu ako ga ne zakitis, ako ne mozes poloziti vozacki ispit bez da potkupis komisiju i kad lovom izbjegavas odgovornost.
U prvoj korupciji ucestvujemo manje vise svi jer bas i nemamo izbora, u drugoj samo pojedini jer izbor ipak postoji.
Ali odosmo u filozofiju.![]()
Nije ok platiti profesoru da prođeš ispit i doktora koji ti traži ili očekuje kovertu ili razvlači sa liječenjem dok ne kaneš - tog doktora prijaviš ljekarskoj komori pa da vidiš kako će se unervoziti kad mu se ime počne pojavljivati javno. Ima masa kurvi oko nas, ali niko ne voli da ga se zove kurvom ili da mu se ime povlači u tom kontekstu. Da ne odem u širinu, svaki ispit se može spremiti ali se ne sprema ispit za koji se zna da ga možeš kupiti jer profa je nagodan. Može se ispit i parcijalom položiti, i šesticom na staklenim nogama samo što smo mi stvorili društvo gdje uvijek postoji linija manjeg otpora a levat je onaj ko se ne snađe i ne "završi" to što treba završiti. Posmatramo loše vozače po sarajevu i to nam je ok, hajde boga ti dijete kupilo vozački ispit, rade to i drugi ko da je kakav belaj. Jeste kume belaj, to tvoje dijete koje si ti napravio i rodio i uložio 18 godina svog života u njegov život, kupio si mu vozački i stavio ga za volan tone i pol metala kojom ono upravlja. Sutra će ubiti sebe ili još gore drugog jer babo je htio lijep poklon za punoljenost, ha ja rade to i drugi što ne bih i ja.
Zato smo tu gdje jesmo, i s pravom smo tu gdje jesmo i jako dugo će vremena proći dok se ne maknemo unaprijed
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#40688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moraš znati, da Emko i Emkići, imaju ovo što imaju zato jer tako funkcioniše država. On i njemu slični su je napravili takvom. Ukradi, izradi, potplati, nazovi stranačkog šefa, završi, zaprijeti, gazi preko mrtvih samo da njima bude dobro.RagibUzoriti wrote: ↑26/09/2020 01:04Ti i takvi kao ti ste onda rak rana drustva.emko1234 wrote: ↑25/09/2020 22:12Nonsens, kapitalizam je izgradjen na korupciji. Nismo svi jednaki, nemamo svi iste mogucnosti, nismo svi skolovani, nemamo isti domet, necemo isto dobaciti.Nekako s proljeća wrote: ↑25/09/2020 15:40 Ne dajem i ne primam mito. Ne naprđuj, poslušaj dobronamjeran i na zakonu utemeljen savjet starijih zbog sebe. A vala i ne moraš, vrijeme će ti dati najbolji savjet koliko si pogrešno usmjeren i izgrađen. Davanje i uzimanje mita je krivično djelo, kraj priče.
Znaci moje dijete koje bude odlikas, nece se moci upisati na fakultet jer ce tvoj mali klosar proci preko reda, jer je tata dao mito.
Sutra kada dodjemo ja i ti na tender, ti ces proci na istom, jer si spreman da das mito a ja gledam da to bude po zakonu.
Konkurs za posao bio, i ti si ga dobio jer ti je babo zakitio direktora ili ima vjetar u ledja od stranke, a ja dobio odbijenicu jer je moj babo poginuo na Treskavici 95 za Bosnu. Bez obzira sto je tvoja diploma iz Travnika moja iz Sarajeva iz fakulteta koji postoji zadnjih 50 godina.
Ne seri emko života ti. Ako iko moralise i filozofira onda si to ti.
I onda dodjes i pocnes da pricas o nekim zivotnim vrijednostima.
Ako vec si toliko principijelan, ne oskudjevas u novcu, kad ti policajac kaze daj petobu da ne bih pisao par stoja, a ti onda ispadnes mangup das mu mito i prijavis ga. Nek izgubi posao ko ga yebe. Drzava se od nekuda mora poceti praviti.
Ali jok, lakse je zabiti glavu u pijesak i ne vidimo sta se desava. Ovi sa dubljim dzepom zakitit ce muriju korumpiranu, dok sirotinja ce pusiti foru na oba fronta.
Oni najbolje plivaju u takvoj bari, jer drugačije i ne znaju.
