I Milo je. Samo ga baca kao i one nesretne podrumske entitete. Riču li još sa najnižih levela?
Desavanja u Crnoj Gori
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#10176 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- Challenger_
#10177 Re: Desavanja u Crnoj Gori
"Dimi, Dimi, zašto si me ostavio"

-
Capljina74
#10178 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Hahahahahahahahaha... 
- Nadzornik
#10179 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Dozvolite da vam se obratimo...
-
Capljina74
#10180 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ja već kontam digli te pa pravac Galipolje...Nadzornik wrote: ↑24/09/2020 23:38
Dozvolite da vam se obratimo...![]()
Österreichisches Bundesheer... opa bato, nije ti to JeNeA!
- Challenger_
#10181 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Provali entitet kad počne da šupljira na grčkom od 1.00:
- Nadzornik
#10182 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Samo se ti zezaj,nemoj opet da vas anektiramo...Capljina74 wrote: ↑24/09/2020 23:39
Ja već kontam digli te pa pravac Galipolje...
Österreichisches Bundesheer... opa bato, nije ti to JeNeA!
- Nadzornik
- Nadzornik
#10184 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Tesko da ce se takav uskoro naci...Challenger_ wrote: ↑24/09/2020 18:46 Volio bih da se i kod nas pojavi neko kome će "i crkva i džamija i katedrala" biti "moja mjesta" u BiH. Poserem se na govor mržnje.
- Novi_Nick
#10185 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Na osnovu cega kazes da je albanski nacionalizam najjaci? Koliko ja mogu da vidim srpski i hrvatski nacionalizam, pomjesan sa fasizmom, je najjaci na prostoru bivse jugoslavije.Kikibombona wrote: ↑24/09/2020 22:01Albanski nacionalizam je najjaci, ali za razliku od srpskog ili hrvatskog, nije baziran na vjeri.horkesh wrote: ↑24/09/2020 21:22
Crna Gora jedina i ima uslove za razvoj građanskog društva. Uostalom, primjetno je da se u posljednje vrijeme sve više Bošnjaka nacionalno izražava kao Crnogorci. Zašto? Jer je to jedina inkluzivna nacija na ovim prostorima. Sve druge nacije su omjeđene - vjerom.
BTW i Slovenija je građanska država, a ne nacionalna država Slovenaca.
Albanci se veoma tesko asimiliraju, vjerovatno radi razlicitog jezika. Tako imas slucaj da crnogorski Bosnjaci osjecaju puno vecu privrženost Crnoj Gori nego crnogorski Albanci.
Drugo u koga bi ti to asimilirao Bosnjake i Albance u Crnoj Gori?
CG je sastavljena kao i BiH iz vise naroda, kao sto su Crnogorci, Srbi, Bosnjaci, Albanci, Hrvati itd. i to je bogatstvo CG. Svi pripadnici/gradjani iz svih navedenih naroda mogu se izjasnjavati po narodnom i nacionalnom identitetu.
Primjer gradjanin iz Bosnjackog naroda i Crnogorske nacionalnosti/drzavnosti i kao takav pripada vecinskoj Crnogorskoj Naciji/Drzavi
Ili moze se izjasniti i ovako: Gradjanin iz Bosnjackog naroda i Bosanskohercegovacke nacije/drzavnosti i kao takav pripada manjinskom narodu i naciji u drzavi CG.
Ista procedura vrijedi i za gradjane iz drugih naroda u drzavi Crnoj Gori.
-
Capljina74
#10186 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Moj bi ti se zet nasmijao i rekao da lupetaš.
Da je on Crnogorac, a ne Bošnjak ili neka od tvojih ideja političke korektnosti.
Rodica bi dodala da je zaboli šta je ko.
Da je on Crnogorac, a ne Bošnjak ili neka od tvojih ideja političke korektnosti.
Rodica bi dodala da je zaboli šta je ko.
-
Škobo Habu
#10187 Re: Desavanja u Crnoj Gori
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1737873Budva -- Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić prisustvovao proslavi organizovanoj povodom izbora Marka Carevića za predsednika opštine Budva.
