Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
dr_Evil

#10251 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Kikibombona wrote: 25/09/2020 11:51 Gleaj sto su multietnicni mladi iz Demokratskog fronta :D

https://youtu.be/fnUxFaVvcto
Jesu li legitimni :D
Kikibombona

#10252 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

dr_Evil wrote: 25/09/2020 11:53
Kikibombona wrote: 25/09/2020 11:51 Gleaj sto su multietnicni mladi iz Demokratskog fronta :D

https://youtu.be/fnUxFaVvcto
Jesu li legitimni :D
To ce Amfilohije odluciti.
Nadzornik

#10253 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Nadzornik »

dr_Evil wrote: 25/09/2020 11:47

To je to :thumbup: Jedna i jedina, crkva vjecna, starija od svih drzava i naroda :thumbup: Onda takvoj instituciji nece biti problem pokazati mohur, imaju svO znanje balkana zapisano
Pita Senad Krivokapica zasto si poljubio ruku Mitropolitu,on odgovara,zato sto sam vjernik i sto tako pravoslavni obicaji nalazu i nisam uopste razmisljao da li ce taj cin izazvati neke polemike u javnosti.
Uticaj SPC u srpskom korpusu je ogroman i to se nikada nece promjeniti dok god postoji SPC i njenih vjernika.
Da li je to dobro ili ne,to niko ne zna jer su kako kaze Dritan,cudni putevi gospodnji i da covjek snuje a Bog odlucuje.
dr_Evil

#10254 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Nadzornik wrote: 25/09/2020 11:58
dr_Evil wrote: 25/09/2020 11:47

To je to :thumbup: Jedna i jedina, crkva vjecna, starija od svih drzava i naroda :thumbup: Onda takvoj instituciji nece biti problem pokazati mohur, imaju svO znanje balkana zapisano
Pita Senad Krivokapica zasto si poljubio ruku Mitropolitu,on odgovara,zato sto sam vjernik i sto tako pravoslavni obicaji nalazu i nisam uopste razmisljao da li ce taj cin izazvati neke polemike u javnosti.
Uticaj SPC u srpskom korpusu je ogroman i to se nikada nece promjeniti dok god postoji SPC i njenih vjernika.
Da li je to dobro ili ne,to niko ne zna jer su kako kaze Dritan,cudni putevi gospodnji i da covjek snuje a Bog odlucuje.
Sasvim uredu, u nas je u tradiciji da se daje nepotrebno postovanje hodzama i popovima. I zaista nikad se nista ruzno na njih ne smije reci i kada grijese, a da ne budes "kamenovan". Tako sam odgojen da kada vidim popa ili fratra fino se upitam i pozdravim, iako sam druge vjere ili bez vjere hele nejs.

Ono sta nije normalno je zalagati se za sekularnu, modernu drzavu, svih njenih naroda, a nakon pobjede trcati kod Mitropolita da se poklonis. Nije normalno da rejs ima komplet sda iza sebe kad je bajram. To su vec druge bolesti, i zna se zasto se to radi, a nema veze sa postovanjem
Kako komentarišete činjenicu da se vladajući blok dogovorio oko podjele funkcija uz posredovanje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija?

“To je samo vrlo dosljedno ponašanje nove parlamentarne većine. Više je nego očito da je SPC bio ne samo neprimjereno uključen u izbore nego je bila i najaktivniji politički akter. SPC je u kontinuitetu instrument velikosrpskog nacionalizma i ruskih imperijalnih interesa na Balkanu. Ovaj put je to samo radio otvoreno. Nakon izbora je jedan od glasnogovornika SPC-a kazao da će se SPC povući iz političkog života, čime su samo sve ovo potvrdili. Međutim, njegovi pretpostavljeni se s tim očito nisu složili pa su pokazali koga se pita. Oni su odlučili ko će biti nosilac te politike, što je priznao i sam kandidat za premijera Zdravko Krivokapić. Ali, to je naša realnost s kojom se moramo suočiti kako bismo sačuvali Crnu Goru kao građansku i sekularnu državu s multietničkom demokratijom i evropskim vrijednostima.”
Last edited by dr_Evil on 25/09/2020 12:06, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#10255 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

Duka Dizel II wrote: 25/09/2020 11:12
E ne znam, života mi.

