Znal se ko je kako glasovao?madridista15 wrote: ↑24/09/2020 18:57Moglo bi se i tako reći. Deja vu kao sa CIK-om onomad
Tegeltija ima još 5 sigurnih ruku. Ako u februaru bude ponovo izabran neko ko nije nemu lojalan, što je vjerovatni scenarij jer Sudom BiH upravlja Ranko Debevec, taj broj pada na 4. Nakon toga VSTV može izabrati i novog predsjednika, a bogami i novu Glavnu državnu tužiteljicu.
Milorad Dodik ALL ABOUT
- 512MB
#81376 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
Benjo34
#81377 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne znam gdje da napisem, u koju temu, pa mi ova tema izgleda naprikladnija s obzirom da se radi o Dodikovom vojniku.
Čitam sad oglašavanje iz američke ambasade povodom izbora Špirića za člana Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, kako nas nije stid uopšte ikad više amere prozivat za nezainteresovanost za BiH? Ljudi stave čovjeka na crnu listu, i naši mu daju ovakvu funkciju, znate koji je ovo šamar njima, što su i Bošnjaci između ostalog glasali za ovo? Strašno. Očekujemo od njjih da nam prave državu, i mi svaku pomoć ne da ne iskoristimo nego je popišamo. Fuj ba fuj
Čitam sad oglašavanje iz američke ambasade povodom izbora Špirića za člana Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, kako nas nije stid uopšte ikad više amere prozivat za nezainteresovanost za BiH? Ljudi stave čovjeka na crnu listu, i naši mu daju ovakvu funkciju, znate koji je ovo šamar njima, što su i Bošnjaci između ostalog glasali za ovo? Strašno. Očekujemo od njjih da nam prave državu, i mi svaku pomoć ne da ne iskoristimo nego je popišamo. Fuj ba fuj
- Maraschino
#81378 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.klix.ba/vijesti/bih/viskovi ... /200924137
Koji kloc, napad na mene i moju porodicu, napad na genocidni brlog...a nikako da kaze odakle njegovo ime u transkriptima i da razjasni tu situaciju.
Los spin a prijetnje, pucanj u prazno. Bolje da je cutao.
Koji kloc, napad na mene i moju porodicu, napad na genocidni brlog...a nikako da kaze odakle njegovo ime u transkriptima i da razjasni tu situaciju.
- banjaluka078
#81379 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Uh, još jedan koji se do prekjuče busao da je bio borac prve klase, a od juče je pozadinac, logističar. Jbt, cijela vojska sastavljena od kuhara i šofera.Maraschino wrote: ↑24/09/2020 23:05 https://www.klix.ba/vijesti/bih/viskovi ... /200924137
- Billy The Pljuc
#81380 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jes da nije za smijanja ovo oko Viškovića al' se sjetih nečega.
Irak, grupa novopridošlica iz RS-a raznih profila, prije pristupanja dvosedmičnoj obuci neophodnoj za vršenje zadataka u budućem poslu na dan dolaska moraju se predstaviti šefu raje (amerikancu) na neformalnom sastanku. I tako kreće priča na lošem engleskom o spešl forses ovog i onog tipa uglavnom nedoraslih i nedojebanih likova koji vojske nisu vidjeli i kojima će u suštini to biti prvi ozbiljniji posao u životu vezan za uniformu i taj stil života. Izreda se njih desetak sa svojim bajkama i dođe red na lika koji je prošao sito i rešeto, mrtav hladan se predstavi i reče kako je u svom dugogodišnjem stažu u vojsci bio kuhar svo vrijeme. Svi automatski zagrajaše na njega - Jesi li lud, što lažeš, poslaće te kući i sl.
Veli lik - Mor'o vas je neko hraniti majku vam balavu jebem!
-
statixx
- bingov buraz
#81382 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Amin u to ime,brkata rodica Mate Đakovića je vratila državu u 1994.madridista15 wrote: ↑24/09/2020 18:57Moglo bi se i tako reći. Deja vu kao sa CIK-om onomad
Tegeltija ima još 5 sigurnih ruku. Ako u februaru bude ponovo izabran neko ko nije nemu lojalan, što je vjerovatni scenarij jer Sudom BiH upravlja Ranko Debevec, taj broj pada na 4. Nakon toga VSTV može izabrati i novog predsjednika, a bogami i novu Glavnu državnu tužiteljicu.