Proslava je organizovana u četvrtak, objektu Carevića, a osim Krivokapića tamo su bili sveštenici Srpske pravoslavne crkve, biznismen Miodrag Daka Davidović, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, prenosi portal CdM.
Tokom proslave, navodi dalje portal CdM, pevala se pesma "Tamo daleko…"
Takođe, ističe se i da su Careviću, čim je izabran za predsednika Opštine Budva, došli sveštenici SPC u zgradu opštine i čestitali mu stupanje na funkciju i osveštali objekat.
Iz Građanskog pokreta URA su protestovali zbog toga i saopštili da je Crna Gora sekularna država, a da je Budva Crna Gora svidelo se to nekom ili ne, te dodali da je zgrada opštine javna institucija i kao centar administracije ne predstavlja mesto za verske obrede.
Nadam se da im neće popovi početi još osveštavati super-markete i benzinske pumpe kao u Dodikstanu.
- dr_Evil
#10188 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Odakle da ja znam, ovde je doslo sepet slavenskih plemena kojima nismo uspjeli sacuvati ime, takodjer je vecinski zadrzano stanovnistvo iz pre-slavenskog perioda, kad uracunas turke, talijane, sva moguca vlaska plemena koja je turska dovela, danas je to sve izmijesano ko sataras. Dakle da imam odgovor na tvoje pitanje vjerovatno bih dobio balkanskog nobelaNovi_Nick wrote: ↑24/09/2020 16:52Prosvjetli nas kako nam se zove taj isti Narod?dr_Evil wrote: ↑24/09/2020 11:40Ne, zasto bih negirao, historije bosne, srbije i hrvatske se potpuno isprepletene, i isto tako njihovih stanovnika. Danas je uslo u govor kod svih nas da je pravoslavac srbin, katolik hrvat, a musliman bosnjak. Super, tako da ja vjerujem da te familije pamte da su imale slavu i da su bile pravoslavne, i da ce jedan dio njih po automatizmu reci mi smo bili srbi, jer su bili pravoslavni. Nazalost njihova lokacija dobrim dijelom, a takodjer i prezimena pokazuju vlasko porijeklo. Citao sam Dedijera kad sam trazio svoje prezime, on ne navodi sprske familije, nego trazi, vjera i lokacija. Tako da obiljezava sa pravoslavne, katolicke, i muslimanske familije.Capljina74 wrote: ↑24/09/2020 11:27 Vidiš,
ti negiraš bilo šta srpsko, ideš u širinu, a ja govorim ono što znam da terena.
Oni između sebe znaju kada je ko postao Hrvat.
Moga prezimena imaš kod sviju. Uvijek sam se rođakao sa Bošnjacima i oni sa mnom, tako i dan danas. Bukvalno se izljubimo, nekada tri, nekada dva puta, zavisi je li i čiji je praznik.
Hrvati to nikada nisu radili ni sa mnom ni sa njima.
Jesam li vec napisao sto puta da smo isti narod. Samo tvrdim da svi od nas nisu od plemena srpskog, a to sto je neko bio pravoslavac apsolutno ne znaci da je srbin bio. Apsolutno moguce da moja familija ima srbijansko porijeklo, mi nemamo to predanje u familiji, a uspio sam iskopat pocetak 1812 spominjanje familije. Odakle dosli, bog zna, ali mislim da smo od stoljeca sedmog sa kamena, tako izgledamo![]()
Ali sam potpuno siguran da izmedu mene Mostarca, ovoga iz Capljine, te nekoga iz Herceg-Novog (sve dio stare duklje,

stare Bosne (te zemlje hercegove), ne moze biti neke vele razlike. Svi smo lijeni ko magarad, onako kurceviti, i volimo popit
- dr_Evil
#10189 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Gluposti, ne desava se promijena stanovnista preko noci nego konstantim strahom u tih 12-13 godina. Poslije rata u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Kosovu, te etnickog ciscenja i zlostavljanja po Sandzadku, vjerujem da je super bilo biti nesto drugo nego Srbin. Ohani
- dr_Evil
#10190 Re: Desavanja u Crnoj Gori
92' kad je sve krenulo, stari sjedi na balkonu pusi cigaru i smije se granatama, govori ovo ce par dana, nema nista od toga. Za dvije sedmice logor u Bileci.