Jel se kod muslimana muftije i reisi biraju voljom pastve, nekakvim izborima ili kako?
Izborno tijelo broji 350-400 članova, a čine ga članovi Sabora, Rijaseta, glavni imami, muftije, rukovodioci svih ustanova Islamske zajednice, i kako Hašimović kaže, to su uglavnom osobe koje imaju legitimitet cijele zajednice, BiH, dijaspore, (Australija, Amerika, Evropa) te domovinskih država (Slovenija, Hrvatska, Srbija).
Nadzornik

#10256 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Nadzornik »

dr_Evil wrote: 25/09/2020 12:04
Sasvim uredu, u nas je u tradiciji da se daje nepotrebno postovanje hodzama i popovima. I zaista nikad se nista ruzno na njih ne smije reci i kada grijese, a da ne budes "kamenovan". Tako sam odgojen da kada vidim popa ili fratra fino se upitam i pozdravim, iako sam druge vjere ili bez vjere hele nejs.

Ono sta nije normalno je zalagati se za sekularnu, modernu drzavu, svih njenih naroda, a nakon pobjede trcati kod Mitropolita da se poklonis. Nije normalno da rejs ima komplet sda iza sebe kad je bajram. To su vec druge bolesti, i zna se zasto se to radi, a nema veze sa postovanjem

Sve to stoji... :thumbup:

Ali,recimo na nasim malim balkanskim,nacijonalisticki zadojenim drzavama predsjednici pri polaganju zakletve ruku stave na ustav a u jednoj velikoj,demokratskoj,sekularnoj drzavi kao sto je USA predsjednik stavi ruku na bibliju... :?
Koje kontradiktornosti... :-)
dr_Evil

#10257 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Nadzornik wrote: 25/09/2020 12:17
dr_Evil wrote: 25/09/2020 12:04

Sve to stoji... :thumbup:

Ali,recimo na nasim malim balkanskim,nacijonalisticki zadojenim drzavama predsjednici pri polaganju zakletve ruku stave na ustav a u jednoj velikoj,demokratskoj,sekularnoj drzavi kao sto je USA predsjednik stavi ruku na bibliju... :?
Koje kontradiktornosti... :-)

Istina :) ali pricamo o demokratskoj drzavi gdje non stop gore ulice jer crnci traze prava. Kad smo se mi ponosili slobodom, kod njih crnci nisu smjeli sjediti naprijed u busu, nije to bas tako davno bilo (1955). Pricamo o drzavi koja ima guatanam.

Nigdje nije idealan svijet nazalost. Ali e'o niko ti ne brani da u Americi nosas srpsku zastavu u koloni, ali americka mora biti malo vise izdignuta ;)

Ali za drustvo kakvo je nase, takva norma ponasanja nije prihvatljiva, budi ne bas tako davna sjecanja
joint union

#10258 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by joint union »

Nadzornik wrote: 25/09/2020 11:37
dr_Evil wrote: 25/09/2020 09:53

Niti CG nacinalizuje crkve niti je proglasila metom SPC. Receno je da ce se nastaviti koristiti (sada treba da ne vjerujem Milu, ali moram da vjerujem na rijeci Krivokapicu!?), moraju da se registruju, i da pokazu vlasnistvo. Sta je problem, i u Srbiji su crkve drzavno vlastnistvo, a SPC koristi.

A gdje to drzava pravi crkve.... :-)

Crkve se prave od priloga obicnih vjernika i zaduzbina nekih bogatijih ljudi vjernika a ako drzava uleti sa nekom donacijom jos bolje.
Zemljiste na kojem se crkva pravi je takodje poklonjeno ili otkupljeno opet parama vjernika.
Crkva,Dzamija ili neki drugi vjerski objekat je iskljucivo u vlasti vjernika,zaduzbinara tj. vakifa a ne drzave.
Znaci nana Fata poklonila, nema sta drugo bit'.
dr_Evil

#10259 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

joint union wrote: 25/09/2020 12:46

Ne znam sigurno, ali 90% da je i ona morala potpisat da se odrice imovine u korist RS-a, kako je rekao kolega to je valjan papir :D
Duka Dizel II

#10260 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

dr_Evil wrote: 25/09/2020 11:41
Duka Dizel II wrote: 25/09/2020 11:36
dr_Evil wrote: 25/09/2020 11:31

Sto se mene tice nek Milu lopovu sve oduzmu.

A sad se ti pravi naivan pa se pitaj zasto od 1991-2006 ne smije da vrijedi, eto ja necu odgovoriti. Nek ti i Dobrica malo pripomogne
Nećeš odgovoriti, zato što ne znaš šta bi odgovorio i napisao...a da to ima nekog smisla u pravno-imovinskom kontekstu.

