Duka Dizel II wrote: ↑18/09/2020 12:27
dr_Evil wrote: ↑18/09/2020 11:27
sumirprimus wrote: ↑18/09/2020 11:22
toliki su antifasisti bili da su sve neprijateljske ofanzive vodjene na podrucju srbije hehehehe
Ma nije nikada problem istaktnuti ulogu srba u NOR-u i Srpska stradanja za vrijeme WWII. Ali kada mi pocnu glumatati da je Drazo bio antifasista, da Srbija nije aktivno sudjelovala u zlocinima (a imala vlast kao i NDH), da su Bosnjaci bili samo ustase a meni pola familije ostavilo kosti po planinama Bosne i CG, pa u top bi ih stavio.
Pa i ja bih stavljo u top, kad neko pokuša izjednačiti okupiranu Srbiju sa NDH.
To je nešto što dolazi obično iz proustaške kuhinje.
Srbija je bila podeljena na okupacione zone. Na nemačku, madjarsku, bugarsku i okupacionu zonu pod NDH.
Jesi li znao da je Sandžak bio pod NDH?
I ne zna se gde su veći zločini nad Srbima počinjeni.
Kako to može onda biti isto?
NDH (i sa njom BOsna) je bila podijeljena na dvije interesne zone, italijansku i njemacku, u svakom gradu je bio ili svapski ili talijanski stab koji se pitao za sve. Vidis nije samo srbija
NDH je bila paratvorervina priznata od 12-13 drzava vecinom satelita kao sto je i sama, Nediceva Srbija iako nepriznata imala je:
vladu, ministre, žandarmeriju, vojnu strukturu oličenu u Srpskoj državnoj straži uz asistenciju LJotićevog Srpskog dobrovoljačkog korpusa, zatim i grb, zastavu, himnu. Dakle nije postojala kao drzava?! Hajde Dobro.
Kao da nisu Nedic i Acimovic licno potpisivali da se traze i ubiju cigani i zidovi, nito se nije desilo. Komisija za zlocine imala tri clana, srbi uvijek potpisivali strijeljanje, a svabe mijenjale u robiju. Kao da srpski civili nisu ubijani od ruke srpske zandarmerije (sto je uzrokovalo prelakaz u partizane), isto kao i od svapske, kao da nisu drzali dva logora. I tako to, sada ce mi reci da u NDH nisu ubijani Hrvati i Bosnjaci svaki put poslije akcije mrskih komunista, jer eto samo je nediceva srbija ubijala srbe poslije akcija mrskih komuinsta.
Mogu ja ovako do sutra, ako covjek zeli da sebe laze i uvjerava da je Srbija bila tracak slobode i mira u WWII. Isto kao sto ja mogu da tvrdim da su autonomasi u Bosni samo odgovarali na zlocine cetnika po istocnoj Bosni, i da su ustase se pretvarale da su Bosnjaci palili srpska sela da bi slijedila odmazda. Hoce to