A ovo je odavno baruština.
-
Naslovnica
#40689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ove nebuloze sto citam, to je ona cista SELJACKA POLITIKA, zbog koje (izmedju ostalog) i jesmo u ovom glibu vec decenijama.
-
redhat
#40690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Interesantni su mi ovi likovi koji govore kako je to na zapadu, kako kapitalizm i lobiranje funkcionise a onda napiše prosto proširenu rečenicu sa pet pravopisnih grešaka. Valjda dobro lobirali kod profe maternjeg u osnovnoj, šta li već.
Lobiranje je tačno utvrđeno zakonom i zna se ko smije i koliko dati političkoj stranci i to je je uglavnom simboličan iznos koji te stavlja na listu pokrovitelja ili mecena. Uzimanje procenta ili proviziranje usluga također nije korupcija, ja svojim ugledom i poslovnim vezama povezujem prodavca i kupca i za svoj trud ukoliko dođe do zaključenja posla uzimam 7% to je neki utvrđeni maksimum proviziranja.
Čekam sad da se jave dežurni filozofi sa teoretskim raspravama i hipotetskim situacijama "trudnu ženu treba poroditi dok iskače iz aviona" ili tako neka nebuloza.
Lobiranje je tačno utvrđeno zakonom i zna se ko smije i koliko dati političkoj stranci i to je je uglavnom simboličan iznos koji te stavlja na listu pokrovitelja ili mecena. Uzimanje procenta ili proviziranje usluga također nije korupcija, ja svojim ugledom i poslovnim vezama povezujem prodavca i kupca i za svoj trud ukoliko dođe do zaključenja posla uzimam 7% to je neki utvrđeni maksimum proviziranja.
Čekam sad da se jave dežurni filozofi sa teoretskim raspravama i hipotetskim situacijama "trudnu ženu treba poroditi dok iskače iz aviona" ili tako neka nebuloza.
- JThomas
#40691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
korupcije ima svugdje. i sofisticirane i nesofisticirane. samo što tamo nešto i ostane, a poneko nekad i najebe, a ovdje ne ostane ništa i ne najebe niko...
- medvjed23
#40692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mora biti gradacije u osudi zla.. u suprotnom, svi smo isti, jer niko nije bez grijeha..
- JThomas
#40693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma pričaju se čudne priče za malu djecu, kao i obično.
-
belfy
#40694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pitanje je bilo koji sport i da li je to aktivno (a ne rekreativno), tako da odgovor, u stvari, nisi dao. vjerujem da ti nece biti tesko popraviti odgovor.
-
Pirija
#40695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ljakse vazda ima opravdanje za svoje ponasanje...
- nepass1
#40696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E bas toNaslovnica wrote: ↑26/09/2020 14:23 Ma ove nebuloze sto citam, to je ona cista SELJACKA POLITIKA, zbog koje (izmedju ostalog) i jesmo u ovom glibu vec decenijama.
- nivla
#40697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mito ne dajem, posebno ne doktorima, dovoljno zaradjuju i dovoljno ih placam od bruto plate koju godinama imam, ocekujem za isti iznos koji sam uplatio i nivo uslugeemko1234 wrote: ↑26/09/2020 12:48Aham, znaci pustio bi da ti neki mesar iskasapi zenu jer zelis napraviti bolji svijet onima koji dolaze?un1ted wrote: ↑26/09/2020 12:28 Koja zamjena tezaNe bih mu dao, ali odgovarao bi za svoj nerad, kao što trebam i ja odgovarati, ili bilo ko drugi! I primaju mito jer takvi kao ti postojite, koji ste spremni dati novac, a ne malo se namučiti i napraviti zivot bolji kako svom djetetu, tako i svima koji dolaze iza nas.
Jel ti to vrijedi i za bolesnu mater/oca kojim mozes spasiti zivot tako sto ces podmazati da dodje na red za magnet brze, ili ces pustiti da umru kako bi svijet bio sutra bolje mjesto?