Samo neko subjektivno drombuljanje.
A kod tebe guslanje, priznas samo Karadjordja i Milosevica. Samo srpske junake kojima nije bilo mrsko potegnuti naliv pero na tudje vlasnistvo i drzave, jer sve je to carstvo dusanovo, zna se.

Jbg ga, nema veze sto cemo ukinuti drzavu i oduzeti joj imovinu, ali kada ukinuta se vrati na scenu i zatrazi to nazad, e onda zelimo da se prizna samo ono sta smo mi napisali za vrijeme nepostojanja iste. "Dobrovoljno se odricem imovine u korist Herceg Bosne, pardon KSHS, pardon Jugoslavije, ovaj ma sta god hocete".
Ko je državi oduzeo imovini? O čemu ti pričaš bogtemazo? :lol:

Ti hoćeš reći da današnja Crna Gora nema nikakve veze sa Crnom Gorom u periodu od 1991-2006 u pravno političkom smislu?
Već je ona u stvari naslednica one Crne Gore pre 1918 godine.
A ne može ovo stvarno :lol:
Novi_Nick

#10261 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Novi_Nick »

Capljina74 wrote: 25/09/2020 08:06 Moj bi ti se zet nasmijao i rekao da lupetaš.

Da je on Crnogorac, a ne Bošnjak ili neka od tvojih ideja političke korektnosti.

Rodica bi dodala da je zaboli šta je ko.
Zasto?
Crnogorac crnogorskog porjekla.
Crnogorac Bosnjackog porjekla.
Crnogorac Srpskog porjekla.
Crnogorac Albanskog porjekla.
Crnogorac mjesanog crnogorsko-srpskog porjekla.
Na ovakav nacin svi gradjani iz svih naroda pripadaju vecinskoj crnogorskoj naciji i drzavi.
itd...

A mogu se izjasnjavati i kao:
Bosnjaci Bosanskohercegovackog porjekla drzave i nacije.
Srbi Srpskog porjekla drzave i nacije Srbije.
itd...
ali ako se tako izjasne onda pripadaju manjinskim narodima i nacijama u drzavi Crnoj Gori.
dr_Evil

#10262 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Duka Dizel II wrote: 25/09/2020 13:10

Ko je državi oduzeo imovini? O čemu ti pričaš bogtemazo? :lol:

Ti hoćeš reći da današnja Crna Gora nema nikakve veze sa Crnom Gorom u periodu od 1991-2006 u pravno političkom smislu?
Već je ona u stvari naslednica one Crne Gore pre 1918 godine.
A ne može ovo stvarno :lol:
Pa normalno, ako oduzmes kompletnu drzavu to se ne racuna kao da si oduzeo imovinu. Prisjedinjenje apsolutno pravno ne znaci nista :D niko nikome nsita nije oduzeo, sto vise molili da im se ukine drzava :D

I jos se usudjuju da pitaju da im se vrati, stoka nezahvalna, budale, ma gori su mi od onih bugara i njihovih velikobugarskih pretenzija, tako

Pa dokle vise stvarno
un flic

#10263 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by un flic »

Sta da im se vrati? Mitropolija? Eno je na Cetinju, gde je i bila? Te 1918. godine nisu postojale ni Crnogorska, ni Srpska pravoslavna crkva. Tek 1920. se obnavlja Pecka patrijarsija pod modernijim imenom - SPC. Poenta: kad god je u istoriji postojala Pecka patrijarsija, Mitropolija crnogorska je bila njen deo. Kada nije bilo patrijarsije, onda naravno da je bila samostalna, jednako kao sto su to onda bile Karlovacka, Beogradska ili Dabrobosanska Mitropolija. Ukratko, 1918. je Crnogorska pravoslavna crkva postojala isto onoliko koliko je postojala Bosanska pravoslavna crkva. Ima u Glasu Crnogorca clanak iz Prvog balkanskog rata gde novine u euforiji pisu kako se crnogorska vojska priblizava Patrijarsiji. Pec na kraju i jeste pripala Crnoj Gori, tek je formiranjem AP Kosovo to promenjeno.