Ne treba razmisljati o tome, ali treba uvijek imati u glavi. Da nismo zaboravili 42, ne bi nam se desila 92. Lekcije okaniti se bosnjackih fasista, tipa mladomuslimani, i nikad ne vjerovati cetnicima tipa Knezevic (zamalo napisah dritan)
-
llull
#10191 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Cekamo impresije forumasa, bas me zanima gdje ce prepoznati prijetnju za nevine gradjane i gdje ce ocekivati novi genocid ?Challenger_ wrote: ↑24/09/2020 23:11 Izdvojio bih:
"Ni inferiorno ni arogantno".Poručio je i da se sastav buduće Vlade Crne Gore "neće praviti ni u Vašingtonu, Briselu, Moskvi i Beogradu, već u Podgorici".
Još:
Ukoliko bi manjinske stranke pristale da budu dio nove vlasti mi bismo de fakto imali vladu nacionalnog jedinstva. Nalazimo se pred ekonomskom krizom. Krizom koju nam je pripremila nekompetetnošću DPS. Politička kriza i dalje traje, nadam se da će brzo biti okončana. Najbolje što možemo učiniti je da imamo vladu nacionalnog jedinstva.Kada je riječ o resorima kao što su ministarstvo pravde, unutrašnjih poslova, ANB, mislim da više nikada ne smijemo dospjeti u situaciju u kojoj bilo koja politička partija upravlja osjetljivim resorima. ANB mora biti predata u ruke profesionalaca.
- dr_Evil
#10192 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Samo ti, naslusao sam se ja ovoga dok dolaze na vlast. Dok te vabi i secerom te hrani, a kasnije zna se. Poslije onih zastava i pjevanja cetnickih pjesama "sve su straze dzenerala drzaze" po litijama, samo budala moze povjerovati u dobre namjere.llull wrote: ↑25/09/2020 08:49Cekamo impresije forumasa, bas me zanima gdje ce prepoznati prijetnju za nevine gradjane i gdje ce ocekivati novi genocid ?Challenger_ wrote: ↑24/09/2020 23:11 Izdvojio bih:
"Ni inferiorno ni arogantno".Poručio je i da se sastav buduće Vlade Crne Gore "neće praviti ni u Vašingtonu, Briselu, Moskvi i Beogradu, već u Podgorici".
Još:
Ukoliko bi manjinske stranke pristale da budu dio nove vlasti mi bismo de fakto imali vladu nacionalnog jedinstva. Nalazimo se pred ekonomskom krizom. Krizom koju nam je pripremila nekompetetnošću DPS. Politička kriza i dalje traje, nadam se da će brzo biti okončana. Najbolje što možemo učiniti je da imamo vladu nacionalnog jedinstva.Kada je riječ o resorima kao što su ministarstvo pravde, unutrašnjih poslova, ANB, mislim da više nikada ne smijemo dospjeti u situaciju u kojoj bilo koja politička partija upravlja osjetljivim resorima. ANB mora biti predata u ruke profesionalaca.
Sve reci i uraditi dok se ovlada sistemom, a kad se ovlada, svakako ne mozes dobiti informaciju o stanju na terenu.
- Kikibombona
#10193 Re: Desavanja u Crnoj Gori
'Tamo daleko' je jedna od rijetkih srpskih patriotskih pjesama koja ne vrijedja nikoga. Tome u prilog govori činjenica je Nikola Tesla u testamentu zahtijevao da se pjesma izvede tokom njegove sahrane. Dakle, nije nikakav problem sto se izvodila u privatnim objektima gradonačelnika.Škobo Habu wrote: ↑25/09/2020 08:18https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1737873Budva -- Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić prisustvovao proslavi organizovanoj povodom izbora Marka Carevića za predsednika opštine Budva.
Proslava je organizovana u četvrtak, objektu Carevića, a osim Krivokapića tamo su bili sveštenici Srpske pravoslavne crkve, biznismen Miodrag Daka Davidović, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, prenosi portal CdM.
