Aliexpress- all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#2426 Re: Aliexpress- all about

Post by Mehemed »

Sega222 wrote: 18/09/2020 02:00 Si ga dobio ? Ja cekam 70dana paket ne znm jel iz Malezije ili Tonga.... Kao da ga kamilama dostavljaju.
Na carini je. 70 dana je mila majka, ja čekao tri puta duže, 7 mjeseci.
betametazon

#2427 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

Sega222 wrote: 18/09/2020 01:58
betametazon wrote: 17/09/2020 22:39 Dobrode, znaci znog tih kradja malih paketa.

A.hoce li se ikad vise vratiti ono vrijeme kad si mogao kupiti dobar jeftin telefon uz besplatnu isporuku...?
Znaci lose se procitao... Nema vise od 50-60% letova u odnosu u isto doba ove godine.Shvati cijene shipinga su porasle.PostNord ne shipa za Bih odavno.A to nam je bio aliexpress standard shiping niti China Post shipa za Bosnu.De ljuti utivite to u svoje glave... Jel imate 5Iq ili sta??!!?
Dobroder, de nam ti sa visokim iq objasni kako su cijene shippinga nekima ostale niske ili besplatne cak a nama i jos par zemalja u okruzenju skocile, kako nisu svima onda?

Na linku koji je postavljen govori se samo o tome da su se cijene isporuke za par zemalja regije drasticno povecalo iskljucivo i samo zbog problema sa nestankom malih paketa a ne i zato sto nema letova?
Averus

#2428 Re: Aliexpress- all about

Post by Averus »

Sega222 wrote: 18/09/2020 02:07
Averus wrote: 17/09/2020 23:25 Ja koliko sam skontao onaj wish.com dodje na isto kao aliexpress sto se tice ponude (mozda malo skromnija ponuda, ali tu su negdje)

A shipping je tipa marka, dvije

Narucio sam dvije gluposti danas, da vidim hoce li i kada dtici
Pa wish ti koristi SunYou kao i aliexpress.Wish je samo skuplji... Mozda dobijes malkice detaljniji opis traking paketa.A skuplje ga platis.Jedino geekbuy shipa preko yanwena i korisfe avion prsko PostNl i dobijes register kod ili vozom do Litvanije i odatle avionom do Bih.Isto register.I imas Cainiao super economy global.Isto ovo kao geek samo unregister je.I imas onaj super goods sto ide preko sunyou ugl Kyrgistan,ne znam za yanwen economic airmail prije je islo preko Malezije sad nez.I imas SunYou economic airmail ide preko Tonga u 80% ofc oba shipinga su unregister.I imas SunYou skuplji metod.Dobijes register kod.Al ne znas koji je ugl ne platis 1.80km.Isto moguce je od Malzeije,Tajlanda,Tonga,Litvanije i cega sve ne da ti dodje.Eto ukratko moja iskustva za doba korone.
Sve to vjerujem, ali na Aliexpressu jebena auto-sijalica od $1.50 ima shipping $70
Na wishu je ta sijalica $2.50 ali je shipping $1

Da znam bolju alternativu, koristio bih je :D
Sega222

#2429 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

betametazon wrote: 18/09/2020 07:12
betametazon wrote: 17/09/2020 22:39 Dobrode, znaci znog tih kradja malih paketa.

A.hoce li se ikad vise vratiti ono vrijeme kad si mogao kupiti dobar jeftin telefon uz besplatnu isporuku...?
Znaci lose se procitao... Nema vise od 50-60% letova u odnosu u isto doba ove godine.Shvati cijene shipinga su porasle.PostNord ne shipa za Bih odavno.A to nam je bio aliexpress standard shiping niti China Post shipa za Bosnu.De ljuti utivite to u svoje glave... Jel imate 5Iq ili sta??!!?
Dobroder, de nam ti sa visokim iq objasni kako su cijene shippinga nekima ostale niske ili besplatne cak a nama i jos par zemalja u okruzenju skocile, kako nisu svima onda?