Sto se tice ukidanja Crne Gore, tu su Karadjordjevici odigrali lose, nema sumnje, i to je posebna tema. Ali "zatiranje" Crne Gore je bilo u funkciji stvaranje Jugoslavije. Jer, nije samo ukinuta Kraljevina Crna Gora, nego i - Kraljevina Srbija.
joint union

#10264 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by joint union »

dr_Evil wrote: 25/09/2020 12:59
joint union wrote: 25/09/2020 12:46

Ne znam sigurno, ali 90% da je i ona morala potpisat da se odrice imovine u korist RS-a, kako je rekao kolega to je valjan papir :D
Pa evo, i da je potpisala da se odrice u korist PC-a, kako onda ovo:
A gdje to drzava pravi crkve.... :-)
Mozda je nana Fata ustvari prikriveni vjernik SPC, pa bi u tom slucaju vrijedilo ovo:
Crkve se prave od priloga obicnih vjernika i zaduzbina nekih bogatijih ljudi vjernika a ako drzava uleti sa nekom donacijom jos bolje.
A prema ovome:
Crkva,Dzamija ili neki drugi vjerski objekat je iskljucivo u vlasti vjernika,zaduzbinara tj. vakifa a ne drzave
Crkva, tj SPC, kao iskljucivi vlasnik, ispada i iskljucivi krivac zbog neuklanjanja crkve iz nana Fatinog dvorista.

E sad, ako se ovo nani Fati moglo desiti u XXI vijeku, sta li se tek desavalo u nekom XVIII?
Last edited by joint union on 25/09/2020 14:14, edited 1 time in total.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#10265 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

Da nastavimo pratiti novosti, trendove i dešavanja iza scene.

- 30. avgusta, crnogorsko društvo je ovako glasalo:
DPS (Đukanović) 143.548 - 35,06%
Za budućnost Crne Gore (Krivokapić) 133.267 - 32,55%
Mir je naša nacija (Bečić) 51.297 - 12,53%
Crno na bijelo (Abazović) 22.680 - 5,54%
SD (Brajović) 16.769 - 4,10%
Bošnjačka stranka (Husović) 16.286 - 3,98%
SDP 12.839 - 3,14%
Albanska lista 6.488 - 1,58%
Albanska koalicija 4.675 - 1,14%
HGI 1.106 - 0,27%
HRS 496 - 0,12%
:arrow: LINK

Kako bi glasalo danas? CEDEM kaže ovako:

Image

UKRATKO: Pad DPSa, rast sve tri, do juče opozicione liste, a proporcionalno najveći rast URA, odnosno liste Crno na bijelo.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#10266 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

- Pažljivijim posmatračima društvenih fenomena i političkih dešavanja - ne samo u Crnoj Gori - preporučujem jučerašnju emisiju "Načisto", čiji je gost bio savjetnik Zdravka Krivokapića i jedan od osnovnih protagonista njegove političke kampanje:

- Sama preporuka bi trebala da bude dovoljna ali evo i nekoliko hintova: Čovjek u po' emisije, poredeći religije i njihov uticaj na društva pominje sufizam, političke aspekte nesufijskog islama, "umu", odnosno ummet. Pa onda daje djelimično Marksu za pravo u misli kada je rekao da je "crkva jaka gdje je država slaba". Na pitanje novinara da li se tome svjedoči u Crnoj Gori, uvjeren je da je stvar i gora od toga. On je tvrdog mišljenja da je "došlo do raspada društvenog ugovora u Crnoj Gori".

- Kako sam uvjeren da će se slična stvar početi dešavati širom svijeta, da je Crna Gora samo prva u nizu, ta misao mi je posebno privukla pažnju.

- S obzirom da smo na razmeđu epoha, za sve ljude koje interesuje društvena tematika, na forumu i izvan njega, a koji prate ovu temu, preporučujem da se video pažljivo odgleda i gost sasluša, jer je vjesnički u svakom smislu te riječi.

Gost se zove Srećko Crnogorac.
Capljina74

#10267 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

un flic wrote: 25/09/2020 14:11 Sta da im se vrati? Mitropolija? Eno je na Cetinju, gde je i bila? Te 1918. godine nisu postojale ni Crnogorska, ni Srpska pravoslavna crkva. Tek 1920. se obnavlja Pecka patrijarsija pod modernijim imenom - SPC. Poenta: kad god je u istoriji postojala Pecka patrijarsija, Mitropolija crnogorska je bila njen deo. Kada nije bilo patrijarsije, onda naravno da je bila samostalna, jednako kao sto su to onda bile Karlovacka, Beogradska ili Dabrobosanska Mitropolija. Ukratko, 1918. je Crnogorska pravoslavna crkva postojala isto onoliko koliko je postojala Bosanska pravoslavna crkva. Ima u Glasu Crnogorca clanak iz Prvog balkanskog rata gde novine u euforiji pisu kako se crnogorska vojska priblizava Patrijarsiji. Pec na kraju i jeste pripala Crnoj Gori, tek je formiranjem AP Kosovo to promenjeno.

