Nema penny ovaj alat, nisam stigao da provjerim u simimpexu
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kabal1337
#29901 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
lavic
#29902 Re: Pitamo Mehanicare ?
- phillie
#29903 Re: Pitamo Mehanicare ?
Stig'o nalaz od hećima : Reparacija turbine, 600KM. Eh sad, vidim po piku, neke u Ljubuskom reparacije po 300 KM o cemu se tu radi? Jel trebam ja dole otici sa svojom turbinom, ili oni salju.... Jel imao neko iskustva sa ovim?artur morgan wrote: ↑18/09/2020 11:07 Začepljena turbina. Treba je očistiti ili u težem slučaju reparirati. To dolazi sa godinama auta i sa kilometrima, posebno ako se puno vozi po gradu. Rizično je tako voziti, pošto ti može oduzet gas pri samom preticanju.
Turbina kao mehanički sklop, ne može se isključiti. Elektronika auto šalje u safe mod, pa se čini kao da je turbina " isključena ", te nakon gašenja se resetuje, do ponvnog oduzimanja gasa, a to će se sigurno desit pri jačem ubrzanju, i sve češće i češće. Potrazit odmah servis koji se bavi reparacijom ili čišćenjem turbina, i oni će to znati riješiti.
- kabal1337
#29904 Re: Pitamo Mehanicare ?
Forumska iskustva kazu da dole ne saljes turbinu, jer jeftin dio dva puta platis.
- nivla
#29905 Re: Pitamo Mehanicare ?
kod kog hecima si bio i ko radi za njeg reparaciju turbine
nedavno kolegu citava zajebancija izasla skoro hiljadu, jos mu nisu dobro reparirali prvi put kod gabeljica, poslije prve reparacije zvizdala turbina kad dodajes gas, ni sad to nije na nivou ali covjek vozi auto, znam i da mu je hecim (90% sigurno) bio zavrnuo katalizator, jer su se kod drugog majstora vidjeli svjezi varovi, ukratko pazi ko ti radi reparaciju a jos vise ko montira, bjezi od ovih 300km iz ljubuskog
nedavno kolegu citava zajebancija izasla skoro hiljadu, jos mu nisu dobro reparirali prvi put kod gabeljica, poslije prve reparacije zvizdala turbina kad dodajes gas, ni sad to nije na nivou ali covjek vozi auto, znam i da mu je hecim (90% sigurno) bio zavrnuo katalizator, jer su se kod drugog majstora vidjeli svjezi varovi, ukratko pazi ko ti radi reparaciju a jos vise ko montira, bjezi od ovih 300km iz ljubuskog
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
avijon
#29907 Re: Pitamo Mehanicare ?
SARAJEVOphillie wrote: ↑18/09/2020 16:43Stig'o nalaz od hećima : Reparacija turbine, 600KM. Eh sad, vidim po piku, neke u Ljubuskom reparacije po 300 KM o cemu se tu radi? Jel trebam ja dole otici sa svojom turbinom, ili oni salju.... Jel imao neko iskustva sa ovim?artur morgan wrote: ↑18/09/2020 11:07 Začepljena turbina. Treba je očistiti ili u težem slučaju reparirati. To dolazi sa godinama auta i sa kilometrima, posebno ako se puno vozi po gradu. Rizično je tako voziti, pošto ti može oduzet gas pri samom preticanju.
Turbina kao mehanički sklop, ne može se isključiti. Elektronika auto šalje u safe mod, pa se čini kao da je turbina " isključena ", te nakon gašenja se resetuje, do ponvnog oduzimanja gasa, a to će se sigurno desit pri jačem ubrzanju, i sve češće i češće. Potrazit odmah servis koji se bavi reparacijom ili čišćenjem turbina, i oni će to znati riješiti.
TURBO SERVIS UŽICE
TURBO SERVIS d.o.o.
Adresa: Pijačna 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 061 061 721
-
artur morgan
#29908 Re: Pitamo Mehanicare ?
Poslat p.p.phillie wrote: ↑18/09/2020 16:43Stig'o nalaz od hećima : Reparacija turbine, 600KM. Eh sad, vidim po piku, neke u Ljubuskom reparacije po 300 KM o cemu se tu radi? Jel trebam ja dole otici sa svojom turbinom, ili oni salju.... Jel imao neko iskustva sa ovim?artur morgan wrote: ↑18/09/2020 11:07 Začepljena turbina. Treba je očistiti ili u težem slučaju reparirati. To dolazi sa godinama auta i sa kilometrima, posebno ako se puno vozi po gradu. Rizično je tako voziti, pošto ti može oduzet gas pri samom preticanju.
Uz napomenu, nakon reparacije pozeljno je da se auto proba testira od onog ko radi reparaciju kad se turbina vrati, zato je bolje otici sa autom ako se moze otici sa autom.
- phillie
#29909 Re: Pitamo Mehanicare ?
U Zenici hecim, cini mi se salje ili u BL ili Posusje.nivla wrote: ↑18/09/2020 17:02 kod kog hecima si bio i ko radi za njeg reparaciju turbine
- nivla
#29910 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne zajebavam, auto je zvizdalo ko da ce turbo crknut svake sekunde, jos je u pitanju malo veci servis, kolega vjerovao istom, promijenio je majstora a time i servis nakon ove egzibicije, jeftinije mi bilo da je polovnu kupio, ili u kiseljaku uradio reparaciju
- bitanga_sa_otesa
#29911 Re: Pitamo Mehanicare ?
neshvatljivo mi je krast nekome stvari s auta ...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#29912 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zato ja uvijek gledam majstora dok radi.