Na linku koji je postavljen govori se samo o tome da su se cijene isporuke za par zemalja regije drasticno povecalo iskljucivo i samo zbog problema sa nestankom malih paketa a ne i zato sto nema letova?
ZA TEBE SAM BOG.A sad procitaj opet PostNord koji je za nas aliepxress standard ship ne shipa za Bosnu vec mjesecima kao ni China post.Si ti mutav.Ne moze seller nit aliexpress uticati na to.To da se krade je besmislica i dokazano je da je drugacije.De malo guglaj.Onda 60% manje letova ima u svijetu sada nego prosle godine.A 90% posiljaka ide avionima.Sta jel ti treba crtat druze da bi shvatio.Kakva kradja.A bgt kakvih sve ljudi ima.Ako mislis da je to.Idi obrati se alibabi support.Tuzi drzavu.Izvuces milione.Ako se krade.A ti imas dokaz jer je neki debil napisao clanak da se krade i zbog toga nema aliexpress shipinga i china post.A same shiping kompanije ne shipaju za Bih.Jer nemaju prevoza.Ajde koristi organ zvani mozak. :) Hvala unaprijed.Valjda ces skontati.
Sega222

#2430 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

Mehemed wrote: 18/09/2020 05:46
Sega222 wrote: 18/09/2020 02:00 Si ga dobio ? Ja cekam 70dana paket ne znm jel iz Malezije ili Tonga.... Kao da ga kamilama dostavljaju.
Na carini je. 70 dana je mila majka, ja čekao tri puta duže, 7 mjeseci.
Al su spori... Prije je bude dan jedan na carini i tjt... Da ne bude da se izlizalo na paketu podatci... Ma znam da je 70dana mila majka.Al je malo procepilo.Tebi je bio problem jer si taman narucio na pocetki korone.Kad se sve zatvorilo i nije bilo jednog leta... Ali i dalje drugu iz Srbije doslo preko Litvanije,a men totalno drugacije... Kao da smo mi u Bih i Srb dva kontinenta.
ranbo

#2431 Re: Aliexpress- all about

Post by ranbo »

Sega222 wrote: 18/09/2020 15:24

ZA TEBE SAM BOG.A sad procitaj opet PostNord koji je za nas aliepxress standard ship ne shipa za Bosnu vec mjesecima kao ni China post.Si ti mutav.Ne moze seller nit aliexpress uticati na to.To da se krade je besmislica i dokazano je da je drugacije.De malo guglaj.Onda 60% manje letova ima u svijetu sada nego prosle godine.A 90% posiljaka ide avionima.Sta jel ti treba crtat druze da bi shvatio.Kakva kradja.A bgt kakvih sve ljudi ima.Ako mislis da je to.Idi obrati se alibabi support.Tuzi drzavu.Izvuces milione.Ako se krade.A ti imas dokaz jer je neki debil napisao clanak da se krade i zbog toga nema aliexpress shipinga i china post.A same shiping kompanije ne shipaju za Bih.Jer nemaju prevoza.Ajde koristi organ zvani mozak. :) Hvala unaprijed.Valjda ces skontati.
Cim neko napise "bgt", ja odma sumljam u njegovu enteligenciju, bez obzira koliko on tvrdijo da je ima visok IQ
Sega222

#2432 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

ranbo wrote: 18/09/2020 16:02

Cim neko napise "bgt", ja odma sumljam u njegovu enteligenciju, bez obzira koliko on tvrdijo da je ima visok IQ
"Sumljam","enteligenciju","tvrdijo".Ajde vrati se u osnovnu skolu.Do tad ne mori.Nisi ti na tom intelektualnom nivou.I kad ti se pokaze dokaz.Kao tele ces se drzati svoga.Molim ne spamaj me.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2433 Re: Aliexpress- all about

Post by un1ted »

:lol: :lol: :lol: čij je veći? dan vas jebo, vi se na forumu PREPIRETE! De fudo, baci na njega slovo LJ
basicm

#2434 Re: Aliexpress- all about

Post by basicm »

Ima li kakva alternativa aliexpressu trenutno? Ove postarine materi nek naplacuju.
Mehemed

#2435 Re: Aliexpress- all about

Post by Mehemed »

Sega222 wrote: 18/09/2020 15:29 Al su spori... Prije je bude dan jedan na carini i tjt... Da ne bude da se izlizalo na paketu podatci... Ma znam da je 70dana mila majka.Al je malo procepilo.Tebi je bio problem jer si taman narucio na pocetki korone.Kad se sve zatvorilo i nije bilo jednog leta... Ali i dalje drugu iz Srbije doslo preko Litvanije,a men totalno drugacije... Kao da smo mi u Bih i Srb dva kontinenta.
Pušteno danas s carine, 3 dana, dobro kako je moglo biti. Nema veze što sam ja naručio na početku korone, imao sam narudžbu i u Martu, Aprilu, Maju, Junu pa je sve došlo mjesecima prije nego ova iz Februara, zato što je ova jedina išla preko prespore Malaysia post, a ostale su išle preko drugih kompanija.
Dady

#2436 Re: Aliexpress- all about

Post by Dady »

Hvala svima na informacijama. Vidim ima vas stvarno koji pratite ovo u detalje. Svaka čast i zahvaljujem na pomoći.