Sto se tice ukidanja Crne Gore, tu su Karadjordjevici odigrali lose, nema sumnje, i to je posebna tema. Ali "zatiranje" Crne Gore je bilo u funkciji stvaranje Jugoslavije. Jer, nije samo ukinuta Kraljevina Crna Gora, nego i - Kraljevina Srbija.
Ma bile su pod Vaseljenskom.

Pravnim nasiljem Fanara i sultana je ukinuta Pećka, a onda fizičkim nasiljem nametnuti fanarioti, tj. grcki episkopi.
To jedino nije prošlo u mitropoliji, ali se vodila da je pod Vaseljenskom.

Isto je urađeno i sa Bugarskom Pravoslavnom Crkvom.
Capljina74

#10268 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

dr_Evil wrote: 25/09/2020 13:17
Kad mi dan krene, a ne bacim koju sa mojim zemljakom znam da mi neće izdobriti!
Capljina74

#10269 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Novi_Nick wrote: 25/09/2020 13:12
Capljina74 wrote: 25/09/2020 08:06 Moj bi ti se zet nasmijao i rekao da lupetaš.

Da je on Crnogorac, a ne Bošnjak ili neka od tvojih ideja političke korektnosti.

Zasto?
Na ovakav nacin svi gradjani iz svih naroda pripadaju vecinskoj crnogorskoj naciji i drzavi.
itd...

itd...
ali ako se tako izjasne onda pripadaju manjinskim narodima i nacijama u drzavi Crnoj Gori.
Jest' tebi dobroooooo...

Znaš kada je mene navlačila velika raja:
Jarane, oš puše...

Ali tebi nije potrebno. Namiren si.
Last edited by Capljina74 on 25/09/2020 14:55, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#10270 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by detroit-mercy »

Duka Dizel II wrote: 25/09/2020 10:01
dr_Evil wrote: 25/09/2020 09:57
Duka Dizel II wrote: 25/09/2020 09:56

Čuju li se sad neke granate?
Prije granata su dosli crnogorski (citaj srpski) rezervisti, isto ovako nosali trobojke i pjevali o dzeneralu drazi. Polahko, korak po korak, prvo trobojke i setanje, pa balvani, pa "googlaj" uborak ;)
Pa dobro. Ima li rezervista nekih na vidiku?
Da sacekamo da cujemo sta zvanicni Beograd i BanjaLuka kazu o tome :mrgreen: .
Duka Dizel II

#10271 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Škobo Habu wrote: 25/09/2020 12:04
Duka Dizel II wrote: 25/09/2020 11:12
E ne znam, života mi.

Jel se kod muslimana muftije i reisi biraju voljom pastve, nekakvim izborima ili kako?
Izborno tijelo broji 350-400 članova, a čine ga članovi Sabora, Rijaseta, glavni imami, muftije, rukovodioci svih ustanova Islamske zajednice, i kako Hašimović kaže, to su uglavnom osobe koje imaju legitimitet cijele zajednice, BiH, dijaspore, (Australija, Amerika, Evropa) te domovinskih država (Slovenija, Hrvatska, Srbija).
Znači, izborno telo odlučuje, a ne pastva.

Zašto onda pitaš jel voljom pastve izabran reis IZ u Srbiji?
Novi_Nick

#10272 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Novi_Nick »

Capljina74 wrote: 25/09/2020 14:52

Zasto?
itd...

itd...
Jest' tebi dobroooooo...

Jarane, oš puše...

Ne znam koje tebe, kada si bio mali, gdje i kako navlacio i sta si pusio a sta ne, ali ja sam svoj i imam cistu i zdravu savjest. Ne bavim se mitovima, izmisljotinama ili rekla-kazala pricama. Pratim sta internacionalne knjige, istorija i sve ostalo kazu i pisu o narodima i drzavma na Balkanu, stotinama godina unazad, a ne samo sta kazu Srbi i Srbija i Hrvati i Hrvatska za lokalne potrebe njihovih naroda i njihove politike, pumpajuci njihove narode fasizmom, falsifikatima istorije, geografije, laznih mitova i svega drugog.

Koliko vidim iz tvog pisanja ti si VelikoSrbin i to je tvoj izbor i pravo, ali ti nije dozvoljeno, da ti naturas bilo kome ko je koje nacije i drzave, i kojim jezikom prica. Velicas srpstvo i sebe, pokusavajuci omalovazavati pripadnike drugih naroda. Kada bi ti se dalo, sve bi ti te narode srbizovao i sve njihovo prisvojio srpskom narodu.