- Maraschino
#81383 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tegelti ... /200925039bingov buraz wrote: ↑25/09/2020 11:26
Amin u to ime,brkata rodica Mate Đakovića je vratila državu u 1994.madridista15 wrote: ↑24/09/2020 18:57Moglo bi se i tako reći. Deja vu kao sa CIK-om onomad
Je li moguce da se ovaj celavi kloc bavi time?
Znaci da je istina sto se pise po portalima dok mu je kavez uzdrman.
- horkesh
#81384 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Čuj, je li moguće da se time bavi. A čime će drugim, barem vremena ima kad može i muzičke komentare ostavljatiMaraschino wrote: ↑25/09/2020 11:34https://www.klix.ba/vijesti/bih/tegelti ... /200925039bingov buraz wrote: ↑25/09/2020 11:26
Amin u to ime,brkata rodica Mate Đakovića je vratila državu u 1994.madridista15 wrote: ↑24/09/2020 18:57
Moglo bi se i tako reći. Deja vu kao sa CIK-om onomad
Je li moguce da se ovaj celavi kloc bavi time?
Znaci da je istina sto se pise po portalima dok mu je kavez uzdrman.
- ExNihilo
#81385 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Al' pazi izjave.

Bukvalno drugi dio izjave negira prvi.Članovi VSTV-a su ozbiljni ljudi s profesionalnim integritetom, kojima niko ne može da kaže kako da razmišljaju ili kako da odlučuju, nego to rade na bazi vlastitih procjena i ocjena pitanja koje je tema. Podsjećam da je više od 95% odluka VSTV-a doneseno jednoglasno ili sa do dva glasa protiv odluke, dok su sve ključne odluke, pa i one o kojima se zasnivaju ove kvazianalize, donesene jednoglasno. Situacije u kojima se odlučuje preglasavanjem jednim glasom više su ekstremno rijetke i desile su se samo nekoliko puta za šest godina mog mandata kao predsjednika.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Maraschino
#81387 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ministr ... /200925050
Jad i bijeda u brlogu.
Nikada oni nece izaci iz kruga zlocina.
p.s. mozda covjek stvarno nije kriv ali sto ne izadje u javnost(ako smije) i ne objasni zbog cega se nalazi u transkriptima i koja je stvarna njegova uloga bila.
Jad i bijeda u brlogu.
p.s. mozda covjek stvarno nije kriv ali sto ne izadje u javnost(ako smije) i ne objasni zbog cega se nalazi u transkriptima i koja je stvarna njegova uloga bila.
- Billy The Pljuc
#81388 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma kriv je, pitanje je samo koji stepen krivice snosi, ako je istinita izjava svjedoka da je nudio pare da se isti angažuje na razmještanju kostiju pobijenih po meni je to isto kao da je učestvovao u egzekuciji. Generalno teško je biti angažovan na području gdje su se odvijale masovne egzekucije a ne snositi odgovornost za nešto, neko je prevozio te ljude, neko je pucao u iste, neko je prevozio tijela, neko je kopao jame, neko je bacao tijela u iste, neko je zatrpavao, neko je korigovao sve to, neko je slao pomoć da se isto izvrši u vidu ljudstva, tehnike, pa razmještanje masovnih grobnica i toliko je još mnogo radnji izvršeno da baš Višković nije imao ništa sa istim. Teško za povjerovati ako je već bio u datim momentima na određenim lokacijama u određenoj funkciji.Maraschino wrote: ↑25/09/2020 14:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ministr ... /200925050
Jad i bijeda u brlogu.![]()
- Maraschino
#81389 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Slazem se i onda skoce ministrići da ga brane, hej da brane nekoga ko je ucestvovao u tako nekim radnjama.Billy The Pljuc wrote: ↑25/09/2020 16:34Ma kriv je, pitanje je samo koji stepen krivice snosi, ako je istinita izjava svjedoka da je nudio pare da se isti angažuje na razmještanju kostiju pobijenih po meni je to isto kao da je učestvovao u egzekuciji. Generalno teško je biti angažovan na području gdje su se odvijale masovne egzekucije a ne snositi odgovornost za nešto, neko je prevozio te ljude, neko je pucao u iste, neko je prevozio tijela, neko je kopao jame, neko je bacao tijela u iste, neko je zatrpavao, neko je korigovao sve to, neko je slao pomoć da se isto izvrši u vidu ljudstva, tehnike, pa razmještanje masovnih grobnica i toliko je još mnogo radnji izvršeno da baš Višković nije imao ništa sa istim. Teško za povjerovati ako je već bio u datim momentima na određenim lokacijama u određenoj funkciji.Maraschino wrote: ↑25/09/2020 14:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ministr ... /200925050
To je patologija.