Prije sam poručivao često sa AE ali zbog korone i skupog shipinga sam pauzirao. Nedavno sam poručio par sitnica koje su došle relativno brzo - oko 3 sedmice.
Jedan paket koji ima dosta stavki nikako da stigne a naručen prije tačno 2 mjeseca. Nakon 10 dana sam dobio poruku da je pošiljka stigla u BiH ali jos nisam ništa dobio od naše poste. Nema onaj pravi TN pa ne mogu provjeriti na stranici poste.
Shipment je bio
Cainiao supereconomy for special goods LP00183709995631
A na postalninja vidim da je vise različitih kompanija uključeno. Shipment type: YANWEN Logistics → SunYou Logistics
Piše da je u BiH ušao prije vise od mjesec dana 4.8. Da li je moguće da je to stvarno jos na carini ili je po srijedi neki dupli broj ili šta vec se ne radi.
Bio bih zahvalan ako neko moze pomoći.

Nakon toga sam poručio jos neki malo veći paket od drugog sellera prije 3 sedmice a na postalninja mi pokazuje da je paket jučer stigao u Litvaniju i dobio je novi LT broj.
Shipment type:
YANWEN Logistics → Bosnia And Herzegovina Post
kabal1337

#2437 Re: Aliexpress- all about

Post by kabal1337 »

1000 puta receno za SunYou, da je to generisan tracking, da nije pravi koji se moze pratiti.
( Meni nikad nista nije doslo sto je bilo poslano preko njega)
Minton123

#2438 Re: Aliexpress- all about

Post by Minton123 »

Pozdrav,upravo se dogovaram sa sellerom kako da mi posalje paket iz Kine,hoce da mi posalje preko “epacket”
Jel zna netko sta je to? Hvala:)
Sega222

#2439 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

Minton123 wrote: 19/09/2020 10:38 Pozdrav,upravo se dogovaram sa sellerom kako da mi posalje paket iz Kine,hoce da mi posalje preko “epacket”
Jel zna netko sta je to? Hvala:)
To je China post.Dobijes traking kode mozes pratiti i sve.Ali od toga nema nista.Jer China post nece da shipa za Bih.
Sega222

#2440 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

kabal1337 wrote: 19/09/2020 09:00 1000 puta receno za SunYou, da je to generisan tracking, da nije pravi koji se moze pratiti.
( Meni nikad nista nije doslo sto je bilo poslano preko njega)
Nije generisan.Tacan je do onoga gdje pise departed gmtc.Tacno je kad pise i departed from Hong Kong.Problem je taj mrtvi gmtc tj tranzitna zemlja.Ne znam cime se bodu u sunyou pa salju preko Tonga i tih pm za Bih.A imaju fino ugovor sa Litvanijom.Imas SunYou sa preporucenim kodom.Al dzaba.Ja ga cekam 71dan... Stvarno se nadam da je bio u turi sa ovom Malezijskom narudzbom.I da ce doci danas ili sledece sedmice.Takodje mislim da njegovu narudzbu dostavlja Kirgystan express.Posto je za super goods.
Sega222

#2441 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

Dady wrote: 18/09/2020 20:05 Hvala svima na informacijama. Vidim ima vas stvarno koji pratite ovo u detalje. Svaka čast i zahvaljujem na pomoći.

Prije sam poručivao često sa AE ali zbog korone i skupog shipinga sam pauzirao. Nedavno sam poručio par sitnica koje su došle relativno brzo - oko 3 sedmice.
Jedan paket koji ima dosta stavki nikako da stigne a naručen prije tačno 2 mjeseca. Nakon 10 dana sam dobio poruku da je pošiljka stigla u BiH ali jos nisam ništa dobio od naše poste. Nema onaj pravi TN pa ne mogu provjeriti na stranici poste.
Shipment je bio
A na postalninja vidim da je vise različitih kompanija uključeno. Shipment type: YANWEN Logistics → SunYou Logistics
Piše da je u BiH ušao prije vise od mjesec dana 4.8. Da li je moguće da je to stvarno jos na carini ili je po srijedi neki dupli broj ili šta vec se ne radi.