Nisu mi familija, prijatelji, poznanici, raja itd, ni kada sam bio mali, a ni u zivotu u cjelini, ispirali mozak lazima i mitovima, ili me ucili da mrzim druge i drugacije, ili da kradem i prisvajam sto je tudje. Ucili su me da budem korektan, da postujem njihova izjasnjavanja, ko su sta su, odakle su kako se izjasnjavaju, kako se zove njihova drzava i narod, kojim jezikom pricaju itd, a ne da im to osporavam, vrijedjam, itd. Sam sam vec odavno u zivotu procitao, shvatio, razvio svjest, da mogu da pravim razliku sta je ispravno a sta ne, sta je laz, polulaz a sta istina, sta su zlocini a sta ne itd.

Inace ja sam rodjeni sarajlija Bosanac i Hercegovac bosnjackog porjekla, pricam bosanskim jezikom i Islamske sam vjeroispovjesti!
Duka Dizel II

#10273 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Novi_Nick wrote: 25/09/2020 15:49

Inace ja sam rodjeni sarajlija Bosanac i Hercegovac bosnjackog porjekla, pricam bosanskim jezikom i Islamske sam vjeroispovjesti!
Jesi li se stvarno tako izjasnio na poslednjem popisu?
Bosanac i Hercegovac?
Novi_Nick

#10274 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Novi_Nick »

Duka Dizel II wrote: 25/09/2020 16:09

Jesi li se stvarno tako izjasnio na poslednjem popisu?
Bosanac i Hercegovac?
Izjasnio sam se samo kao pripadnik Bosnjackog naroda, jer nije bila rubrika za nacionalnost pa da je upisem. Medjutim nacionalnost/drzavnost Bosnjaka kao naroda se podrazumjeva sama po sebi, jer im se maticna drzava i drzava porjekla zove drzava Bosna i Hercegovina, internacionalno priznata kao nezavisna i samostalna drzava svijeta, clanica UN-a a uskoro i clanica NATO pakta i EU.
Capljina74

#10275 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Capljina74 wrote: 25/09/2020 14:52
Zasto?
itd...

itd...
Jest' tebi dobroooooo...

Jarane, oš puše...

Ne znam koje tebe, kada si bio mali, gdje i kako navlacio i sta si pusio a sta ne, ali ja sam svoj i imam cistu i zdravu savjest. Ne bavim se mitovima, izmisljotinama ili rekla-kazala pricama. Pratim sta internacionalne knjige, istorija i sve ostalo kazu i pisu o narodima i drzavma na Balkanu, stotinama godina unazad, a ne samo sta kazu Srbi i Srbija i Hrvati i Hrvatska za lokalne potrebe njihovih naroda i njihove politike, pumpajuci njihove narode fasizmom, falsifikatima istorije, geografije, laznih mitova i svega drugog.

Koliko vidim iz tvog pisanja ti si VelikoSrbin i to je tvoj izbor i pravo, ali ti nije dozvoljeno, da ti naturas bilo kome ko je koje nacije i drzave, i kojim jezikom prica. Velicas srpstvo i sebe, pokusavajuci omalovazavati pripadnike drugih naroda. Kada bi ti se dalo, sve bi ti te narode srbizovao i sve njihovo prisvojio srpskom narodu.

Nisu mi familija, prijatelji, poznanici, raja itd, ni kada sam bio mali, a ni u zivotu u cjelini, ispirali mozak lazima i mitovima, ili me ucili da mrzim druge i drugacije, ili da kradem i prisvajam sto je tudje. Ucili su me da budem korektan, da postujem njihova izjasnjavanja, ko su sta su, odakle su kako se izjasnjavaju, kako se zove njihova drzava i narod, kojim jezikom pricaju itd, a ne da im to osporavam, vrijedjam, itd. Sam sam vec odavno u zivotu procitao, shvatio, razvio svjest, da mogu da pravim razliku sta je ispravno a sta ne, sta je laz, polulaz a sta istina, sta su zlocini a sta ne itd.

Bolan,
bar sačekaj da završiš osnovnu školu pa udri...

VelikoSrbin, SrboĆetnik, JugoĆetnik...

:thumbup: Ono, namiren si.

Kada pričamo samo u uvodu napiši jesi li u tom trenutku Hercegovac ili Bosanac.
Post Reply