- Maraschino
#81390 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Izgleda da je dogorilo donokata.ExNihilo wrote: ↑25/09/2020 14:11 Al' pazi izjave.
Bukvalno drugi dio izjave negira prvi.Članovi VSTV-a su ozbiljni ljudi s profesionalnim integritetom, kojima niko ne može da kaže kako da razmišljaju ili kako da odlučuju, nego to rade na bazi vlastitih procjena i ocjena pitanja koje je tema. Podsjećam da je više od 95% odluka VSTV-a doneseno jednoglasno ili sa do dva glasa protiv odluke, dok su sve ključne odluke, pa i one o kojima se zasnivaju ove kvazianalize, donesene jednoglasno. Situacije u kojima se odlučuje preglasavanjem jednim glasom više su ekstremno rijetke i desile su se samo nekoliko puta za šest godina mog mandata kao predsjednika.![]()
![]()
![]()
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... sam-592288
OTKRIVENO Šta je u pismu tužiteljice Simeunović: Tadić, Nešković i Misirača su dogovarale šta da mi ponude za odustajanje od kandidature za VSTV, odbila sam...
Svjetlo se pali u tamnom vilajetu.“Dana 15. 9. 2020. godine tužilac Nešković Ozrenka došla je u moju kancelariju i rekla mi sljedeće: Pozvat će te u kabinet Glavna tužiteljica i ponuditi da povučeš kandidaturu za člana VSTV-a, a da ti se srediti da budeš Glavni tužilac u Bijeljini. Istog momenta sam rekla – ne dolazi u obzir. Nabijem vas na k…. sve, i tebe i Glavnu, i Milana, i Novaka. U tom momentu je u moju kancelariju ulazio kolega tužilac i čuo je naš prethodni razgovor i moju reakciju”, napisala je Biljana Simeunović.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#81391 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ova Bakirova
tužiteljica što "nabija na k...." pravi galamu,radi to kako bi skrenula pažnju sa ATENTATA!!!

Ako je i od šumske digital TV,previše je....Вехабије планирале атентат на Додика, Вучића и Вулина![]()
![]()
![]()
Група вехабија из БиХ планирала је у протеклом периоду у неколико одвојених случајева организовати атентате на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједника Србије Александра Вучића и на министра одбране Србије Александра Вулина,
наводи се у документацији обавјештајних служби која је у посједу портала banjaluka.net, а преноси СРНА.
Према тим документима, крајем 2017. године "група вехабија са елементима типичних паравојних формација планирала је да изврши атентат на тадашњег предсједника Републике Српске Милорада Додика".
- Та петочлана група предвођена извјесним Енвером Хабибовићем, званим "Смрт"из Сарајева, одржала је састанак на којем је Хабибовић предложио да убију Додика 9. јануара 2018. године у Бањалуци, приликом обиљежавања Дана Републике Српске - наводи исти извор.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=402678
- Maraschino
#81392 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A Dzevad, gdje je tu Dzevad ili neka vrati nezaradjene pare.prljavi Hare wrote: ↑25/09/2020 20:28 Ova Bakirovatužiteljica što "nabija na k...." pravi galamu,radi to kako bi skrenula pažnju sa ATENTATA!!!
Ako je i od šumske digital TV,previše je....Вехабије планирале атентат на Додика, Вучића и Вулина![]()
![]()
![]()
Група вехабија из БиХ планирала је у протеклом периоду у неколико одвојених случајева организовати атентате на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједника Србије Александра Вучића и на министра одбране Србије Александра Вулина,
наводи се у документацији обавјештајних служби која је у посједу портала banjaluka.net, а преноси СРНА.
Према тим документима, крајем 2017. године "група вехабија са елементима типичних паравојних формација планирала је да изврши атентат на тадашњег предсједника Републике Српске Милорада Додика".
- Та петочлана група предвођена извјесним Енвером Хабибовићем, званим "Смрт"из Сарајева, одржала је састанак на којем је Хабибовић предложио да убију Додика 9. јануара 2018. године у Бањалуци, приликом обиљежавања Дана Републике Српске - наводи исти извор.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=402678
![]()
![]()
![]()
- vatrogasac
#81393 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Koja je njihova svrha tu? Pa da zaraze Banaj Luku covidom. Vježbaju bez maski. Nije slučajno NATO izabrao Manjaču.
