nivla wrote: ↑25/09/2020 15:42
nov kontinental ts 860 je bio nidje veze trecu zimu, prodat sa oko 25000 predjenih nakon trece zime, kupio sava s3, dosle me 280 s montazom 196/65/15 ekstra guma i volim nakon 3. zime kad ulazim u 4. ponovo kupit sve 4 save nego opet ts860 koji kosta 450, od premiuma bih kupio michelin ponovo jer za iste pare kao kontinental daleko bolji je sa 35000 predjenih od ovog continentala, bar je alpin a4 bio
Vozio Alpin A4, sada vozim Alpin 5. Alpin A4 mi je bio nijansu bolja guma, medjutim, i A4 i 5 su u 4. sezoni i dalje imale fantasticno ponasanje. Sa A4 sam malo zagazio i u 5. sezonu, i prodao auto na njima, bile su jos uvijek odlicne.
Krenem u Hercegovinu na Alpinu 5, ujutro suho, drzi uz Ivan ko sportska guma, vracam se navecer, kanjonom Neretve ubija kisa pomijesana sa ledom, potoci, vozim se 80-100km/h, bez aquaplaninga, krenem uz Bradinu, usuo snijeg, obisao sam par auta u desnoj traci koja nisu mogla dalje, kamiona, itd..
Na autoputu od Tarcina prema Sarajevu, svi voze iza grtalice, iz koje sipa neka so, auto to guta, ja gutam, sve mi to nesto para nos i usta, upalio recirkulaciju kasno, kroz par minuta za nekim XC ili X-om obidjem grtalicu, i nastavimo dalje voziti.
Jednostavno Michelin je i kada ostari i dalje fantasticna guma. Alpin 5 cu derati jos ovu, 5. sezonu, imaju nekih 5mm sare, i to bi im bilo to.
Zao mi je sto nisam vodio evidenciju koliko su presle, ali imaju cca. 50kkm.
Doduse, auto je SX4 sa 4x4 pogonom.