- nivla
#29913 Re: Pitamo Mehanicare ?
meni je isto neshvatljivo da ti neko moze, u registrovanoj firmi, a ne divljoj garazi takvo nesto uraditi
bio sam kod raznih majstora i apsolutno nikad mi se nije desilo nesto ovakvo, nazalost ne mora biti ni da je do servisa, u ovim vecim svaka mraka radi ko pomocni mehanicar dok ne nauce, svasta se tu moze desiti jer realno nema kontrole
bio sam kod raznih majstora i apsolutno nikad mi se nije desilo nesto ovakvo, nazalost ne mora biti ni da je do servisa, u ovim vecim svaka mraka radi ko pomocni mehanicar dok ne nauce, svasta se tu moze desiti jer realno nema kontrole
-
Naslovnica
#29914 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mene u ovoj vukojebini ništa ne može iznenaditi.
- bitanga_sa_otesa
#29915 Re: Pitamo Mehanicare ?
davno sam pisao fiatov ovlasteni u automehanici(pofalici),stari odvukao na servis ,godinu star auto,hapili plastiku ispod motora,desni unutrasnji blatobran(plasticni) i desnu blendu u braniku .filtere nisu ni mijenjali nikad ,ja izvadim i pogledam svaki put prljavo sve,nisu se potrudili ni uljni da bar krpom uglancaju...nivla wrote: ↑18/09/2020 18:34 meni je isto neshvatljivo da ti neko moze, u registrovanoj firmi, a ne divljoj garazi takvo nesto uraditi
- bitanga_sa_otesa
-
LikeLike
#29917 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pitanje za majstore, da li vam smeta kada musterija sjedi i ceka dok radite?
Da li stvarno ima musterija koje stoje pored vas i gledaju sta radite?
Da li stvarno ima musterija koje stoje pored vas i gledaju sta radite?
- iceman ze
- bitanga_sa_otesa
#29919 Re: Pitamo Mehanicare ?
smeta mi kad se mota oko mene i zaviruje sta radim ,onda mu kazem evo radi sam kad znas,sto si meni dosao? ako sjedi i ceka ne smeta mi .
- nivla
#29920 Re: Pitamo Mehanicare ?
servisirao racunare, nije mi smetalo samo islo ma zivce sto ljudi ne vjeruju da mu necu klepit dio, pa iako cu mu brze zavrsiti u kucnoj radionici traze da radim na licu mjesta
uredno sam to naplacivao dodatno, a najgori su bili puhaci za vratom koji misle da ce ako mu otvoris kuciste da ocistis prasinu ukrasti nesto iz pca, fino se zaradjivalo ali dosadi covjeku da ide javnim prevozom s jednog kraja grada na drugi jer neko misli da ces ga pokrasti
jednom sam imao slucaj da racunar koji nov vrijedi 450km cura plati 1200 na rate i zove kao moze li ikako windows 10, kao on je bolji, naravno kazem da ne moze i da ako ona insistira da cu instalirati ali da ne ocekuje cuda, odnesem kuci instaliram , vratim, kad zove ona kao ovo je sporo ja joj ukrao dijelove, reko hajd nadji fakturu kupljenog racunara i ako bude falio ijedan saraf ja ti kupim nov racunar po izboru
kod mehanicara sacekam ako je u pitanju izmjena ulja, za vece zahvate ostavim telefon, kazem ako jos nesto primjeti da me nazove i kaze cijenu da vidimo hocu li i to uradit
uredno sam to naplacivao dodatno, a najgori su bili puhaci za vratom koji misle da ce ako mu otvoris kuciste da ocistis prasinu ukrasti nesto iz pca, fino se zaradjivalo ali dosadi covjeku da ide javnim prevozom s jednog kraja grada na drugi jer neko misli da ces ga pokrasti
jednom sam imao slucaj da racunar koji nov vrijedi 450km cura plati 1200 na rate i zove kao moze li ikako windows 10, kao on je bolji, naravno kazem da ne moze i da ako ona insistira da cu instalirati ali da ne ocekuje cuda, odnesem kuci instaliram , vratim, kad zove ona kao ovo je sporo ja joj ukrao dijelove, reko hajd nadji fakturu kupljenog racunara i ako bude falio ijedan saraf ja ti kupim nov racunar po izboru
kod mehanicara sacekam ako je u pitanju izmjena ulja, za vece zahvate ostavim telefon, kazem ako jos nesto primjeti da me nazove i kaze cijenu da vidimo hocu li i to uradit
- basicm
#29921 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vade dijelove, pricao sam nekima od vas da je dpf nestao sa auta.
-
Naslovnica
#29922 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mogo bi majstor sa pogrešno shvati to tvoj gledanje, pa da dobiješ gedoru u međunožje.Entropio wrote: ↑18/09/2020 18:10Zato ja uvijek gledam majstora dok radi.
-
Naslovnica
#29923 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dobro sa znam za ubuduće...bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/09/2020 19:02smeta mi kad se mota oko mene i zaviruje sta radim ,onda mu kazem evo radi sam kad znas,sto si meni dosao? ako sjedi i ceka ne smeta mi .
-
artur morgan
#29924 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako ima kafe ne dosadjujem 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#29925 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nidje veze. Pa mene zanima sta radis, cijenim svakog dobrog majstora, bez obzira iz koje branse. Naravno, usput kontrolisem da mi sta ne otudji ili sjebe, ali generalno volim da gledam i cak volim kad mi govori sta radi. Zanimljivo je.bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/09/2020 19:02smeta mi kad se mota oko mene i zaviruje sta radim ,onda mu kazem evo radi sam kad znas,sto si meni dosao? ako sjedi i ceka ne smeta mi .