Sta vrijedi sto ce odgovarati za svoj nerad kad je steta vec ucinjena? Ili hoces da kazes da si spreman da ti zrtvujes nekoga svog za boljitak drustva?
do sad sam bio u prilici da mi doktor (jedan uvazeni hirurg sa kcus) trazi neofirno da bi se sve ubrzalo mito, nije rekao daj mi pare ali je okolisao kao znate ovo ono,na kraju nista od dijagnoza koje je rekao nije bila istina, a slucaj zavrsen bez ijedne km date ikome jer je dr gornjakovic utvrdio sta je i cudio se prethodnim dijagnozama svojih kolega
nedavno sam u domu zdravlja imao slucaj da ne zele pruziti uslugu jer ce ih kazniti inspekcija, zvao direktoricu i inspekciju, rezultat pruzena usluga, a odgovor inspekcije je da ih mogu kazniti samo ako mi ne pruze uslugu, jos uvijek me poneko i zajebe ali sam se izostrio i pare ne dam
inspekcije i nadlezne sluzbe spominjem cim mi neko osporava pravo koje imam
- drug_profi
#40698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ću opet ponoviti: kad dovoljno puta ispadnes budala, naucices igru.
Ima i ona: za ideale ginu budale.
Ili lipsi magarce dok trava naraste...
Podvaljuju vam palduma. Zamjena teza. Ocekuje se od građanina da se bore protiv korupcije i tako stvaraju privid da nesto rade po tom pitanju.
Umjesto da se naprave zakoni i sistemi da je nulta tolerancija za svaki trag korupcije, a ne ignorancija i za dokazane slucajeve...
Nije moje da se borim protiv korupcije nek je svakom jasno. Moje je da nekako prođem kroz život sa najmanje štete sebi i drugima.
Ako ce mi nesto skratiti put, rjesiti problem ili ga sprijeciti, moje je da poduzmem sto treba...
To su dame i gospodo pravila igre, ali treba prvo dobro fasovat da se to shvati.
I ja sam bio nekad naivan, mozda sam jos uvijek, ali neke lekcije sam bar naucio.
Ili lipsi magarce dok trava naraste...
Podvaljuju vam palduma. Zamjena teza. Ocekuje se od građanina da se bore protiv korupcije i tako stvaraju privid da nesto rade po tom pitanju.
Umjesto da se naprave zakoni i sistemi da je nulta tolerancija za svaki trag korupcije, a ne ignorancija i za dokazane slucajeve...
Nije moje da se borim protiv korupcije nek je svakom jasno. Moje je da nekako prođem kroz život sa najmanje štete sebi i drugima.
Ako ce mi nesto skratiti put, rjesiti problem ili ga sprijeciti, moje je da poduzmem sto treba...
To su dame i gospodo pravila igre, ali treba prvo dobro fasovat da se to shvati.
I ja sam bio nekad naivan, mozda sam jos uvijek, ali neke lekcije sam bar naucio.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#40699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za ideale su ljudi izginuli 92-95ta. Da li su bili budale-ispade da jesu.drug_profi wrote: ↑26/09/2020 21:47 Ja ću opet ponoviti: kad dovoljno puta ispadnes budala, naucices igru.
Nakon sto su izginuli, djeca su im ostala sirocad.
Medjutim sa druge strane imas drugu djecu, cije su tate, babe, ocevi dobro zakopitili i kojekakvim metodama se obogatili brzinom vjetra i oluje.
I danas ta djeca poginulih rade kao robovi, kod djece od ovih koji su zakopitili.
I onda ti nesto moralisu i prstom prijete.
I na neki nacin opet ispadaju budale kao njihovi predhodnici koji su branili fildzan drzavu,pa ostaju u istoj...
-
Forumerrer
#40700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Lako je pricat ne bi ja ovo, ne bi ja ono.emko1234 wrote: ↑26/09/2020 12:48Aham, znaci pustio bi da ti neki mesar iskasapi zenu jer zelis napraviti bolji svijet onima koji dolaze?un1ted wrote: ↑26/09/2020 12:28 Koja zamjena tezaNe bih mu dao, ali odgovarao bi za svoj nerad, kao što trebam i ja odgovarati, ili bilo ko drugi! I primaju mito jer takvi kao ti postojite, koji ste spremni dati novac, a ne malo se namučiti i napraviti zivot bolji kako svom djetetu, tako i svima koji dolaze iza nas.
Situacija - najbolji doktor za tu oblast operise uz kovertu, a ako ides regularnim putem dodjes kod covjeka bez iskustva. Sta bi radili da je u pitanju najbliza rodbina, ne daj Boze dijete?
Manite se suplje da ne bi trazili stelu, vec da bi to prepustili bilo kome.