Tokom proslave, navodi dalje portal CdM, pevala se pesma "Tamo daleko…"
Takođe, ističe se i da su Careviću, čim je izabran za predsednika Opštine Budva, došli sveštenici SPC u zgradu opštine i čestitali mu stupanje na funkciju i osveštali objekat.
Iz Građanskog pokreta URA su protestovali zbog toga i saopštili da je Crna Gora sekularna država, a da je Budva Crna Gora svidelo se to nekom ili ne, te dodali da je zgrada opštine javna institucija i kao centar administracije ne predstavlja mesto za verske obrede.
Nadam se da im neće popovi početi još osveštavati super-markete i benzinske pumpe kao u Dodikstanu.
Ovdje je problem sto su se 'osvestavale' institucije sistema koje sluze gradjanima svih etnija i konfesija. To je nedopustivo za jednu sekularnu i modernu drzavu.
- dr_Evil
#10194 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Krivokapić je medijima objasnio da se potpuno slučajno našao u kući u Draču na dočeku Nikole Kavaje, kako je rekao, 1996. godine. “Ja ne pripadam ni četničkom, niti partizanskom pokretu…Znam da je Kavaja bio amerčki državljanin, simbol nekog borca protiv komunizma, ali ja niti jedan terorizam ne prihvatam, svaki mi je stran, nemam pištolj, niti pušku, ne volim oružje”, kazao je Krivokapić u prvoj reakciji nakon objavljivanja kompromitirajućeg snimka.
No, nekoliko dana nakon toga on je potpuno promijenio priču i iznio drugačiji pogled na Nikolu Kavaju, na čijem se dočeku “slučajno” našao u Draču.
“Gospodin Kavaja je simbol otpora na ovim prostorima prema jednom diktatoru”, rekao je Krivokapić novinarima u Skupštini Crne Gore nakon imenovanja Alekse Bečiča za predsjednika, dan nakon roditeljskog sastanka bivših opozicionih lidera kod Amfilohija Radovića kada je postalo izvjesno da neće biti nikakvih smetnji njegovom izboru za premijera Crne Gore.
Naravno da je nemoguće da Krivokapić, univerzitetski profesor i Visoki predstavnik Vasilija Ostroškog za Crnu Goru, ne zna ono što zna svako nacionalno osviješteno dijete iz viđenijih srpskih kuća širom planete: Nikola Kavaja je, po klasifikaciji vlasti SAD, jedan od sedam najozloglašenijih terorista na svijetu, kojeg je američko pravosuđe osudilo na 65 godina robije. Ovaj bivši pilot JNA koji je odselio u Ameriku zbog teške diverzije u Jugoslaviji, nakon niza napada na jugoslovenska diplomatska i privredna predstavništva u SAD i Kanadi, te neuspjelih pokušaja atentata na Josipa Broz Tita, izveo je 1978. spektakularnu otmicu putničkog aviona Boing 727 koji je iz New Yorka letio za Chicago.
Rekoh ja, polahko, jos bumo vidli
-
llull
#10195 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Mislim da od toga nema nista, naravno mislim na neka nova klanja i slicno ... e sad ... da li ce biti opet tajkuna, malverzacija i slicno ...
E to je vrlo moguce , samo upitno u kojoj mjeri ... Nema brt vise klanja, sada samo pare i interes ...
E to je vrlo moguce , samo upitno u kojoj mjeri ... Nema brt vise klanja, sada samo pare i interes ...
- dr_Evil
#10196 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Po trentunom stanju nema klanja, slobin model je isproban i stvorio je etnicki ciste teritorije, sada se prelazi na politicki i ekonomski rat. Ono tvrdnje da je bosna puna islamskih terorista, podrzava iran i tako to, da nije funkcionalna zemlja, da je sastavljena od vise jedinica i naroda. Sve se preko noci promijeni, nikad ne znas kakav trenutank moze da se desi. Jos jedan 9/11, ili tako neke gluposti.