Nakon toga sam poručio jos neki malo veći paket od drugog sellera prije 3 sedmice a na postalninja mi pokazuje da je paket jučer stigao u Litvaniju i dobio je novi LT broj.
Shipment type:
Odg sam ti.Ovo preko Litvanaca je Yanwen econonic airmail ili cainiao super economy global ?
Dady

#2442 Re: Aliexpress- all about

Post by Dady »

Sega222 wrote: 19/09/2020 12:03
Dady wrote: 18/09/2020 20:05 Hvala svima na informacijama. Vidim ima vas stvarno koji pratite ovo u detalje. Svaka čast i zahvaljujem na pomoći.

Shipment je bio

Shipment type:
Odg sam ti.Ovo preko Litvanaca je Yanwen econonic airmail ili cainiao super economy global ?
Hvala puno na pojašnjenju. Nažalost tu me zeznuo seller jer sam imao nekih 10 ak stavki kod njega i za svaku birao Yanwen econonic airmail, međutim on je to sve spakovao u jednu i poslao ovom opcijom Cainiao supereconomy for special goods za koju se ispostavilo da je kombinacija Yanwen/ Sunyou a bas sam želio izbjeći SunYou. Da apsurd bude veći vrijednost je 10$ a shiping 12$.
Nema veze za 4 sedmice Ide dispute ako ne stigne.

Hvala jos jednom na pomoći
betametazon

#2443 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

Za mene si samo pacijent i to zesci malo :)
betametazon

#2444 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

Glede porudzbine npr jeftinih mobitela vidim da se vec mogu naruciti od nekih prodavaca mobiteli koji bi sa isporukom via dhl bili jeftiniji nego ovdje (doduse koliko znam bez garancije)...ja nedavno kupih nov mob a sad bih za te pare mogao uzeti malo jacu verziju jbg :)
_Reds_

#2445 Re: Aliexpress- all about

Post by _Reds_ »

Meni stiglo nakon više od 6 mjeseci preko Malezije :D
Mehemed

#2446 Re: Aliexpress- all about

Post by Mehemed »

_Reds_ wrote: 25/09/2020 02:23 Meni stiglo nakon više od 6 mjeseci preko Malezije :D
A meni nakon malo više od 7 mjeseci. Ubjedljivo su najgori, pješke bi ih donijeli brže.
Sega222

#2447 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

:-x
_Reds_ wrote: 25/09/2020 02:23 Meni stiglo nakon više od 6 mjeseci preko Malezije :D
Na carini ili na adresu... I ja cekam jednu posiljku prilicno dugo...
rovac13

#2448 Re: Aliexpress- all about

Post by rovac13 »

Sitnica od 5,5€ narucena sa aliex.....postarina besplatna.....dostavljena na adresu u njemackoj za 51 dan :)

Bice da je do drzave :)
deny_s

#2449 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

Jedno pitanje o kojem je vjerovatno već pisano al eto da priupitam :D
kako može prodavač na aliju nekom da vrati novac bez da taj neko nema paypal račun ili ima ali može samo plaćati s njim i bez proslijeđivanja broja kreditne prodavaču..
Kako ide to,mora li prodavač imati nečiju paypal adresu ili broj kreditne da bi vratio pare ili ima u postavkama neku opciju gdje može nekom vratiti lovu.
Lik mi poslao pogrešnu stvar,pravio se lud oko 20 dana,tek kad sam otvorio dispute onda hoće kao da plati ali traži jednu od te dvije stvari.
Ne bi bio problem da paypal mogu koristiti i za primanje novca ali jbg,ne mogu a broj kartice mi se ne daje
Plavo-bijeli

#2450 Re: Aliexpress- all about

Post by Plavo-bijeli »

imam li gdje uzeti sa normalnom dostavom slušalice
I500 tws, i1000 tws ili i9000 tws...gdje god da ima dostava 150km.
Za neke druge glupe modele par dolara dostava.
Post Reply