Ali kada NATO smota svoje šatore, Predsjednik će razapeti svoje.
Ali kada NATO smota svoje šatore, Predsjednik će razapeti svoje.
- mayab
#81394 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šta kaže, "nije okrvavio ruke" ?!Billy The Pljuc wrote: ↑25/09/2020 16:34Ma kriv je, pitanje je samo koji stepen krivice snosi, ako je istinita izjava svjedoka da je nudio pare da se isti angažuje na razmještanju kostiju pobijenih po meni je to isto kao da je učestvovao u egzekuciji. Generalno teško je biti angažovan na području gdje su se odvijale masovne egzekucije a ne snositi odgovornost za nešto, neko je prevozio te ljude, neko je pucao u iste, neko je prevozio tijela, neko je kopao jame, neko je bacao tijela u iste, neko je zatrpavao, neko je korigovao sve to, neko je slao pomoć da se isto izvrši u vidu ljudstva, tehnike, pa razmještanje masovnih grobnica i toliko je još mnogo radnji izvršeno da baš Višković nije imao ništa sa istim. Teško za povjerovati ako je već bio u datim momentima na određenim lokacijama u određenoj funkciji.Maraschino wrote: ↑25/09/2020 14:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ministr ... /200925050
More bit da stvarno nije okrvavio ruke, a za "kašike" bagera i kamionski tovarni prostor , ko zna....
-
archi_a
#81395 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik odgovara hoće li biti rata u BiH: Izetbegović ne može angažovati vojsku ni policiju
Sve je čoJek u pravu, ne može ništa, nego de ti fino se odvoji, u miru!
- 512MB
#81396 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kolega Arči, zašto uvek prEtite ratom? Dodik samo kaže da će se država RS i entitet HZHB otEpiti u miru, u skladu sa dobrosusEdskim odnosima u regionu, a ti odma rat pa rat 
-
archi_a
#81397 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nismo se razumjeli, ja sam apsolutno ZA da krene u otcepljenje. Hoće, neće, u miru, u ratu, ko će ga znati. Najbolje da dokaže da je u pravu, da bezveze ne ubleharimo. Ovako ispada da milorad samo laprda. Jel tako? 
- vatrogasac
#81398 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mi i da hoćemo u šume kao Crnogorci ne možemo jer su šume uglavnom kod onih koji bi da se odcjepljuju. Pošto Predsjednik to zna, insistira na mirnom rEšenju.
- banjaluka078
#81399 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Maraschino wrote: ↑25/09/2020 14:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ministr ... /200925050
Izjavu potpisali i Bošnjaci Miloradovi ministri. Čitala Srebrenka Golić, ministar iz reda bošnjačkog naroda. Za povratiti.
- banjaluka078
#81400 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Živiš li u sredini s bošnjačkom većinom?turgut wrote: ↑26/09/2020 13:51 kako god bilo, jedno je sigurno, a to je da se većina Bošnjaka danas (siguran sam da je to 98% Bošnjaka danas) ovih šatoraško-vašaraških šajkačarsko-guslarskih glavuša i gibaničara apsolutno nimalo ne boji. možda nekad davno, tamo nekad krajem 1991 godine, ili u februaru, martu ili aprilu 1992 godine, uz svu silu artiljerijskog oružja, hiljada tona MTS-a, aviona, haubica, tenkova, trasportera itd možda uz sve to još to dodatno guslaranje, ulojane šajkače sa kokardušinama, krmad na ražnju i guslarenje o Turcima, uz guslarske epove o eroju i junaku sa Vukovara Arkanu, možda je tada to sve i moglo biti, i zaista, nažalost i bilo je faktor zastrašivanja i unošenja nesigurnosti među Bošnjacima, ali danas, danas sigurno NE ! danas su samo predmet sprdnje i ismijavanja i moraju znati da nas Bošnjake muslimane (za Bošnjake nemuslimane ne znam, a i iskreno i ne zanima me) to gibaničarstvo i šajkačarenje ne može ni impresionirati ni uplašiti, nego mu se smijemo i sa gađenjem i prijezirom gledamo na te gomile uhljupa, klošara, kukavica, običnih ljiga i bezmudih kokošara !!!![]()