- horkesh
#10197 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Đuka rasturio Krivokapića: Upamti da bez Srba nema Vlade, a bez Srbije nema budućnosti ni Crnoj Gori!
U celosti prenosimo tekst Vladimira Đukanovića kojim se obratio Zdravku Krivokapiću
- E, moj Zdravko! Zašto crni Zdravko? Zašto za ime Boga? Nisi ni stupio ljudski na političku scenu, a već si napravio gaf za koji niko nema opravdanja. Čoveče Božiji, svestan si da jedino Srbija je mogla da pomogne oko izbora u Crnoj Gori i da jedino ona može da u budućnosti pomogne Crnoj Gori, a posebno srpskom narodu. Bez trunke sramote, što tebi Zdravko na obraz ide, napljuvao si predsednika države od koje ćeš sutra, Bože zdravlje, tražiti da ekonomski spašava "drugo oko u glavi" u kome ćeš možda biti premijer - napisao je Vladimir Đukanović.
Poslanik Srpske napredne stranke, a inače član skupštinskog Odbora za bezbednost, poručio je Krivokapiću da je "prvo bez razloga tresnuo da mu niko nije čestitao pobedu".
- Svako ko se bavi politikom zna da se čestita samo kada se stupa na dužnost ili ako se direktno imenom i prezimenom pobedi u izbornoj trci. Zdravko, ne zna se još uvek hoćeš li biti premijer. Još nisi ni mandatar, a i kada budeš mandatar valja okupiti buduću Vladu. Iskreno ti želim sreću u tom poslu ako ga se budeš prihvatio, ali ako Srbi nemaju prava ni da privire u tu Vladu, onda se postavlja pitanje Zdravko kakav ćeš ti to premijer biti. Možeš li Zdravko bez Srba? Ne zaboravi da su to oni iznedrili i stavili na prvo mesto, pa si tako izvučen kao zec iz šešira iz anonimnosti.
- Ipak, dobri Zdravko, daleko je gore to što si bez trunke srama otišao da daš intervju jednoj sarajevskoj televiziji, apsolutno poznatoj po netrpeljivosti svemu što je srpsko i to voditelju iz čijih očiju mržnja prema Srbima svetluca. I opet, ni po jada što si pohrlio prvo njima da daš intervju, ali što si na sramotu svoju napljuvao na takvoj televiziji predsednika Srbije. Кao da Zdravko ne znaš da nije bilo njega vi nikada ne biste pobedili u Crnoj Gori. Čemu takav gaf koji nije proistekao iz političkog neiskustva? Čudo jedno kako ti Zdravko ne smeta Dritan Abazović koji je dočekivao Tačija, niti ti smetaju ljudi iz koncerna "Vijesti" koji su sa Milom Đukanovićem bili u poslovnim varijantama, ali ti smeta Aleksandar Vučić kome si bez trunke sramote izmislio poslovanje sa Milom Đukanovićem. Zato bi bilo lepo da prvom prilikom kada pohrliš u Beograd, ako budeš premijer, doneseš i dokaze o toj "saradnji".
- Zdravko, Zdravko, upamti da bez Srba nema Vlade, a bez Srbije nema budućnosti ni Crnoj Gori. Nisam siguran da će Edi Rama ili Hoti da ti budu bliži od Srbije i Vučića. Misli o tome Zdravko.
-
Škobo Habu
#10198 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nije se zgoreg prisjetiti riječi masterminda srpskog nacionalizma sa kraja osamdesetih i početka devedesetih:dr_Evil wrote: ↑25/09/2020 09:06
“Gospodin Kavaja je simbol otpora na ovim prostorima prema jednom diktatoru”, rekao je Krivokapić novinarima u Skupštini Crne Gore nakon imenovanja Alekse Bečiča za predsjednika, dan nakon roditeljskog sastanka bivših opozicionih lidera kod Amfilohija Radovića kada je postalo izvjesno da neće biti nikakvih smetnji njegovom izboru za premijera Crne Gore.
https://www.novosti.rs/vesti/feljton/92 ... u-recenicuNešto pre toga, Ćosić je, posle predavanja u Budvi, u intervjuima crnogorskim medijima otvoreno govorio o stanju srpskog naroda, o rasrbljavanju Crne Gore i dubokoj krizi Jugoslavije koju "razlamaju separatizmi"...Prema Ćosićevim rečima, "titoizam je pustio duboke korene u crnogorskom biću; učinio ga je šizofrenim, ambivalentnim, dobrim delom raznjegoševljenim".
UZ POSREDOVANjE Milorada Vučelića, Ćosić se sreo s novim rukovodstvom Crne Gore (Bulatović, Đukanović, Marović). Oni, unosi Ćosić u svoj dnevnik, nisu prihvatili njegovo mišljenje o rasrbljavanju Crne Gore i uverenje da ovde detitoizacija treba da počne odbacivanjem Kominternine ideologije o etničkoj posebnosti Crnogoraca. "Nije im bliska ta ideja. Ćutali su".
Na velikoj svečanosti na Cetinju, 28. oktobra 1990, Dobrica Ćosić primio je Njegoševu nagradu i odrekao se novčanog dela nagrade u korist fonda za povratak Njegoševe (izvorne) kapele na Lovćen. (Danas niko ne zna šta je s tim fondom.) U podužoj besedi, Ćosić je izrekao i po koju grku reč... "Oduzimanjem srpske dimenzije Njegošu, ubija se i Njegoš. Tako se raspolućuje crnogorska duša... Samo povratak Njegošu može spasti narod Crne Gore od nove istrage, novih poturica. Biti danas odan Njegošu, znači biti odan Crnoj Gori!"
- dr_Evil
#10199 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Škobo Habu wrote: ↑25/09/2020 09:19Nije se zgoreg prisjetiti riječi masterminda srpskog nacionalizma sa kraja osamdesetih i početka devedesetih:dr_Evil wrote: ↑25/09/2020 09:06
https://www.novosti.rs/vesti/feljton/92 ... u-recenicuNešto pre toga, Ćosić je, posle predavanja u Budvi, u intervjuima crnogorskim medijima otvoreno govorio o stanju srpskog naroda, o rasrbljavanju Crne Gore i dubokoj krizi Jugoslavije koju "razlamaju separatizmi"...Prema Ćosićevim rečima, "titoizam je pustio duboke korene u crnogorskom biću; učinio ga je šizofrenim, ambivalentnim, dobrim delom raznjegoševljenim".
UZ POSREDOVANjE Milorada Vučelića, Ćosić se sreo s novim rukovodstvom Crne Gore (Bulatović, Đukanović, Marović). Oni, unosi Ćosić u svoj dnevnik, nisu prihvatili njegovo mišljenje o rasrbljavanju Crne Gore i uverenje da ovde detitoizacija treba da počne odbacivanjem Kominternine ideologije o etničkoj posebnosti Crnogoraca. "Nije im bliska ta ideja. Ćutali su".
Na velikoj svečanosti na Cetinju, 28. oktobra 1990, Dobrica Ćosić primio je Njegoševu nagradu i odrekao se novčanog dela nagrade u korist fonda za povratak Njegoševe (izvorne) kapele na Lovćen. (Danas niko ne zna šta je s tim fondom.) U podužoj besedi, Ćosić je izrekao i po koju grku reč... "Oduzimanjem srpske dimenzije Njegošu, ubija se i Njegoš. Tako se raspolućuje crnogorska duša... Samo povratak Njegošu može spasti narod Crne Gore od nove istrage, novih poturica. Biti danas odan Njegošu, znači biti odan Crnoj Gori!"
-
Duka Dizel II
#10200 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ova druga IZ je kažu naslednik one iz vremena Kneževine Srbije.
Ne može država posve da ostane izvan toga, jer donosi zakon kojim treba prepoznati tradicionalne verske zajednice.
To što su muslimani u Srbiji podeljeni i imaju dve IZ, je isključivo njihov problem.
To veze nema sa onim što se dešava u CG, niti postoji analogija.
Analogija bi postojala da država Srbija, odluči zakonom nacionalizovati sve džamije i imovinu islamskih zajednica. I recimo da metom proglasi ovu čiji je centar u Sarajevu.